Orijinalini görmek için tıklayınız : Sifir Polo GTI mi, 2010 Cooper S mi?
Merhabalar,
2012 model sifir Polo GTI ile 2010 Cooper S arasinda kararsizim. Fiyat olarak ayni sayilirlar, sizce hangi arac ve neden tercih sebebidir?
2012 Polo GTI; tek kapi, sunroofsuz, ekranli, xenon lu,
2010 Cooper S; sunroof lu, otomatik vites, Chili paket, makyajsiz, 34.000 km'de
ben tercihimi sıfırdan yana yapardım :)
berkay_aydin
11-10-2011, 21:28
polo gti derim :)
Polo gtı ve sunrooflusu derim.. :)
Arasts61
11-10-2011, 21:31
Mini seni ekstra cezbeden bi arac degilse polo..
Cooper daha sempatik bir arac geliyor bana. Ama ic mekan olarak Polo'yu daha iyi buluyorum.
Polo GTI'in sunroof'lusunu arastirmak lazim, 3 galeriye sordum sunroof'suz araclar var hep ellerinde..
her türlü polo gti derim adı üstündde GTİ :D
Şanzıman ve sıfır olması sebebiyle polo diyorum.
Ayrıca minide sunroof demek gürültü demek..Vites geçişleri yavaş ,yakıt tüketimi daha fazla, bakım maliyeti aksesuarları daha pahalıdır diye tahmin ediyorum.
Bende tam aynı şekilde kararsız kalmıştım
Gittim "0" km Polo GTI sipariş ettim..
Bende tam aynı şekilde kararsız kalmıştım
Gittim "0" km Polo GTI sipariş ettim..
Sizin aracla ilgili gorusunuz nedir?
Sertligi ve gunluk kullanimi nasildir?
bende polo gtı tercih ederim.
Sizin aracla ilgili gorusunuz nedir?
Sertligi ve gunluk kullanimi nasildir?
Ben daha yeni sipariş verdim henüz kullanıcısı değilim :)
ama sitede GTI sahibi arkadaşlarımız mevcut yorum yapacaktırlar..
Ben daha yeni sipariş verdim henüz kullanıcısı değilim :)
ama sitede GTI sahibi arkadaşlarımız mevcut yorum yapacaktırlar..
Hayirlisi olsun :)
ahmetbaha-drs
11-10-2011, 22:05
Tek kapı Polo GTI bence daha mantıklı:)
Bu arada bahsi geçen GTI maslak doğuştamı acaba ? showroom da tarif ettiğiniz GTI mevcutta..
Bu arada bahsi geçen GTI maslak doğuştamı acaba ? showroom da tarif ettiğiniz GTI mevcutta..
Aynen ama sunroof'suz olmasi dusunduruyor.
tabiki ve tabiki polo gti :) tek kapı dört kapı sunroof olsun olmasın her şekilde gti :D
-Günalp-
11-10-2011, 22:34
Daha konforlu hizli olsun diyosan polo.. Daha dikkat cekici ve kullanımı keyifli olsun diyosan mini..
bende polo gti i çok beğeniorum ama böyle almak için deil sadece takdir ediyorum ama düşününce biri polo biri cooper s ikisini yanyana koyup baksan çok biri birisinin yarı parasıdır dersin,tarz olarak inanılmaz fark var bence
ama böyle günlük kullanımda beni yoran modifiyeli bir cooper s varsa yanına çok isterdim günlük kullanmalık gti :)
Mini Cooper S vs VW Polo GTI 1.4 TSI - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/comparisons/mini_cooper_s_184ps-vs-vw_polo_gti_14_tsi.html)
Ozellıkle Makyajlı Cooper'ı koydum,o bıle Polo GTI ıle bas edememıs...
Ikısıde guzel arac,kullanıslılık ve saglamlık ıcın GTI
Bıraz tarz olsun dıyorsan S....
Polo GTI, ama ne yapın edin sunrooflu alın..
