PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Renk Değişikliği İcralık Durum

signomis
12-10-2011, 19:51
Arkadaşlar herkese selamlar.
Aracımı 22.11.2010 tarihinde Ankaradan aldım.Ertesi gün komple renk değişimi için boyacıya bıraktım.Yaklaşık 1 ay boyada kaldı ve araç boyadan çıktıktan sonra çalışmadı.Araç 2 gün sonra satış devri ve aynı zamanda renk değişimi için muayeneye
girmesi gerekiyordu.Dolayısıyla ben çekici ile gitmek zorunda kaldım ve boyacıdan aldığım 20.12.2010 tarihli 550 TL faturayla birlikte tüv'e gittim ve renk değişikliği için tespit yaptırdım.
Asıl sorun bundan sonra başladı.Aracım bu aşamada aşağıda yazdığım masraflar yapıldı.
1-Yeni akü takıldı 250 TL ( fatura yok )
2-Bujiler değişti 170 TL ( fatura yok )
3-Araç çekici ile yaklaşık 600 km mesafedeki servise getirildi 700 TL( Faturası yok fakat araç teslim tutanağı,çekici tutanağı ve servis müşteri formu var )
4-Serviste yaklaşık 300 TL tutarında masraf yapıldı. ( fatura var )

Boyayan kişi arabanın çalışmamasının benim boyamamla hiç ilgisi olmadığını,ben paramı alırım diye ısrar etti.Bende vermem dedim.Şimdi beni mahkemeye vermiş ve bana verdiği faturadan farklı boya malzemesi diye 1100 TL tutarında fatura kesmiş ve icra takibine vermiş.

Elimde kaşeli imzalı aracı boyadığına dair ''ARAÇ BOYAMA BEYAZDAN MAVİ METALİK (İŞÇİLİK) 550 TL fatura ve trafiğe verilmek üzere ek belgesi var.Bu vatandaş ikinci kestiği 1100 TL tutarındaki faturayı benden tahsil edebilir mi?

Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkürler...

Osman Bahadır
12-10-2011, 19:54
Sonradan kestiği 1100 TL'lik boya malzemesi faturasının tarihi nedir?

signomis
12-10-2011, 19:57
Yarın tarafıma fax çekilecek şuan tam bilmiyorum.

master
12-10-2011, 20:02
Aracın arızası neymiş kardeş, "boyacı" ne gibi bir soruna sebep olmuş, çözebildiniz mi ? Neymiş yani arıza ???

signomis
12-10-2011, 20:04
Aracın sulu zımpara nedeniyle ecu içine su kaçmış.Servis yenisi yerine onarım yapmıştı.

Evrenoz
12-10-2011, 20:05
1100 TL'lik fatura üzerinde imzan, kaşen var mı?

Eğer yoksa sanmıyorum ki birşey olsun.. Aksi takdirde Canı isteyen canı istediğine fatura kesip ödeme alamadığında da icraya verebiliyor olurdu...

signomis
12-10-2011, 20:07
Yok hayır herhangi bir imzam vs yok.Kendisi faturayı kesmiş icraya vermiş beni bağlayan herhangi bir şey yok.

Evrenoz
12-10-2011, 20:08
Hukukçular daha iyi bilir ama sanırım 1100 TL'lik faturadan birşey çıkmaz. Ancak imzaladığın 550 TL'lik faturayı icraya verirse onun parasını alabilir. Dediğim gibi fatura üzerindeki imzanın geçerliliğini hukukçular daha doğru yorumlayacaktır..

signomis
12-10-2011, 20:11
550 TL tutarındaki faturayıda imzalamadım.Yani ortada benim hiç imzam yok.

Evrenoz
12-10-2011, 20:11
Heh o zaman ondan da birşey çıkmaz herhalde :)

34btr1907
12-10-2011, 20:15
icraya itiraz süreni geçirme 7 gün süren var önce icraya itiraz et, 7 gunu gecırrsen otomatıkman kaybedersın, itirazdan sonra dava açıcak mecburen o davada haklı cıkarsa mahkeme masraflarını ve varsa adamın avukat masrafınıda ödersin bilgin olsun.

master
12-10-2011, 20:18
7 gunu gecırrsen otomatıkman kaybedersın

signomis
12-10-2011, 20:24
İtirazı bugün yaptım zaten.Ama bana tebliğ edilmemiş ve hiçbir imzam vs. olmayan bir faturadan icraya verilmek ve kaybetmek bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.Tabi hukuk açısından bilmediğim bir konu olduğu için fazlada yorum yapamıyorum.

Shaguj
12-10-2011, 20:26
Bence servisten yazı alın o tarihli... Yapılan zımpara işleminden dolayı ecu'ya su kaçtığına dair... Bu sebepten dolayı da yapılan masrafınızı da yazsınlar. Lazım olabilir mahkeme durumunda bence...

