Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : EB RS 0-200 Stock

BoraRS
15-10-2011, 06:49
Evet arkadaşlar Youtube' da rastgeldim zamanında yaptığım denemeler. Birinci video Adapazarı Sapanca arası otobanda yaptığım deneme. Sene 2009. Bu denemeyi arabaya CAI yaptıktan 10 dakika sonra çekmiştim. Yani araçta sadece potlu egzoz, 51 lik son susturucu ve kendi yapımım CAI var. Yazılım port polish hafifletme filan hiçbirşey yok. Bakın bakalım yeni RS çiler söyleyin eski EB RS hızlı mıymış değil miymiş şimdiki RS lere göre ben de merak ettim :)

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/0pnN392MFtw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

clio rs 0 210kmh - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=0pnN392MFtw)

Bu da ikinci video. Bu videoda yanlış hatırlamıyorsam Henk' ten aldığım yani RS Tuneri yapan Hollandalı elemandan aldığım ilk soft yazılım ile çektiğim videodur. Bu videoyu Şef Kadir üstat için çekmiştim. Daha sonradan wimmer yapınca bu videodaki halimden bi 4-5 boy daha iyileşmiştim siz hesap edin gerisini :)

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/GDgZ8EwsXbA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

HPIM3288 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=GDgZ8EwsXbA)

levent
15-10-2011, 07:08
iyiymiş abi Kadir abiye çektiğin videoyu daha çok sevdim ama tekerde yaklaşık 160hp ve 200nm imiş, gayette iyiymiş daha ne olsun :)

BoraRS
15-10-2011, 07:11
Sağolasın Leventçim. Tekere 160 hp olayını koymamın sebebi RS Tunerin ölçümlerinin nekadar tutarsız olduğunu göstermekti. O gün o dakka 160hp veren araba oksijen sensörü arızalandığında 195hp civarı bir güç vermişti :)

mechanic
15-10-2011, 09:33
oksijen sensörünü bozak mı yani :D

seko
15-10-2011, 09:41
yeni rs ler kesinlikle daha hızlı diyorum ..

PPR engineering
15-10-2011, 09:49
ihtiyar git yat uyu :D hahah ikinci video güzel olmuş trafiğe rahmen iyi hızlanmışın..kötü değil ama şimdiki rsler daha hızlı sanırım...3 4 daha iyi dönüyolar şimdikiler bence..ama seninki şimdikilere aşırı yavaş değil başka videolarda izledim seninki biraz daha canlı..

ProTech
15-10-2011, 10:09
bence şimdikilerle kıyaslama rs ler çok hızlandı :)

39 SS 550 (sadece cai,51mm egsos)
http://www.youtube.com/watch?v=Ss15N23MGUU

sadece 0-180 de 2-3 saniye oynuyo arada
ama ozamanlara göre gene iyi :D

F4R
15-10-2011, 10:12
yok yok bu adam dayanamıcak gidip gene bi rs alıcak :)) veriyo işte sinyallerini :) temiz var bitane satılık 53 binde :P

CRX
15-10-2011, 10:33
maaşallah..

iynn-RS
15-10-2011, 12:00
bora abi maaşallah gitmesede gönüllerin şampiyonu:D:D:D

ilk videodada soğukken basmışşın sanırım devirler erken bitmiş:D

BoraRS
15-10-2011, 12:19
Eeeaahh hadi len bana yaşlı kurt muamelesi yapmayın bozuluyorum :D Yok gitmese de gönüllerin şampiyonuymuş filan :D O zaman yokluk içinde araba yürütmeye çalışıyoduk. Cengaver gibi her koşulda namımızı yürütüyoduk :allaalla: :D O zamanlar Kaan var mıydı da biz poliş yaptırmadıydık :D Oksford vardı da biz mi gitmedik :hehe:

Kaan 6 portlu manifoldun olam polişle beni :hehe:

Alicanrs
15-10-2011, 12:21
ahahahah bora abi ne adamsın yaa Maşallah walla o zaman harbiden hızlıydın kartonlardan filtreler vs :D:D:D çok duygusal knştn ağlayasım geldi YAŞLI KURT :D:D

mechanic
15-10-2011, 12:23
yok yok bu adam dayanamıcak gidip gene bi rs alıcak :)) veriyo işte sinyallerini :) temiz var bitane satılık 53 binde :P

ben 14 vereyim. olur mu:D:D

BoraRS
15-10-2011, 12:27
ahahahah bora abi ne adamsın yaa Maşallah walla o zaman harbiden hızlıydın kartonlardan filtreler vs :D:D:D çok duygusal knştn ağlayasım geldi YAŞLI KURT :D:D

tamam kes lan konuşmuyorum sizinle :D Çoluk çocuğun maskarası olduk bu yaştan sonra :D

