Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 quiksilver yakıt
arkadaşlar quiksilver kullananlara sesleniyorum bu gti yavrusunun yakıtı benzinde ve lpg li kullanlarda kaç krş yakıtor, aracın çekiş gücü nasıldır tatmin edermi insanı, yol tutuşu, parça bulunması ve fiyatları ne durumdadır yardımcı olursanız memnun olurum teşekkürler şimdiden :)
onn_dear
13-10-2011, 05:39
bir arkadaşım kullandı, gayet ekonomik oldugunu söylüyordu ama benim sedan 1.4is le yürüyemiyordu, zaten sattı sonra ama bence fiyatına göre eğlenceli bir araç, benzinde ş.içi 7,5 lt ş.dışı 6-6,5 lt yaktığını söylüyordu arkadaşım. 1,4 75 hp
106 gti şehiriçi km.de 0,400 TL- 0,500 TL yakar ,lpgsiz 106 quiksilver 0,250 - 0,350 arası yakar. 2 araca da sahip oldum. Şunu da söylemek lazım 106 quiksilver da son yakıt zamlarından sonra çok ekonomik bir araç değil ama lpg takılırsa o zaman 0,150 TL gibi bir rakam yakalanabilir.
5 cm yay takınca inanılmaz bir yol tutuşa sahip olur ve eğlenceli hale gelir, çok performanslı bir araç değildir ama sürücüsüne her araca kafa tutabilecekmiş düşüncesi aşılar. Ama gerçek hiç de böyle değildir.
Dikkat ettiğim şu an sahibindendeki quik fiyatları oldukça yüksek. en düşüğü 10.000 gibi fiyatlarda geziyor. Heralde yazdan kalma günlerde olmamıza bağlıyorum. Temizinin hakkı en fazla 11 olmalı, daha fazlası verilmez. Kış aylarında klimalı temiz olanların 9,5'a satıldığını biliyorum. Bendekini ise 8,5'a vermiştim.
yedek parça konusuna gelince, ben çok döküğünü almama rağmen oldukça ucuza servisden çıkabiliyordum. Zaten motoru, alt takımı vs. 4 kapılı 106 xr ile aynı olduğu için gayet ucuzdur.
Yedek parça sıkıntısı yoktur, her türlü çıkma,orjinal vs. bulunur.
Sonuç olarak 106 quiksilver o paranın karşılığı keyifli bir arabadır, satalı 2 yıl oldu hala özlüyorum. bir tane sunrooflu temiz denk getirirsem ben de alıcam. :)
gti a lpg takmak isteyen arkadaşım var sonuç ne olur yakıt ve performans açısından?
sıralıda pek bi kayıp olmuyor diyo kimle görüştüysek
bende de quick var istanbul şehir içi 300 kr yakıyor LPG araştırdım 1.4 ve 850 kg olmasından dolayı 150-180 kr yakar diyolar. hafifliğinden dolayı gayet iyi aslında sıkmıyo insanı yol tutuşu gayet iyi flanşla 25 mm açtım lastikleri 5 cm yayla şaşırdım yol tutuşuna gerçekten. sunroof klima sis farı elektrikli cam gibi basit ama bi çok araçta olmayan standartları var. parça olarakta komple ön takımı 2 amortisör 2 salıncak kulaklar aks körükleri işçilik dahil 450 tl ye yaptırdım baskı balata komple işçilik dahil 250 tl farklı marka araçlarıda kullandım en makulu buydu. parça sıkıntısı yok çıkmada kolay bulunuyo parçacılardada tüm parçaları mevcut.
gti a lpg takmak isteyen arkadaşım var sonuç ne olur yakıt ve performans açısından?
sıralıda pek bi kayıp olmuyor diyo kimle görüştüysek
ben satmadan önce gti 'a takmayı düşünmüştüm, sonuçta taktırmadan sattım :)
herkesin ağzına yapışan o "gti'a lpg mi olur?" lafından çok şunu düşündüm ve o yüzden taktırmadım. gti inanılmaz hızlı ve sardıra sardıra devirlenen bir araba bu her türlü lpg'nin bünyesine ters. gti'mdan önceki 206 quiksilver'ıma taktırmıştım. sabah teklemeler, yolda aniden gaz yememeler, hatta istop etmeler, bezdirici işler.. 106 gti zaten ne kadar temiz olursa olsun başlı başına problemli bir araba, bir de lpg ile bu sorunlar birleşirse neler olur tahmin bile etmek istemiyorum.. lpg'li gti ancak sanayinin arka sokağında turbo uygulanan gti kadar verimli ve uzun ömürlü olur. :icon_tup:
piyasada var bi kaç tane lpgli sahibindene bakmıştık..ciddi ciddi düşünüyoruz açıkçası ustamızada güveniyoruz çok sık gazlayan adamlarda değiliz bide gazlarsak benzine alır gazlarız dedik.. güzel montajla sorunsuz binme şansımız olurmu yoksa illa sorun çıkarmı?
ben diyorum ki illa ama illa hele ki kış aylarında sorun yaratır. gti üzerine kırbaç vurulmuş, en az 10 yaşında ve doğuştan kronik sorunlu bir araba. Buna lpg eklenirse daha bir güzel sorun yaşatır. Adama karda buz üstünde araba ittirtir. Yine de araç sizindir.. :)
ben diyorum ki illa ama illa hele ki kış aylarında sorun yaratır. gti üzerine kırbaç vurulmuş, en az 10 yaşında ve doğuştan kronik sorunlu bir araba. Buna lpg eklenirse daha bir güzel sorun yaşatır. Adama karda buz üstünde araba ittirtir. Yine de araç sizindir.. :)
bilgi için teşekkürler :)
yaktığı benzin lt üzerine yüzde 20 gibi ekle kaç lt olursa o kadar yakar
S.Özeren
13-10-2011, 10:04
hiç gitmiyo quick ben olsam napar eder gti alırdım
arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler zahmet edip açıklamışsınız her biriniz yakıtı aslında 1.4 motor ve 75 beygire göre 30 kuruş bence fazla yani öğrenci olarak lpg taktırmak şart gibi geliyor insana,anneme almayı düşünüyoruz aracı ama bende kullanıcam tabiki , gti almak gibi bi lüksüm yok çünkü anneme alıyoruz sonra annemi haberlerde görmeyelim devir kesiciye giren bayan, makas atan bayan falan diye :) :) performansını ii diye tahmin ediyordum demekki tatminkar değil o kadar teşekkürler tekrardan herbirinize saolun :)
dostum annenin önceki arabası s2000 değilse, performansı hayal kırıklığı olmaz. :) aynı model yıllarına sahip 2000-2001 vb. birçok 1.6 aracı hafifliği sayesinde kalkışta ve belli bir yere kadar uzunda öper. Sonuçta şu anda piyasada yeni üretilen 1.4 birçok araç da 75 bg. zorlarsan 90 bg. lpg ile uyum sorunu olmadığını da biliyorum. hayırlısı olsun.
arkadaslar yeni konu açmayayım dedim 106 quicksilverler hakkında bi güncel yorum almam mümkün mü.
piyasa açıklamaları yukarıda (2011 yılı) 10.000 liradan bahsediliyor ancak suanda arkadasıma 12.000 e 2000 model pazarlık yaptık. Lpg felan yok sunrooflu.
beklenmeli mi alınmalı mı ? Alternatif gti bakıyoruz temizini bulmak zor.17.000 liralara da çıkacak durum pek yok.
ne önerirsiniz ne dersiniz genel anlamda..