PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30 Ekim Drift Yarışı İstanbul

Mechanix
11-10-2011, 10:01
http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/Landirenzo_logo.jpg

İstanbul Drift Challange 2011 - Beklediğinizden büyük ve dikkat çeken bir organizasyon olacak.Bu yüzden elimizdeki imkanları kullanıp , seyircilere de çok eğlenceli bir gün yaşatmayı amaçlıyoruz.

Drift Challange İstanbul 2011 Organizasyon Alanı Planı :

Yarışı yapacağımız otopark bizim antrenman yaptığımız yer değil.Dün gidip dolaşma imkanı bulduk.Gerçekten çok çok iyi bir alan.Hepiniz hasta olacaksınız.

Video ve fotoğraf çekimi için bir çok arkadaşımız orada olacak.Hiç bir eksiğimiz olmayacak.

Pistin en güzel tarafı , çevresinin çelik bariyerle çevrili olması.Yani pist içinde seyirci olmayacak.Herkesin yeri belli.

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/IstanbulDriftChallange2011Plan.jpg

Katılımcı Listesi ;

Toplamda 20 araçlı katılımcı var normal şartlarda.Araçlarda sorun yaşanmazsa 20 araç bir drift yarışı için çok iyi bir rakam.

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/KatlmcListesi.jpg
Listenin Türkçe açıklaması şöyle :

1 Mustafa Mert Kazanç - Nissan 200SX S14 RB25DET
2 Mert Bilaloğlu - Bmw E36 M3 Turbo
3 Abdurrahman Özen - Driftist 200SX S14
4 Burak Ünal - Nissan 200SX S14
5 Neşat Şutova - Bmw E36 325 SC
6 Murat Küçükçavdar - Nissan 200SX S14a
7 Kağan Kurtuluş- Hyundai Genesis
8 Kemal Özhaseki- Toyota Ae86 SR20DET
9 Ali Atacık - Bmw e38 328SC
10 Ali Alptekin - Bmw E36 325
11 Mahmut Elbir - Ford Sierra turbo
12 Cihan Efe Gürses - Nissan 200SX S13
13 Ahmet Kayadelen - Bmw E34 540 V8
14 Doğukan Manço- Nissan 200SX S14a Rb26DET
15 Emre Tanrıöver - Bmw E36 325 SC
16 Seçkin Okcebe - Bmw E36 M3
17 Doğuş Can Dursun - Bmw E36 325
18 Musa Topbaş - Bmw E39 M5
19 Volkan Arısoy - Bmw E36 325
20 Oktay Kabaktaş - Bmw E34 M5 Turbo
21 İbrahim Erenci - Nissan 200SX S14

Cumartesi günü kısa bir antrenman yapacağız.
Pazar Günü planlamamız ise şöyle ;

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/PazarGnPlan.jpg

Yarış Nasıl Olacak ?

Öncelikle 20 pilot tek tek piste çıkacak . Drift yapabildiklerini gösterecekler , drift yapamayanlar elenecek.Tüm pilotlar puanlanacak.En iyi den en kötüye sıralama yapılacak.İlk 16 pilot bir üst tura çıkacak.

İlk 16 nedir ?

İlk 16 , en iyi 16 pilotun birbiri ile eleme usulu yarışması anlamına geliyor.Çiftli çıkışlar yapılacak.Her yarış 2 çıkıştan oluşacak.Puanlamayı Juri'miz yapacak.
Eleme sistemi ile yarışmacılar önce 8'e , daha sonra 4'e , 2'ye düşecek.En sonda final müsabakası yapılacak.

Puanlama sistemi tüm yarışlarda farklı oluyor.Bizde puanlamayı yürütecek ekip "Avantaj" kıstası ile karar verecek.Tüm virajların bir adı olacak ve hangi virajda kimin daha iyi olduğuna bakılacak.

Herkesin bildiğinin aksine , çiftli çıkışlarda , arkadaki araç öndekini zorlamayacak.Geçmeye çalışmayacak.Bunun yerine öndeki aracın çizgisi çok fazla bozulmadıkça , öndeki aracı "Taklit etmeye" çalışacak.Bu çok önemli bir detay.Puanlamanın ana fikri bu.Yurt dışında da artık puanlamalar bu şekilde gerçekleşiyor.

Puanlamayı Kim yapacak ? Juri Ne ?

Juri Drift'te puanlamayı yapan , yarışmacılardan hangisinin daha iyi pilot olduğunu anlayan kişiler grubudur.Bizim Jurimiz tam bir uluslararası karma.

Faruk Kugay-Amerika
Harald Muller-Almanya
Hüseyin Kan-Türkiye

Organizasyona toplu olarak gelmek için buluşma noktası :

30 Ekim Pazar Günü
Bostancı Mutlu Lastik önü
Saat 11:30
Çıkış 12:00

Organizasyon alanına en az 2000 kişilik bir seyirci bekliyoruz. Fazlası da olabilir , çünkü organizasyon seyirciler için ücretsiz olacak.

Stant satışı yapılacak , ilgilenenler benimle bağlantıya geçebilir.Sizlere sponsorluk dosyamızı yollarım.Yazılı , görsel basında yer bulacağı gibi sosyal medyada da oldukça yayılacak bir iş olacak.Bilenler bilir bizim nasıl çalıştığımızı.Araçların üzerinde ki stickerlar 100.000 lerce kez görünecek.

Ben yine ödüllü bir fotoğraf yarışması düzenlemeyi düşünüyorum.Geçen sefer ki baya eğlenceli oldu.Ödülü daha sonra kesinleştiririm ama bu sefer sanırım drift akademi den %50'lik bir indirim olabilir.

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/298309_10150885719940597_718180596_21178601_121697 3086_n.jpg

Mechanix
12-10-2011, 10:04
Update , konuyu herkes görsün :)

zıpzıp
12-10-2011, 10:06
orda olucagız :) inşallah

Arenimo
12-10-2011, 10:14
Bu sefer ( yağış olmazsa ) orda olucaz güzel bir gün olacağı kesin bu ara organizasyonlar top yapmış durumda:D

SekoLive
12-10-2011, 10:18
totalde drift academy'e üye yada bağlı diyeyim kaç araç var net sayı varmıdır elinizde

basar13
12-10-2011, 10:27
Katılım ücreti nedir acaba ?

Mechanix
12-10-2011, 10:41
Araçlı katılım sadece eğitim almış , araç sahipleri tarafından yapılıyor Başar.

20 Araçlık bir katılım olacak.

Yogi
12-10-2011, 10:43
neden sadece eğitim almışlara açık bir organizasyonki?
kayıt parasını veren girebilmeli bence

Mechanix
12-10-2011, 10:56
neden sadece eğitim almışlara açık bir organizasyonki?
kayıt parasını veren girebilmeli bence

Sence öyle olabilir tabii , ama bizim de deneyimimiz böyle olmaması şeklinde :)

Dışarıdan aldığımız arkadaşlar %80 ihtimal ile organizasyonda sıkıntı çıkarıyor.Kaza riski artıyor , zaten kaza "ihtimali" bile bizim için büyük sorun.Eğitim alan arkadaşları en çok bu konuda uyarıyoruz.Her toplantıda konuşuyoruz ,çözüm arıyoruz.

Bu yüzden dışarıdan katılımlara açık değiliz :)

kickbuttowski
12-10-2011, 10:58
biletlerin ucretsiz olmasi sakincali degil mi? bu isi seven insanlarla isi gucu olmayan merakli kalabaligi bir araya getirmek bence haksizlik olur en azindan sembolik bir ucret belirlenebilir..

Mechanix
12-10-2011, 12:40
Olimpiyat Stadına işi gücü olmayan kesim pek gelemiyor.Şehrin dışında kaldığı için bir tek karşı mahalleden çocuklar geliyor , ondan da bizden daha iyi biliyor düzeni artık :)

tolgakaynak
12-10-2011, 12:56
sembolik ucret olabilir ama oradada cok beles tepe var:)

Yogi
12-10-2011, 13:01
Sence öyle olabilir tabii , ama bizim de deneyimimiz böyle olmaması şeklinde :)

Dışarıdan aldığımız arkadaşlar %80 ihtimal ile organizasyonda sıkıntı çıkarıyor.Kaza riski artıyor , zaten kaza "ihtimali" bile bizim için büyük sorun.Eğitim alan arkadaşları en çok bu konuda uyarıyoruz.Her toplantıda konuşuyoruz ,çözüm arıyoruz.

Bu yüzden dışarıdan katılımlara açık değiliz :)

tabi güvenlik konusuna bişiy diyemem ama drift academy'i bir klüp olarak görürsek kendi aranızda yaptığınız yarışmaların drift antremanlarından pek farkı olmaz. sonuçta drift antremanlarını takip edenlerin kimin iyi kimin kötü olduğunu az çok bilip yarışma sonucunuda tahmin edebilirler diye düşünüyorum. en azından bu forumdan yada tanıdık çevrenizden eğitim almamış drift yapabilen biri ile eğitim almış birinin drift yapabilmesi arasındaki farkı göstererek kendinize daha çok öğrenci bulup drift eğitiminin önemini ön plana çıkartırsınız. kendi görüşüm olarak drift eğitimi alıp antremanlara katılan birisi ile sokakta bu işleri yapabilen insanların farkını görmek isterim sonuçta eğitim almak isteyenler hatırı sayılır bir para ödemek zorunda ve bu paraya değer mi diye düşünmemek elde değil.

Sakın beni yanlış anlamayın sadece aklımdakileri yazılı olarak buraya yazdım
Teşekkür Ederim

aknnn
12-10-2011, 13:21
tabi güvenlik konusuna bişiy diyemem ama drift academy'i bir klüp olarak görürsek kendi aranızda yaptığınız yarışmaların drift antremanlarından pek farkı olmaz. sonuçta drift antremanlarını takip edenlerin kimin iyi kimin kötü olduğunu az çok bilip yarışma sonucunuda tahmin edebilirler diye düşünüyorum. en azından bu forumdan yada tanıdık çevrenizden eğitim almamış drift yapabilen biri ile eğitim almış birinin drift yapabilmesi arasındaki farkı göstererek kendinize daha çok öğrenci bulup drift eğitiminin önemini ön plana çıkartırsınız. kendi görüşüm olarak drift eğitimi alıp antremanlara katılan birisi ile sokakta bu işleri yapabilen insanların farkını görmek isterim sonuçta eğitim almak isteyenler hatırı sayılır bir para ödemek zorunda ve bu paraya değer mi diye düşünmemek elde değil.

Teşekkür Ederim

bu tamamen doğrudur ama neye göre yarış aldıkları eğitimde nerde puan alınıcağına kadar eğitim veriliyor dışardan birinin katılması demek hem ciddi kaza riskleri doğrurur onun haricinde cadde virajda vsde yanlayan drift yapan diyelim birisiyle bu işi profesyonel olarak yapan eğitimi almış pilotun herşeyi farklı olur bencede..

