Orijinalini görmek için tıklayınız : ibiza cupra yağ
Bilindiği gibi ibiza cupra tdi 2005 model aracım var aracımda egr iptali, yazılım, hybrit turbo ve downpipe dahil eksoz var. Bununla ilgili bir kaç sorum olucak ?
1. İlk olrak aracımda kullanmam gereken doğru yağ nedir ? Mobil sitesinde orjinal haline 0-30 ve 2.ihtimal olarak 5-30 öneriyor (5000 km de bir yağ değişimi yapılıcak. Bu değişimlerden sonra yağ değişimine gitmeye gerek varmıdır? )
2. Aracın sıkıştırma anında maximum görmesi gereken yağ sıcaklığı ve egt sıcaklığı kaç derece olmalıdır ?
3. Aracımda extra opsiyonel olarak bulunun seat sport (ap racing) fren balatalarını servis dışında temin edebiliceğim bir yer varmı ?
mechanic
09-10-2011, 23:46
1 içinn cevap veriyorum.
aracın kataloğunda hava sıcaklığıyla değişen yağ önermeleri olacaktır. + bu yağların performans ve dizel için olanları kullanmanı öneririm.
2. egt sıcaklığın için kesin birşey söylenebileceğini sanmıyorum çünkü modifiye etmişsin, ancak belli değerleri geçmemesi gerekir. o konuda bilen arkdaşlar yazar.
3. parçacılarda olabilir ancak servis malı ve "aynı marka" olsa dahi parçacı malı aynı olmayabiliyor.
"kara tren" güzel olmuş :D
1 içinn cevap veriyorum.
aracın kataloğunda hava sıcaklığıyla değişen yağ önermeleri olacaktır. + bu yağların performans ve dizel için olanları kullanmanı öneririm.
2. egt sıcaklığın için kesin birşey söylenebileceğini sanmıyorum çünkü modifiye etmişsin, ancak belli değerleri geçmemesi gerekir. o konuda bilen arkdaşlar yazar.
3. parçacılarda olabilir ancak servis malı ve "aynı marka" olsa dahi parçacı malı aynı olmayabiliyor.
"kara tren" güzel olmuş :D
soruma pek cevap bulamadım ama yinede teşekkür ederim :)
yabancı forumlarda 5-30 kullandıklarını yazmışlar hep can :)
pd motor ıcın 505.01 kullanıcaksın.ap racing balata yerıne EBC kullanabılırsın.Disk ve balataların illaki ap olmak zorunda değil.Zaten servise gidip getirtmek istesen haberleri bile olmaz büyük ihtimalle
VW507 yazmış biriside o ne demek oluyorsa artık :)
Vw 506,01 Long Life 0 30w yazanda var
mechanic
10-10-2011, 00:02
soruma pek cevap bulamadım ama yinede teşekkür ederim :)
ben cevap yerine dikkat etmen gereken yerlere değindim aslında,
burada yazılan herşeye doğru gözüyle bakmıyorsundur umarum,
18 yaşında çocuk ta yazıyor baya da inandırıcı vala :D
The oils in this section meet the VW 505.01 specification. These oils are especially for "Pumpe-Düse" (unit injector or "PD" engines) running on fixed service intervals (15,000km / 12 months).
It is vitally important to use an oil meeting either this, the VW 506.01 specification or the VW 507.00 specification to avoid damaging the diesel pump in PD engines.
For PD engined cars with a DPF, use only an oil meeting the VW 507.00 specification.