Cooper S'in sesi cok hosuma gidiyor, ozellikle JCW egzoz ile. Modlandigi zaman GTI'dan asagi kalmaz siye dusunuyorum, sizlerin gorusleri nedir?
zorbeykesman
11-10-2011, 23:06
VW güzel bir araç yapıp Polo GTI olarak çıkardı lafım yok fakat işin içine biraz girersen ikisininde çok farklı araçlar olduğunu göreceksin.
Bence en başta ne için istediğini karar vermen lazım.
Ikisininde aşırı besleme oldugunu düşünerek ikisinede yazılım filtre egzos gibi ufak sayılabilecek değişimlerle alabileceğin verimler gerçekten çok yüksek.
Eğer görünüş tarz farklılık benim için önemli diyorsan MINI al fakat ben performans istiyorum dersen zaten bir kere MINI'nin otomatiğinden uzak dur derim ben eski bir kullanıcıısı olarak.
Poloda o muhteşem şanzuman ve performans oldukça otomatikleri kıyas bile kabul etmez.
Polonun dış görüntüsü benimde hoşuma gitsede bana göre MINI'nin yerini dolduramayacaktır.
Bunlar benim şahsi görüşümdür sonuçta renkler ve zevkler tartışılmaz.
Sana şimdiden kolay gelsin.
VeNoM_35
11-10-2011, 23:08
manuel vitesli coopers.
slowmotion
11-10-2011, 23:12
kız için mcs, hız için gti :D
polo çiplenince feci yürüyor
kesinlikle kırmızı sunrooflu bir gti tavsiye ederim
Alacagim araca gunluk binecegim. Haftasonlari binebilecegim baska bir aracim oldugu icin performanslari biraz 2. planda benim icin.
yeni polo tercihim olur,
+ mininin ic mekan kalitesi beni hayal kirikligina ugratmisti.
Cooper'in ici daha kaliteli degil ancak ic mekani daha sirin gozukuyor :D
Gunluk binecekseniz Polo alin esek gibi binin. :)
Sıfır arabanın tadı başkadır, aynı segment 2 arabadan söz ediyorsak (ve ticari bir kazanç beklenilmiyor, uzun yıllar binilecekse) ben sıfır olandan yana tercihte bulunurum.
Kesinlikle ticari bir beklenti yok, ortalama 2-2,5 sene binecegim alacagim araca..
redbaron
12-10-2011, 01:53
cooper s in eski cekiciligi ve karizması kalmadı yine farklı ama eskisi gibi degil.o yüzden sıfır gti diyorum
Mini Cooper S vs VW Polo GTI 1.4 TSI - FastestLaps.com (http://www.fastestlaps.com/comparisons/mini_cooper_s_184ps-vs-vw_polo_gti_14_tsi.html)
Ozellıkle Makyajlı Cooper'ı koydum,o bıle Polo GTI ıle bas edememıs...
Ikısıde guzel arac,kullanıslılık ve saglamlık ıcın GTI
Bıraz tarz olsun dıyorsan S....
Track Cooper S Polo GTI 1.4 TSI
Hockenheim Short 1:20.10 1:20.70
Autozeitung test track 1:48.00 1:49.70
Sachsenring 1:47.23 1:49.36
Tur zamanlarinda cooper s hep onde ? Kistas nedir tam olarak ?
Acik konusmak gerekirse hizli otomatik sanzimani ve 4 kapi olmasi disinda benim polo gti secmek icin bir sebep yok.
Birdefa dis gorunum olarak polo gti in diger pololardan ayrilan inanilmaz bir karoser ve bodykiti yok.Fakat mini hala ve hala ozel bir arac.
Zaten fiyat araligi ilede siniflarinin bir olmadigi belli birinin sifirini alabilecegin paraya digerinin ancak 1 2 yillik 2.elini alabiliyorsun.
