Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul-Yalova?
Pazar günü Yalova'ya gideceğim.Ancak karayoluyla mı gitmem daha ekonomik olur yoksa İDO ile mi?Arabayla gideceğim ve İDO araç başı 70 TL alıyor.70'te dönüş;140'a mal olacak.Depo zaten 200 civarı doluyor;karayoluyla gitsem daha mı ekonomik olur?:)
34tb9544
14-10-2011, 11:25
Araç marka model ?
valla benim araç dizel her şekilde karadan daha ekonomiğe gidiyorum hiç kullanmam feribot ne yalova ne bursa :) aracın yakıtına bağlı kmde 0,25 0,28 arası ile karadan gidin fazla ise ido :)
rakamlar tahminidir kesin değer deildir !
Bende birkaç ay önce bursaya gittim karayollarından dolandım git gel 100 lira lpg yaktım bence karayollarından gitmen daha avantajlı olur :)
SekoLive
14-10-2011, 11:28
serhat arada cok büyük fark yoksa feribot daha iyi olur 2-3 saat arac kullanıp yorulacağına gidiceğin yere rahat rahat uyuyarak bile gidersin feribotta araban vtec2 lpg yok diye hatırlıyorm zaten benzinede zam geldi aşşa yukarı aynı paralara gider gelirsin.
B.Aktepe
14-10-2011, 11:31
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (http://www.ido.com.tr/?page=SubPage&textid=3123&ln=tr)
Aracım Vtec II;benzinli.Uzun yolda da km'de 25 Krş değerlerine ulaşıyorum.Açıkçası aradaki mesafenin ne kadar olduğunu da bilmiyorum o yüzden sordum.
Karayolu daha ekonomik olur ben typerla giderken feribotla dönerken karadan dönmüştüm ,gerçi dönüş feribotunda kuyruk olduğu için karadan dönmüştüm ama hesaplayınca kara daha avantajlı olmuştu.
Bu arada 45 tl vermiştik diye hatırlıyorum feribota.
Eskihisar-Topçular En idealidir
45 TL uğraşmayın hiç..
SekoLive
14-10-2011, 11:39
serhat bide sen yenibosna civarından gidiceksn sanrım yenikapıdan yalovaya direkt feribot varmıydı?
Bilal abinin verdiği linke baktım şimdi orada 55 TL diyor erken alımlarda.Daha önce baktığımda 70 yazıyordu.
Serkan abi Bostancı'da olacağım onun öncesindeki akşam ve binersem Pendik'ten binmeyi düşünüyorum.40 dk. sürüyormuş.
SekoLive
14-10-2011, 11:46
ordan bi nebze daha yakın belki daha eko olur ama 50 ise vericğein para bence okadar dirkesiyon sallayp yoldaki alakası adamlarla uraşmamak adına feribot mantıklı olur :)
hayırlı yolculklar simdiden
FiReWaLL
14-10-2011, 11:52
feribot çok daha iyi oluyo en azından pendiğe kadar trafik çekmiyosun ;)
araçta tek kişi ise feribot daha ekonomik ama 3-4 kişi ise karayolu .
ama bide şöle bi durum var araç çok basıksa eğer feribota binerken sıkıntı yaratıyo , heleki kaptan kıyıya çok yanaşınca kapak dimdik oluyo , ben vti ile çok eziyet çekmiştim binene kadar :(
crazydog
14-10-2011, 11:54
18 - 19 yıldır yalova çınarcığa gidiyorum ehliyet aldgımdan beri yaklaşık 9 senedirde kendim karadan gidiyorum en rahatı :) 50 tl benzinle gidebiliyrdum ben geçen ay a kdr zamdan önce :D
FireWall'un da dediği gibi araç basıksa sıkıntı.. FK 6-4 Yay ve 215 35 18 ile epey bir sorun yaşamıştım 2-3 ay evvel..
Arabada 4'lük yay-195/60-15 lastik var ve açıkçası bu durum da aklıma gelmedi değil.Sizler de aynı şeyi söylüyorsunuz şimdi.Tamponu filan da yeni boyattım.Binerken-inerken sıkıntı olmasın?
FiReWaLL
14-10-2011, 13:25
eğer kaptan normal yanaşırsa sıkıntı olmaz ;)
bende 5 vardı tamamen yan yan girdim ama ordaki görevl,ler eşliğinde , headrs bayağı bi sürtmüştü tırtıllara .
arkamda 106 gti vardı araba yere çakılıydı bu adam geldiğine göre girecek bende girerim diyodum , ben zar zor girdim adam bodoslama daldı vura vura ben şaşkın bakışlar içindeyim tabi , bi indi elinde bira ayakta zor duruyo :D
işin özü headrs ın yoksa sıkıntısız girebilirisn gibi geliyo bana ;)
Header yok ama yine de bu husus da aklıma takılıyor.Tamponu boyatmamış olsam amenna..