ben cevap yerine dikkat etmen gereken yerlere değindim aslında,
burada yazılan herşeye doğru gözüyle bakmıyorsundur umarum,
18 yaşında çocuk ta yazıyor baya da inandırıcı vala :D
Kendi adıma konusım ,18 yasındakı cocukla aynı kefeye gırmemek ıcın,vag grubunun cahılı olmadıgım ıcın yazıyorum.Yazdıgımı cıddıye alabılır o zaman dımı
pd motor ıcın 505.01 kullanıcaksın.ap racing balata yerıne EBC kullanabılırsın.Disk ve balataların illaki ap olmak zorunda değil.Zaten servise gidip getirtmek istesen haberleri bile olmaz büyük ihtimalle
Ankara Seat yetkili servis konusunda ilgili gerçekten yalan yok araştırıp baktılar seat sport fren sistemi bildiğim kadarı ile sadece benimkinde olduğu içinde özel sipariş dediler fiyatta biraz tuzlu açıkcası Ebc için Serkan beyle bir kaç sefer görüştüm firmanın elinde olmadığını temin için geri dönüceğini söyledi ama geri dönüş olmadı artık aramaktan usandım açıkcası :) Alternatif bulamazsam servisten alıcağım artık.
fren kiti standart leon cupra (mk1) , audi tt , golf r32 lerin orj kitiyle aynı olması lazım hacı, 312mm diske sahipse eğer o AP'ler. onların balatalarını kullanabilirsin.
Ankara Seat yetkili servis konusunda ilgili gerçekten yalan yok araştırıp baktılar seat sport fren sistemi bildiğim kadarı ile sadece benimkinde olduğu içinde özel sipariş dediler fiyatta biraz tuzlu açıkcası Ebc için Serkan beyle bir kaç sefer görüştüm firmanın elinde olmadığını temin için geri dönüceğini söyledi ama geri dönüş olmadı artık aramaktan usandım açıkcası :)
Senın arabandakı frenler opsıyonel,arabanın ılk sahıbı alırken bunları zaten arabayı alırken sıparıs verıyor ve araba o sekılde teslım edılıyor yanında orjınal kalıper ve dısklerı ıle.Aynı opsıyonel ap racıng fren muhabbetlerı dogusta devam edıyor ama yedek parcaya gıdıp benım dısklerı getırın dedıgın zaman adamların ap racıng den flan haberlerı olmuyor.Ebc ıcın İstanbuldan VwTech ile de gorusebılırsın.İlkan abi de satıyor EBC disk ve balata
fren kiti standart leon cupra (mk1) , audi tt , golf r32 lerin orj kitiyle aynı olması lazım hacı, 312mm diske sahipse eğer o AP'ler. onların balatalarını kullanabilirsin.
aynen öyle 4 podlu lü 312mm diye geçiyor Yanlız bildiğim kadarı ile Audi TT lerin standar balatası baya farklı.
Senın arabandakı frenler opsıyonel,arabanın ılk sahıbı alırken bunları zaten arabayı alırken sıparıs verıyor ve araba o sekılde teslım edılıyor yanında orjınal kalıper ve dısklerı ıle.Aynı opsıyonel ap racıng fren muhabbetlerı dogusta devam edıyor ama yedek parcaya gıdıp benım dısklerı getırın dedıgın zaman adamların ap racıng den flan haberlerı olmuyor.Ebc ıcın İstanbuldan VwTech ile de gorusebılırsın.İlkan abi de satıyor EBC disk ve balata
İlginç servis durumları :) mesai saatlerinde artık bi ulaşalım o zaman İlkan bey e :)
leonlarda 323mm brembo kalıper ve dıskler var.Audi tt,8L s3,leon topsportla aynı olcude diskler.Ama Ap nin diskleri saydıgım arabaların oem disklerı ile aynı degil.Ap den gelen diskler kanallı,delikli gibi degisik desenlerde geliyor.312mm lık dısk alınır ama ap kadar ıyı olmaz.o yuzden ebc almak daha mantıklı
aynen öyle 4 podlu lü 312mm diye geçiyor Yanlız bildiğim kadarı ile Audi TT lerin standar balatası baya farklı.
ap ler dedıgın gıbı 4 potlu,tt nın 2 potlu kalıperleri
Yağ olayında şimdi 5-40 da eklendi 0-30, 5-30, 5-40 hangisini kullanalım son olarak :)
The oils in this section meet the VW 505.01 specification. These oils are especially for "Pumpe-Düse" (unit injector or "PD" engines) running on fixed service intervals (15,000km / 12 months).