Yogi
12-10-2011, 13:33
neye göre puan aldıkları hakkında bir fikrim yok ama bu spor dünya ülkelerince kabul görmüşse belli başlı kuralları vardır ve bu kuralları eğitim almadanda öğrenilebilir

Providence
12-10-2011, 13:43
Bizim bmwclubtr nin pist günüyle üst üste getirdiniz ya şunu hll walla :D En azından daha önceden haber verseydiniz , her neyse umarım çok keyifli ve sorunsuz bir organizasyon olur :) Herkeze şimdiden iyi şanslar :)

kRo_bOy
12-10-2011, 13:47
acaba gelsek mi diye düşünüyorum ya pazarteside iş var napsak ki:D:D:D:D

orhansah
12-10-2011, 13:48
süper. umarım ekstra bir işim çıkmaz o gün de gelirim izlemeye.

Ome_RS
12-10-2011, 13:59
Güzel bir gün olucak ins izleyerek destek verenlerdeniz :)

Brs_eg
12-10-2011, 14:08
Güzel bir gün olucak ins izleyerek destek verenlerdeniz :)

o gün izlemek dışında yardımınızda olacak ömer bey ve çetesi :D

GUR86
12-10-2011, 14:12
Şu an bu yarışmaya katılma şansımız yok mu ? 18 Gün var egitim mumkun degil zaten ?

Brs_eg
12-10-2011, 14:17
Şu an bu yarışmaya katılma şansımız yok mu ? 18 Gün var egitim mumkun degil zaten ?

Gürkan eğitim ancak yeterli öğrenci sayisina ulaşıldıgında yapiliyor.Detayli bilgi için mustafayla bi görüş istersen.

Mustafa
0216 577 53 69

altima
12-10-2011, 14:54
o gün izlemek dışında yardımınızda olacak ömer bey ve çetesi :D

sne cıkmıyonmu hee de bakem :D:D:D:D:D
bide seni gorelim yaw,,, oturalım yanına,""yan yannnn" şarkısını diyelim beraber :D:D

tşk
Rıdvan.

Jem89
12-10-2011, 14:57
Puan sistemi nasıl oluyor bu Drift yarışmalarında.. Bilmediğimden soruyorum.. Yani açıya göre mi veriliyor yoksa daha fazla yan gitmeye göre mi ?

Birde pist her zamanki gibi 8 mi olacak yoksa daha farklı bi yerleşim olacak mı ?

Brs_eg
12-10-2011, 14:59
sne cıkmıyonmu hee de bakem :D:D:D:D:D
bide seni gorelim yaw,,, oturalım yanına,""yan yannnn" şarkısını diyelim beraber :D:D

tşk
Rıdvan.

Rıdvan söledigim gibi cuma günü ankaradayim.inş hayirlisiyla atlatirsak durumlari,30unda olmasada ilerleye zmnlarda cikariz beraber.

Mechanix
13-10-2011, 10:16
Puan sistemi nasıl oluyor bu Drift yarışmalarında.. Bilmediğimden soruyorum.. Yani açıya göre mi veriliyor yoksa daha fazla yan gitmeye göre mi ?

Birde pist her zamanki gibi 8 mi olacak yoksa daha farklı bi yerleşim olacak mı ?

Puanlama şöyle oluyor.Değerlendirilen konular , hız , açı , çizgi ve kalabalığı coşturması olarak kısaltılabilir.Jüriler bunları göz önünde tutuyorlar . Örnek yarış videosu ekliyorum . Seslendirme jurilerimizden Faruk Kugay'a ait.Görüntüler ingilterede düzenlenen JDM All Stars dan.

Round 1:
Togethia - The JDM Drift Allstars - Round 2 - Sunderland on Vimeo (http://vimeo.com/29347159)
Round 2:
Togethia - The JDM Drift Allstars - Round 3 - Malta on Vimeo (http://vimeo.com/29915320)

Mechanix
13-10-2011, 10:17

Gürkan kış sonundan beri sana eğitimlere gel diyoruz di mi :) Bu saatten sonra çok zor , çünkü o tarihe kadar eğitim planlamıyoruz.

Eray Yümsel
13-10-2011, 10:21
keşke dışardan da katılımcı alsaydınız 1 yarışlık :) bu yılda yalan oldu geçen konuşmalarda dışardan katılımcı alarak yarış düzenlicez demiştin musti ama bu sene yok sanırım sağlık olsun kendi aranızda yarışmaya devam

Mechanix
13-10-2011, 10:21

Teşekkür Ederim

Bunu bizde isteriz , umarım biri bize drift yapabileceğimiz bir pist verir de bizde organizasyon yapmanın sıkıntısını yaşamadan sadece işimize bakar drift yaparız.O organizasyonda da akademiden olmayan arkadaşlarla yarışmakta hoşumuza gider tabii.
Körfez de gene asfaltı bozacağımızı düşünüyorlarmış , hala eski kafadan kurtulamadık ...

Mechanix
13-10-2011, 10:25
keşke dışardan da katılımcı alsaydınız 1 yarışlık :) bu yılda yalan oldu geçen konuşmalarda dışardan katılımcı alarak yarış düzenlicez demiştin musti ama bu sene yok sanırım sağlık olsun kendi aranızda yarışmaya devam

Sen Moscov Unlimited'a gitsene olm. :D

Eray Yümsel
13-10-2011, 10:26
apaçi kabul etmiyolarmış şansımı sizde denicem :D

Mechanix
13-10-2011, 10:42
apaçi kabul etmiyolarmış şansımı sizde denicem :D

Bizde hiç şansın yok , yıllardır söylüyoruz sana zaten.Ama seni başka yere almadıkları için dönüp dönüp bize geliyorsun. :) Haha

Mechanix
13-10-2011, 12:02
Update ; Yunanistan ve Bulgaristan'danda yarışçıları davet ettik.Gelenler olabilir.

Yogi
13-10-2011, 12:08
cevaplarınız için teşekkür ederim ama yurtdışından gelicekler için guncelleme yapınca aklıma bir kaç soru daha geldi.

- yurtdışından gelicekler için eğitim şartı aranıyomu?
- eğitim şartı aranmıyosa lisansları varmıdır bu iş için?

mini10s
13-10-2011, 12:10
bende orda olmak istiorum

Brs_eg
13-10-2011, 12:49
cevaplarınız için teşekkür ederim ama yurtdışından gelicekler için guncelleme yapınca aklıma bir kaç soru daha geldi.

laf dönüp dolaşıp kayıt parasını veren girebilmeli moduna giricez gibi gozukuyor :)

Mechanix
13-10-2011, 13:04

Yurt dışından gelenlerin deneyimi zaten bizden de fazla.Bende Yunan driftçilerin listesi var , bu listelerde katıldıkları yarışlar , araçları vs vs var.Bizim yaptığımız antrenmanın 10 katı kadar adamlar uluslararası yarışlara katılmış.

Tutup lisans sormamız , yada bizden eğitim almanız lazım dememiz komik.Kaldı ki eğer bu adamlarda aynı ayarda Türkler varsa , bizden eğitim almasına gerek olmadan yarışa dahil edebilirim.Misal sen ? :)

ratu
13-10-2011, 13:35
Mustafa belkide hata vardır organizasyon mantığında,

Eğitim almayan arkadaşları birbirleriyle çıkarsanız onlarda bu yarışta olsalar sonuçta her yarışçı eğitim almamış kayıt olmamış olacak ve sonuçlarına beraber katlanacaklar tabi pistinde tehlikeli yerlerinde kesinlikle izlyici olmaması gerekecektir acaba öyle olsa nasıl olur? :)

Mechanix
13-10-2011, 13:40
Kaza durumunda sorumlu Apo olduğu için ,en ufak riski bile göze almak istemiyoruz.Toplantılarda bize uzun uzun anlatıyor bunları.

Yogi
13-10-2011, 13:46
laf dönüp dolaşıp kayıt parasını veren girebilmeli moduna giricez gibi gozukuyor :)

Yurt dışından gelenlerin deneyimi zaten bizden de fazla.Bende Yunan driftçilerin listesi var , bu listelerde katıldıkları yarışlar , araçları vs vs var.Bizim yaptığımız antrenmanın 10 katı kadar adamlar uluslararası yarışlara katılmış.

Tutup lisans sormamız , yada bizden eğitim almanız lazım dememiz komik.Kaldı ki eğer bu adamlarda aynı ayarda Türkler varsa , bizden eğitim almasına gerek olmadan yarışa dahil edebilirim.Misal sen ? :)

benim driftle alakalı hiç bir bilgim ve de tecrübem yok yanlış anlaşılmasın. anlatmak istediğim yurtdışından gelicek adamların bilgili olduklarını girdikleri yarışları örnek göstererek söylüyorsunuz. türkiyede sizden başka bu işi yapan yok. misal olarak siz antreman yaparken kendine güvenen birinin piste çıkmasına izin veriliyor mu?

"Kaldı ki eğer bu adamlarda aynı ayarda Türkler varsa , bizden eğitim almasına gerek olmadan yarışa dahil edebilirim" demişsiniz ama antremanlara katılırken eğitim şartı arıyorsunuz. bir insanı piste sokmadan nasıl test edebilirsiniz ki ?
teşekkürler

ratu
13-10-2011, 13:47
Toplantıdakilerin bilmesi değil katılmak isteyen arkadaşların bilmesi gerekiyor bilmedikleri içinde talep ediyorlar,soruyorlar.Tabi toplantı harici bilen insanlarda var.

2.'si eğitim alanlarda kaza yapacaktır,bu risk herkes için geçerli kiminde az kiminde çok.Kötü bir durum gerçekleştiği zaman -umarız ki olmaz- , azı çoğu olmayacaktır riskin.Ve kimse eğitim almış almamış diye düşünmeyecektir.

Mechanix
13-10-2011, 14:12
benim driftle alakalı hiç bir bilgim ve de tecrübem yok yanlış anlaşılmasın. anlatmak istediğim yurtdışından gelicek adamların bilgili olduklarını girdikleri yarışları örnek göstererek söylüyorsunuz. türkiyede sizden başka bu işi yapan yok. misal olarak siz antreman yaparken kendine güvenen birinin piste çıkmasına izin veriliyor mu?

"Kaldı ki eğer bu adamlarda aynı ayarda Türkler varsa , bizden eğitim almasına gerek olmadan yarışa dahil edebilirim" demişsiniz ama antremanlara katılırken eğitim şartı arıyorsunuz. bir insanı piste sokmadan nasıl test edebilirsiniz ki ?
teşekkürler

Biz test eden bir kurum değiliz.Yurt dışı tecrübesi varsa bu zaten bellidir , lisansı vardır , internette katıldığı organizasyonla ilgili katılımcı listeleri vardır.Yunanistandan geldi diye kapının önünden geçeni almayız.

Drift ile alakalı tecrüben yok ise , otomobilin kontrolünün zor olduğu bu motorsporunda kaza riskini ne kadar yüksek olduğunu da bilemezsin. Bunu seninle tartışmam bile yersiz.

Antrenmanlar drift akademinin öğrencileri için , sen gidip ben geldim diyip Efes'in basketbol antrenmanına girebiliyormusun ?

Kaldı ki bunca zamandır eğitimler veriliyor , 1.000 tl ye bu işe dahil olabiliyorsun.Şimdi mi akıllarına geliyor yarışa katılmak , işe dahil olmak ?