Sözün özü;feribot 110 TL'ye mal olacak.Yalova kaç km onu bilmiyorum.Ama km'de 25 Krş yakarız muhtemelen.70-75 TL'lik yakıtla gidip gelebilir miyim?
karadan gıdıyorum sureklı ben:)163 km bahcelıevlerden yalova
2 yıldır bursaya gidip geliyorum kadıköyden eğer arabanda yay vs varsa topçuları - eskihisar dan gitmeyi deneme arabanın altını sürtmekten bıktım ne auris le gecebiliyorum ne s2000 le nede VTI la sanki o feribotu sadece kamyon ve arazi taşıtlları için yapmışlar...
karadan gıdıyorum sureklı ben:)163 km bahcelıevlerden yalova
Tamam işte.Şimdi oldu.70-80 TL'lik yakıtla çok rahat bir şekilde gidip gelebilirim.Feribota indi-bindi sürttü derdi de olmaz.
Teşekkür ederim yardımcı olan arkadaşlara.:icon_tup:
sırf hava şartları için feribot derim ama yoksa her türlü körfezi dolanırım, yada izmit sahilden ana yola çıkarım. Arabanda dizelmiş sonuçta
cok giderim yalovaya ben genelde eskihisar topcular feribotunu kullanıyorum daha ekonomik oluyor gereksiz km yapmaya ve bedeni yormaya gerek yok en az 1 saat kara geçiyorsunuz.
ömer 4oom mı koşcaz:D beden nıye yorulsun ulan ben 4 senedır 7 8 asaat suruyrm araba:D bedenım ıyı ahahaha
AhmetYılmaz
14-10-2011, 19:00
Basık araçlar yeni kapıdan girsin rahat biraz. :) Araç benzinliyse kesinlikle feribot bence. Yenikapıdan 1 saat 10 dakka yalova.
ömer 4oom mı koşcaz:D beden nıye yorulsun ulan ben 4 senedır 7 8 asaat suruyrm araba:D bedenım ıyı ahahaha
abi şimdi sıkıntı yokta yazın tatilden dönerken sıkısık trafik sıcak zaten yorgun denizden cıkmıs geliyosun gece kac kere uyudum ben :D
Trance-R
14-10-2011, 20:08
en güzeli feribot ama ; alınan ücret ve sizden çıkan para ve zaman / maliyet hesapları işin içine girerse bilmiyorum nerden çıkarız :)
yorgunsanız ; feribot
dinç iseniz ; karayolu ;)
saygılar.
VoodooRush
14-10-2011, 20:24
Eskihisar-Topçular En idealidir
45 TL uğraşmayın hiç..
Pendik falan olsa neyse de Eskihisar mesafe/bekleme vs. açısından pek mantıklı değil. Eskihisar-Topçular kara ile 100 km civarı, ortalama 70 dakika falan sürer. Yakıt da çok yüksek ihtimal daha az tutar.
Yenikapı'ya yakın bir yerdeyse sırf İstanbul trafiğinden kurtulmak için bile kullanılabilir feribot.
ek: Bazen İzmir'e gidip gelirken bayram dönüşlerinde falan insanları görüyorum, dönüşe bile gelmeden 2 sıra kuyruk oluyor 100 km yolu feribotla gitmek için saatlerce bekliyorlar orada...
her hafta gidip geliyorum üstelik pendikde oturuyorum dizel arac ıle zaten 50 tl ye SAW gişelerinden özdileğe cok rahat gelıyorsun (186 km) ferıbota bınsen bıle ferıbot karsıya gecene kadar korfezı dolasıyorsun yollar zaten yapıldı bır-ıkı parca ek yerı kaldı hatta otobanı bılle kullanmıyorum hem daha zevklı hem daha kısa suruyo ızmıt sahılden :) ama yok yorulurum ugrasmam dıyorsan pendık yalova cunku eskıhısara km yapıp ferı bota bınıp tekrar bursaya gelmek gereksız dıye dusunuyorum verıcegın ferıbot parasını karadan zaten yakıyorsun eskıhısara ordan yalova+bursa yapmak gereksız bence
bana kalırsa yenıkapıdan-yalovaya ido ile git...arac ve şoför 80 liramıydı neydi...ne köprü derdin var nede kamyoncu otobuscu yagmur derdin var....
E5'ten gittim,geldim.80 TL'lik yakıtla yolculuğu gerçekleştirdim.
Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.:)