Track Cooper S Polo GTI 1.4 TSI
Hockenheim Short 1:20.10 1:20.70
Autozeitung test track 1:48.00 1:49.70
Sachsenring 1:47.23 1:49.36
Tur zamanlarinda cooper s hep onde ? Kistas nedir tam olarak ?
Acik konusmak gerekirse hizli otomatik sanzimani ve 4 kapi olmasi disinda benim polo gti secmek icin bir sebep yok.
Birdefa dis gorunum olarak polo gti in diger pololardan ayrilan inanilmaz bir karoser ve bodykiti yok.Fakat mini hala ve hala ozel bir arac.
Zaten fiyat araligi ilede siniflarinin bir olmadigi belli birinin sifirini alabilecegin paraya digerinin ancak 1 2 yillik 2.elini alabiliyorsun.
Haklisiniz kesinlikle, sanziman disinda buyuk bir artisi yok. Ben zaten tek kapi almayi dusundugum icin, o da bir kriter degil. JCW bodykitli MCS cok yakisikli bir arac kesinlikle.
-Günalp-
12-10-2011, 11:31
Cooper'in ici daha kaliteli degil ancak ic mekani daha sirin gozukuyor :D
Neye gore daha kaliteli polo? Bence kalite detaylarda saklı.. Bence mini kalite acısından daha iyi.. Poloda bazı detaylarda kalite yok.. Ör: torpido kapagını bir inceleyin.. Plastiği cok vasat ve ucuz görünüyor..Ben o araca yakıştıramamıştım..
-Günalp-
12-10-2011, 11:33
Arıca polo düzde hızlı olabilir ama pistte miniden hızlı olabileceğini düşünmüyorum..
Neye gore daha kaliteli polo? Bence kalite detaylarda saklı.. Bence mini kalite acısından daha iyi.. Poloda bazı detaylarda kalite yok.. Ör: torpido kapagını bir inceleyin.. Plastiği cok vasat ve ucuz görünüyor..Ben o araca yakıştıramamıştım..
Mini daha kaliteli degil derken, Polo daha kaliteli demek istememistim :) Yani pek fark yok aralarinda kalite anlaminda diye dusunuyorum. Pistte Cooper'i gecmesi gercekten zor bir sey.
Polo GTI'in butun yapilan testlerinde; hizli bir arac oldugu fakat surus ruhuna sahip olmadigi soyleniyor. Bu konu hakkinda gorusu olan var midir?
Arıca polo düzde hızlı olabilir ama pistte miniden hızlı olabileceğini düşünmüyorum..
Keşke Körfez'deki organizasyona katılsaydınız..
0 olduğu için polo derim...
-Günalp-
12-10-2011, 13:32
Yakın bir tarihte izmir ülkü yarış pistinde bir organizasyon düşnüyoruz.Genel olarak miniler girecek.. Sizde renk katmış olursunuz bekleriz:)
caprio55
12-10-2011, 14:22
bencede şöyle düşün.. 2005 model bi araba alacak olsan polo gtı mı yoksa mini s mi tercih ederdin..
bence mini..
Sanirim sureleri koyan bendim vd polo pistte gecildigi halde yine polo diyorsam vardir sebebi...
Mcs polo dan cok daha iyi yol tutuyor ve tartismasiz onde ancak o patates sanzimani ve cok isinan motoru en buyuk handikap...
İc kalite yada kullanislilik olarak polo ama daha spir yada sertlik cooper,oncedende soylemistim...
Ben de yeni cooper s sahibi olmuş ve arkadaşımda polo gti olan biri olarak izlenimlerimi paylaşmak istiyorum.
Görüntü olarak zevk meselesi tabii ki ama cooper s daha alımlı ve prestijli bir araba görünümünde düşüncesindeyim. Havası çok daha fazla kendine baktıran bir araba
Bahsedildiği gibi polo ile polo gti arasında çok fark yok görüntüde. Ki bir çok polocu da gti görünümü kazandırıyor şu sıralar.
