PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hondalar fabrika garantisi ile atık lpgli(brc)

asvtec
14-10-2011, 08:03
Honda Türkiye ile BRC Otogaz Sistemleri Türkiye Distiribütörü 2A Mühendislik arasında yapılan protokol gereği artık tüm honda modellerine garantisi bozulmadan LPG Dönüşümü yapılacak.:icon_tup:

iynn-RS
14-10-2011, 08:12
şu honda da bi dizel motor yapıp koyamadı ortaya.abuk sabuk şeylerle ugrasıyolar.

FiReWaLL
14-10-2011, 08:15
dünyada dizelleri var ama türkiyedeki dizele güvenmedikleri için göndermiyomuş japonlar ;)

SONE-R
14-10-2011, 08:17
vay be nerden nereye..
bir zamanlar bu araba lpg'li diye yetkili servise sokmazlardı.. :)

iynn-RS
14-10-2011, 08:18
dünyada dizelleri var ama türkiyedeki dizele güvenmedikleri için göndermiyomuş japonlar ;)

lpg dahamı güvenli?

piyasadaki araçların yarısından çoğu dizel onlara bısey olmuyoda honda ya ne oluyo:)

FiReWaLL
14-10-2011, 08:19
lpg dahamı güvenli?

piyasadaki araçların yarısından çoğu dizel onlara bısey olmuyoda honda ya ne oluyo:)

japon kafası işte :D

2012 de gelmeye başlıcakmış ama öyle duydum ;)

bunların lpg ye geçme sebebi millet zaten alır almaz dayıyo lpg yi , lpg siz honda kalmadı ki hepsini mi garanti dışı bırakıcaklar :Deli:

SONE-R
14-10-2011, 08:20
lpg dahamı güvenli?

1.6 ve daha küçük hacimde dizel motor üretmedikleri için dizel model getirilmiyor.. ama seve seve üretmek zorundalar artık... ;)

iynn-RS
14-10-2011, 08:22
1.6 ve daha küçük hacimde dizel motor üretmedikleri için dizel model getirilmiyor.. ama seve seve üretmek zorundalar artık... ;)

ne gerek varki 1.6 ya dayasınlar accorda 2.0 dizeli bak nası satıyo.

deeperblack
14-10-2011, 08:22
Dizel cr-v ve dizel accord larla çok uğraştı servisler. Partikül filtresi ve egz. Sistemi sürekli sorun yarattığı için başedemediler. Ha lpg çokmu iyi oldu? Kesinlikle hayır zaten benzinliden daha zararlı ve tehlikeli. Honda türkiye kesinlikle saçma bir sekilde yönetiliyor.

asvtec
14-10-2011, 08:23
Bence abuk subuk bir iş değil ; oldukça mantıklı kendisini ve tüketiciyi düşünen bir karar.Zaten çoğu honda kullanıcısı aracını satın aldıktan sonra lpg taktırıyordu fakat lpg kaynaklı olmayan alakasız bir sorunda honda servisleri lpg ye bahane bulup vatandaşın işini görmüyordu.Artık hem BRC lpg li hem garantili hondaya binmek güzel olacak.

şu honda da bi dizel motor yapıp koyamadı ortaya.abuk sabuk şeylerle ugrasıyolar.

iynn-RS
14-10-2011, 08:24
japon kafası işte :D

2012 de gelmeye başlıcakmış ama öyle duydum ;)

bunların lpg ye geçme sebebi millet zaten alır almaz dayıyo lpg yi , lpg siz honda kalmadı ki hepsini mi garanti dışı bırakıcaklar :Deli:

o garanti olayınada bır suru şart koymuşlardır,bazı parçalarıda garantı kapsamından cıkarmıslardır bence.

zaten garantısı kaç yıl olacakkı.2 yıl flansa zaten lpg nın zararları 2-3 yıl sonra cıkıyo.

asvtec
Neden zararlı ve tehlikeli :soru:

Dizel cr-v ve dizel accord larla çok uğraştı servisler. Partikül filtresi ve egz. Sistemi sürekli sorun yarattığı için başedemediler. Ha lpg çokmu iyi oldu? Kesinlikle hayır zaten benzinliden daha zararlı ve tehlikeli. Honda türkiye kesinlikle saçma bir sekilde yönetiliyor.

asvtec
6 yıl motor ve lpg garantili :heyoo:

o garanti olayınada bır suru şart koymuşlardır,bazı parçalarıda garantı kapsamından cıkarmıslardır bence.

zaten garantısı kaç yıl olacakkı.2 yıl flansa zaten lpg nın zararları 2-3 yıl sonra cıkıyo.

yusufbatırel
14-10-2011, 08:25
bu kadar dızel araba varken neden hondanın dızelınde ne sorun oluyor gondermıyorlar

FiReWaLL
14-10-2011, 08:25

dışarda 1400 e takıyosan serviste aynısını 2400 e takacaklar ama garanti kapsamına sokarlar bence çünkü onlar SERVİS :D:icon_tup:

asvtec
14-10-2011, 08:27
Haklısın ;BRC MY11 ın normal fiyatı 1.650 TL ; honda fabrika garantili montaj yaklaşık 2.000 TL fakat klasik lpg montajından ziyade BRC bu araçlar ,için özel bir tesisat ve bazı özel ekipmanlar geliştirdi

dışarda 1400 e takıyosan serviste aynısını 2400 e takacaklar ama garanti kapsamına sokarlar bence çünkü onlar SERVİS :D:icon_tup:

iynn-RS
6 yıl motor ve lpg garantili :heyoo:

lgp siz ve lgl li araçların tum garantı kapsamları aynımı peki.

konuyu tam bılıyorsan cevap ver de bızde aydınlanalım.

SONE-R
Neden zararlı ve tehlikeli :soru:

zararından ziyade tehlikesi benim için daha önemli. neden daha tehlikeli; lpg basınç altında sıvılaştırılmış gaz olduğundan patlama riski çok fazla.. en güvenilir yakıt motorindir.. ;)

asvtec
14-10-2011, 08:29
Evet aynı ..........

lgp siz ve lgl li araçların tum garantı kapsamları aynımı peki.

konuyu tam bılıyorsan cevap ver de bızde aydınlanalım.

asvtec
14-10-2011, 08:30
LPG Güvenli bir yakıttır , yıllarca evinde lpg kullandığını unutma hem de basit bir plastik hortumdan geçen gazla....Şuanki sistemler oldukça gelişmiş bir teknolojiye sahip.Avrupa'da ve Türkiye'de bir çok marka 0 km de lpg ile satışa sunuluyor.

zararından ziyade tehlikesi benim için daha önemli. neden daha tehlikeli; lpg gaz olduğundan patlama riski çok fazla.. en güvenilir yakıt motorindir.. ;)

iynn-RS
14-10-2011, 08:30
Evet aynı ..........

bu bılgılere ulaşabılecegımız bı kaynak varmı. linki flan varsa paylaşabılırmısın bızımle.

SONE-R
14-10-2011, 08:31
LPG Güvenli bir yakıttır , yıllarca evinde lpg kullandığını unutma hem de basit bir plastik hortumdan geçen gazla....Şuanki sistemler oldukça gelişmiş bir teknolojiye sahip.Avrupa'da ve Türkiye'de bir çok marka 0 km de lpg ile satışa sunuluyor.

evdeki tüple arabadakini bir tutuyorsun.. bu da güzel..
bana tüple radyasyonu bir tutan başbakanı hatırlattın.. :D

16EC813
14-10-2011, 08:32

servis diyosun hertürlü takar :D

asvtec
14-10-2011, 08:32
Potokol bugün İstanbul'da imzalanıyor ,imzalandıktan sonra paylaşırım...

bu bılgılere ulaşabılecegımız bı kaynak varmı. linki flan varsa paylaşabılırmısın bızımle.

