PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne olacak bu Blackberry'nin hali?

Shekil
12-10-2011, 22:08
http://img208.imageshack.us/img208/4417/678639detay.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/208/678639detay.jpg/)

RIM sorunu hâlâ gideremedi kullanıcılar isyanda

Pazartesi günü Blackberry kullanıcıları tatsız bir sabaha uyandılar. RIM sunucularından kaynaklanan bir sorun nedeniyle Blackberryler internet bağlantısını ve buna bağlı BBM, email gibi uygulamaları kullanamıyorlardı. Özellikle Avrupa, Asya ve Afrika'daki kullanıcıları etkileyen bu sorunla ilgili RIM Pazartesi akşama doru bir açıklama yayınladı ve özür diledi.

Açıklamada sıkıntının sunuculardaki (server) bir sorundan kaynaklandığı belirtildi ve “Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki bazı Blackberry kullanıcılarını etkileyen sorunu çözmek için çalışıyoruz. Araştırmalarımız devam ediyor ve bu süreç içerisinde sorun yaşayan müşterilerimizden özür diliyoruz.” denildi.

Salı günü RIM'den sorunun giderilidiği açıklaması yapıldı ama kısa süre sonra bunun tüm kullanıcıları kapsamadığı ve hâlâ internete ve servislere erişim sıkıntısı çekenler olduğu ortaya çıktı. Bu esnada Blackberry kullanıcıları kaynağı belirsiz emailler gelmeye başladı. Virüs saldırısına delalet eden bu emaller hakkında RIM bir açıklama yapmazken uzmanlar sunucuların bir saldırıya maruz kaldığı fikrinde birleştiler.

SALI DA SALLANDI
Öğleden sonra sorunu giderilmiş olan kullanıcılar da erişimi tekrar kaybetti ve başlangıç noktasına geri dönüldü. RIM tüm bu süreç boyunca özür dilemek ve sunucu arızası olduğunu söylemek dışında detaylı bir açıklama yapıp bilgi varmedi. Bu durum elbetteki spekülasyonlara yol açtığı gibi kullanıcılar arasında ciddi bir tepkiye de sebep oldu.

BLACKBERRY VE RIM İTİBAR KAYBEDİYOR
Özellikle Twitter'da Blackberry kullanıcılarının konuyla ilgili isyanları, şikayetleri Blackberry arızasını dünya çapında TT (topic trend) yaptı.

RIM, Android'in de telefon pazarında yer etmesiyle pazar payını korumakta zaten zorlanıyor. iPhone ve Android teleronlar karşısındaki en büyük kozu veri güvenliği sağlayan özel şifreleme teknolojisine bağlı email, BBM gibi haberleşme sunmasıydı. Mevcut sorun yüzünden bu kozunu da büyük oranda kaybeden RIM'in müşteriyi nasıl geri kazanacağı belirsiz.

Blackberry kullanıcılarına tavsiyem kimden geldiği belli olmayan veya RIM'den gelmiş gibi görünen muhtemel virüslü ve phishing amaçlı emaillere itibar etmemeleri, bu ellerde istendiği üzere bunu diğer kullanıcılara göndermemeleri.

Bu olayın yaşanması ilginç bir noktayı daha gündeme getirdi; tek bir noktadan bağlanmanın taşıdığı büyük risk. Tek noktadan bağlantı mevcut durumunda gösterdiği üzere her tür güvenlik açığına, sistem hatasına karşı hassas ve kullanıcıyı mağdur etmeye hazır. RIM'in sorunu düzelttikten sonra bu nokta üzerine ayrı bir çalışma yapması gerekecek gibi görünüyor.

BLACKBERRY DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMAYI TEKRAR YAYINLADI

RIM dün yayınladığı özür açıklamasını bugün tekrarladı. Açıklamada sorunun nerede ve nasıl olduğu anlatılırken yine çıkış nedeni hakkında bilgi verilmedi.

“Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Hindistan, Brezilya, Şili ve Arjantin’deki BlackBerry kullanıcılarının mesajlaşma ve internet tarayıcısında yaşadıkları gecikmeler, RIM altyapısındaki temel devre anahtarlarından birinde oluşan arıza nedeniyle meydana gelmektedir. Sistem, ağdaki akışta bir sorun olduğunda akış yükünü yedek anahtara aktararak yükü kaldıracak yetkinlikte tasarlanmış olmasına ve daha önce test edildiğinde bu işlevi yerine getirebilmiş olmasına rağmen, bu şekilde gerçekleşmemiştir. Sonuç olarak, oluşan yüksek miktardaki veri birikmesini temizleyerek servislerimizi bir an önce normal işleyişine döndürmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu durumdan kaynaklı sorun yaşayan kullanıcılarımızdan özür dileriz. Konuyla ilgili bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

BurakCengizhanoğlu
12-10-2011, 22:09
Nedense hiç üzülmedim .

Boost Up
12-10-2011, 22:09
Nedense hiç üzülmedim .

ben kafayı yemek üzereyim valla:hehe:

BurakCengizhanoğlu
12-10-2011, 22:11
ben kafayı yemek üzereyim valla:hehe:

Sakız gibi oldu blackberry herkesin elinde her masada görür olduk anasını satıyım :eek::eek:

mert_leon
12-10-2011, 22:12
shekilim bb filan bırakta senin halin daha vahim ya :D

arfy
12-10-2011, 22:12
valla farketmez .. faturayıda yatırmamışım .. bugünde yatırmak için türkcell e gittim , nakit alamıyoruz suan için yarım saat sonra dedi ancak .. sonrada fırsat bulamadım .. hattımıda kapattılar .. RİM açsada türkcell kapalı :D

Shekil
12-10-2011, 22:13
shekilim bb filan bırakta senin halin daha vahim ya :D

Ben halimden memnunum allaha sükür bende bugun alıcaktım bb iyikide almamışım =)

Low-Rider
12-10-2011, 22:13
yazık la size:D

mert_leon
12-10-2011, 22:14
nokia kraldır ya yıllardır connecting people :D

Shekil
12-10-2011, 22:15
RIM’den servis sorununa açıklama geldi
Dünya çapında servis sorunu yaşayan akıllı telefon üreticisi RIM, yaşanan sorunun nedenini açıkladı.
Kanada merkezli Blackberry üreticisi RIM’in sunucuları bu yıl ikinci kez çöktü. Dünya genelinde meydana gelen sorun nedeniyle BlackBerry cihazlarını kullanan kullanıcılar mail alamıyor, gönderemiyor veya internete bağlanamıyor.

Hala devam eden soruna ilişkin RIM’den resmi bir açıklama geldi. İşte o açıklama:

“Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Hindistan, Brezilya, Şili ve Arjantin’deki BlackBerry kullanıcılarının mesajlaşma ve internet tarayıcısında yaşadıkları gecikmeler, RIM altyapısındaki temel devre anahtarlarından birinde oluşan arıza nedeniyle meydana gelmektedir. Sistem, ağdaki akışta bir sorun olduğunda akış yükünü yedek anahtara aktararak yükü kaldıracak yetkinlikte tasarlanmış olmasına ve daha önce test edildiğinde bu işlevi yerine getirebilmiş olmasına rağmen, bu şekilde gerçekleşmemiştir. Sonuç olarak, oluşan yüksek miktardaki veri birikmesini temizleyerek servislerimizi bir an önce normal işleyişine döndürmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

gambit49
12-10-2011, 22:22
valla biktim bende ya yeter artik bitsin su sorun

ygtkrmdnz
12-10-2011, 22:25
Facebookda gezerken okudum biraz once

Ipad aldim steve öldü
Bb aldim interneti cöktü
Hemen gidip justin bieber cdsi aliyorum :D

driftboy
12-10-2011, 22:46

Ipad aldim steve öldü
Bb aldim interneti cöktü

Ahhahaah :D cok iyiymiş bu :D :D

kadirsa
12-10-2011, 23:05
haydaaaa, tam da BB alma arefesinde olmadı bu yaaa..