Sürüş keyfi olarak kesinlikle cooper s diyorum. Daha önceden golf tsi 140 beygir sahibi biri olarak bu arabanın yol tutuşu gidişinde verdiği his sesi vs başka birşey.
hız olarak düz yolda yada kalkışta polo daha iyi olabilir belki bilemiyorum ama polo da çok hafif bir araba değil çok farklı olacaklarını sanmıyorum. Yakıt olarak cooper s şuanda benim golf tsi 140 beygirimle hemen hemen aynı yakıtı yakıyor çok da korkulacak bir rakam değil 10 lt civarında ki polo gti da aynı yakıyor bildiğim kadarıyla.
Gel gelelim içerideki sessizlik sorunsuzluk olarak vw miniye fark atar düşüncesindeyim. Gerçekten de mini bu konuda çok başarılı değil. Servis bakımları vs konusunda da bir adım önde olacaktır polo.
Ben olsam sorununun cevabı zaten açık mini :) ama polo gti da alınıyorsa sunrooflusunu almakta fayda var
şu sıralar 0km mini cooper s'ler 80-85 lira cıvarlarında.
gti ise 55 civarında sanırım.demek kı vardır bır sebebı :)
Ben 3 sene Mini kullanan biri olarak Mini dıyorum, pısman olmazsınız :)
yol tutuşu, sürüş keyfi, spor arabaya nazaran az yakıt tuketımı ıle Mini sınıfında tektir bence.
bugra_0101
12-10-2011, 16:52
bende polo gti alırdım
30 ekimde belki körfezde bir mini piste çıkacak o zaman dereceler karşılıştırılır ;)
mininin içine oturmak bile farklı bir duygu, tam bir zevk arabası ama günlük kullanımda polo daha uygundur diye düşünüyorum, sertlik kullanışlılık vs bakımından
CeM öZeR
12-10-2011, 17:36
Sıfır kilometre Polo GTI. Kızlığı bozulmamış. Yanında verilen 'GTI' yastığı, 'GTI' şapkası ve 'GTI' paspasları gibi güzel ince detayları da var. Piyasası zor düşen bir araç. Konforlu ve performanslı. Garanti yönünden kafanız rahat bineceğiniz de pozitif yönler arasında. Sağlamlık tartışılır. Polo 6R'ın da NCAP ta 5 yıldızı var. Şanzumanı güzel. Tüketimi güzel. Biraz keyif meselesi. Ama her zaman diyorum tek kapı, kırmızı, cam tavanlı bir polo GTI'dan daha etkileyici duran bir Cooper S görmedim...
Geneva: VW Polo GTI Shows Its Colours (http://www.pistonheads.com/porsche/default.asp?storyId=21574)
surus keyfı mınıdır, ancak yol tutuş olarak ezdırmez polo kendını..
kalıtede yakındır mını 1 adım onde olabılır.
genel olarak keyıflı karsılastırma olmus:D
Ya acikcasi mininin rakibi yani birebur karsilastirma istiosanuz golf gti dir fiyatlarida sinifida ayni sayilir polo alt seri bir arac 2005 model minimi satsam neredeyse 2011 polo gti alinabilir
Ama tabi zevktir butcedir sonsuz saygim var ama prestije biraz saygi :)
turkerrr
12-10-2011, 17:59
polo iyi ama o kadar da değil bence mini sadece dizaynıyla bile tercih sebebi benim açımdan ...
burak özer
12-10-2011, 18:05
Ya acikcasi mininin rakibi yani birebur karsilastirma istiosanuz golf gti dir fiyatlarida sinifida ayni sayilir polo alt seri bir arac 2005 model minimi satsam neredeyse 2011 polo gti alinabilirAma tabi zevktir butcedir sonsuz saygim var ama prestije biraz saygi :)
Yanlış anlamayın lütfen merakımdan soruyorum mini'nin piyasasını bilmediğim için ne kadar ediyorki 2005 model cooper S ?
tbiki çoğu arkadaşın dediği gbi arabadan bekletinize bağlı.ama polo gti dha avantajlı duruyor mini ye göre
Yanlış anlamayın lütfen merakımdan soruyorum mini'nin piyasasını bilmediğim için ne kadar ediyorki 2005 model cooper S ?