Schumi
Bu arada 550 tl olanda imzan olmasa bile o faturayı karakolda ruhsata işletmek için kullandı isen o fatura geçerli sayılacaktır büyük ihtimalle. Daha sonra boyacı asıl bedeli bu değildi deme cesareti gösterirse bilirkişiden piyasa bedelini öğrenicek mahkeme 1 araç ne kadar renk değiştirir ortalama gibi. O bedeli sana sunabilirler. Ancak boyacıyıda vergi kaçırmak ile ilgili güzel bir maliye cezası bekliyor olacak. O yüzden 550 tl den fazla eder diyemez gibime geliyor.

Göki,ZD
avukata sordun mu ne diyor ?

Osman Bahadır
550 TL'lik ve 1100TL'lik faturaların fotolarını eline geçince buraya koy. İnceleyelim.

Önceki faturayı emniyette kullandığın için sonraki fatura usulsüz olarak işlem görebilir.

Faturalar kapalı kesilmişse tahsil edildi farzedilir. Açık kesilmişse tahsil edilecek demektir. Bu durumda da itiraz edersin.

Fatura tarihleri de önemli tabi ki. 550 TL'lik boya işçiliği faturasını kesip aradan bir hafta geçince de malzeme faturası keserse ona itiraz eder ve haklı çıkarsın. Hatta usulsüz fatura düzenledi diye onun başını bile ağrıtabilirsin.

signomis
12-10-2011, 20:33
@Shaguj
Zaten yaptığım masraf kaba taslak 1400 tl civarı.Yazı alabilirim çünkü servisi giriş kaydı var ve ben bunları servis müdürüne söylemiştim.

@Schumi
Beni icraya verdiği fatura 1100 tl olan fatura.Diğeri için bir talepte bulunmamış.

@Göki,ZD
Avukat yarın faurayı vs. görecek.Çünkü faturayı biraz önce buldum.

@o.b.k
550 tl olan faturada kaşe ve imza faturanın ortasında.1100 tl olan faturada tarih kısmının yanında kaşe

Osman Bahadır
12-10-2011, 20:39
@o.b.k
550 tl olan faturada kaşe ve imza faturanın ortasında.1100 tl olan faturada tarih kısmının yanında kaşe

550 TL'lik faturayı kapalı kesmiş. Yani tahsil ettiğini belirtmiş. 1100 TL'lik faturayı açık kesmiş, tahsil etmediğini belirtmiş yani.

Tarihine göre kesin birşeyler de söylenebilir. Eğer 550 TL'lik fatura ile arasındaki tarih farkı çoksa elin güçlenir.

Sen elindeki 550 TL'lik faturayı sakın emniyete falan verme. Verdiysen de dosyadan geri al. En azından aslı gibidir'ini iste ve bulundur. O senin en güçlü silahın.

THUNDER
12-10-2011, 20:40
Su anda buna benzeyen 9 ayrı dava ile uğraşıyorum. İtiraz edip durdurmussunuz zaten. Son faturada size ibra edilmiş değil. Hiç bir şey çıkaramaz.

signomis
12-10-2011, 20:46
@o.b.k
550 tl olan faturanın aslı ve yazı bende şuan.İlginiz için teşekkürler.

@THUNDER
İçimi rahatlattınız çok teşekkürler :)

Mivec_4G63
12-10-2011, 20:47
İcra takibine itiraz ederseniz bir sorun olmayacaktır. Anlattığınıza göre kişi bu şartlarda dava açmaya yönelemez, davayı kaybedeceğini bile bile dava açmaz, daha doğrusu avukat açmaması yönünde görüş bildirir. Sizin açınızdan ise, ecu'ya su kaçtığına ve bununla birlikte aracın artık çalışmadığına dair rapor alırsanız karşı davada elinizde güçlü bir delil olacaktır. Çekici aracı bozuk bir şekilde aracı aldığını beyan eder, siz de aracı sağlam bir şekilde götürdüğünüze göre uğramış olduğunuz zararlardan dolayı şirketin sorumlu olduğuna hükmedilir diye düşünüyorum.

onursumer
12-10-2011, 20:54
2. faturayı açık kesmiş olsada

sonuçta faturaların numaraları serileri belli eğer geçmişe fatura kesmişse usulsuzluk yaptığı direk ortaya çıkıcaktır eğer yeni tarihli ise zaten ilk faturan kapalı odenmiş şekilde kesilmiş pek birşey çıkabiliceğini sanmıyorum

tabi hukukcu değilim sadece yorumluyorum kendimce :D

ayrıca servisten aracın çalışmama sebebi ile ilgili detaylı bir rapor alırsan senin açından iyi olur

signomis
12-10-2011, 21:25
Gerçekten herkese teşekkürler.Yarın bakalım nasıl bir gelişme olacak.