Maxiboost
12-10-2011, 23:29
Iphone ile senelerdir adam gibi bi sorun yasamadim. Tik yok valla :D herkesi bekleriz :D

MR.TurboALİ
12-10-2011, 23:33
iyiki elden cıkarmısın valla piyasa karışıcak :D:D Iphone candır kandır :D

Utku
12-10-2011, 23:51
bb ye nedense ısınamamıstım o yuzden uzagım
Iphone u elıme yakıstıramıyorum oyuncak gıbı gelıyo
Nokıadan sasmıyorum benım telımede anında emaıl dusuyo whatsapp sorunsuz her sekılde 3.5g hız ve tam gun ınternet ıslıyoken 1.5 gun sarj bunlar bana kafi :)

SErhat.
12-10-2011, 23:53
Iphone ile senelerdir adam gibi bi sorun yasamadim. Tik yok valla :D herkesi bekleriz :D

+100000000000:cool:

deeperblack
12-10-2011, 23:57
Bu olay önümüzdeki yıllarda başımıza gelecek olan felaketlerin en ufağıdır bence...

trgy
13-10-2011, 01:16
Sanirim duzeldi.

redbaron
13-10-2011, 01:20
iphone the best.ne zaman bi sorun olsa hep bb de zaten bbm in de b.ku cıktı bence iyi oldu :) whatsup ı bile kapamayı dusunuyom :D

DetailEF
13-10-2011, 01:24
iphone the best.ne zaman bi sorun olsa hep bb de zaten bbm in de b.ku cıktı bence iyi oldu :) whatsup ı bile kapamayı dusunuyom :D

NsJLhRGPv-M :D

ST
13-10-2011, 01:25
NsJLhRGPv-M :D

wölaaaaaeeeeeeeeee :D

By_HaNNibaLL
13-10-2011, 01:26
Haydi TekTürkey Elele İphone :D

AEAlmas
13-10-2011, 01:35
I phone var huzur var :) herseyi bb den kat kat iyi :)

cem36
13-10-2011, 01:39
Duzeldi simdilikkk

powERS
13-10-2011, 02:18
windows phone lar nasıl olacak acaba.. n9 fena gibi.

JDM_5
13-10-2011, 03:57
ölücü mod on

ucuza BB bold alınır

ölücü mod off :D

Oytun
13-10-2011, 04:09
ölücü mod on

ucuza BB bold alınır

ölücü mod off :D

bb nin önemli finansörlerinden çekilenler var diye okumuştum bu olaylar yüzünden, böyle devam ederse ölücülüğe gerek bile kalmayacak gibi :)

levent
13-10-2011, 05:22
hala symbian kullanıyorum nokia yüzünden ama bir daha nokia almam, nokia android e geçene kadar :)

Baran^
13-10-2011, 06:22
Bu günlerdir süren arıza BB bitirir bence ,rezil kepaze oldular.Bende kullanıyorum daha doğrusu kullanamıyorum :) gunlerdir normal mesajdan mesajlaşıyorum mılletle fatura şahane gelicek! şu an itibariyle düzelmiş görünüyor ama guven kalmadıki öğlene ne olacağı belirsiz

Shadow_Dancer
13-10-2011, 07:06
İphone camiasi olarak acinizi paylasiyoruz :)

Day Walker
13-10-2011, 07:12
İphone camiasi olarak acinizi paylasiyoruz :)

ahahahaha bu çok iyimiş :D

MKT
13-10-2011, 07:43
şimdilik görüntü geldi :D sorun yok.ama ne olur ne olmaz ben satıp htc alacam

onursumer
13-10-2011, 08:44
sabah 8 itibari ile geldi de

ben dava etmeyi düşünüyorum 2 gün boyunca kızlarla yazışamadım işime engel oldu :D

bg_cano
13-10-2011, 09:59
Twitter a face a girebilen varmı?

ÜmiTCaN
13-10-2011, 10:05
Sorun bugün giderildi artık rahatça internet ve bbm kullanılabiliyor .

Diyadin
13-10-2011, 10:07
9700 9780 bbleriniz 400 den alınır :D

Eriador
13-10-2011, 10:18

Ipad aldim steve öldü
Bb aldim interneti cöktü

ahaha çok iyi ya :)

34tb9544
13-10-2011, 10:48
Bb leriniz 400 den alınır harbiden iyi fikir hahahaha

bg_cano
13-10-2011, 14:10
Benim telefonda girmiyo twittera allaaa allaaa bizimkilermi bozuldu noldu ??

ugurbora
13-10-2011, 14:23
iphone camiasi olarak acinizi paylasiyoruz :)

++++++++ :d:d:d

Mert Safa
13-10-2011, 15:47
Benim telefonda girmiyo twittera allaaa allaaa bizimkilermi bozuldu noldu ??

benimkide sadece twittera girmiyo bbm ve face i kullanabiliyorum. Twitterda "Twitter servisleri suan kullanılamıyor." diyo