Kendimi Rocky V filminde pişmaniye olmuş ama kuyruğu hala dimdik olan Rocky Balboa gibi hissettim :hehe:

SEÇKİN172
15-10-2011, 12:27
yaf bora abi yazılım yok ama nerdeyse 8 rms dönüyon waf :)

Alicanrs
15-10-2011, 12:28
tamam kes lan konuşmuyorum sizinle :D Çoluk çocuğun maskarası olduk bu yaştan sonra :D

Kendimi Rocky V filminde pişmaniye olmuş ama kuyruğu hala dimdik olan Rocky Balboa gibi hissettim :hehe:

azuazhazuazhzauazhazuha sen git 5.20 merso e200 manda kasa al yaşlandın artk :D huzura er :D

BoraRS
15-10-2011, 12:31
yaf bora abi yazılım yok ama nerdeyse 8 rms dönüyon waf :)

İlk videoda yazılım yok. İkinci videoda var. Oraya da yazdık olm o kadar da yaşlı değiliz artık :)

azuazhazuazhzauazhazuha sen git 5.20 merso e200 manda kasa al yaşlandın artk :D huzura er :D

Olm yeni kasa 520 ler de çok temiz makina haa :D

SEÇKİN172
15-10-2011, 12:33
[QUOTE=BoraRS;2684477]İlk videoda yazılım yok. İkinci videoda var. Oraya da yazdık olm o kadar da yaşlı değiliz artık :)

yaş 33 olmuş abi senin :):):) yolun çogu bitmiş :)

BoraRS
15-10-2011, 12:36
Sorarım bunun hesabını size çok fena sonra :D

iynn-RS
15-10-2011, 12:40
adam imkansızlıktan takacak filitre bulamıyordu. hks filitre üretimine başlamamıştı o yıllarda.
draglara ucu açık boruyla katılıyodu.

sonra baktı olmayacak denize dalmaya başladı. sünger çıkartıp kendi filitresini yaptı.daha sonra patentini hks ye sattıda sımdı bız hks fılıtre kullanabılıyoruz.

cCc Bora reiz cCc helal sannaaaaaa

KSE71
15-10-2011, 12:44
Maşallah. ikinci video daha güzel geldi sanki bana. yazılım farkettirmiş.

BoraRS
15-10-2011, 12:50
adam imkansızlıktan takacak filitre bulamıyordu. hks filitre üretimine başlamamıştı o yıllarda.
draglara ucu açık boruyla katılıyodu.

sonra baktı olmayacak denize dalmaya başladı. sünger çıkartıp kendi filitresini yaptı.daha sonra patentini hks ye sattıda sımdı bız hks fılıtre kullanabılıyoruz.

cCc Bora reiz cCc helal sannaaaaaa

Bi sen kaldıydın toschak geçmeyen sen de geçtin tam oldu ya küstüm size:D

F4R
15-10-2011, 16:21
ben 14 vereyim. olur mu:D:D

rs kardeşliği sana 10 bile veririm yabancı değilsin :)

Cliosportve
15-10-2011, 17:18
Bora emminin anlatımına hayranım

O koşullarda 119 kw vermiş aynı koşullarda ben 125-128 kw veriyorum şu an

MiaMi
15-10-2011, 19:45
Bora kill you :) ehehe zamanında ne uğraşıyorduk rs lerle :p

Alicanrs
15-10-2011, 19:46

bizim video nerde abi :D:D eray abiyle deneme videon :D:D ahaha komple stock :D Alican ne var bunda diodn :D 1.6 enjektörlü hali egsoz vs yoktu :D

SONE-R
15-10-2011, 19:51
yavaşmışın la bora panpa... :D
ilk video ne kadar kalitesiz nokia 3310 la mı çektin nittin? :D :D

MiaMi
15-10-2011, 19:55
bizim video nerde abi :D:D eray abiyle deneme videon :D:D ahaha komple stock :D Alican ne var bunda diodn :D 1.6 enjektörlü hali egsoz vs yoktu :D

Hadi len nos basmışsınız o akşam kuduruklar. Bu arada üntarla ben 210 kg geliyorduk aala. Tuner Faruk'a sor.