Motorsporu ciddiyet ister , bu haftasonu mangala mı gideyim yoksa drift akademi diye bir yerde drift varmış oraya mı gidip katılayım ? diye düşünemezsin.

Bu işe emek verenler zaten bizimle birlikte , parası/arabası olmayan izlemeye geliyor , fotoğraf çekiyor. Ama evet bu noktada yarış seviyesine gelmiş bir organizasyonda dışarıdan katılım yapılamıyor.Artık lütfen bunları tartışmayalım.

Mechanix
13-10-2011, 14:15
Toplantıdakilerin bilmesi değil katılmak isteyen arkadaşların bilmesi gerekiyor bilmedikleri içinde talep ediyorlar,soruyorlar.Tabi toplantı harici bilen insanlarda var.

2.'si eğitim alanlarda kaza yapacaktır,bu risk herkes için geçerli kiminde az kiminde çok.Kötü bir durum gerçekleştiği zaman -umarız ki olmaz- , azı çoğu olmayacaktır riskin.Ve kimse eğitim almış almamış diye düşünmeyecektir.

Toplantıdan çıkan kararı söyledim bende , gizli tutmadım.Dışarıdan katılım yok dendi , söyledim.

Drift yapan herkes kaza yapabilir , ama eğitime gelenler hiç olmazsa kafadan kayan arabanın gaza basarak toplanmayacağını bilir.Eğitim alanla , almayanın farkı yokmudur yani ? İşin disiplini için bile eğitim gerekli. Sadece drift yapabilme yeteneği değil.

Yogi
13-10-2011, 14:29
Evet her spor ciddiyet ister,
artı olarak ben kimseyle tartışmıyorum sadece kafamda oluşan soru işaretlerini burda soruyorum
Test eden bir kurum değilseniz dışardan gelicek x kişininde bilgi ve kabiliyetini bilmeden yarışa sokamayız denilmemesi gerekir
basketbolu örnek vermişsiniz her iyi basketbol oynayan insanın basketbol okuluna gitmesine lisanslı sporcu olmasına gerek yok
efes basketbol takımını örnek vermişsiniz evet efes sporcusu olmadan antremanlara katılamazsın. ama Türkiyede profesyonel olmayan bir spor için amatör yarışçılarında katılması gerekir.
ama diyosanız ki bu pisti drift academy kiralıyor ve sadece eğitim alanları piste sokarız.
top benim istediğimi oynatırım mantığında olunursa bu spor çok hızlı ilerlemez. kimse kimsenin kabiliyetini, araba kontrolünü bilemez eminimki parası olmayıpta çok güzel dirft yapabilen insanlar wardır
teşekkürler

Mechanix
13-10-2011, 14:54
ama diyosanız ki bu pisti drift academy kiralıyor ve sadece eğitim alanları piste sokarız.
top benim istediğimi oynatırım mantığında olunursa bu spor çok hızlı ilerlemez. kimse kimsenin kabiliyetini, araba kontrolünü bilemez eminimki parası olmayıpta çok güzel dirft yapabilen insanlar wardır
teşekkürler

Biz şu anda işin gidişatından memnunuz.Daha önce bu çok güzel drift yapabilen insanlar için lisans günü de yaptık.Konuyu aratırsan bulursun forumdan.1 kişi gelmedi.

İşin özeti şu aslında.Eğer bir insan bu işi seviyor ve ciddiyetiyle yapıyorsa zaten bizimledir.

Ama dediğim gibi bu işi mangal yapmak gibi göre , keyfi olunca giderim diyen kişiler ile bu iş gelişmez.Sen dışarıdan bakıp söylüyorsun , bende 5 senedir içinde olduğum oluşumdan deneyim ile söylüyorum.

Yogi
13-10-2011, 15:16
Samimi cewaplariniz tsekkur ederim 1 kere antremana geldim cok keyif aldim ama konunun en basinda soylediim gibi en azindan bir antremaninizda weya baska biryerde egitim almisla, kendi cabalariyla ogrenen birinin arasindaki farki gostermeniz yararli olacaktir

Tesekkurler

Mechanix
13-10-2011, 15:19
"Ben zaten biliyorum" diyenleri çok aldık biz antrenmanlara ilk zamanlar.Ama sonuçlar iyi olmadı.Yarışlar da aynı şeyi göze almak çok kötü sonuçlanabilir.

Bende teşekkür ederim.

onursumer
13-10-2011, 15:33
bir aksilik çıkmazsa geliyorum :)

R-ali
14-10-2011, 17:25
Konuyu tazeliyelim.

Türkiye de bir ilk gerçekleştiriliyor, bu organizasyonda yer alan, emeği geçen ve Drift'i Türkiye'ye tanıştıran herkese teşekkür edip saygı duymak gerek.

Bence bu Şampiyona çok renk getirecek ve çok keyifli geçecek.
Şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum.

MR.TurboALİ
15-10-2011, 01:39
30 ekimde ordayız inş :D çok keyifli olucak.

D.CaN
18-10-2011, 23:53
Bi aksilik çıkmadığı takdirde bizde orada olacağız :)

Kakus
19-10-2011, 00:03
Drift tekeline hoşgeldiniz.

Spawn
19-10-2011, 00:04
furkan seninle daha 1 saat önce konuşmadık mı biz ? neyin tekeli kakuş bize bir açıklarmısın?

[RaCeR]
19-10-2011, 00:11
Tekel? Ralli'de yarışmak için de eğitim alıyorsun benim param var aracım var ben şu ralliye girebilirim diyebiliyor musun? Drag yarışı değil bu kaldı ki ciddi güçlü otomobillerde de kontrolü kaybettiğin anlar olabiliyor onun için de ya ciddi tecrübe ya da ciddi eğitim gerekli.O yüzden ortalığı kızıştırmaya çalışmayın.Şu sporu zaten binbir türlü zorluklarla yapıyoruz köstek olmaya gerek yok.

Kakus
19-10-2011, 00:25
furkan seninle daha 1 saat önce konuşmadık mı biz ? neyin tekeli kakuş bize bir açıklarmısın?

Farz-ı misal.
Ben X kişiyim, varlığımdan haberiniz yok. Lakin yıllardır drift yapıyorum. Kimseye de bahsetme ihtiyacı duymadım. Bi gün oldu, bu yarışa katılmak istedim. Katılamıyor muyum? Dediğinize göre "evet katılamıyorum". Katılmam için ne yapmam lazım? "Akademiden mezun olmam lazım" E akademiye girmek istemiyorum. Belki kendimi akademiden iyi gördüğüm için, belki de böyle bişeye vakit ayırmak istemediğim için. Nolucak şimdi?

Biraz masal gibi gelicek belki ama, yazdıklarınız tam anlamıyla böyle. Akademiden kendi mezunlarınızı verdiniz, kendi aranızda kendi drift şampıyonanızı yapıyorsunuz. Niyetim ortalığı kızıştırmak değil, ama sizce de böyle değil mi? Lakin bu organizsyon biraz drift battle'ından ziyade, kendi aranızda ve birkaç davetlinizle yaptığınız birincilik mücadelesine benziyor. Böyle olduğunu belirtseydiniz amenna saddakna. Şimdi de bişey demiyorum (diyemiyorum) çünkü bir üst mesajda arkadaşın yazdığı gibi güç-bela bu işi Türkiye'de canlandırmaya çalışıyorsunuz. Kaza bela olmamasına verdiğiniz öneme de saygı duyuyorum. Fakat en nihayetinde bu iş, belki de ister istemez drift tekeli gibi gözüküyor.

Kimseye kastım ya da garezim yok. O gün orda olucam ve sizin ekibinizden favorim olan Efe abiyi desteklicem.

tool
19-10-2011, 00:27
Drift tekeline hoşgeldiniz.

madem tekel olarak goruyorsun, baska dernek kurup alternatifini yapin?
denemek bedava ;)

Kakus
19-10-2011, 00:30
madem tekel olarak goruyorsun, baska dernek kurup alternatifini yapin?
denemek bedava ;)

Doğru söylüyosun amca.

Kaldı ki eğer bu adamlarda aynı ayarda Türkler varsa , bizden eğitim almasına gerek olmadan yarışa dahil edebilirim.Misal sen ? :)

Sanki biraz aynı mantalite. "Bizde işler böyle işler, beğenmeyen kendi yapsın." tarzı.

Brs_eg
19-10-2011, 00:37
cvp vericem ama o kdr üşeniyorumki furkan sana anlatamam

Kakus
19-10-2011, 00:38
cvp vericem ama o kdr üşeniyorumki furkan sana anlatamam

Tatlı canın sağ olsun abi. Bi gün adam yerine koyarsın beni. O zaman cevap verirsin. Ben beklerim sorun değil.

Brs_eg
19-10-2011, 00:41
Tatlı canın sağ olsun abi. Bi gün adam yerine koyarsın beni. O zaman cevap verirsin. Ben beklerim sorun değil.

Burda senin adam olup olmana bişy diyenmi oldu olm ! :) problem birazda bu.hmn bu tarz trip/durumlara cekiyorsun kendini.

Bi önceki postunda döktürmssn anlatmssn derdini.ufak olmayla/adamlıkla ilgisi yok.:)

[RaCeR]
19-10-2011, 01:16
Furkan drift'e olan merakını,hevesini kırmak istemem ama bu işler o kadar kolay değil. Kendini ciddi anlamda geliştirebileceğin boş alan bulmak zor, ben kendimi japonlar gibi yola verdim dersen de en 3-4 kez arabanı parçalamış olman lazım diye düşünüyorum.Her ada'da 1vites döneni,sokak başlarında yanlayarak çıkan arkadaşı aramıza alsak çıkabilecek kargaşayı sen düşün özellikle çift çıkışlar için konusuyorum.Tek tek çıksınlar yapar yapmaz orasını bilemem gider spin atar ,çarpar arabasını ,orası onun sorunu.Ama bu organizasyon özellikle çift çıkış olacak ve antremanların bize ne kadar fayda sağladığını ortaya çıkartacak.Kusura bakma Furkan kimse parasını sokakta bulmadı.Biz daha önce lisans günü düzenledik kendine güvenen bir kişi cıkmadı ondan önce drift fest yapıldı ona da kimse gelmedi.Kendi emeginle,paranla araba toplamış biri olarak hiç bilmediğin güvenmediğin biri gelse driftte arabanı pert etse napacaksın? Canı saolsun elbet cana gelecegine mala gelsin ama senin emeğin,zamanın boşa gitmiş olmaz mı? Ben hiç kaza olmaz demiyorum ufak tefek kazalar bizlerde yaşayacaz ilerleyen günlerde ben bekliyorum ama sonuçta kontrol dışı durumlarda da ne yapman ne etmen gerektigini bilmen gerekiyor ki zararı minimuma indiresin.

rcx
19-10-2011, 03:28
zaten tr deki araçların çoğu drift için tam profosyonel bile deyil şuan çoğunda hidrolik el freni bile yok ama şöyle bişi olabilir mesela önceden katılmak isteyen arkadaşlar belirli testlerden geçer araçlarada belirli bi standart konulur zaten o standartlarda araba üç beş tane bulunur seçilen arkadaşlarda katılır tabi bu nasıl olur bilmem ama sadece benim şahsi fikrim yarıştan bir gün önce belirli testlerden geçen arkadaşlar gire bilse güzel olur ama sizede hak vermek lazım mesela ankarada ki açılışı hatırlayan arkadşlar vardır piste sıfır çizenmi ararsın acayip harektler yapanmı ararsın artı yurt dışıyla kıyas kabul olmaz adamlar tırla geliyolar iki araba bi dolu malzeme arabasını sürtmüş kırmış yada vurmuş umurunda deyil ama tr öyle deyil zarzor arabasını alan biri diyelimki çok güzelde sürüyo aracı tiwin çıkarken öteki arkadaş sipin atı vurdu peki sorumlusu kim olcak ozaman bide kafama takılan bi soru duvara yakın giden puan almıyomu :))

Jeandan-R
22-10-2011, 16:32
Farz-ı misal.
Ben X kişiyim, varlığımdan haberiniz yok. Lakin yıllardır drift yapıyorum. Kimseye de bahsetme ihtiyacı duymadım. Bi gün oldu, bu yarışa katılmak istedim. Katılamıyor muyum? Dediğinize göre "evet katılamıyorum". Katılmam için ne yapmam lazım? "Akademiden mezun olmam lazım" E akademiye girmek istemiyorum. Belki kendimi akademiden iyi gördüğüm için, belki de böyle bişeye vakit ayırmak istemediğim için. Nolucak şimdi?