Bnm aracimin ederi 46-47 bindir
hangisi daha çok heyecanlandırıyo direksiyon başında diye soru sorarım böyle bir tercihte.
cevapsa belli, mini.
polo bagaj iç genişlik ve üst konsol kalitesi olarak daha iyi olabilir ama üretim kalitesi olarak da mini öndedir bence.
OttOman06
12-10-2011, 19:17
poloGTİ tercih ederdim
burak özer
12-10-2011, 19:37
Bnm aracimin ederi 46-47 bindir
Hmm anladım inşallah yanlış anlamamışsınızdır sadece merakımdan sordum.
Bizde 4 kapı camtavanlı Gti'ı 53'e aldık şuanda 56.400müş..
Hmm anladım inşallah yanlış anlamamışsınızdır sadece merakımdan sordum.
Bizde 4 kapı camtavanlı Gti'ı 53'e aldık şuanda 56.400müş..
Yok neden yanlis anlayim :)
30 ekimde belki körfezde bir mini piste çıkacak o zaman dereceler karşılıştırılır ;)
Tabii ki, ama aynı organizasyonun içinde olsak daha hoş olurdu.. :)
Yakın bir tarihte izmir ülkü yarış pistinde bir organizasyon düşnüyoruz.Genel olarak miniler girecek.. Sizde renk katmış olursunuz bekleriz:)
İnşallah, yol biraz uzun ama geliriz. ***** erkek adam mini sever.. :)
Polo GTI'a karsi egilimim olusmaya basladi. :) Cooper S'in sanzimani ve almak istedigim aracin makyajsiz olmasi bu neden oldu gibi :) Yeni kasasinda iyilestirme yaparlar diye saniyorum sanzimanina.
kelalper
13-10-2011, 09:12
birini BMW den alıyorsunuz birini VW den. Bugün BMW her zaman bir üst kalitedir. Polo kötü değildir ama Polodur. Mini ise tamamen farklıdır. Mini nin bir tarzı vardır.
birini BMW den alıyorsunuz birini VW den.
bu biraz talihsiz bir post olmus.
Mini ne kadar bmw?
Motor-sanziman kimin?
Nerede yapilyor?
Parca tedarikcileri kim?
O kadar bmw yani ;)
Mini daha tarz bir arac ama gti mantikli...
Sıfır Golf GTI deseniz ciddi düşünür kararsız kalabilirdim ama Polo karşısında seçimim Mini olur.
simdi sorun sura da,
burada karsilastirilan iki model sadece, simdi tutup o onun babasi,o onun didisi gidisi konularina girmeye gerek yok.
tamam bmw bmw dir itiraz yok ama vw yi de kücümsemek hata olur cünkü,
vw de elinin altinda bulundurdugu markalarla ve kullandigi teknoloji ile büyük bir markadir.
mesela bir a3 soran hatta ve hatta r8 alacak adama,ya da porsche alana s..tir et altü üstü vw mi diyeceksiniz?
yanlis anlasilmasin,sadece yaklasim acisinin yanlis oldugunu belirtmek istedim.
otomatik cooper s ler ne kadar yakıyor arkadaslar teknik verilerde bayagı fark var,sorunları varmıdır?
birini BMW den alıyorsunuz birini VW den. Bugün BMW her zaman bir üst kalitedir. Polo kötü değildir ama Polodur. Mini ise tamamen farklıdır. Mini nin bir tarzı vardır.
Bugatti'yı,
Lamborghini'yi,
Bentley'i
de VW'den alıyorsun ona bakarsan....