Jeandan-R
14-10-2011, 08:33
Tüplü crz isteriz :D

Sh4rk
14-10-2011, 08:33
lpg garantılı hondam olsun :)

eleanor
14-10-2011, 08:37
Type-R
Type-S
Type-D güzel olur :)

asvtec
14-10-2011, 08:37
Yıllar önce evde kullandıklarımızın tehlikeli olduğunu sana anlatmaya çalıştım ,sonuçta her ikisi de lpg :) Mutfaktan söküp arabaya takan bile vardı :)

evdeki tüple arabadakini bir tutuyorsun.. bu da güzel..
bana tüple radyasyonu bir tutan başbakanı hatırlattın.. :D

SONE-R
14-10-2011, 08:38
Yıllar önce evde kullandıklarımızın daha tehlikeli olduğunu sana anlatmaya çalıştım ,sonuçta her ikisi de lpg :) Mutfaktan söküp arabaya takan bile vardı :)

hocam sen ilkokul mezun musun? ;)

statik stres, dinamik stres.. bunları duydun mu hiç?

iynn-RS
14-10-2011, 08:44
Potokol bugün İstanbul'da imzalanıyor ,imzalandıktan sonra paylaşırım...

alıntı:

Ben Honda Türkiye'yi aramıştım. 6yıl 150.000 km garanti 3+3 şeklinde. Yani 3yıl 100.000km zorunlu, geri kalan 3 yıl 50.000km Honda'nın verdiği garantiymiş. LPG taktırma durumunda motor garantisi kalkacak ve diğer garantiler 3yıl 100.000km ye düşecekmiş. Kendilerinden bana bu bilgiyi mail-fax vs. yoluyla göndermelerini istedim ama böyle bir şey yapamayız dediler.

bu mesajın dogruluk payı varmıdır acaba.sallamışmı eleman yoksa.

asvtec
14-10-2011, 08:45
Sana hangi okulda stresin çeşitlerini okuttular ?

hocam sen ilkokul mezun musun? ;)

statik stres, dinamik stres.. bunları duydun mu hiç?

asvtec
14-10-2011, 08:48
Hangi eleman sallamış !!!

alıntı:

Ben Honda Türkiye'yi aramıştım. 6yıl 150.000 km garanti 3+3 şeklinde. Yani 3yıl 100.000km zorunlu, geri kalan 3 yıl 50.000km Honda'nın verdiği garantiymiş. LPG taktırma durumunda motor garantisi kalkacak ve diğer garantiler 3yıl 100.000km ye düşecekmiş. Kendilerinden bana bu bilgiyi mail-fax vs. yoluyla göndermelerini istedim ama böyle bir şey yapamayız dediler.

bu mesajın dogruluk payı varmıdır acaba.sallamışmı eleman yoksa.

FiReWaLL
14-10-2011, 08:54
servis diyosun hertürlü takar :D

aynen :icon_tup:

snan1910
14-10-2011, 09:03
güvenlik konusunda çok önyargılı insanlar.
honda brc anlaşması uzun zamandır gündemdeydi. demek ki imzalıyorlar. hayırlısı olsun.
skoda hyundai gibi yine brc servislerimi yapcakmış montajı yoksa direkt fabrikadamı montaj?

asvtec
14-10-2011, 09:14
Yapılan protokole göre montajı bir kaç il(İzmir-Ankara (EFE) -Çorum) dışında honda plazalar yapacak.Yukardaki illerde ise BRC nın Bölge bayileri montaj yapacak .Tüm honda plazalarına lpg konusunda eğitim verildi ,bir kaç hafta sonra montajlar başlayacak.

güvenlik konusunda çok önyargılı insanlar.
honda brc anlaşması uzun zamandır gündemdeydi. demek ki imzalıyorlar. hayırlısı olsun.
skoda hyundai gibi yine brc servislerimi yapcakmış montajı yoksa direkt fabrikadamı montaj?

onursumer
14-10-2011, 09:15
birçok aracı ozel servislere kaçırdıkları için turkiye şartlarında gerekliydi boyle bir anlaşma

6 yıl garanti sayesinde yetkili servisler para kazanabiliyor

Low-Rider
14-10-2011, 09:23
lpg şöyle böyle diyen cahil cühela takımı , artık honda'ya yetkili servis tarafından takıldığı için lpg'yi yere göğe sığdıramaz

mantıklı bir iş yapmışlr , türkiyede rekabet edebilicek dizel otomobili yok adamların.

SONE-R
14-10-2011, 09:30
Sana hangi okulda stresin çeşitlerini okuttular ?

arkadaşım kusura bakma da cahilce konuşuyorsun.. evde hiçbir harekete, titreşime, vs dış etkiye maruz kalmayan tüp ile araba üzerindeki tüpü bir tutuyorsan sana diyecek başka söz bulamıyorum..

S.Özeren
14-10-2011, 09:31

bütün firmalar yolluyoda honda niye yollamıyo :D dizel motoru dayanıklı değil sanırım ?

levent
14-10-2011, 09:40
honda nın 1.7 den aşşa dizeli yok sanıyorum, e o da vergisel olarak boyun büker tr şartlarında, nerden baksan vergiden dolayı 65-70 olur fiyatı. lpg olayını yapmaları firma açısından mantıklı olmuş, dizel alternatif yerine düşünülmüştür derim ben bu işi.

asvtec
14-10-2011, 09:46
Öncelikle kimse cahilce konuşmuyor (sen dahil),herkes düşüncesini söylüyor.98 yılından buyana lpg sektöründeyim.Bir lpg markasının distirbütörüyüm ,lpg konusunda firmalara eğitim veriyorum ,yurt dışında seminerlere katılıyorum ,lpg forumlarında moderatorluk yapıyorum ,honda lpg projesine danışmanlık yapıyorum.Şu cahil kelimesini bana değil kimseye karşı kullanmamanı tavsiye ediyorum.Hoş olmuyor!

İkincisi evdeki mutfak tüpü ile araçlardaki lpg sistemlerini bir tutmuyorum.Lpg sistemleri evdeki mutfak tüplerinden oldukça güvenlidir.Teknik detay istersen iletişim bilgilerini ver sana orda bilgi vereyim.Başlıktaki konun dışına çıkmayalım.

arkadaşım kusura bakma da cahilce konuşuyorsun.. evde hiçbir harekete, titreşime, vs dış etkiye maruz kalmayan tüp ile araba üzerindeki tüpü bir tutuyorsan sana diyecek başka söz bulamıyorum..

SONE-R
14-10-2011, 09:51
LPG Güvenli bir yakıttır , yıllarca evinde lpg kullandığını unutma hem de basit bir plastik hortumdan geçen gazla....

İkincisi evdeki mutfak tüpü ile araçlardaki lpg sistemlerini bir tutmuyorum.

en üstteki iletini yazmasaydın tamam haklısın diyecektim. arabalarda kullanılan lpg sistemleri ne kadar güvenli olursa olsun, burası türkiye. her uygulamanın bir kaçak noktasını buluyoruz. muayenelere başkasından aldığı lpg tankıyla girenler çoğunlukta.. hergün yollarda yüzlerce gezen bomba dolaşıyor.. ben lpg'ye pek sıcak bakmıyorum (türkiyede yaşadığımız için). kullananın da yolu açık olsun, kazasız belasız kullansın.. ;)

Eworen
14-10-2011, 09:52
Honda nın büyük ayıbıdır dizel motor sunamaması
1.3-1.4-1.6 dizel üretmek çok zor olmasa gerek yapmayan markamı kaldı
yok biz artık eskisi gibi beceremiyoruz diyorlar ise ( ki diğer markalara bakınca şüphelenmiyor değil insan ) çoğu marka gibi ortak bir motora girişsinler ayıp değil günah değil
Bugün dizel motorların çoğu ortak yapım zaten..