Ehliyet araba kullanmıyor ki mantığı var burda. Veya ben doktorum ama tıp'ı bitirmediğim için ameliyat yapamayacak mıyım ?

Mechanix
22-10-2011, 17:25
Ne kadar gereksiz şeyler konuşulmuş burda gene :)

Arkadaşlar biz Türkiye Drift Yarışı düzenlemiyoruz ki , Türkiye'nin en iyi driftçisini aramıyoruz.Dediğiniz gibi kendi aramızda eğleniyoruz.Sizlerden de gelip eğlenmenizi istiyoruz. Bu kadar :)

Mechanix
22-10-2011, 17:36
Farz-ı misal.

Böyle birşey olursa , Tosfed'in düzenlediği bir organizasyonda lisans alarak kendini gösterebilirsin.Ama tabii daha çok beklersin böyle bir organizasyonu da.

Bence sen çok film izleyip , çok etkilenmişsin.Yeni oluşumlar böyledir , bazıları elini taşın altına koyar ve cebinden bir ton para harcayıp birşeyler yapar.Bazılarıda vakit ayırmaz , kendini diğerlerinden iyi görür ve bir gün aniden diğerlerini yenmek için "Bende varım ! " der.

Biz de yok deriz.Bu kadar .

A.Cem
22-10-2011, 23:23
Ne kadar gereksiz şeyler konuşulmuş burda gene :)

Arkadaşlar biz Türkiye Drift Yarışı düzenlemiyoruz ki , Türkiye'nin en iyi driftçisini aramıyoruz.Dediğiniz gibi kendi aramızda eğleniyoruz.Sizlerden de gelip eğlenmenizi istiyoruz. Bu kadar :)

Konuyu okudum "kakus" kendi açısından haklı, siz de güvenliğe verdiğiniz önem dolayısıyla haklısınız. Sonuçta bir kaza olsa gözler direkt organizatöre yönelir. Ancak bu tip organizasyonlarda "Kendi aramızda eğleniyoruz" doğru değil. Hem bu sporu geliştirmeye çalışıyoruz diyorsunuz hem de 3 - 5 veya 10 - 20 kişi artık herneyse, kendi aramızda eğleniyoruz siz de gelin izleyin diyorsunuz. İzleyerek mi geliştirecek insanlar kendilerini? Madem öyle insanlara uygulamalı bir sınav yapın araçlarını kontrol edin, uygunsa belli bir ücret karşılığında sertifika verin. En azından bunu yapabilirsiniz.

!KO
22-10-2011, 23:47
Konuyu okudum "kakus" kendi açısından haklı, siz de güvenliğe verdiğiniz önem dolayısıyla haklısınız. Sonuçta bir kaza olsa gözler direkt organizatöre yönelir. Ancak bu tip organizasyonlarda "Kendi aramızda eğleniyoruz" doğru değil. Hem bu sporu geliştirmeye çalışıyoruz diyorsunuz hem de 3 - 5 veya 10 - 20 kişi artık herneyse, kendi aramızda eğleniyoruz siz de gelin izleyin diyorsunuz. İzleyerek mi geliştirecek insanlar kendilerini? Madem öyle insanlara uygulamalı bir sınav yapın araçlarını kontrol edin, uygunsa belli bir ücret karşılığında sertifika verin. En azından bunu yapabilirsiniz.

sertifika gunu yaptılar kımse gelmedi diye biliyorum :)

Sedicivalvole
24-10-2011, 11:31
Çok eski senelerden beri arkadan iter araçlarla çoğumuz yanlıyoruz , El elden üstündür tabiki aramızda çoğumuzdan iyi olan yancı arkadaşlarımızda var sonuçta bu iş bir hastalık . Geçen sene 2 drift otomobilim olmasına ragmen Apturrahman abi ile beşeri ilişkim ne kadar kuvvetli olsada ben o piste her gittiğimde lisansım olmadığı için bir köşeden seyrettim hep, bir kere bile piste çıkamadım eğitimi alıp lisanslı olana kadar . Yerden göklere kadar haklılar bence, eğitimi olmayanların piste çıkması ateşle baruta yaklaşmak kadar tehlikelidir.. Can en büyük sermayemiz

XoR
24-10-2011, 12:08
Kanka yeni gözlük aldım Pazar günü geliyorum ama mümkünse el sıkışmayalım :D

Mechanix
24-10-2011, 12:25
Kanka yeni gözlük aldım Pazar günü geliyorum ama mümkünse el sıkışmayalım :D

Ben dokunmadım olm , sana bakışlarımla hallettim gözlüğü :) Heheh

Mechanix
24-10-2011, 12:27
Çok eski senelerden beri arkadan iter araçlarla çoğumuz yanlıyoruz , El elden üstündür tabiki aramızda çoğumuzdan iyi olan yancı arkadaşlarımızda var sonuçta bu iş bir hastalık . Geçen sene 2 drift otomobilim olmasına ragmen Apturrahman abi ile beşeri ilişkim ne kadar kuvvetli olsada ben o piste her gittiğimde lisansım olmadığı için bir köşeden seyrettim hep, bir kere bile piste çıkamadım eğitimi alıp lisanslı olana kadar .

Yerden göklere kadar haklılar bence, eğitimi olmayanların piste çıkması ateşle baruta yaklaşmak kadar tehlikelidir.. Can en büyük sermayemiz

Teşekkür ederim Oktay.

XoR
24-10-2011, 12:28
Ben dokunmadım olm , sana bakışlarımla hallettim gözlüğü :) Heheh

Üzerime doğru hareketlenmen yetti :D

Ordayız kanka as usual :)

overblack
24-10-2011, 13:01
;2696896']Tekel? Ralli'de yarışmak için de eğitim alıyorsun benim param var aracım var ben şu ralliye girebilirim diyebiliyor musun? Drag yarışı değil bu kaldı ki ciddi güçlü otomobillerde de kontrolü kaybettiğin anlar olabiliyor onun için de ya ciddi tecrübe ya da ciddi eğitim gerekli.O yüzden ortalığı kızıştırmaya çalışmayın.Şu sporu zaten binbir türlü zorluklarla yapıyoruz köstek olmaya gerek yok.

evet lisans çıkarıyorsun ve giriyorsun.

overblack
24-10-2011, 13:03
Ayrıca mustafa kaygılanmakta haklı.kaza bela olmaması gerekiyor.antalyada bi kaza oldu kaç sene drag yapılmadı.drag drift filan it kopuk sprou gibi geliyor herkese.

Mechanix
24-10-2011, 15:20
Tek bir kazananın nelere mal olduğunu hatırlamak , bunları konuşmamızın gereksiz olduğunu gösterecektir bize zaten.

Her neyse arkadaşlar , organizasyona az bir zaman kaldı.Bizde eksiklerimizi giderip araçlarımızı hazırlamaya devam ediyoruz.

Geçen cumartesi 2 aracımız Yeşil Bursa Rallisinde gösteri yapmak için gitti.Detayları burdan öğrenebilirsiniz ;

http://www.techturkey.com/forum/drift/99362-yesil-bursa-rallisi-ralli-oncesi-drift-gosterisi.html#post2713445

Street
25-10-2011, 17:44
ıns hava güzel olur..

by_speedvw
25-10-2011, 18:12
kanka havada sıkıntı olmazsa +3

Street
25-10-2011, 23:36
inşallah hava güzel olur :)

kanka havada sıkıntı olmazsa +3

Mechanix
26-10-2011, 11:11
Evet beyler artık organizasyon konuşalım.

İstanbul Drift Challange 2011 - Beklediğinizden büyük ve dikkat çeken bir organizasyon olacak.Bu yüzden elimizdeki imkanları kullanıp , seyircilere de çok eğlenceli bir gün yaşatmayı amaçlıyoruz.

Sponsorlarımız :
JSV
Sound Magus
İstanbul Garaj
Ata Motors
Tr Tuning
JDM Works

Drift Challange İstanbul 2011 Organizasyon Alanı Planı :

Yarışı yapacağımız otopark bizim antrenman yaptığımız yer değil.Dün gidip dolaşma imkanı bulduk.Gerçekten çok çok iyi bir alan.Hepiniz hasta olacaksınız.

Video ve fotoğraf çekimi için bir çok arkadaşımız orada olacak.Hiç bir eksiğimiz olmayacak.

Pistin en güzel tarafı , çevresinin çelik bariyerle çevrili olması.Yani pist içinde seyirci olmayacak.Herkesin yeri belli.

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/IstanbulDriftChallange2011Plan.jpg

Katılımcı Listesi ;

Toplamda 20 araçlı katılımcı var normal şartlarda.Araçlarda sorun yaşanmazsa 20 araç bir drift yarışı için çok iyi bir rakam.

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/KatlmcListesi.jpg
Listenin Türkçe açıklaması şöyle :

1 Mustafa Mert Kazanç - Nissan 200SX S14 RB25DET
2 Mert Bilaloğlu - Bmw E36 M3 Turbo
3 Abdurrahman Özen - Driftist 200SX S14
4 Burak Ünal - Nissan 200SX S14
5 Neşat Şutova - Bmw E36 325 SC
6 Murat Küçükçavdar - Nissan 200SX S14a
7 Kağan Kurtuluş- Hyundai Genesis
8 Kemal Özhaseki- Toyota Ae86 SR20DET
9 Ali Atacık - Bmw e38 328SC
10 Ali Alptekin - Bmw E36 325
11 Mahmut Elbir - Ford Sierra turbo
12 Cihan Efe Gürses - Nissan 200SX S13
13 Ahmet Kayadelen - Bmw E34 540 V8
14 Doğukan Manço- Nissan 200SX S14a Rb26DET
15 Emre Tanrıöver - Bmw E36 325 SC
16 Seçkin Okcebe - Bmw E36 M3
17 Doğuş Can Dursun - Bmw E36 325
18 Musa Topbaş - Bmw E39 M5
19 Volkan Arısoy - Bmw E36 325
20 Oktay Kabaktaş - Bmw E34 M5 Turbo
21 İbrahim Erenci - Nissan 200SX S14

Cumartesi günü kısa bir antrenman yapacağız.
Pazar Günü planlamamız ise şöyle ;

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/PazarGnPlan.jpg

Yarış Nasıl Olacak ?