Bugatti'yı,
Lamborghini'yi,
Bentley'i
de VW'den alıyorsun ona bakarsan....
orda demek istediği bmw kalitesinde üretiliyormu demek istedi yoksa markayı türkiyede bilmemne holdingin satması değil
orda demek istediği bmw kalitesinde üretiliyormu demek istedi yoksa markayı türkiyede bilmemne holdingin satması değil
İyi de Türkiye'dekinden bahsetmiyorum zaten bu markalar kime ait dünyada. VW, Bugatti'nin motoru hangi fabrikada üretiliyor VW'nin fabrikasında... Bugatti'nin motoru nedir? Bildiğimiz W8'lerin ikisini birleştirilmesi... Üzerine gene VW tarafından konulmuş bir ton teknoloji....
Bence olaya VW vs BMW olarak bakmamali. Cooper'in motorunu; BMW ve PSA(Citroen-Peugeot) grubu ile birlikte uretiyor. Bu demek midir ki kalitesiz motordur vs diye, kesinlikle hayir. Veya Cooper ne kadar BMW gibi kaliteye sahip? Kendine has bir teknolojisi ve kalite anlayisi var.
Bu arada Polo GTI kullanan arkadaslara bir kac sorum olacak. Ibiza 1.2 TSI DSG kullanmistim, gunluk kullanimda sanziman hep bir ust vitese atmak istiyor mu? Supercharger nedeniyle, bir ust viteste olsa dahi cok iyi cekise sahip olacagini dusunuyorum, bu konuda kullanan arkadaslardan fikirlerini almak isterim.
cooper iyidir :)))) Kalite
kelalper
13-10-2011, 19:16
Vag gurubunda VW orta siklettir arkadaşlar. Mini ise özel bir alettir. VW ile audiyi nasıl kıyaslayamıyorsunuz kalite olarak bu da odur. Mini BMW tarafından geliştirilen bir makine. Haa seviyormuyum hayır. Delikli nane daha çok hoşuma gidiyor ama mini dediğim gibi daha elite geliyor.
mesela bgn sean paul ün klibinde hatunla beraber countryman s den iniyorlar bir mekanın önünde yani burda analtılan olay kalite şu para bu para muabbeti deil adam o klipte golften de civic tende bir çok markadan inmez bilmiyorum anlatabildimmi ne demek istediğimi bu anlatılamaz bir tarz farkı retro mu denirdi buna :)
Amaç retroysa ds3'e de bakılabilir..
ds3 de farklı bir araba ama sürüş dinamikleri ve kalitesi miniden düşük tabi,sonuçta mini nin birde tarihi var
Otomatik vites bir arac istiyorum esas olarak, araca gunluk binecegim icin, onemli bir kriter benim :)
Şanzıman önemliyse DSG tercih sebebidir. Polo GTI, Ibiza Cupra, Fabia RS..
DS3 ve retro mu ? Reklamlarda bile anti-retro diyor. Tamamen yeni ve özgün bir tasarımda o araç.
Otomatik vitesi olsaydi, DS3'yi de karsilastirmaya katabilirdim ama VW'nin kalitesinde olabilecegine inanmiyorum acikcasi Citroen'in..
Otomatik vitesi olsaydi, DS3'yi de karsilastirmaya katabilirdim ama VW'nin kalitesinde olabilecegine inanmiyorum acikcasi Citroen'in..
ben hala ds3 kullanıyorum kesinlikle tavsiye etmem parasının ve görüntüsünün aracı degıl kesınlıkle mını cooper ve polo ıle kıyaslamaya bile değmez :mad:
Arkadaslar Reflex Silver veya Shadow Blue renginde karar kildim. Yarindan itibaren xenonlu, sunrooflu, ekranli ve 3 kapi araclari arastiracagim. Tesekkurler hepinize
ygtkrmdnz
16-10-2011, 18:56
Tabiki cooper s :)
Aklimda polo gti var,eger 135i satilirsa alicagim 1 tane,kenara koyucam....
EmrahErdogan
16-10-2011, 19:39
cooper s tabıkı .. :)