onursumer
14-10-2011, 10:02
lpg normal şartlar da güvenlide

bu şartları türkiyede yerine getiren insan sayısı malesef az

geçen bi haberde çok büyük miktarda muayenesiz trafiğe çıkmaması gereken lpg li araç olduğu konusunda haber vardı

herşeyi kitabına gore yapsak lpg çok güvenli

asvtec
14-10-2011, 10:08
Burası Türkiye doğru.Fakat ülkemizde de işler yavaş yavaş yoluna giriyor.ECE-R 67-01 geçildi yakında ECE R 115 regulasyonuna da geçilecek ama zamanla tabiki.
Fakat belirttiğin gibi artık aynı lpg depoları farklı araçlarda kullanılmıyor.Her aracın ayrı ayrı sızdırmazlık kayıtları tutuluyor.Sizin aracınızda gözüken lpg tankı farklı bir aracın üzerindeyse sızdırmazlık ve muayene yapılmıyor.
Zamanla herşey daha güzel olacaktır.Hem çevreci bir yakıt olması hem de %40 oranında tasarruf sağlaması nedeniyle lpg yi tavsiye ediyorum :)

en üstteki iletini yazmasaydın tamam haklısın diyecektim. arabalarda kullanılan lpg sistemleri ne kadar güvenli olursa olsun, burası türkiye. her uygulamanın bir kaçak noktasını buluyoruz. muayenelere başkasından aldığı lpg tankıyla girenler çoğunlukta.. hergün yollarda yüzlerce gezen bomba dolaşıyor.. ben lpg'ye pek sıcak bakmıyorum (türkiyede yaşadığımız için). kullananın da yolu açık olsun, kazasız belasız kullansın.. ;)

bilalMW
14-10-2011, 10:23
Honda,Hyundai'den dizel motor alsın karizma 0'lar da :hihih:

Chatin
14-10-2011, 10:27
nee lpg mi? ıyyygh kaka honda :D

Ahmet Saraçoğlu
14-10-2011, 10:32
Abi sen hondasın çin malı araba değil.Serviste lpgyle ne işin var adam gibi bi dizel getir sınıfında birinci ol...
Bi Hyundai kadar olamadılar , eski güzel modellerinin şöhreti üzerine yürüyolar hala bance.

rebelh
14-10-2011, 10:33
lpg ye güvenmiyorum diosunuz da ben 3 araca taktırdım lpg 3üde baba gibi sağlam faturalı kaliteli işçilikle yapıldı ve gönül rahatlığıyla kullanıyorum

ha türkiyede bazı arabalar bomba gibi geziyor diyorsanız o araç kırmızı ışıkta yanımızda duran araç olabilir aracın kullanıcısı eşşekse adam merdiven altı tüple geziyorsa ister dizelle ister benzinle gezin yapabilecek bişeyiniz ztn yok ki

asvtec
14-10-2011, 10:40
.........+1 :icon_tup:

lpg ye güvenmiyorum diosunuz da ben 3 araca taktırdım lpg 3üde baba gibi sağlam faturalı kaliteli işçilikle yapıldı ve gönül rahatlığıyla kullanıyorum

ha türkiyede bazı arabalar bomba gibi geziyor diyorsanız o araç kırmızı ışıkta yanımızda duran araç olabilir aracın kullanıcısı eşşekse adam merdiven altı tüple geziyorsa ister dizelle ister benzinle gezin yapabilecek bişeyiniz ztn yok ki

Ahmet Saraçoğlu
14-10-2011, 10:50
mesele lpg ye güvensizlik değil yanlış anlaşılmasın.Benim rahatsız olduğum eleştirdiğim kon min.40ooo e alınan sıfır bi aracın ; distrübitör tarafından daha servisten çıkmadan orjinalliğini bozarak satması...Her sınıftan aracını 15 senedir dizel getiren ve peynir ekmek gibi satan firmalarla bu şekilde baş etmeye çalışmak kendi ismini zedeliyor bence.

kurpat
14-10-2011, 11:05
lpg'den dizele döndüm gayet mutluyum....

Honda'nın durumu teknik açıdan mantıklı, normal yakıt maliyetleri ile bakarsanız dizel motorun maliyeti-külfeti ile benzinli motor geliştirmek-satmak mantıklı değil... benzini 1,5 TL motorini 1,2TL'den düşünürseniz +5.000 TL verip dizel araç almazsınız ...

ancak global anlamda petrol fiyatları, yakıt üzerindeki vergilerle şiştiği için Honda TR gibi bazı ülkelerde şabalak gibi kaldı... bence de şu an bu hatayı-eksikliği başka hata ile düzeltmeye çalışıyor...

şu an var mı bilmiyorum amerika'da civic'in doğal gazla çalışan çevreci modeli vardı... dönüşüm değil direk honda tarafından geliştirilip yapılmış bir model... kendi teknolojisi ile lpg yapsa eywallah ....

teknik olarak hangi açıklamayı yaparsanız yapın, Türkiye'de yaşıyoruz ve ben fiiliyata bakarım, Honda'nın servisinde çalışan eğitim almış personele de güvenecek değilim... Honda TR hatasını hata ile düzeltiyor Honda markasının değerini düşürüyor... örnek vereyim merc 1,6 supercharger motoru Mercedes Benz Türk gibi diğer bazı ülke distribütorlerinin baskısı ile geliştirildi, kendi ölçeğinde deli gibi de satıyor. Honda TR bunu yapmıyor, servis montajlı lpg'li Civic 50.000TL+ fiyatlara satacak, piyasada jettalar, focuslar, passatlar, golfler, fluenceler, c4'ler vs vs vs'ler aynı paraya dizel satarken :)

not: net honda sempatizanıyımdır, bu duruma çok sıkılanlardanım

onursumer
14-10-2011, 11:17
civicde şole 1.6 crdi 128hp bi motor fena olmazdı :D

cMg
14-10-2011, 11:41
Şimdi honda yıllardır TR'de dizel motor getirtmiyor nedenini bilemiyorum ancak alan kişi sonradan LPG taktıracağına serviste takılması daha mantıklı, yani bunun prestij ile ne alakası var? taktıracak adam her türlü taktırır bende normal civic felan alsam bende taktırırım.
LPG güvenli değil felan denilmesi zırvaları halen daha yapılıyor ilginç, bu arada aracım benzinli savunmuyorum LPG yi felan sadece boş boş kötülenmesi felan değişik yani

weST.27
14-10-2011, 12:12
brc iyidir ama yine iyi olmuş chevrolet te bu uygulamayı yapıyor iyi oldu bence

DENON
14-10-2011, 12:19
arkadaşlar neden bu lpg olayını bu kadar büyütüyosunuz ben anlam veremedim , yurtdışında hondanın fabrika çıkışlı lpg li araçları zaten mevcut , adam fd6 kasaya hayrandır ama yakıtından korktuğu için lpg takılıncada garantiden çıkacağı için alamıyodur işte garantiden çıkmaması bu adama yarar , bunun tartşılacak yada kalp kıracak ne tarafı var ne güzel işte adam hem istediği araca sahip olacak hemde az yakıt parası verecek ve de garantisi devam edecek

Quantum
14-10-2011, 12:23
Honda diesel getirse ne olacak ki..
Elinde tek bir motor var.. 2.2 cdti

Civic e taksa onu ne kadara satacak?
ÖTV güncellemesinden sonra 90bin liraya mı.. Diesel Accord da 120 falan olur herhalde..

Boşversenize..

BRETE
14-10-2011, 12:27
honda sözde sınıfında en az yakan araba olarak gösterildi yıllarca insanlara, bakıyorumda lpg siz honda kalmamış piyasada madem az yakıyor neden LPG, bence bu hareket hondanın prestijni sarsar aynı paralara mis gibi dizel arabalar varken neden LPG li araca binilsinki? şahsen ben bu saatten sonra LPG li araca para vermem

levent
14-10-2011, 12:29
Honda diesel getirse ne olacak ki..
Elinde tek bir motor var.. 2.2 cdti

Civic e taksa onu ne kadara satacak?
ÖTV güncellemesinden sonra 90bin liraya mı.. Diesel Accord da 120 falan olur herhalde..

Boşversenize..

1.7 cdti lar vardı abi sanki 100hp 220 tork değerlerinde es kasa civiclerde ? güncellerde yokmudur o yurtdışında falanda?

SONE-R
14-10-2011, 12:31
madem az yakıyor neden LPG

çünkü benzin çok pahalı.. ;) yani lpg'li ise çok yakıyodur mantığı yanlış.. :)

BRETE
14-10-2011, 12:35
çünkü benzin çok pahalı.. ;) yani lpg'li ise çok yakıyodur mantığı yanlış.. :)

şu an 1,6 motor bir araba 98 model ve yukarısı ortalama yakıtı benzinde 8-10 litre şehir içi aşağısını yakıyom diyen yalan söyler demekki hondalar az yakmıyor aşağı yukarı hepsi aynı yakıyor ama şu var araba honda olduğu için az yakıyor mantalitesi var ben bunu anlatmak istiyorum...

onursumer
14-10-2011, 12:37
şu an 1,6 motor bir araba 98 model ve yukarısı ortalama yakıtı benzinde 8-10 litre şehir içi aşağısını yakıyom diyen yalan söyler demekki hondalar az yakmıyor aşağı yukarı hepsi aynı yakıyor ama şu var araba honda olduğu için az yakıyor mantalitesi var ben bunu anlatmak istiyorum...