It is vitally important to use an oil meeting either this, the VW 506.01 specification or the VW 507.00 specification to avoid damaging the diesel pump in PD engines.
For PD engined cars with a DPF, use only an oil meeting the VW 507.00 specification.
ayrıca bakım aralığı bu arabaların 10.000 km değil mi 15.000 yazıyor burda ?
leonlarda 323mm brembo kalıper ve dıskler var.Audi tt,8L s3,leon topsportla aynı olcude diskler.Ama Ap nin diskleri saydıgım arabaların oem disklerı ile aynı degil.Ap den gelen diskler kanallı,delikli gibi degisik desenlerde geliyor.312mm lık dısk alınır ama ap kadar ıyı olmaz.o yuzden ebc almak daha mantıklı
can , son kasa leon cupraların diskleri 323 mm değilmi? ve tabi brembo..
MK1 Audi TT 150, MK1 Audi TT 180 FWD, MK1 Audi TT 180 Quattro, MK1 Audi TT 225, golf4 r32, octy vrs 1U 312 mm ve 2 pistonlu diye hatırlıyorumda
yanlışlık varsa düzeltin :)
edit:
Leon Cupra R 225, TT v6q 323mm brembo varmış öğrendim :D cupra derken 180 lik 1.8 t yi kastetmiştim :)
can , son kasa leon cupraların diskleri 323 mm değilmi? ve tabi brembo..
MK1 Audi TT 150, MK1 Audi TT 180 FWD, MK1 Audi TT 180 Quattro, MK1 Audi TT 225, golf4 r32, octy vrs 1U 312 mm ve 2 pistonlu diye hatırlıyorumda
yanlışlık varsa düzeltin :)
edit:
Leon Cupra R 225, TT v6q 323mm brembo varmış öğrendim :D cupra derken 180 lik 1.8 t yi kastetmiştim :)
180 lıkler topsport ve fr oluyor:) su konularda bılgım sasmaz ezberledım artık :D
180 lıkler topsport ve fr oluyor:) su konularda bılgım sasmaz ezberledım artık :D
r olmayan cupralarda da mı 312 mm var peki can :) bende baya öğrendim :D inş alırsak bişeyler olucak güzel güzel :)
recepserkan43
10-10-2011, 09:48
almayın böyle özel arabaları kardeşim yazık parça bile bulamıyorsun :)
yağ işinde kesinlikle 5/30 esp mobil kullanın derim yada motul 5/40 bu iki yağda çok çok iyidir turbo dizel performance lı arabalarda ben sürekli 5/30 esp mobil kullanıyorum gayet güzel yağ çok çok memnunum aşşağı yukarı bende 5k civarında değiştiriyorum yağı maksimum 7k ve durumu gayet iyi oluyo
almayın böyle özel arabaları kardeşim yazık parça bile bulamıyorsun :)
Hoca para var huzur var servis var öpülmek var :D:D:D:D
yağ işinde kesinlikle 5/30 esp mobil kullanın derim yada motul 5/40 bu iki yağda çok çok iyidir turbo dizel performance lı arabalarda ben sürekli 5/30 esp mobil kullanıyorum gayet güzel yağ çok çok memnunum aşşağı yukarı bende 5k civarında değiştiriyorum yağı maksimum 7k ve durumu gayet iyi oluyo
mobil sitesinde 0-30 ilk tercih bulunamazsa 5-30 diyor o kafa karıştırdı orjinal hali için :(
mobil sitesinde 0-30 ilk tercih bulunamazsa 5-30 diyor o kafa karıştırdı orjinal hali için :(
:soru::soru::soru::soru::beuj::beuj::beuj::beuj:
recepserkan43
11-10-2011, 23:15
alacağın yağ 5 30
0 30 yağ ankara koşulları ve kullanım koşullarını da dikkate alırsak fazla ince bi yağ sıkıştırma oranları da dikkate alındığında kaliteli bir yağ mobil 1 esp 5w30 sana uygun olur. 90 tl ye aldım ben yeni.
ters yazmışım zaten doğrusu 5w30 esp imiş :)