Alicanrs
15-10-2011, 19:56
Hadi len nos basmışsınız o akşam kuduruklar. Bu arada üntarla ben 210 kg geliyorduk aala. Tuner Faruk'a sor.

ben yoktum abi eray abi bağlamıştır ahahaha :D:D

chiefkadir
15-10-2011, 23:02
Bora panpa atla gel çabuk :) Şafak kaç ?:)

Biz hızlandık uçtuk kaçtık diyen RS cilerrr
Bora o arabayla Dragda birinci oldu önüne geleni zikertti :D ..Olm sizde çıkın fhe li typer geçin gelin hızlandık deyin :) Fhe li typer lar hızlandı demeyin :) Kendi aranızda 30 kere deneyipte uçtuk kaçtık da demeyin başka markalarla deneyinki görek nekadar hızlanmışınız :D

Cliosportve
15-10-2011, 23:11
Barzo filtre barzo eksozt ile şahaneler yarattık Kadir emmi

Başka arabalarlan basmak adetim değil

Tanıdık olsun benim olsun kırılana kadar basarım ama tanımadık adamla görüyorum ki son zamanlar sıkça sorunlar yaşanıyor en güzeli tanıdık adam olması

BoraRS
16-10-2011, 03:29
Olm hizlandik mizlandik diye atip tutmayin Kadir ustadin da dedigi gibi kendi aranizda deniyosunuz kendiniz calip kendiniz oynuyosunuz :D girin bi draglara da gorelim endaminizi veya Enesin tayyarla deneyin de gorelim nekadar hizlandiniz:D ulan ben EZN yi aldim hepi topu 2 ay bindim ama denemedigim araba kalmadi :D Donup dolasip birbirinoze sapliyosunuz anlamiyorum ki ne zevk aliyorsunuz:D

Yaw bu arada yeni iphonumdan baglaniyorum tasak kadar ekrandan anca bu kadar yazabiliyorum idare edin :D

BoraRS
16-10-2011, 03:34
Bora panpa atla gel çabuk :) Şafak kaç ?:)

Biz hızlandık uçtuk kaçtık diyen RS cilerrr
Bora o arabayla Dragda birinci oldu önüne geleni zikertti :D ..Olm sizde çıkın fhe li typer geçin gelin hızlandık deyin :) Fhe li typer lar hızlandı demeyin :) Kendi aranızda 30 kere deneyipte uçtuk kaçtık da demeyin başka markalarla deneyinki görek nekadar hızlanmışınız :D

Panpa az kaldi geliyorum. Aricam.

BoraRS
16-10-2011, 03:40

Sorma Tayfun haybeye ugrasmisiz baksana yeni nesil ornek alacagina maytap geciyor :D

Sen bari hic konusma gittim sana gul gibi RS buldum gazlayasin diye ama senin de bitane rollunu gorsek forumca disimizi kiracaz :D bi de utanmadan yavasladin diyo ya :D

F4R
16-10-2011, 09:36
Olm hizlandik mizlandik diye atip tutmayin Kadir ustadin da dedigi gibi kendi aranizda deniyosunuz kendiniz calip kendiniz oynuyosunuz :D girin bi draglara da gorelim endaminizi veya Enesin tayyarla deneyin de gorelim nekadar hizlandiniz:D ulan ben EZN yi aldim hepi topu 2 ay bindim ama denemedigim araba kalmadi :D Donup dolasip birbirinoze sapliyosunuz anlamiyorum ki ne zevk aliyorsunuz:D

Yaw bu arada yeni iphonumdan baglaniyorum tasak kadar ekrandan anca bu kadar yazabiliyorum idare edin :D

bu yorum güzeldi. hele hele birbirine saplama mavzusu :)

iynn-RS
17-10-2011, 07:59

bora abi senin EB draglara katıldıgın haliyle istanbulda hiç bi RS ten geri kalmazdı bence.

biraz abarttı istanbullu arkadaşlar :D 190 hp ler fılan:D

Alicanrs
17-10-2011, 15:25
bora abi senin EB draglara katıldıgın haliyle istanbulda hiç bi RS ten geri kalmazdı bence.

dynoya hiç bi zmn sokmadım :) 192 ler havalarda uçuşuo haklısın kanka 20 hp yi egsoz filtre ile verio gliba ahahahaha

BoraRS
17-10-2011, 15:25

İbo zaten anlamadığım olay şu. SS RS Okan hep der ki SS RS stok. Stok ne demek? Mod olarak en fazla Egzoz CAI demek. Haa belki çıtırından da bir port polish demek ki zaten sürekli söylüyor yaptığı port polishin barzo olduğunu yani bir işe yaramadığını :)