Öncelikle 20 pilot tek tek piste çıkacak . Drift yapabildiklerini gösterecekler , drift yapamayanlar elenecek.Tüm pilotlar puanlanacak.En iyi den en kötüye sıralama yapılacak.İlk 16 pilot bir üst tura çıkacak.

İlk 16 nedir ?

İlk 16 , en iyi 16 pilotun birbiri ile eleme usulu yarışması anlamına geliyor.Çiftli çıkışlar yapılacak.Her yarış 2 çıkıştan oluşacak.Puanlamayı Juri'miz yapacak.
Eleme sistemi ile yarışmacılar önce 8'e , daha sonra 4'e , 2'ye düşecek.En sonda final müsabakası yapılacak.

Puanlama sistemi tüm yarışlarda farklı oluyor.Bizde puanlamayı yürütecek ekip "Avantaj" kıstası ile karar verecek.Tüm virajların bir adı olacak ve hangi virajda kimin daha iyi olduğuna bakılacak.

Herkesin bildiğinin aksine , çiftli çıkışlarda , arkadaki araç öndekini zorlamayacak.Geçmeye çalışmayacak.Bunun yerine öndeki aracın çizgisi çok fazla bozulmadıkça , öndeki aracı "Taklit etmeye" çalışacak.Bu çok önemli bir detay.Puanlamanın ana fikri bu.Yurt dışında da artık puanlamalar bu şekilde gerçekleşiyor.

Puanlamayı Kim yapacak ? Juri Ne ?

Juri Drift'te puanlamayı yapan , yarışmacılardan hangisinin daha iyi pilot olduğunu anlayan kişiler grubudur.Bizim Jurimiz tam bir uluslararası karma.

Faruk Kugay-Amerika
Harald Muller-Almanya
Hüseyin Kan-Türkiye

Organizasyona toplu olarak gelmek için buluşma noktası :

30 Ekim Pazar Günü
Bostancı Mutlu Lastik önü
Saat 11:30
Çıkış 12:00

XoR
26-10-2011, 11:40
Hava 14 derece Güneşli gözüküyor Pazar günü için accuweather'da :)

Hissedilen 9 derece :D 3 derecede Olimpiyat stadının lokasyonundan düş etti 6 sıkı giyinin :D

http://www.accuweather.com/en-us/tr/istanbul/istanbul/forecast15.aspx

Mechanix
26-10-2011, 11:45
Hava 14 derece Güneşli gözüküyor Pazar günü için accuweather'da :)

Hissedilen 9 derece :D 3 derecede Olimpiyat stadının lokasyonundan düş etti 6 sıkı giyinin :D

AccuWeather.com - Turkey | Istanbul 15 Day Weather Forecast (http://www.accuweather.com/en-us/tr/istanbul/istanbul/forecast15.aspx)

Teşekkürler bro :)

kRo_bOy
26-10-2011, 11:47
vaayyyy hava soğuk olcaksa battaniye yorgan alıp gelelim arabanın içinde yatcaz ***** hahahaha:D:D:D

XoR
26-10-2011, 11:57
Teşekkürler bro :)

Rica ederim kankacım :) serin olsada güneşin olması sevindirici herkes açısından :)

mmustu
26-10-2011, 12:02
oradayık :)

peace
26-10-2011, 12:33
iyice gelişti organizasyonlar artık. orda olmaya çalışıcaz bizde.bu arada drift yapılacak alan eski yol üzerinde mı? güvenlikler yönlendiriyo ama yine de sorayım dedim.

Mechanix
26-10-2011, 13:00
Google görüntüsünü ekledim , ordan bakabilirsin.Dediğin gibi güvenlik zaten yönlendirecek.

Low-Rider
26-10-2011, 13:07
pazar günü umarım yetişebilirim organizasyona

mustafa yurtdışında yarışlarda puanlama işini nasıl yapıyorlar?yanlış bilmiyorsam driftbox ile takip ediliyordu galiba.Sizde var mı böyle bir imkan?

arfy
26-10-2011, 13:11
bi aksilik çıkmazsa ordayız inşallah

s2k
26-10-2011, 14:03
Lan bu sponsorlarda bi eksik yokmu :D:D:D

kRo_bOy
26-10-2011, 14:09
mustafa biz cumartesi akşamı bulabilirsek senin dükkanın önüne pinekleriz biri bizi ordan alsın:D:D:D:D karşıya falan geçmeye kalkarsak bizi kimse durduramaz valla sınırdan alırsınız hahahahahaa:D:D:D

Brs_eg
26-10-2011, 14:10
mustafa biz cumartesi akşamı bulabilirsek senin dükkanın önüne pinekleriz biri bizi ordan alsın:D:D:D:D karşıya falan geçmeye kalkarsak bizi kimse durduramaz valla sınırdan alırsınız hahahahahaa:D:D:D

neyle geliyorsunuz ? s13.5 nerde :)

kRo_bOy
26-10-2011, 14:16
neyle geliyorsunuz ? s13.5 nerde :)
hehehe dizel bişeyle gelcez ya naptın 13.5 la gelcek kadar kafayı yemedim daha hahahahaa adamın ocağını kurutur valla:D:D:D:D

Mechanix
26-10-2011, 14:20
Lan bu sponsorlarda bi eksik yokmu :D:D:D

Ahaha , unuttum valla ,karambolde :)))

Firma adı neydi sizin bro ?

s2k
26-10-2011, 16:54
Ahaha , unuttum valla ,karambolde :)))

Firma adı neydi sizin bro ?

olum Türkiyenin en iyi firmasını nası unutursun keichi :D:D:D

Medline Sağlık Grubu (http://www.medline.com.tr) :icon_tup:

GTCihad
26-10-2011, 18:05
Hava iyi olursa ordayız inşallah +2

Mutlu lastik önünde olacağız 11.30 - 12.00 arası

CasabLanca
27-10-2011, 00:50
bir aksilik olmazsa bu organizasyonada gelmeyi düşünüyoruz ankaradan

BLuEBoY
27-10-2011, 08:31
Fatih taraflarından giderken aracında boş yeri olan varmı ? :D :D

Mechanix
27-10-2011, 10:22
Baya kalabalık bir seyirci grubu olacak gibi.Allahtan seyirci izleme noktaları çok geniş :)

extreme__
27-10-2011, 11:14
avrupa yakasından gelenler içinde bir buluşma noktası olsa güzel olmaz mı ? sonra iki yaka ortak biryerde yol uzerinde buluşup hep beraber geçmek daha mantıklı gibi tabikide seçim sizlere kalmış ben sadece bir öneride bulundum :)

mmustu
27-10-2011, 11:16
pazar günü umarım yetişebilirim organizasyona

mustafa yurtdışında yarışlarda puanlama işini nasıl yapıyorlar?yanlış bilmiyorsam driftbox ile takip ediliyordu galiba.Sizde var mı böyle bir imkan?

nan olum koray ben falan hanımlarla gelecez sen yavuzda falanda alın kızları orada biraz takılıp sonrasında bi org yaparık

Low-Rider
27-10-2011, 11:19
nan olum koray ben falan hanımlarla gelecez sen yavuzda falanda alın kızları orada biraz takılıp sonrasında bi org yaparık

Haci agvada olcam ben pazar kacta donerim bilmiyorum

Mechanix
27-10-2011, 11:20
avrupa yakasından gelenler içinde bir buluşma noktası olsa güzel olmaz mı ? sonra iki yaka ortak biryerde yol uzerinde buluşup hep beraber geçmek daha mantıklı gibi tabikide seçim sizlere kalmış ben sadece bir öneride bulundum :)

Avrupa yakasını iyi bilmediğimden ortak buluşma noktası yazamadım.Ama saat 12 de buluşmak üzere makul bir mekan söylersen güzel olur tabii.

İki yakanın bir daha buluşması fuzuli tabii , direk stada gelirsiniz.

orhansah
27-10-2011, 12:06

saat kaçta orda olacaksınız bayım?

joker
27-10-2011, 12:30
İnsallah orda olucagiz bu lisans konusu icerden disardan tartismasi yillarca surucek gibi akademideki arkadaslar hakli olarak prof insanlar istiyor ama disardada bir suru yetenekli insan oldugunu dusunuyorum kaza riski konusu bana sacma geliyor formuda D de bile heran kaza riski var ki motor sporlariyla ugrasan ozelliklede yarismalarda heran kaza riski vardir disardan gelen adam kaza yaptirir korkusu bence yersiz. Bu akademiyi kuran arkadaslarin yillardir verdigi mucadeleyede saygi duymamak haksizlik olur bence bu cabalarin sonunda bu isi ulusal hale getirmek gerekiyor federasyona baglanip lisansini alan herkes ulusal organizasyonlarda yarismali ki tr de ne yetenekli driftciler var ortaya ciksin. Tr deki sıkıntimiz organizasyonlarda seyirci basin vs eksigiyse bizde elimizden geleni yapar organizasyon alanini doldururuz ama tekrar soyluyorum bu spor artik ulusallasmali emegi gecen herkesin emegine saglik

Mechanix
27-10-2011, 12:45
Formula D ile bizim organizasyonumuzun farkını söyliyeyim sana o zaman.

Bizim 15.000 TL bütçemiz var , bunun büyük kısmı güvenliğe gidiyor ve özel güvenlik şirketiden 20 tane resmi personel alıyoruz , 1 günlük.

Formula D'nin bütçesi 1.500.000$'dan fazla , onlarda organizasyonlarında 15 tane güvenlik şirketi çalıştırıyor.

Bizi formula D ile karşılaştırdığın için teşekkür ederim :)

mmustu
27-10-2011, 12:48
saat kaçta orda olacaksınız bayım?

keptın 14 gibi falan işte :D

SULTANOGLU
27-10-2011, 13:00

bizde geliyoruz didemle :D

joker
27-10-2011, 13:15
Formula D ile bizim organizasyonumuzun farkını söyliyeyim sana o zaman.

Bizim 15.000 TL bütçemiz var , bunun büyük kısmı güvenliğe gidiyor ve özel güvenlik şirketiden 20 tane resmi personel alıyoruz , 1 günlük.

Formula D'nin bütçesi 1.500.000$'dan fazla , onlarda organizasyonlarında 15 tane güvenlik şirketi çalıştırıyor.