1.8 140hp lik civic hb benim günlük kullanımım la şehir içinde 9lt yakıyordu

sınıfındaki birçok araçtan az

SONE-R
14-10-2011, 12:39

FD6 lar az yakmıyor haklısın ama vtec2'ler az yakıyordu.. ;) keza VTi'lar da 160 hp'lik gücüne rağmen iES'ten az yakıyordu (en azından bende iken az yakıyordu)..
typer'da da 8 lt tüketimi görmüştüm.. ;)

DENON
14-10-2011, 12:40
honda sözde sınıfında en az yakan araba olarak gösterildi yıllarca insanlara, bakıyorumda lpg siz honda kalmamış piyasada madem az yakıyor neden LPG, bence bu hareket hondanın prestijni sarsar aynı paralara mis gibi dizel arabalar varken neden LPG li araca binilsinki? şahsen ben bu saatten sonra LPG li araca para vermemdizel aracın turbosu bozulsa 2000 tl civarı, enjektörleri yansa 1600 tl civarı sebebi bu olabılırmı acaba , hem sıralı sistemde güç kaybı %3 civarı , ben dizel arac almaktansa lpg yi tercih ederim şahsen, hondanın prestijinin sarsıldıgı falan yok litre bazında benzınlı araçlar içinde en az yakan yıne honda diyebiliriz laakin benzin fiyatları ***** :icon_tup:

SekoLive
14-10-2011, 12:42
FD6 lar az yakmıyor haklısın ama vtec2'ler az yakıyordu.. ;) keza VTi'lar da 160 hp'lik gücüne rağmen iES'ten az yakıyordu (en azından bende iken az yakıyordu)..
typer'da da 8 lt tüketimi görmüştüm.. ;)

soner abi sende honda varken benzin 3liradan alttaydı :D :D

DetailEF
14-10-2011, 12:42
dizel aracın turbosu bozulsa 2000 tl civarı, enjektörleri yansa 1600 tl civarı sebebi bu olabılırmı acaba , hem sıralı sistemde güç kaybı %3 civarı , ben dizel arac almaktansa lpg yi tercih ederim şahsen, hondanın prestijinin sarsıldıgı falan yok litre bazında benzınlı araçlar içinde en az yakan yıne honda diyebiliriz laakin benzin fiyatları ***** :icon_tup:

2000 TL neymiş bu ya GT3582 falan mı alıyoz :D

DENON
14-10-2011, 12:43
2000 TL neymiş bu ya GT3582 falan mı alıyoz :Dparça oem olarak satılınca istersen servise bi sor söylesinler fiyatını :icon_tup:

SONE-R
14-10-2011, 12:50
yusuf dizele laf yok... ::::)
dizel candır canandır.. uzun yolda kesilmeden, ucuza gitmenin yoludur..
artık diğer markalar hondadan az yakmaya başladı.. misal 1.4 tsi 122 hp golfler..

DetailEF
14-10-2011, 12:51
yusuf dizele laf yok... ::::)
dizel candır canandır.. uzun yolda kesilmeden, ucuza gitmenin yoludur..
artık diğer markalar hondadan az yakmaya başladı.. misal 1.4 tsi 122 hp golfler..

Abi o güzel bi motor basmayınca normal 1.4 ten biraz az yakıyo ama basınca çok farklı yakıyo :)

HondatugraL
14-10-2011, 16:22

dizel çıkartsa fabrıka araç yetiştiremez sanırsam :rolleyes:

MR.TurboALİ
15-10-2011, 01:25

bence çok gereksiz olmuş ama işte insanlar arabalara bizim gözümüzle bakmıyorlarki eşşeğe biner gibi kullandıkları için farketmiyor ne arabaları nede doğa umurlarında değil :D tehlike ise Türk halkının diğer adı zaten:D

HondatugraL
15-10-2011, 01:41
honda sözde sınıfında en az yakan araba olarak gösterildi yıllarca insanlara, bakıyorumda lpg siz honda kalmamış piyasada madem az yakıyor neden LPG, bence bu hareket hondanın prestijni sarsar aynı paralara mis gibi dizel arabalar varken neden LPG li araca binilsinki? şahsen ben bu saatten sonra LPG li araca para vermem

dizel araç şehir içinde gözlemlediğim kadarıyla benzınlı ıle aynı yakıyor sureklı şehır dşına çıkmayan bırı neden dızele daha fazla para verıp gurultusunu çeksınkı ?

TolgaEsentepe
15-10-2011, 02:22
dizel araç şehir içinde gözlemlediğim kadarıyla benzınlı ıle aynı yakıyor sureklı şehır dşına çıkmayan bırı neden dızele daha fazla para verıp gurultusunu çeksınkı ?

bence bayaa bi yanlış gözlemlemişsin sen :)

bana tamamen şehir içi kullanımda 18 19 kuruş yakan bir araç gösterebilirmisin benzinli :) kullandığım dizel 1.6 cerato o kadar yakıyor da :)

BRETE
15-10-2011, 07:55

sen bu dediğine inandınmı şimdi:rolleyes:

Frid
15-10-2011, 07:59
iki sene içinde küçük hacimli dizeller gelecek diye açıklama yapmışlardı bekliyoruz :D

asvtec
15-10-2011, 08:19
şehir içinde benzin ile dizelin yakıtı aynı olmasa bile dizel aracın sehır ıcınde kısa mesafede kullanılması motor ömrü açısından sıhhatli değildir.

sen bu dediğine inandınmı şimdi:rolleyes:

zübeyir
15-10-2011, 08:29
Hondayı türkiyede yönetenler için söylenecek tek kelime var. GERZEKALILAR............

merve
15-10-2011, 08:53
chery yapıyordu bunu sanırım :)

asvtec
15-10-2011, 09:05
Chewrolet ,Opel ,Hyundai ,Dacia ,Peugeot,Citroen ,Skoda ,Seat bir çok marka 0 km de LPG li araçlar i,le pazara çıkıyor.Honda ilk değil .Ayrıca yıllardır Honda motorlarına lpg dönüşümü yapılır ve bu araçlar lpg dönüşümüne oldukça uyumludur.Tuhaf bir durum yok ortada...:)

chery yapıyordu bunu sanırım :)

Görkem.Y
15-10-2011, 09:14
dizel honda var zaten ama TR göndermiyorlar akaryakıtlar ***** neden şikayet alsınki :)

RottingChrist
15-10-2011, 09:15
garantili, lpg li ve honda. kulağa hoş geliyor. akaryakıt fiyatlarının uçtuğu bir dönemde güzel hader.

onursumer
15-10-2011, 09:24
lpg hondanın satışını artırıcak bu kararda aslında bi hata yok

lpg deki onyargıyı ben hiç anlayamıyorum acıkcası aracımı kapalı otoparklara koymasam bende duşunebilirdim

asvtec
15-10-2011, 09:25
BRC ; Honda için bu cihazı özel olarak geliştirildi.Diğer sistemlerden farklı olarak özel bir lpg aparatı ile diğer sistemlerde olan emme manifoltunun delinmesi işlemi hondalarda olmayacak.Özel gaz pipo aparatları ile lpg gazı yanma odasına en yakın noktadan en doğru açı ile manıfolt delinmeden gönderilecek.Ayrıca diğer sistemlerde yapılan elektirik tesisatının kesilmesi de honda kitlerinde olmayacak ,özel soketli tesisatlar ile montaj yapılcak.Bu kitin ismi de BRC Honda Kit olacak.