E peki ne oldu da zamanla bu RS ler stok olarak da hızlandı :) Yıllar geçtikçe bunlar mekanik aksamlardır. Aşınıp eskiyecekleri yerde parlayıp hızlanıyorlar mı? :) Yoksa ülkemizdeki benzin kalitesi 3 senede acayip şekilde arttı mı da 200 km ye kadar 3 saniye fark oluyor iki aynı RS arasında :)

Yani soruyorum o zaman peki stok olarak bu RS leri ne hızlandırdı? Yoksa 3 sene içinde "STOK" kelimesinin kapsamı mı değişti haberimiz olmadan:D Okanın bu soruma mantıklı bir cevabı elbet vardır :)

ukku
17-10-2011, 15:28
Bora abi,
RS leri çok konuştuk yeter,
S2000 güzeldi be :D
Kırmızı kırmızı :)

BoraRS
17-10-2011, 15:32
Bora abi,
RS leri çok konuştuk yeter,
S2000 güzeldi be :D
Kırmızı kırmızı :)

Utku sorma. Hiçbir arabamı bugüne kadar s2000 kadar çok özlemedim :) Bakalım hayırlısı yaza doğru bi güzellik yaparım belki yine. Olm sen de bindin kullandın ya o koca cüssenle s2000 i başka bişey demiyorum :D Kaanla atmışsınız havanızı liseli kızlara :D

ukku
17-10-2011, 15:39
Utku sorma. Hiçbir arabamı bugüne kadar s2000 kadar çok özlemedim :) Bakalım hayırlısı yaza doğru bi güzellik yaparım belki yine. Olm sen de bindin kullandın ya o koca cüssenle s2000 i başka bişey demiyorum :D Kaanla atmışsınız havanızı liseli kızlara :D

Evet ya s2000 biraz ufak gerçekten. Ben mi iriyim yoksa :D
Ben s2000 alırsam ya koltuğu ya direksiyonu değişirim. Japonlar kendilerine göre yapmışlar.. :D

Bu arada sanayinin yukarısında sarıgazi otobüsündeki kızlara iyi şekil yaptık hee.. Şimdi gitsem hala şeklim geçerlidir :D

ProTech
17-10-2011, 15:48
dynoya hiç bi zmn sokmadım :) 192 ler havalarda uçuşuo haklısın kanka 20 hp yi egsoz filtre ile verio gliba ahahahaha

Serp Dynodada 190 üstü rstunerdede 190 üstü
bu rakamları görüpte 170-180 nie yazılsın onu anlamadım ozaman dynolar rstunerler hepsi yanlış ?

yapılanlar gayet açık net filtre egzos emme polish bunu bilen herkes biliyor ( ahm performance (ve vts) ye sorulabilir açılıp bakıldı) detaylı olarak bir çok kere SS incelendi

peki suç kimde dynodamı arabadamı bizdemi ?

Alicanrs
17-10-2011, 15:56
bu rakamları görüpte 170-180 nie yazılsın onu anlamadım ozaman dynolar rstunerler hepsi yanlış ?

yapılanlar gayet açık net filtre egzos emme polish bunu bilen herkes biliyor ( ahm performance (ve vts) ye sorulabilir açılıp bakıldı) detaylı olarak bir çok kere SS incelendi

peki suç kimde dynodamı arabadamı bizdemi ?

ben ss die yazmadım ki okan =) 190 192 195 nasl verio bunu araçlar anlamıorm :D filtre 10 egsoz 10 hpmi verio ztn dynoya takılmayın 170 ile 190 veren araçları otobandada gördüm ben yan yana yürüolar otoban dyno daha iyi =)

ProTech
17-10-2011, 15:59
ben ss die yazmadım ki okan =) 190 192 195 nasl verio bunu araçlar anlamıorm :D filtre 10 egsoz 10 hpmi verio ztn dynoya takılmayın 170 ile 190 veren araçları otobandada gördüm ben yan yana yürüolar otoban dyno daha iyi =)

SS in otoban denemeleride 190 civarında olabileceğini kanıtlıyor zaten bir çok denemede buna canlı şahitte olmuşsundur özellikle sen. bunları inkar edemeyiz ama gel gelelim neresi bu beygiri kıçındanmı çıkartıo nerden çıkartıo bizde bilmioz ama sistemler birbiriyle uyumludur ne pokumdur bizde bilmioz barzo işte