Bizi formula D ile karşılaştırdığın için teşekkür ederim :)

Valla biz sizi formula D dende cok daha iyi yerlerde gormek isteriz keske bizim ulkemizdede hem ulusal hem uluslar arasi organizasyonlar olsada ailece gidip izleyebilsek guvenlik sirketinden gelicek kisilerin kaza riskini azaltmadaki olayini anlayamadim demek istediginiz bizim butcemiz az ve ondan kisitli imkanlarla bunlari yapiyoruz biz zaten yapmis oldugunuz bu ugrasi taktir ediyoruz. Ozel guvenlik yerine cevrenizdeki gonullu arkadaslarla bunu yapabilirdiniz diye dusunuyorum. Bir guvenlik yelegi olsa brn bile gelir organizasyonda gorev alirdim :D

Brs_eg
27-10-2011, 13:19
Valla biz sizi formula D dende cok daha iyi yerlerde gormek isteriz keske bizim ulkemizdede hem ulusal hem uluslar arasi organizasyonlar olsada ailece gidip izleyebilsek guvenlik sirketinden gelicek kisilerin kaza riskini azaltmadaki olayini anlayamadim demek istediginiz bizim butcemiz az ve ondan kisitli imkanlarla bunlari yapiyoruz biz zaten yapmis oldugunuz bu ugrasi taktir ediyoruz. Ozel guvenlik yerine cevrenizdeki gonullu arkadaslarla bunu yapabilirdiniz diye dusunuyorum. Bir guvenlik yelegi olsa brn bile gelir organizasyonda gorev alirdim :D

bizim problemimiz siteden veya arkadaş cevresinden gelen kişilerle ztn degil ordaki cevreden gelen kişiler.
Güvenlik biraz çevre seyirci düzeni + bizim ve sizin güvenliginiz için gelmekte.
Ordaki kaza riskini azaltma durumlarida seyircilerin pistin içine girmemesi manasında olablir.
Mustafa ztn görünce tam manasıyla acıklama yapacaktir.

Mechanix
27-10-2011, 13:27
Gönüllü güvenlik diye birşey söz konusu değil ama.En azından kaymakamlık bunu kabul etmiyor :) Olsa öyle birşey , 100 kişi yardım eder bize zaten.Hehe.

Verdiğim örnekte adamların sadece özel güvenlik elemanlarına yaptıkları yatırımdan bahsettim.Su bariyerleri , organizasyon alanı vs vs ni saysak korkarız :) Amerikalılar bu işi sponsorların desteği ile yaptıkları için , çok büyük ve kaliteli işler çıkıyor ortaya.Ha birde gelen izleyici sayısı 10.000 oluyor , ve bilet 20$ gibi oluyor.Büyük kazanç demek bu da.

joker
27-10-2011, 13:28
Bir seyirci olarak academy vs street organisazyonu olsun isterim gelip izlemek cok keyifli olucak diye dusunuyorum

joker
27-10-2011, 13:32
Hicbir spor dalinda idmanlara cokfazla ilgi olmaz ama konu mac gunune yaris gunune gelince bence hem dolar tasar hemde parali olabilir 2000 kisi bekliyorsunuz asam basi cuzzi bir rakam 5 tl bile olsa bu seyirci icin ufak olsada sizin icin totalda guzel bir mebla olur Umarim ilerleyen yillarda daha ilerilere gidecegiz

Mechanix
27-10-2011, 19:31
Bu arabayı hatırladınız mı ?

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/IMG_4322.jpg

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/IMG_4368.jpg

Tedaviden sonra :

Yarışmacılardan Kemal Özhaseki 'nin 300hp'lik Ae86'sı az önce son bakımlarının yapılması için dükkanımıza geldi ! Artık 1,5 senedir hiçbir sıkıntı çıkarmayan Sr20det'in yağını değiştirebiliriz.

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/SR86.jpg

peace
27-10-2011, 19:33
bu 86 daha önce çıkmış mıydı son 3 organizasyonda görmedim çünkü.ya da renk falan mı değişti var olanın.

D.CaN
27-10-2011, 22:02
Maşallah AE'nin yeni rengi çok yakışmış :)

2jzgte
27-10-2011, 22:09

Tedaviden sonra :

Yarışmacılardan Kemal Özhaseki 'nin 300hp'lik Ae86'sı az önce son bakımlarının yapılması için dükkanımıza geldi ! Artık 1,5 senedir hiçbir sıkıntı çıkarmayan Sr20det'in yağını değiştirebiliriz.

kaç şekil aldı bu araba :hahaha: bin bir surat

Frid
27-10-2011, 22:12
bulaştık birkere dirfte buda kaçmaz :D :D hatta cumarteside gelebilirim :D

WRX_STI
27-10-2011, 22:34
Bu sefer kaçırmak istemiyorum :)
Hatta adım ve soyadımın aynı olduğu pilot arkadaşımız bile var=)

Skyhawk34
27-10-2011, 22:46
Bahçeşehir taraflarından gelecek varsa yardımcı olurum...

Low-Rider
27-10-2011, 22:58
ae çok güzel olmuş özellikle renk ve çamurluklar ama ön tampon ofsayt

aTaBeY
27-10-2011, 23:22
Bir not ekleyeyim mümkünse eğer 20-25 dakikalık video isteriz :) :) Bir kısmıda araç içi olursa tadından yenmez. Başarılar ve iyi organizasyonlar dilerim

Ome_RS
27-10-2011, 23:25
ae çok güzel olmuş özellikle renk ve çamurluklar ama ön tampon ofsayt

aynen tercuman olmus ama bu aracın bu kadar düzgün toplanıcagını hiç tahmin etmezdim :)

Vts_Power
27-10-2011, 23:29

Tedaviden sonra :

oooww maşallah kemalcim ellerinize sağlık :icon_tup: renk süper olmuş ama ön tampon ve body çok hoşuma gitmedi :(

SekoLive
28-10-2011, 07:47
ae86 güngörende bi pala amcadaydı uraşuyordu güzel iş cıkarmıs

Mechanix
28-10-2011, 14:03
Ae86 dün boyadan çıktı , daha eksikleri var.Intercooler gibi.Tampondaki boşluk dolacak , böyle gözükmeyecek :)

Low-Rider
29-10-2011, 09:06
tamponda ki boşluğu komple ıc ile doldursan bile model ofsayt:)

kRo_bOy
29-10-2011, 10:04
allah nasip ederse saat 1 gibi yola çıkıyoruz:D:D:D:D

esmerserseriler
29-10-2011, 16:59
avcılardan gelenler yokmu hiç bi buluşma noktası varmı avcılar için?

fatihcakin
29-10-2011, 17:29
Her underground serisi oynuyan listeye girseydi oooo :)

XoR
29-10-2011, 19:15
Yarın 13:30'da 10 kişilik çete olarak geliyoruz :)

D.CaN
29-10-2011, 21:08
Bu gece yatmadan önce saatlerimizi 1 saat geriye almayı unutmayalım :)

Mechanix
29-10-2011, 21:16
Can iyi hatırlattın :)

Organizasyon 12 de başlıyor unutmayalım.

Bugün antrenmanlar bile çok eğlenceliydi , 2 araç piste geri dönemeyecek şekilde kaza yaptı.Bunun dışında ufak tefek sürtmeleri saymıyorum bile.

Pist 100km üzerindeki bir viraj ile başlıyor ve çok hızlı bir pist.Daha önce bu kadar hızlı yapmamıştık , ilk denemelerde korktuk gerçekten ama gün sonunda baya alıştık.Yarın çok eğlenceli olacak.

Brs_eg
29-10-2011, 22:11
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/308890_10150891862620328_606760327_21334565_165260 0619_n.jpg

Mechanix
29-10-2011, 22:12
‎29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun!
Yarın herkesi Atatürk Olimpiyat Stadına bekliyoruz.
İyi geceler !

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/340415_10150891862620328_606760327_21334565_165260 0619_o.jpg

KSE71
29-10-2011, 22:29
Dersanem iptal olsa da bizde gelsek keşke.

xawuz
29-10-2011, 23:41
Bugun büyük gün hadi bakalım istanbul daki arkadaşlarımız keyifli bi gün geçirir.kaza bela olmadan inşllh:icon_tup::icon_tup:

_FrKn_
30-10-2011, 00:05
#134 foto çok iyi :)
izlemeye gelebilirim yarın duruma göre.
edit:birde saati geri alma mevzusu var şimdi millet normal saat 12 demi gelcek yoksa saati 1 saat geri alıp mı 12 de gelcek :)

Eyup Duygun
30-10-2011, 01:38
Yarın bir aksilik çıkmaz ise oradayım inşallah hava falan bozmazda keyifli bi gün olur :):)

EM-RE
30-10-2011, 01:45
Cok kalmicaz ama mutlaka ugrayacagiz

oguzhan999
30-10-2011, 01:50
ae86 nın sadece rengi güzel olmus :) , çok zevksiz olmuş kiti şahsi görüşümdür tabi , sahibi beğenmiş sonuçta

yarın ordayız kısmetse

Berkerr
30-10-2011, 03:59
Keşke şu etkinlik haftaya pazar olsaydı da izlemeye gelebilseydim.

Katılım konusunda %100 haklısınız. Herkesin kendince deneyimi, kendince arabası var ama olması gereken profesyonel bir etkinliğe sadece profesyonellerin katılması. Bu etkinliğin sonucundan öte Türkiye'de düzenlenebilmesi bile büyük başarı. Tebrikler ;)

Brs_eg
30-10-2011, 05:50
12.00de herkesi bekliyoruz gunceli :)

Frid
30-10-2011, 06:14
saatleri geri almayı unutmayın günceli şuan 07:14 geri alınmış hali :D

Skyhawk34
30-10-2011, 06:42
Avcılardan veya bahçeşehir yakınlarından gelecğim fakat araç yok diyenler pm ye buyursun yer var :D

CooLeqenD
30-10-2011, 07:45
Ordayız bi terslik olmazsa :cool:

ruudvan
30-10-2011, 08:15
askere gıtmemı bekledınız dımı bole aksıyonlar yapmak ıcın.keyıflı antrenmanlar

mertk
30-10-2011, 08:16
Geliyoruz:)

hakotech
30-10-2011, 08:19
hala uyumadım,ınsallah dayanabılırsem,uyumaz isem bende gelmek ısterim..

Ek.Civic_Spoon
30-10-2011, 08:21
şimdi lüleburgazdan yola çıkıyoruz .. 12 de ordayız

Nires
30-10-2011, 08:26
hala uyumadım,ınsallah dayanabılırsem,uyumaz isem bende gelmek ısterim..

hako uyuma gidek :icon_tup:

<<buğra>>
30-10-2011, 09:06
Geliyoruz:)

görüşürüz :)

CagkaN
30-10-2011, 09:11
Bende aracımı kaportadan alabilirsem ordayım :)

Brs_eg
30-10-2011, 12:18
Soguk ama keyfli bi gun gelmeyi dusunen varsa 5e kdr burdayz :)

Brs_eg
30-10-2011, 12:20
Soguk ama keyfli bigun gelmeye dusunen varsa 5e kdr burdayz :)

onursumer
30-10-2011, 12:47
ben uğramayı düşünüyorum bir aksilik olmazsa 1 saate

Berkan
30-10-2011, 14:14
unutmusum bende cıkcam simdi :)

WRX_STI
30-10-2011, 15:58
Cok iyi bir organizasyondu ama Cok soguktu :)
rob 1. oldu Guzel bir show izlemis olduk.Emegi gecenlere tesekkurler

[RaCeR]
30-10-2011, 16:29
ben mustafa birinci oldu diye duydum

onursumer
30-10-2011, 18:15
hava soğuktu ama güzel bi organizasyondu sonuna kadar durmasamda keyif aldım izlediklerimden

hasan çağri
30-10-2011, 18:32
Soğuktu iyiydi.

