Orijinalini görmek için tıklayınız : Boost dalgalanması ?
Merhaba arkadaşlar,
pug307 1.6hdi aracımda takılı olan boost saatim sürekli dalgalanıyor, ancak tam gazda sabit kalıyor. Önceden HKS analog saatim vardı böyle bir durum yoktu, şu anki saatim swoosh. Basınc bir kutucuğua gidiyor oradanda elektrik ile saate gidiyor,acaba bu kutuda bir problem olabilir mi ? Böyle bir durumla karşılaşan var mı acaba? Çözümü ne olabilir? Aşağıda videosunu ekliyorum,ayrıca araçta yazılımda var bilmem gerekli mi :D
Peugeot 1.6 hdi boost problem - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=DFHq0-auLJw&feature=channel_video_title)
arkadaşımın arabasında da böyle bi sıkıntı oldu basınç okuyan okuyucudan olmuştu ve ayrıca yanlış gösteriyodu çözümü anolag boost alarak çözdük, sizin araba yolda eskisi gibi stabil gidiosa ve saat yanlış gösteriosa sizin saat bozuk
bana da saat gibi geldi abi aslında, aracın tekleme gibi problemleri varmı bu dalgalanmalar sırasında peki, eğer yoksa saatten.
Öyle soru sorarım işte adamın içine dert ederim :D :D
Sende merak ettin dimi şimdi :D Ben hala merak ediyorum inş saattendir arabayla ilgili bir sorundan kaynaklanan birşey değildir abi ...
Osman Bahadır
12-10-2011, 00:29
Anladığım kadarıyla boost kutuya geliyor. Kutunun içinde diyaframlı bir sensör var. Basıncı kutu ölçüyor. Kutudan çıkan elektronik sensör değeri ile kabloyla saate gelen voltajla veya dirençle saat çalışıyor.
Bu durumda ben kutu bozuk diyorum. Eğer kutu sıradan bir MAP sensörü ise başka bir turbo MAP sensörü ile değiştirilebilir. Özellikle LPG kitlerinin MAP sensörleri ucuz ve muhtemelen değerleri de bu gibi aftermarket ürünlere benzerdir.
Saate pek ihtimal vermiyorum.
tdipower
12-10-2011, 00:32
videoyu izledim yüksek ihtimal sensör bozuk veya kablolarda bir sıkıntı var :)
DetailEF
12-10-2011, 00:36
videoyu izledim yüksek ihtimal sensör bozuk veya kablolarda bir sıkıntı var :)
Kablolarda sıkıntı olsa bence bir özelliği hiç çalışmaz, zaten topu topu kaç tane kablo var bence sıkıntı kutusunda olabiliyo bazen. Değişince düzelebilir ibocum bi denesene sizin orda başka arabada varsa kutu ?
Öyle soru sorarım işte adamın içine dert ederim :D :D
Sende merak ettin dimi şimdi :D Ben hala merak ediyorum inş saattendir arabayla ilgili bir sorundan kaynaklanan birşey değildir abi ...
Arabada bir sıkıntı yok cok sukur, sadece turbo acaip islik caliyor o kadar. Yeni turbom yapim asamasinda zaten baskada bir sorunumuz yok cok sukur :) yolda donerken dedim videosunu cekeyim bari sorayim forumda, ama uzun zamandir benimde aklimda vardi bu sorun cunku taktigim ilk gunden beri bole oynak bu saat :) neyse yarin bi bakalim elektrikci ile neye benziyor bu kutunun ici, varsa yapabilecigimiz bisi yapariz ama yoksada yapcak bisi yok bole kullanmaya dvm :)
Kablolarda sıkıntı olsa bence bir özelliği hiç çalışmaz, zaten topu topu kaç tane kablo var bence sıkıntı kutusunda olabiliyo bazen. Değişince düzelebilir ibocum bi denesene sizin orda başka arabada varsa kutu ?
Biliyorum inanmican ama burada 2arabada boost saati var, biri benim eski hks, digeride bendeki swoosh :)
tdipower
12-10-2011, 00:38
mesela apexi boost göstergelerinde de bu şekilde map sensörü var. sinyal kablosunda sıkıntı olunca bu şekilde anlık peak atıyor :) sorunun kablodan çıkma ihtimalide var yani ..
DetailEF
12-10-2011, 00:40
mesela apexi boost göstergelerinde de bu şekilde map sensörü var. sinyal kablosunda sıkıntı olunca bu şekilde anlık peak atıyor :) sorunun kablodan çıkma ihtimalide var yani ..
Depo marka saattede sürekli kutudan sorun çıkıyo her nedense ama baksana ilk günden beri diyor fakat lehimi atmış olabilir kablonun oda olabilir haklısın :)
Aynen turbonun ıslık sesi dısardan cok net duyuluyor ama yenisi yolda zaten dert edilcek birşey yok :) Bi bakın bakalım yavuz abiden almıştın dimi abi saati onada bir sorsana onda takılıyken böyle oynakmıymıs bu saat ? Ondaykende oynaksa saatten olma ihtimali biraz daha artar ama yavuz abi kullanırken sabit kalıyorsa o zaman kutuya filan yoğunlaşırsınız inş düzelir dikkat cekiyor orda oynaşıp duruyor :D :D :D
H22Power
12-10-2011, 11:15
Elektronik swoosh boost saati basınç emmeden okuyucu kutuya geliyor kutu ölçtüğü basıncı göstergede gösteriyor eğer ki vacuum hortumunda delik yırtık sıkışma yoksa okuyucu kutu bozulmuş mekanik saatler o açıdan daha iyi..
Simdi gördüm konuyu kardesim...
Ben saati a3lu ukkudan almıştım. (Utku Uzunoglu) Cok kısa kullanıp sana gönderdim.
Bendeyken hafif bi titreme vardı, dizelde klasiktir deyip önemsemedim çünkü raid hp saatim de titrerdi. Ama sendeki titremeden cok öte bir durum...
Görüntü de tatsız, sanki basıncı tutamıyor gibi...
Kabloları, basınç hortumunu, t boruyu falan bı kontrol et derim.
Kırmızı reset butonundan da resetlediysen son care kutuya baktir.
Utkuya da bı sor bakalım, o bana sorunsuz demişti ama hiç sorun yasamış mı bu saatle?
Tamam abi öle yapalım ben bi utku ile görüşeyim,az sonra sanayiye gidicem bi bakalım kutunun içinde ne var neler yapabiliriz diye.
Elektronik swoosh boost saati basınç emmeden okuyucu kutuya geliyor kutu ölçtüğü basıncı göstergede gösteriyor eğer ki vacuum hortumunda delik yırtık sıkışma yoksa okuyucu kutu bozulmuş mekanik saatler o açıdan daha iyi..
Mustafa hocam benim araç dizel o yüzden vakum zaten yok, ama yukarıda yazdığım gibi herşeyini kontrol edicem:icon_tup:
Anaa Kütahyalara gitmiş bizim gösterge :)
Ben titreme dalgalanma yaşamadım da.. 1-2 sefer kalibrasyonu gitmişti, 0.3 0.4 bar fazla göstermişti, arkasında bi reset dalgası vardı onunla resetlemiştik sorun gitmişti.. O karakutuda iş var gibi :)