Orijinalini görmek için tıklayınız : kısın yay
Merhaba arkadaslar 207 1,4 hdi aracimda 3,5cm eibach yay mevcut. Yaydan sonra gelen gıcırtıdan dolayı terazi lastiklerini degistirtcem bir de terazi kollarını ayarlatcam tekrar. Ama kış gelcegii zaman 17 jant ve lastiklerimi sokup 15 lerle kıs lastigi takıcam. Sizce kısın yayları sokmek gerekli mi ? 15 le kıs lastiklerini yayları sokmeden taksam bir sıkıntısı olur mu ?
ona gore cunku terazileri ayarlaticam.
m. ali öz
17-10-2011, 22:47
ben yozgatta 195/45/16 titanium jantlarım ve 50mm yaylarla bi kış geçirdim. yolları aça aça gittim hiçbi sıkıntı yaşamadım :) en fazla lastikle çamurluk arasına kar doluyo o da 20 metre yürüyünce temizleniyodu ;)
onursumer
17-10-2011, 22:48
ben getzde bi sıkıntı yaşamadım yaz kış yaylar üzerinde kış lastiklerimlede kullanıyorum
tdipower
17-10-2011, 22:49
kışın basık arabayla gezmenin bir sakıncası yok aslında ama buz birikintileri gece gözükmüyor ve arabanın altını haşat edebiliyor dikkat etmek gerek
Bir dezavantaj da kar.. Kar yağdığı ve yolda 10 cm kadar tuttuğu zaman alçak araçla seyretmek cidden sorun yaratıyor.. Yaşadığın yerin iklim şartlarına, kar yağdığında ve tuttuğunda aracınla dışarı çıkma sıklığına göre bunu da düşünmende fayda var..
bilgiler icin tesekkurler
Osman Bahadır
20-10-2011, 09:16
3.5'lik eibach yayı kışın sökmene gerek yok.
Murat Özcan
20-10-2011, 09:40
bende kışı 5 cm ve ön de liple geçirmiştim,resmen yolları açtım karayolları bana teşekkür etmeli :D
civic_ef
20-10-2011, 09:46
bende kışı 5 cm ve ön de liple geçirmiştim,resmen yolları açtım karayolları bana teşekkür etmeli :D
soğukta donan yay daha güzel yol tutar :) karayolları tşkr etmeli :D:D
3.5 yayı sökmene gerek yok bencede sadece kar yağdığı zaman biraz daha fazla dikkat etmen gerekir..