merve
15-10-2011, 09:38
lpg hondanın satışını artırıcak bu kararda aslında bi hata yok

lpg deki onyargıyı ben hiç anlayamıyorum acıkcası aracımı kapalı otoparklara koymasam bende duşunebilirdim

ben kontrol edilmeyen yerlerde kapalı otoparklara koyanlar biliyorum. yapmayın diiyorum ama ne olacak hiç bi tehlikesi yok aslen diyolar. benim arkadaşım güvenlikçiyle tartışıyo kontrol olduğunda. bu işin kuralı budur ne ısrar edersin anlamıyorum. var demekki güvenlik tehlikesi. o çektiği zaman ben alışveriş merkezinde korkuyorum valla :D

asvtec
15-10-2011, 09:44
Yurt dışında böyle bir yasak yok.Malesef ülkemizde önceki dönem yapılan yanlış lpg dönüşümleri yüzünden şuan bu tip bir uygulama var.Yakında otoparklara da lpg li araçlar girebilecek arkadaşlar ,rahat olun...

ben kontrol edilmeyen yerlerde kapalı otoparklara koyanlar biliyorum. yapmayın diiyorum ama ne olacak hiç bi tehlikesi yok aslen diyolar. benim arkadaşım güvenlikçiyle tartışıyo kontrol olduğunda. bu işin kuralı budur ne ısrar edersin anlamıyorum. var demekki güvenlik tehlikesi. o çektiği zaman ben alışveriş merkezinde korkuyorum valla :D

BurakCengizhanoğlu
15-10-2011, 09:53
Şu lpg patlar güvenli değil ııh kaka *** diyen arkadaşlar.Gidipte fabrika çıkışı lpg li honda alıp 10 sene binerler ....

_Burak_
15-10-2011, 10:15
honda adam gibi dizel motorum yok demiyoda
yok türkiyede akaryakıt kalitesizmiş falan fistanmış :)
diğer markalara yurtdışından alıyoruz dimi motorini :D

Quantum
15-10-2011, 10:24
Şu lpg patlar güvenli değil ııh kaka *** diyen arkadaşlar.Gidipte fabrika çıkışı lpg li honda alıp 10 sene binerler ....

terbiyeli ol!

BurakCengizhanoğlu
15-10-2011, 10:26
terbiyeli ol!

Iıh kaka *** demek mi terbiyesizlik bu forumda? yukarda gerizekalı yazmış adam onada yazsanıza terbiyeli ol diye?

bilalMW
15-10-2011, 10:28
Alınabilitesi çok yüksek bir civic olur. 8.kasayı severim R16 motor vergisi iyi. lpg birde. performansı da tatmin eder günlük hayatta otobanda da 200'e kadar yolu da var belanızımı arıyorsunuz? :D
Fiyatlarını merak ediyorum ben nedir ?

onursumer
15-10-2011, 10:32

merve aslında hiçbir tehlikesi yok son derece güvenli sistemler ama

bizde hala merdivenaltı lpg takılan sızdırmazlık raporu muayeneden yedek tankla geçen araçlar olduğu surece kapalı garajlara alınmaz alınmasında zaten

bunu hakkıyla kitabıyla heryerde yapabilene kadar boyle olması gerek diye düşünüyorum

ama şuan hondanın yaptığı çok çok mantıklı

ozel geliştirilmiş kit ile çokta sağlıklı sorunsuz olurki hyundai çok uzun zamandır yapıyor bunu

ayrıca yurt dışında fabrikasyon birçok markanın lpg li ürünleri var

SONE-R
15-10-2011, 10:36

emin misin delikanlı?

Burak K.
15-10-2011, 10:48

Dizelleri var zaten 2.2 i-CTDi. Sadece eski kasa Accord ve yeni kasa CR-V'lerde var manuel olarak ama 2012'de Otomatik Dizelide geliyor...

BurakCengizhanoğlu
15-10-2011, 11:17
emin misin delikanlı?

Eminim ağır abi.

asvtec
15-10-2011, 11:25
Hyundai ; BRC projesi başladığı yıl lpg li era ile satış rekoru kırmıştı.İstanbul Ankara gibi büyük şehirlerde ticari taksilerin büyük bölümü lpg li era ile oldukça memnunlar.5 yıl motor ve Lpg garantisi oldukça mantıklı.Hem bu bir tercih meselasi ; isteyen 0 km honda alır gider deposunu 200 TL benzin ile doldurur , isteyen 6 yıl garantili LPG li Honda alır 80 TL ye deposunu doldurur.

Eminim ağır abi.

Boost Up
15-10-2011, 11:47
Ya sonuçta bunu isteyene yapıyorlar. Herkese zorunlu tutmuyorlar ya:). Hondanın en çok sattığı modeli günümüze kadar Civic tir büyük ihtimalle. Benzinide biraz fazla yakıyor:). Almak isteyene LPG li verecek işte. Niye bu kadar abartıldı ki:D (Yoksa ben yanlış mı düşünüyorum?)

BurakCengizhanoğlu
15-10-2011, 11:52
Ya sonuçta bunu isteyene yapıyorlar. Herkese zorunlu tutmuyorlar ya:). Hondanın en çok sattığı modeli günümüze kadar Civic tir büyük ihtimalle. Benzinide biraz fazla yakıyor:). Almak isteyene LPG li verecek işte. Niye bu kadar abartıldı ki:D (Yoksa ben yanlış mı düşünüyorum?)

Yani bende bunu anlamış değilim.Beğenmiyosan takma lpg.Tutupta bokta atma yani.

Güvenc
15-10-2011, 12:04
İsteyen LPG li , isteyen benzinli alır, ama şu bir gerçek ( Fd serisi için söylüyorum ) şehır içi 0,350 kr ve ü<zeri yakan bır araca bınıyorsanız , ve bu tuketım size maddı olarak bı yuk olmuyorsa , sorun yok , ama hem maddi hemde arabanızdan vazgecemıyorsanız lpg alın,

bence honda en akılı hareketı yapmış, cunkı rakıplerının çoğu dizel motor seceneklerı ıle ön plana cıkıyor... Şahsi fikrim bende dizel motor seçenegı getırcem ,aracın fıyatı 40 bın tl ıleken dızel dıye 45-50 bın tl ıstıcem (benzın lı ıle dızel fıyat farkı ;) ) sonra satmaya çalışcam ;)

gerek yok :)

ekonomı isteyen ama hondadan vazgecemeyen extra 2.000 bın tl parasını verır , 20 tl ıle 80 km yol gider :) :)

yok lpg ıstemeyen olursada buyursun benzınlı alsın :)

Bence honda turkıye akıllı bı iş yapmış....

( a bu arada LPG KULLANMAK bır aracın ve sahibinin popülaritesi ni veya '' aaa arabaya bak 100 kusur mılyar ama LPG li tüüüüü '' demek ne kadar yanlış nekadar dogru tartışılır....

Kendı aracımda lpg yok ama :) LT BASINA %60-70 ARASINDA VERGI VERIPTE AYLIK 400 TL AKARYAKIT ALIP 1000 KM ZOR YAPMAK ,işin açıkcası saçmalık!!!

ben ayda 400 tl benzın alıcam 1000 km yapıcam , ayrı araba 200-250 tl gaz yakıcak 1000 km yol yapıcak :)

Şunu tartışmak lazım LPG kullanmak (marka model fark etmez ) 2ncı sınıf statüye
düşmekmidir?

Shadow_Dancer
15-10-2011, 12:08
Hondanın karakteristiginde zaten atmosferik makinalardan yüksek güç almak var.. Tutup adamları turbo besleme veya dizel makina üretmiyor diye ayıplamak bence abes olur. E tabii ki pazardan pay almak için böyle bi yönteme gitmiş olabilirler..