İkili çıkışlarda Rob u izledikten sonra ayrıldık dayanamadık soğuğa :) yandan bir sürü video çektim. eğlenceliydi :)

Frid
30-10-2011, 18:42
;2731878']ben mustafa birinci oldu diye duydum

mustafa 2. oldu mert 1.

çok güzel keyifli soğuk ama heycanlı bir gündü :D

Low-Rider
30-10-2011, 18:46
Hava cidden soğuktu,fazla duramadık.

Öbür pist bence daha hızlı ve izlemesi daha keyifliydi.

Bir ara uzun bir boşluk oldu , o sıra çıkan atv kafa ütüledi cidden

mmustu
30-10-2011, 18:48
diğer büyük pistte sayko style dönmeye benzemedi burası yarışçıları baya zorladı bence :D

soğuk dezavantajdı tabi ama eşi dostu görmek iyiydi kel kankama pasta kesip doğumgününüde kutladık :D

white light
30-10-2011, 18:53
o atv harbı kafa utuledı ama ıyı uzuyordu namıssız :D

buda bonusu
http://img100.imageshack.us/img100/5008/dsc0335b.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/100/dsc0335b.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

EM-RE
30-10-2011, 18:59
Biz junique le sözlesmistik airride i inceledik neredeyde yarisi hic seyredemedim fakat bi ara merti gordum ciddi guzel kullaniyordu.

mmustu
30-10-2011, 19:01
ya o air-ride lı s2000 ve civic ek çok güzeldi maşallah

white light
30-10-2011, 19:03
ya o air-ride lı s2000 ve civic ek çok güzeldi maşallah

bkm plakalı olan mı mustu ?

Boost Up
30-10-2011, 19:05
otoparkta el freni çekenleri napcaz peki..

peace
30-10-2011, 19:06
aşağı indik izleyemedik yandaki tepeye çıktık soğukdan duramadık,erken ayrıldık bizde.
pistte ilk viraj uzun ve hıza müsaitti diğer virajlar araçları çok yavaşlattı gördüğüm kadarıyla.

s2k
30-10-2011, 19:06
Drift Day Final - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=zcQw0k9MDFc)

mmustu
30-10-2011, 19:10
bkm plakalı olan mı mustu ?

bkm kırmızı sk2 idi sanırım jantları beyaz olmasa tam süper olacaktı :D

bide en son biz çıkarken bi ek4 civic geldi rengi falan yıkım olmuş :)

Ome_RS
30-10-2011, 19:13
Hala üşüyorum o nasıl bi soğuktu yaa kendimi kutuplara yakın hissettim :)
ama her seye ragmen keyifli bi gündü

Mechanix
30-10-2011, 19:14
Drift Day Final - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=zcQw0k9MDFc)

Gelen arkadaşlara özellikle teşekkür ederim.Bu soğukta yalnız bırakmadınız bizi.

Sonuçlar şöyle ;

1. Mert Bilaloğlu
2. Mustafa Mert Kazanç
3.Musa Topbaş

Videolar ve fotoğraflar için bekleyin bizi :)

EM-RE
30-10-2011, 19:15
bkm kırmızı sk2 idi sanırım jantları beyaz olmasa tam süper olacaktı :D

bide en son biz çıkarken bi ek4 civic geldi rengi falan yıkım olmuş :)

Sabret pampa yikicam :)

Mechanix
30-10-2011, 19:16
Hala üşüyorum o nasıl bi soğuktu yaa kendimi kutuplara yakın hissettim :)
ama her seye ragmen keyifli bi gündü

Ömer sana ve diğer bize yardım eden Staff tayfasına çok teşekkür ederim.Hakemlerden fotoğrafçılara , güvenlik elemanlarından yarışmacılara kadar çok iyi bir organizasyon oldu.

mmustu
30-10-2011, 19:17
Sabret pampa yikicam :)

hadi bakalım kankacım hayırlısı :)

s2k
30-10-2011, 19:20
Gelen arkadaşlara özellikle teşekkür ederim.Bu soğukta yalnız bırakmadınız bizi.

Sonuçlar şöyle ;

1. Mert Bilaloğlu
2. Mustafa Mert Kazanç
3.Musa Topbaş

Videolar ve fotoğraflar için bekleyin bizi :)

Drift Day Final Round2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=FN3bjkvRXkU)

finali cekemeden duramadım :icon_tup:

bu arada arabanda stickerim yok kafanı kırıcam :D:D:D

XoR
30-10-2011, 19:22
Drift Day Final Round2 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=FN3bjkvRXkU)

:D

http://www.seeklogo.com/images/D/Doktor-logo-A15EF4B958-seeklogo.com.gif

s2k
30-10-2011, 19:24
:D

http://www.seeklogo.com/images/D/Doktor-logo-A15EF4B958-seeklogo.com.gif

sesli guldum serefsızım :D:D:D

Tunç
30-10-2011, 19:27
çok güzeldi M5 ezdi :D

XoR
30-10-2011, 19:27
sesli guldum serefsızım :D:D:D

Dr sanada bu denk geldi artık :D

Brs_eg
30-10-2011, 20:04
löw ne ara geldin ? insan bi ara degilmi :D

Low-Rider
30-10-2011, 20:05
löw ne ara geldin ? insan bi ara degilmi :D

kanka soğuktan beynim durdu valla

bir ara efe'yi aradım ,atv gazlarken ne zaman başlıcak diye:D

araçların start noktasınada geldim bir ara ama göremedim kimseyi döndüm arka tarafa

Brs_eg
30-10-2011, 20:07
kanka soğuktan beynim durdu valla

bir ara efe'yi aradım ,atv gazlarken ne zaman başlıcak diye:D

araçların start noktasınada geldim bir ara ama göremedim kimseyi döndüm arka tarafa

abi olimpiyatin iklimi bi ayri eve geldm otoparkta arabadan indim alakasi yok havanin orayla :D acayip soguktu 2 gün cok zorladi cidden.

olsn pampa bidakine artikin napak :D

D.CaN
30-10-2011, 20:26
Hava soğuktu ama değdi güzel organizasyon oldu, emeklerinize sağlık hepinizin.

Mechanix
30-10-2011, 20:30

Sticker vardı olm , hala var.Ama tavana yapıştırmışlar :)

Bu arada sana ve sizin ekibe de teşekkür ederim bro.

WRX_STI
30-10-2011, 20:30
bi ara dokunmatik telefonda ekranda hiçbirşey yapamadım yeminlen ellerim kitlenmişti soğuktan :D 5 saat ordaydım inşallah hasta olmam =)

alex
30-10-2011, 20:51
sabahn 10nunda gelip akşam 5 6 gibi çıkdık ellerimi hissetmiyordum :D soğuktan :D

s2k
30-10-2011, 20:59
Sticker vardı olm , hala var.Ama tavana yapıştırmışlar :)

Bu arada sana ve sizin ekibe de teşekkür ederim bro.

Ne demek kardesim sizin basardıklarınız yanında bızım yaptıgımız nedir ki ;) Sen devam et butun dostların arkanda :icon_tup: yalnız paketı kolla ***** arkandayız :D:D:D

oytun200sx
30-10-2011, 21:11
otoparkta el freni çekenleri napcaz peki..

bidahaki organizasyon için elinde odunla bekleyen ekipler yerleştirilmeli bence.

asmisinsan
30-10-2011, 22:38
hava soguktu cidden ama üşüdügümüze degdi emegi geçenlere teşekkürler:)

berkay_aydin
30-10-2011, 22:38
otopark girişindeki görevliye selamlarımı yolluyorum.. Bu kadar mı ayrımcılık yapılır..
Küçük gördü heralde.. Neyse...

deepjack
30-10-2011, 22:47
aynen soledıklerıne katılıyorum honda mukemmel bır renk uygulamıs mustafa brıde yarıs koltuklarıyla uyumlu bır renktı bu arada ben senı neden goremedım.

Street
30-10-2011, 23:09
biraz soguktu ama iyi organızasyon du..

emre yeşil
31-10-2011, 00:02
Hasta olduğum için hem çok kalamadım hemde gelip selam vermeye fırsatım olmadı son 40 dakika oradaydım açıkça söylemek gerekirse aranızda yer almak isterdim bence harikaydı tebrik ederim mustafa seni ve tüm emeği geçenleri inşallah bu başarıların devamı gelecek.

psikolojikdeli
31-10-2011, 00:24
Delinin notları

1-Allahtan tam atv showunun sonuna geldim
2- Sierra nın rengi maşallah çok güzeldi
3- Soğuktu ciddi Soğuktu halen başım ağrıyor
4-Eksikleri vardı tabiki organizasyonun ama tecrübedir, İlk i yapılan bir org. göre maşşallahı vardı
5- Ofluya megafon vermeyin bedava lastik verin :)
6-Burak abinin araçta ciddi bir problem olmamasını diliyorum superHBL ye nazar Deydi
7-Son turu katmazsak Efe yi kürsüde görmek isterdim
8- Yine soğuktu
9-Sponsorlara Teşekkür ederiz
10- Mustafanın ve Mertin son düellosu jeneriklik izlenmesi gerekiyor
11- Ben Söyliyim M5 standart
12- Bayraklar KOCAMAN BİR TEBRİK
13- pist dışında bişeyler yapanlar vardı güldük
14- oğlum harbi çok soğuktu
15- Emeği geçen herkese Teşekkür ler
16- Burger Allahtan Yakın
17- Doğukan bugün şanssızdı
18- Muffy Bir Tut atsaydın bari hacı ya
19-Saygı Duruşu ve İstiklal Marşını Akıl eden arkadaşları tebrik ediyorum ve anlından öpüyorum
20- bmw sevmem ama Rob external ına kurban :D
21-Pendikten Geldim 60km
22- BT nin body çok güzel duruyordu
23- Pist i biraz büyütek
24- Barış Seni unuttum mu sandın :D
Neyse bole 100 e kadar gider emeği geçen herkese canı gönülden kendi adıma teşekkür ederim İnşallah daha iyi organizasyonlar tekrar beraber oluruz sağlıcakla kalın

25 - Vallah dalga geçmiyorum Harbi çok soğuktu :)

kaanpoyrazoglu
31-10-2011, 06:13
Buz gibi havayı ısıtan arkadaşlara ve emeği geçen herkeze teşekkürler..