Begenen alır begenmeyen almaz, tutup bi sürü ahkam kesmek bence yersiz.

bilalMW
15-10-2011, 13:11
Hondayı türkiyede yönetenler için söylenecek tek kelime var. GERZEKALILAR............

kastın neden dizel motor getirmiyorlar ise ben söylim öyle bir dizel motor yok. :) Bi taş devinden kalma sembolik 1.7 makine var. birde 2.2 dizeli var ikiside bu pazara ters. Honda Türkiye napsın? PSA'dan motor alıp civic e mi taksın. :D

asvtec
17-10-2011, 10:40
HONDA'NIN TERCİHİ DE BRC

Honda, kurduğu iş ortaklıkları ile müşterilerine yeni ve yaratıcı alternatifler geliştirmeye devam ediyor. Honda, İtalyan yakıt dönüşüm sistemleri firması BRC ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde, müşterilerine yeni bir Honda Civic Sedan satın aldıklarında LPG dönüşüm opsiyonu da sunmaya başlıyor. Honda’nın LPG dönüşümlü araç projesi çerçevesinde LPG dönüşüm kitleri üreten BRC Türkiye Distribütörü 2A Mühendislik ile Honda Türkiye, iki markanın ortak projesini başlatan anlaşmayı 14 Ekim 2011, Cuma günü İstanbul’da imzaladı. Honda bayilerinin BRC bayilik sistemine dahil edilmesiyle başlayacak olan bu uygulamada, sıfır kilometre araç satın alan müşteriler, LPG kitli araç satın alma opsiyonuna da sahip olacaklar.
Müşteri memnuniyeti artacak
Toplantıya katılan Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Türkiye’de yaklaşık her 3 otomobilden birine LPG dönüşümü uygulanmaktadır. Honda olarak bu talebi karşılamak üzere müşterilerimize Honda garantili LPG dönüşüm opsiyonu sunmaya başlıyoruz. LPG dönüşümü yapılan araçlarda da sunulacak 6 yıl 150.000km garanti imkânı ile müşterilerimizin memnuniyetini arttırmayı hedefliyoruz.”
LPG dönüşümünde Honda garantisi
Honda’nın tüm modellerinde sunduğu 6 yıl 150.000 km. garanti, Honda bayileri tarafından LPG kiti uygulanmış 0 kilometre Civic Sedan’lar için de geçerliliğini devam ettirecek. Bu sayede sıfır kilometre bir Honda satın alan müşteri, aracına isterse LPG opsiyonu ekletebilecek ve 6 yıl 150.000 km. garanti hakkından herhangi bir değişiklik olmadan yararlanmaya devam edecek. Honda ve BRC’nin yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde tüm Honda modellerinde LPG dönüşüm opsiyonunun sunulmaya başlaması hedefleniyor.

onursumer
17-10-2011, 10:42
1 yıl once alınmış bir honda garanti kapsamında bayide lpg donuşumu yapılabilcekmi ?

SONE-R
17-10-2011, 10:45
http://www.sondakika.com/haber-foto/445/honda-da-artik-lpg-secenegi-de-var-3062445_300.jpg

asvtec
17-10-2011, 10:48
Evet , yetkili BRC servislerinde yapılacak montaj ile Hondaların garantisi bozulmayacak.

1 yıl once alınmış bir honda garanti kapsamında bayide lpg donuşumu yapılabilcekmi ?

Low-Rider
17-10-2011, 10:49
yahu neden bu kadar dert ettiniz ki ,brc size mi takıyor:D

isteyen taktırır kullanır isteyen taktırmaz

Orhan
17-10-2011, 11:05
yahu neden bu kadar dert ettiniz ki ,brc size mi takıyor:D

isteyen taktırır kullanır isteyen taktırmaz

Ahahaha alemsin valla :D
LPG'li Type-R konusu geldi aklıma millet birbirine girmişti :D
Bekleyin daha LPI çıksın bi piyasaya süper sporları LPG sırası beklerken görürsünüz :D

TünayK
17-10-2011, 11:05
herhangı bır performans beklentısı olmayan arabaya benzınlı bınmenın mantıgı anladıgım gun....kurbagalar cukubık fıkıbok...

Murat Özcan
17-10-2011, 11:07
çok iyi olmuş mantıklı bir anlaşma

Ome_RS
17-10-2011, 11:23
mantıklı biş yapmıslar madem dizel yok bi şekilde ekonomik yakıt olması gerekir garantili lpg güzel çözüm kaç tane kullanıcı tam performans kullanıyorki aracını yeni nesil gaz sistemleride doğru montoj ile güvenli oluyor kır kır kır die gezmeye son :)

asvtec
17-10-2011, 11:52
2012 Yılında çıkacak olan BRC LPİ Sistemi için 2012 model Wolksvagen Scricco 1.4 tsi 160 HP aracı TEST ARACI olarak müşterilerime sunacağım zaten :) Resimlerini burdan paylaşırım

Ahahaha alemsin valla :D
LPG'li Type-R konusu geldi aklıma millet birbirine girmişti :D
Bekleyin daha LPI çıksın bi piyasaya süper sporları LPG sırası beklerken görürsünüz :D

onursumer
17-10-2011, 12:07
2012 Yılında çıkacak olan BRC LPİ Sistemi için 2012 model Wolksvagen Scricco 1.4 tsi 160 HP aracı TEST ARACI olarak müşterilerime sunacağım zaten :) Resimlerini burdan paylaşırım

lpi değilde lpdi olcak dimi ?

bizde onu bekliyoruz

lpi de gene enjektor kullanılıyor

maskaran
17-10-2011, 12:12
honda servislerinde 10.000 bakımı ne kadar giden varsa yardımcı olabılırmı ?

asvtec
17-10-2011, 12:25
Aynen belirttiğin gibi :) Sistemin genel ismi LPİ , direkt enjeksiyona sahip araçlarda kullanılacak sistemin ismi ise LPDİ .

lpi değilde lpdi olcak dimi ?

bizde onu bekliyoruz

lpi de gene enjektor kullanılıyor

onursumer
17-10-2011, 12:36
Aynen belirttiğin gibi :) Sistemin genel ismi LPİ , direkt enjeksiyona sahip araçlarda kullanılacak sistemin ismi ise LPDİ .

nekadar zaman alır ?

2.4 T5 bi volvo aldık arkadaşa bunu bekliyoruz :D

asvtec
17-10-2011, 12:41
Aslında ben de Scriccoyu 2 hafta önce aldım ,bir an önce gelmesini ben de sabırsızlıkla bekliyorum .Bu yıl İlk etapta 5 kit gelecek Türkiye'ye ,reklam tanıtım için ;birini de bu araca takacaz ama seri halde montajlar 2012 mart ayı gibi başlayacak.

QUOTE=onursumer;2690469]nekadar zaman alır ?

2.4 T5 bi volvo aldık arkadaşa bunu bekliyoruz :D[/QUOTE]

battalgazi
17-10-2011, 13:03
honda servislerinde 10.000 bakımı ne kadar giden varsa yardımcı olabılırmı ?
170-180 arası tutuyor

R21TURBO 41
17-10-2011, 13:18
Biraz geç bir anlaşma olmuş , toyota nın diesel motor ile yakaladığı satış başarısı honda yı etkilemiş olacak ki yeni kasa civic üretiminde diesel seçeneği olacak gibi.

onn_dear
17-10-2011, 13:37
düşmekmidir?[/QUOTE]

bence (tamamen şahsi fikrim) LPG kullanmak 2nci sınıf statüye düşmektir.

otomobil devleri salak salak fikirler üreteceklerine,anlaşma yapacaklarına hükümete baskı uygulayıp akaryakıt fiyatlarını düşürtsünler!

onn_dear
17-10-2011, 13:38
Biraz geç bir anlaşma olmuş , toyota nın diesel motor ile yakaladığı satış başarısı honda yı etkilemiş olacak ki yeni kasa civic üretiminde diesel seçeneği olacak gibi.

sence de çok geç değil mi artık dizel için

Quantum
17-10-2011, 13:46
otomobil devleri salak salak fikirler üreteceklerine,anlaşma yapacaklarına hükümete baskı uygulayıp akaryakıt fiyatlarını düşürtsünler!

Ne kadar doğru bir cümledir bu..
Baskı yapacak tarafa bir ekleme daha yapayım,
otomobil devleri + vatandaş

EmrahErdogan
17-10-2011, 13:48
Guzel belkı ama bı dızel motor secenegı cıakrtsalar cok daha ıyı olacak

Orhan
17-10-2011, 14:20
Acaba Type-R'larda servisten lpg li olabilecekmi yoksa sadece 1.6 1.4 civicler ve jazzlarmı lpg'lenecek

onursumer
17-10-2011, 14:33
Aslında ben de Scriccoyu 2 hafta önce aldım ,bir an önce gelmesini ben de sabırsızlıkla bekliyorum .Bu yıl İlk etapta 5 kit gelecek Türkiye'ye ,reklam tanıtım için ;birini de bu araca takacaz ama seri halde montajlar 2012 mart ayı gibi başlayacak.

QUOTE=onursumer;2690469]nekadar zaman alır ?

2.4 T5 bi volvo aldık arkadaşa bunu bekliyoruz :D[/QUOTE]

ilk montaj ve gozlem yorumları merak ediyorum açıkcası

bizim aracımıza çıkıcakmı çıkmıcakmı değermi değmezmi :D

asvtec
17-10-2011, 15:48
Protokolde TypE R var mı inanın bilmiyorum ama Civic ,jazz,city,accord ,crv modellerine 0 km de BRC takılacak.

Acaba Type-R'larda servisten lpg li olabilecekmi yoksa sadece 1.6 1.4 civicler ve jazzlarmı lpg'lenecek

asvtec
17-10-2011, 15:52
Aslında İtalya'da bu sistemi denedim fakat detaylı olarak test etmedim.Türkiye'deki ilk demo montaj benim roccoya yapılacak :) aracı da BRC Racing Team olarak BRC logoları ile giyidireceğiz,belki Mart ayında CNR 'da yapılacak LPG-CNG fuarında aracı ve sistemi görebilirsiniz.

ilk montaj ve gozlem yorumları merak ediyorum açıkcası

bizim aracımıza çıkıcakmı çıkmıcakmı değermi değmezmi :D[/QUOTE]

Cimmeria
17-10-2011, 15:55

Ya kusura bakmayında adam mercedesine cadillacına lpg koyarken kendisini 2. sınıf görmüyor da hondasına lpg koydu diye mi ikinci sınıf olacak ?

ya da benzin yerine lpg koyunca nasıl bir mantıkla 2. sınıf statüsüne konuyor ? merak ettim yani nedir ikinci sınıf olmasını gerekitren durum ?

asvtec
17-10-2011, 15:58
İngiliz Kraliyet Ailesi araçlarında LPG yi tercih ediyor,buna ne diyeceksiniz???
Bizdeki sınıf anlayışı sanırım sadece maddi anlamlarda şekilleniyor ,Paran var benzinli araca biniyorsun birinci sınıfsın ,tasarruf yapıp çevreyi daha az kirletiyorsun ikinci sınıf mı oluyorsun ? :) Ben senin gibi düşünmüyorum...

Ya kusura bakmayında adam mercedesine cadillacına lpg koyarken kendisini 2. sınıf görmüyor da hondasına lpg koydu diye mi ikinci sınıf olacak ?

ya da benzin yerine lpg koyunca nasıl bir mantıkla 2. sınıf statüsüne konuyor ? merak ettim yani nedir ikinci sınıf olmasını gerekitren durum ?

yaşar
17-10-2011, 15:58
Kendini nerde görmek isteyen varsa orda görsün,kim taktırmak istiyorsa taktırsın niye her şeyi kendinize maal ediyorsunuz anlamış değilim seçenek bu isteyen alır istemeyen almaz .

Cimmeria
17-10-2011, 16:04
İngiliz Kraliyet Ailesi araçlarında LPG yi tercih ediyor,buna ne diyeceksiniz???
Bizdeki sınıf anlayışı sanırım sadece maddi anlamlarda şekilleniyor ,Paran var benzinli araca biniyorsun birinci sınıfsın ,tasarruf yapıp çevreyi daha az kirletiyorsun ikinci sınıf mı oluyorsun ? :) Ben senin gibi düşünmüyorum...

anlaşamadık galiba , ben yukarıda lpg alana ikinci sınıf diyen arkadaşa yazmıştım ne alaka diye, insanları sınıflandırmak zaten saçmayken bunu aldıkları yakıta kadar indirgemek daha da saçma geliyor bana.

yani kısacası bence lpg alan bir kişiye sınıflandırma yapmak anlamsız, adamın kendi arabası isterse su koyar ister benzin ister lpg, insanlar kim oluyorlarki başkalarını sınıflandırıyorlar...

dünyanın bir çok yerinde çevre bilinci çok önemli, hükümetler ciddi anlamda destek veriyorlar daha çevreci araçlara, ingilterede hybrid araçlara çok ciddi vergi avantajları var, o yüzden lpg kullanıyor olmaları da gayet doğal. bizde henüz bu tip bilinç oluşmadı, genel eğitim seviyesine bakıldığında uzun bir zaman da oluşması mümkün değil bence...

asvtec
17-10-2011, 16:08
Dostum ;
Ben de seni destekleyen bir yazı yazdım yani gayet iyi anlaşıyoruz :) ,o mesajı yukarda sınıflandırma yapan arkadaş için yazdım

anlaşamadık galiba , ben yukarıda lpg alana ikinci sınıf diyen arkadaşa yazmıştım ne alaka diye, insanları sınıflandırmak zaten saçmayken bunu aldıkları yakıta kadar indirgemek daha da saçma geliyor bana.

yani kısacası bence lpg alan bir kişiye sınıflandırma yapmak anlamsız, adamın kendi arabası isterse su koyar ister benzin ister lpg, insanlar kim oluyorlarki başkalarını sınıflandırıyorlar...

dünyanın bir çok yerinde çevre bilinci çok önemli, hükümetler ciddi anlamda destek veriyorlar daha çevreci araçlara, ingilterede hybrid araçlara çok ciddi vergi avantajları var, o yüzden lpg kullanıyor olmaları da gayet doğal. bizde henüz bu tip bilinç oluşmadı, genel eğitim seviyesine bakıldığında uzun bir zaman da oluşması mümkün değil bence...

::ZaFeR::
17-10-2011, 16:08
Benzin 1.sınıf
LPG 2.sınıf
Dizel kullananlar kaçıncı sınıf oluyor :D

asvtec
17-10-2011, 16:09
Dizel de ilk üçe girer ama
10 numara yağı bu sınıflandırmaya almayalım lütfen :)

Benzin 1.sınıf
LPG 2.sınıf
Dizel kullananlar kaçıncı sınıf oluyor :D

Cimmeria
17-10-2011, 16:09
benim yazıma alıntı yapıp benim gibi düşünmüyorum yazdığınız için yazmıştım neyse aynı şeyleri söylüyoruz zaten...

ben hala psikolojik olarak lpgden biraz korkuyorum, sanırım yakıt tankının bagajda duruyor olması biraz güvensizlik yaratıyor bende. daha önce çok örnek gördüğümüz için arkadan kaza yapan araçların yangın görüntülerini açıkçası çekiniyorum.

Ome_RS
17-10-2011, 16:10
lpg kullananı ekonomi yapanı 2. sınıf görmek nasıl bi mantıktır ya aracı almıs adam kac bin tl ye yakıtta tasarruf etmek istiyor veya cevreci cevreyi kirletmek istemiyor lpg taktırıyor sen 1.3 aracınla benzin yaktın diye ondan üstün mü görüyosun kendini komik :)

Ome_RS
17-10-2011, 16:13
benim yazıma alıntı yapıp benim gibi düşünmüyorum yazdığınız için yazmıştım neyse aynı şeyleri söylüyoruz zaten...

ben hala psikolojik olarak lpgden biraz korkuyorum, sanırım yakıt tankının bagajda duruyor olması biraz güvensizlik yaratıyor bende. daha önce çok örnek gördüğümüz için arkadan kaza yapan araçların yangın görüntülerini açıkçası çekiniyorum.

abi o yakıt tankları dogru montajda hiç sıkıntılı değil takdir edersin ki benzin deposuda arkada altta.
hatta bazı fabrika cıkıslı araclar lpg tankını arka sase baglantısı olarak kullanıyordu unuttum şimdi hangi marka oldugunu ve yapılan testlerde kazanın onun patlamasına bi engeli yok yeterki dogru montaj yapılsın kaliteli ürün kullanılsın.

BurakCengizhanoğlu
17-10-2011, 16:18
düşmekmidir?

günde 100 km yapıpda benzine para vericeğime lpg takıp 2. sınıf insan olurum kalan parayıda kendime harcarım.