VteC_MaNiaC
31-10-2011, 07:16
bidahaki organizasyon için elinde odunla bekleyen ekipler yerleştirilmeli bence.

valla odunda işe yaramaz... çok çok sıkı tembihler yapıldı hatta görevlilerin bile giremediği otoparkta çevirdi gazladı falan adamlar :) buna daha bişey denemez :D

Bayrampaşalı
31-10-2011, 09:51
bitane 3.16 ti companct vardı sıtendenmıdır bılmıyorum ama otoparkta baya ugrastı cevırmek ıcın yapayınca vazgectı resım cekmeye basladı :D :D

Mechanix
31-10-2011, 14:15
Öncelikle yarışa katılan tüm yarışmacılara teşekkür ederiz.Piste bu arabaları getirmek bile çok büyük uğraşılar istiyor bunu hepimiz biliyoruz.Ve bu arabaları büyük riske atarak , 100km hızın üzerinde dip dibe yarışıyorsunuz.Bu riski alıp , bizlere bu güzel görüntüleri sunduğunuz için teşekkür ederiz.Tüm bunları sponsor desteği bile almadan yapmanız ayrıca bir zorluktu.

Şimdi yarışın özeti .

Cumartesi günü antrenman günüydü.Briefing den sonra test sürüşüne çıkıldı.Kendine güveni olanlar drift yaparak başladılar.Ancak daha 3 gün önce aldığı arabasıyla ilk kazayı Doğuş Can Dursun yaşadı.Akşama doğru pilotların kendine güveni artmış , araçların açıları ve çizgileri oldukça iyileşmişti.Derken günün 2. kazasını geldi . Ali Alptekin kafadan kayan aracının hakimiyetini kaybederek refuja vurdu.İki pilotta piste geri dönemedi.Artık akşam olmuştu ve ortam stres doluydu.Daha şimdiden 2 araç eskilmişti.Yarışta bir çok kaza olacağından korkuluyordu.

Pazar günü yapılan briefing de çok dikkatli olmamızın üzerinde duruldu.Ne kadar dikkatli olsak da bu kadar riskli bir sporda kazaların olması çok muhtemeldi.

Günün ilk antrenmanına çıkarken Burak'ın kaldırıma vurması ile güne başladık.Burak baya sarsılmış görünüyordu ama yılmayacağı gözünden belliydi.Büyük bir hırsla 2-3 saat içinde arabasının rot kolu ve salıncağını değiştirerek Qualification'a yetişti.Parçaları pazar günü nerden bulduğu konusunda hiçbir fikrimiz yok , eğer S14'ünüz varsa eğilip alt takımı bir kontrol edin.

Antrenmanlardan sonra sıralama , yani qualification turlarına başladık.Hakemler her pilota 3 çıkış şansı verdi.Pilotların 3 çıkışından en iyi olanının puanı göz önüne alındı.Turlar tamamlandığında pilotların çiftli çıkışlardaki sıraları da belli olmuş oldu.Pilotlar şöyle sıralandı :

Siralama Puanlari
(Qualification Points)

1-Mustafa Mert Kazanc 90
2-Mert Bilaloglu 86
3-Dogukan Manco 81
4-Efe Gurses 76
5-Burak Unal 69
6-Kemal Ozhaseki 60
7-Ahmet Kayadelen 55
8-Abdurrahman Ozen 55
9-Nesat Sutova 52
10-Mahmut Elbir 43
11-Musa Topbas 41
12-Seckin Okcebe 40
13-Ali Atacik 40
14-Kagan Kurtulus 36
15-Emre Tanriover 32
16-Murat kucukcavdar 18
17-Oktay Kabaktas 18

Puanlama yapıldıktan sonra en iyi 16 bir üst tura çıkacak , kalan 1 kişi ise elenecekti.Çıkılan 3 puanlama turuna bakıldıktan sonra , arabasını yeni hazırlamış ve henüz alışamamış olan Oktay elendi.

http://i386.photobucket.com/albums/oo309/JDM_Works/Top16.jpg

Çıftli çıkışlar Mustafa ve Murat ile başladı.İlk turlarda iki tarafta spin atınca , rerun'a gidildi ve yarış tekrar edildi.İkinci çıkışta çizgisi daha iyi olan Mustafa bir üst tura çıktı.

Ahmet ve Mahmut'un karışlaşması güzel görüntülere sahne oldu , yakın biten yarışı Ahmet kazandı.

Bir sonra ki turda pistin en hızlı otomobillerinden birine sahip olan Doğukan ve Hyundai Genesis'i ile Kağan karşılaştı.Kağan'ın arkasında istediği ritmi bulamayan Doğukan elendi.Kağan ise bir üst tura yükseldi.

Günün en keyifli yarışlarından biri Bmw pilotlarından Seçkin ve Nissan pilotlarından Burak arasında geçti.Yarışı Burak kazandı . Ardlarında bir çok güzel fotoğraf bıraktılar.

Ali ve Efe den beklentiler büyüktü ama ilk virajda Ali'nin aks'ı kırılınca Efe bir üst tura yükseldi.

Kemal yeni boyanmış Ae86'sı ile Musa ise 2 hafta önce aldığı M5 ile pistteydi.Arabasındaki eksikleri oldukça hisseden Kemal spin atınca Musa'nın bir üst tura çıkması garantilendi.

Neşat 325SC ile Nissan pilotu Abdurahman'ın S14'üne karşı piste çıktığında kendine güveni tamdı.Açıları ve hızı çok iyiydi ama aracını piste sığdıramayınca Abdurrahman bir üst turda kendine yer buldu.

İki Bmw pilotu Mert ve Emre ilk turun son yarışında karşılaştı.Kusursuz bir tur atan Mert bir üst tura çıkmakta zorlanmadı.

Pilotlar 8'e düştüğünde stres daha da artmış.

Ahmet , Mustafa'ya denk geldiği için pek mutlu görünmüyordu.Sonuna kadar zorladığı yarışı kıl payı ile kaybetti.Mustafa artık yarı finaldeydi.

Kağan ise başka bir sert kayaya denk geldi.Burak , Kağan'ı geçerken bu kadar zorlanacağını düşünmüyordu.Ama başardı ve adını yarı finale yazdırdı.

Bir diğer Nissan-Bmw kapışması ise Efe ve Musa arasında oldu.Galip 400hp gücü ile Musa oldu.

Mert , Apo'ya nasıl bir eğitmen olduğunu kanıtlamak için güzel bir fırsat yakaladı.Güzel geçen yarışı Mert iyi bir çizgi yakalayarak önde bitirdi.

Artık yarı final'e gelinmişti.Bir çokları için büyük bir şanssızlık yaşanmış ve Nissan Nissan'a , Bmw ise Bmw'ye denk gelmişti.

İlk yarış Burak ve Mustafa arasında yapıldı.Juri yakın geçen yarışta galibi seçmekte zorlandı.Kasaları aynı , motorları farklı olan araçların galibi Mustafa ilk finalist oldu.

Final'e kalacak son kişinin Musa mı yoksa Mert mi olacağını öğrenmeye gelmişti sıra.Turbo mu hacim mi karşılaştırılmasının yapıldığı bu yarışı Mert önde bitirdi ve finale kaldı.

Final yarışından önce 3.'nün kim olduğunu ortaya çıkarmak gerekiyordu.Bu yüzden Burak ve Musa'nın yarışması gerekiyordu.Aracı arızalanan Burak , bir diğer 200SX ile piste çıktı.Musa daha iyi bir performans göstererek ilk kupayı kazanan isim oldu.

Sıra günün en iyi yarışına gelmişti.Final de Mustafa ve Mert , JDM Works'ün iki ortağı karşılaştı.Buraya kadar hatasız gelen Mert yine aynı performansı gösterebilecekmiydi ?

Yarışa Mustafa önde başladı ve ilk düzlükte Mert ile arasındaki farkı açtı.Parkur içinde farkı azaltan ise Mert oldu. 2. turda Mert öndeydi.İlk viraja kadar hızını koruyup son anda hızlanarak taktik uygulayan mert farkı çok açamayınca yarış berabere bitmiş oldu.Juri 2. kez yarışılmasını istedi.
2. yarışın ilk turunda , önde olan Mustafa hatasız bir yarış çıkardı.Mert Nissanı çok yakından takip etti.Son tura çıkarken , Mert yine aynı taktiği kullandı.Bu sefer Mustafa büyük bir hata yaparak aracını çok açtı ve Mert aradaki farkı açtı.Mert ilk kez düzenlenen yarışın birincisi olmuştu.

Şehitlerimiz için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra okunan İstiklal marşı ve kupa töreni ile gün sonra erdi.Ardında binlerce fotoğraf , video ve anı bırakarak.

Schumi
31-10-2011, 14:42
Üşenmeyip baya detaylı yazmışsınız. Soğutan sebep erkan ayrıldık ama tüm olaylar gözümün önüne geldi okurken. :)

Mechanix
31-10-2011, 15:04
Okuduğunuz için teşekkür ederim :)

YunusAydn
31-10-2011, 18:27
süper bi organizasyondu biraz üşüdük ama ilk defa gerçekten bir drift izledim üşüdüğüme değdi :)

mtcvtc
31-10-2011, 19:50
süper bi organizasyondu çok zevk aldık ama soğuk havayı düşününce hala üşüyorum:)böyle org. devamı gelmesi dileğiyle emeği geçen herkezin ellerine sağlık...

:pEAce:
31-10-2011, 22:12
bir Elimde megafon,bir elimde telsiz, soguk bi taraftan çıldırttınız beni :)

nese guzelbir organizasyon oldu eglendik güldük. seneye daha iyisi olucak inşallah :)

hondafit
31-10-2011, 22:43
"eğer S14'ünüz varsa eğilip alt takımı bir kontrol edin. "
hahah :D:D:D

VteC_MaNiaC
01-11-2011, 10:26
bir Elimde megafon,bir elimde telsiz, soguk bi taraftan çıldırttınız beni :)

nese guzelbir organizasyon oldu eglendik güldük. seneye daha iyisi olucak inşallah :)

kanka bi ara ludacris gibi oldun :D

:pEAce:
01-11-2011, 22:48
kanka bi ara ludacris gibi oldun :D

ne alaka yaw :D

Mechanix
05-11-2011, 12:36
Bugün saat 2 de Mobility channel da yayınlanacak olan Tuning& Hifi 5 de bize yer ayırdılar.

http://www.mobilitylive.com/upload/images/1315600793_646_881.jpg

Internetten canlı izlemek için ;

http://www.livestream.com/mobilitychannel

Mechanix
05-11-2011, 13:13
Çok güzel kurguydu , Buğra ve Ahmet abiyi kutluyorum !

Bir tek Musa'nın adını Mustafa olarak söylediler :)

s2k
05-11-2011, 13:14
Çok güzel kurguydu , Buğra ve Ahmet abiyi kutluyorum !

Bir tek Musa'nın adını Mustafa olarak söylediler :)

3uncu mustafa topbas :D:D:D

!KO
05-11-2011, 13:19
körfez var suan şarkı seçimleri çok iyi ya :)

Mechanix
05-11-2011, 13:21
Çekimler çok güzel evet .

Turk-Look
05-11-2011, 13:33
livestream yasaklı görünüyor:soru:

Mechanix
05-11-2011, 14:34
"Canlı yayın Mobility channel" yazdım google a bu çıktı. :) Ben izledim , baya güzeldi.Zaten bitti.