Orhan
17-10-2011, 16:19
Valla isteyen istediği gibi düşünebilir LPG Türkiye şartlarında benzinli araçlar için olmazsa olmazdır.
Günlük kullandığı benzinli aracında LPG kullanmayanın işi zor hesap ortada
2.0R ile 3 yılda 70.000 km yol yaptım LPG ile 15.200 tl yapıyor ortalama olarak
Eğer benzinde yapmış olsaydım 35.000 tl yakacaktım aradaki farkı cebinden ödeyecek biri varsa buyursun versin bende benzin yakayım.
Altında şirket aracı ya da ikinci bir dizel aracı olup hafta sonları 20-30 dakika kullandığı araçlar için ahkam kesenler lütfen yazmasınlar onları bağlayan bi durum yok günlük olarak kullanılan araçlardan bahsediyoruz

Orhan
17-10-2011, 16:21

Ne kadar doğru bilmiyorum ama benzinin tutuşması LPG'den daha kolay diye biliyorum

asvtec
17-10-2011, 16:31
Burakcığım ; henüz 20 yaşındasın yani hayat mücadelesine yeni başlıyorsun.Bu hayattaki sınıflandırman emin ol seçeceğin yakıt ile olmayacaktır.Sana hayatta başarılar diliyorum.

günde 100 km yapıpda benzine para vericeğime lpg takıp 2. sınıf insan olurum kalan parayıda kendime harcarım.[/QUOTE]

BurakCengizhanoğlu
17-10-2011, 16:33
Burakcığım ; henüz 20 yaşındasın yani hayat mücadelesine yeni başlıyorsun.Bu hayattaki sınıflandırman emin ol seçeceğin yakıt ile olmayacaktır.Sana hayatta başarılar diliyorum.

günde 100 km yapıpda benzine para vericeğime lpg takıp 2. sınıf insan olurum kalan parayıda kendime harcarım.

Alıntılar karışmış abi.Benim aracımda lpg li .Onn dear nickli üyeye yazdım ben.Kendisi lpg kullananlara 2. sınıf insan demiş o yüzden.

asvtec
17-10-2011, 16:34
Evet sanırım alıntılar karışmış ; Olsun sana da hayatta başarılar dilerim... :)

Alıntılar karışmış abi.Benim aracımda lpg li .Onn dear nickli üyeye yazdım ben.Kendisi lpg kullananlara 2. sınıf insan demiş o yüzden.[/QUOTE]

BurakCengizhanoğlu
17-10-2011, 16:36
[QUOTE=asvtec;2691236]Evet sanırım alıntılar karışmış ; Olsun sana da hayatta başarılar dilerim... :)

Teşekkür ederim o zaman :D

Cimmeria
17-10-2011, 16:41
ya zaten benimki bilinçlice araştırılmış bir korku değil, tamamen psikolojik olarak geriyor beni yakıt tankının orda olması :) benzinli araç gerçekten pahalı, heleki otomatik olunca gerçekten çok yakıyor

asvtec
17-10-2011, 16:48
İnan lpg den korkmuyorum ama ben de bazen hondamın bagajında duran nos tankından tırsmıyor değilim :D

ya zaten benimki bilinçlice araştırılmış bir korku değil, tamamen psikolojik olarak geriyor beni yakıt tankının orda olması :) benzinli araç gerçekten pahalı, heleki otomatik olunca gerçekten çok yakıyor

Cimmeria
17-10-2011, 16:50
ya typerdan çok yakıyor kardeşim otomatik 1.6 arabalar çok koyuyor aslında ama işte henüz yenemedim lpg korkumu... şöyle yakın bir tanıdıktada yok inceleme fırsatım olmuyor yazılan rakamlar şaka gibi aslında

BurakCengizhanoğlu
17-10-2011, 17:06
ya typerdan çok yakıyor kardeşim otomatik 1.6 arabalar çok koyuyor aslında ama işte henüz yenemedim lpg korkumu... şöyle yakın bir tanıdıktada yok inceleme fırsatım olmuyor yazılan rakamlar şaka gibi aslında

Sağlam bi yerde montajını izlerseniz korkunuzu yenebilirsiniz.Birde kaza testlerini izleyebilirsiniz.

bilalMW
17-10-2011, 17:34
Valla isteyen istediği gibi düşünebilir LPG Türkiye şartlarında benzinli araçlar için olmazsa olmazdır.
Günlük kullandığı benzinli aracında LPG kullanmayanın işi zor hesap ortada
2.0R ile 3 yılda 70.000 km yol yaptım LPG ile 15.200 tl yapıyor ortalama olarak
Eğer benzinde yapmış olsaydım 35.000 tl yakacaktım aradaki farkı cebinden ödeyecek biri varsa buyursun versin bende benzin yakayım.
Altında şirket aracı ya da ikinci bir dizel aracı olup hafta sonları 20-30 dakika kullandığı araçlar için ahkam kesenler lütfen yazmasınlar onları bağlayan bi durum yok günlük olarak kullanılan araçlardan bahsediyoruz

seni Allah gönderdi abi bana. :)

Merak etmeşimdir 2.0R ve lpg dye nasıl acaba ? ekonomiktir kesinde performansı ne kadar düştü ? Gücü-torku hızlanma top speed acaba ?

onursumer
17-10-2011, 17:48
valla benim getz 1.4 otomatik efsane denebilicek şekilde yakıyor lpg şart ama sürekli avm otoparklarını kullandığımdan takmıyorum

1 depo ile 400km yaparsam opup başıma koyuyorum siz düşünün :D

GokhanRS
17-10-2011, 17:49
bu ülkede lpgli 6-7 tane sti var. benim gördüklerim kadranı benzinlideki gibi çeviriyor. hatta lpg konusunda rahatsız olan biri ayar yaparsa daha fazla performansda sağlayabiliyor. tabi o zaman ekonomi düşüyor.

esmerserseriler
18-10-2011, 00:05
azmin zaferi:) japonu yendi:)turkis ekoomi:)

Low-Rider
18-10-2011, 06:20

Ctesi esentepe de gezdiriyim istersen,incelersin:)

Orhan
18-10-2011, 07:27
seni Allah gönderdi abi bana. :)

Merak etmeşimdir 2.0R ve lpg dye nasıl acaba ? ekonomiktir kesinde performansı ne kadar düştü ? Gücü-torku hızlanma top speed acaba ?
Ben hiç sorun yaşamadım Mavi Denizler BRC servisinde montaj yapıldı çok memnundum.
Sarı enjektörlü 1500mbar'lık regülatörlü vs. en büyük kit takıldı şu an fiyatı 2400 lira civarı performansta top speedde bi kayıp olmadı ama mevsim geçişlerinde mutlaka ayar yapılmalı ayardan sonra benzinden daha performanslı oluyor.Özet olarak sıkıntı yok.

TünayK
18-10-2011, 08:02
1 yılda 2.4 accord ıle yaklasık 55000 km yol yaptım...lpg ıle sagladıgım tasarrufu tahmın edın artık...statu falan denmıs sacmalıktan baska bırsey degıl...evet ben 2. sınıf ınsanım ama param cebımde kalıyor:)

SekoLive
18-10-2011, 08:29
cimeria abi bi ara bende inceletebilrm aracı :) lpg korkunuzun yenilmesi yada daha kesinleşmesi adına :) ve o arkadaki tankın saç kalınlıgını görürsnz :)

kurpat
21-10-2011, 08:51
Honda TR'ye mesajım;

mesele BRC ile anlaşmak değil bu arabayı Türkiye'e getirip ya da burada üretebilmek, Allah'ın renosu belediyelere elektrik istasyonları kurdurabilirken Honda'nın doğalgaz istasyonu kurdurması zor olmazdı. Ki Ankara gibi belediyelerin otobüsleri cng ile çalışırken ....

2012 Honda Civic Natural Gas Overview - Official Site (http://automobiles.honda.com/civic-natural-gas/?SP_RID=MjQyOTk3OTI1MDUS1&SP_MID=3718794&PROGRAMID=RPACVC12&CAMPAIGNCODE=AT3354&OFFERCODE=AT3354&CELLCODE=CG&PID=945820272&FROM=EMAIL)

HondaStagE
21-10-2011, 13:41

Tolga Bey Buyrun Gelin Beraber İnceleyerim Hatta Sercan'da Eşlik Eder İnceleme İşlemine :D :D :D