Alicanrs
17-10-2011, 16:01
kadir abi seninki kaç verio 250 mi :D:D:D

chiefkadir
17-10-2011, 16:01

peki suç kimde dynodamı arabadamı bizdemi ?Arabalarınız hızlı bro bencede güzel gidiyo fhe li kırmızı typer vardı samsunda 206rc ile deneyen arkadaş onun araba ile videonuz varmı veya bi deneyin bekliyom :)

ProTech
17-10-2011, 16:02
kadir abi seninki kaç verio 250 mi :D:D:D

kadir abininki 220 den aşşa değildir :D
itb ile 250 lere yaklaşır biraz barzolaşırsa 250 yi kesin görür dinlemesi gerek biraz bizi :D

Alicanrs
17-10-2011, 16:05
kadir abininki 220 den aşşa değildir :D
itb ile 250 lere yaklaşır biraz barzolaşırsa 250 yi kesin görür dinlemesi gerek biraz bizi :D

sen naptın sattın mı

ProTech
17-10-2011, 16:05
Arabalarınız hızlı bro bencede güzel gidiyo fhe li kırmızı typer vardı samsunda 206rc ile deneyen arkadaş onun araba ile videonuz varmı veya bi deneyin bekliyom :)

o RC kaç hp verir bilmem ama VTC onu 170 lerden sonra rahat rahat geçiyordu (rc 200hp diyenler vardı die hatırlıyorum en iyi giden RC falanmış DRC plakaydı galba)
bizim RC ile denedikten sonraki denememiz bu şekilde başlarda 1-2 boy ileri atlıyorum sonra 230-240 ları bu şekilde görüyoruz

QvZoPBXVgmM

ProTech
17-10-2011, 16:09
sen naptın sattın mı

yarın kesinleşecek

chiefkadir
17-10-2011, 16:10
kadir abi seninki kaç verio 250 mi :D:D:DBizimki en son 210hp verdi bro yaptığımız ettiğimzi ilavelerle 211 olmuştur :D

İtb için Bora kardeşimzin Usa'dan dönmesini bekliyoruz onunlada 20hp alsak aman aman deyme keyfimize :D

ProTech
17-10-2011, 16:14
Yani soruyorum o zaman peki stok olarak bu RS leri ne hızlandırdı? Yoksa 3 sene içinde "STOK" kelimesinin kapsamı mı değişti haberimiz olmadan:D Okanın bu soruma mantıklı bir cevabı elbet vardır :)

abi zaten biz senden sonra EB rs le denedik ama sana bişi sölemedik :D
Ben sadece filtre egzosken (emme polish yokken) eb chipli filtre egzoslu hali benim yarım boy 1 boy kadar arkamdaydı tamponumu bırakmıyodu yani başarılıydı yinede :D ama emme polishten sonra deneyemedik EB gümledi çok yormuşsunuz garibi :D

OmerRS
17-10-2011, 16:22

O dönem öyle, videonun kendisi VHS den çevirme. Büyük buhran dönemi:Ç

Ek.Civic_Spoon
17-10-2011, 16:29
ah be bora abi burda ne uğraştım o eb(lal) rs ile bilemezsin :D

1 haftada 3-4 defa şanzıman indi bindi yapıldı ..

Ek.Civic_Spoon
17-10-2011, 16:30
Ben sadece filtre egzosken (emme polish yokken) eb chipli filtre egzoslu hali benim yarım boy 1 boy kadar arkamdaydı tamponumu bırakmıyodu yani başarılıydı yinede :D ama emme polishten sonra deneyemedik EB gümledi çok yormuşsunuz garibi :D

bırak şimdi ben kullanırken yarım boy ben öndeydim :D

eser
17-10-2011, 16:36
2 ihtiyar bir gece rolle cıkmıştık :) hızlıydı o zaman EB ;)

SONE-R
17-10-2011, 16:38
O dönem öyle, videonun kendisi VHS den çevirme. Büyük buhran dönemi:Ç

yok be ömer ben takılıyorum bora kardeşime.. :) hızlıydı canım zamanında..

Cliosportve
17-10-2011, 16:41
EB RS e şu an F7R motoru takılmış sanırım bu şekilde dolaşıyormuş

eser
17-10-2011, 16:46

bende duydum öle bişeyler :S

chiefkadir
17-10-2011, 16:47
EB RS e şu an F7R motoru takılmış sanırım bu şekilde dolaşıyormuşSwapta gelinen son nokta

Cliosportve
17-10-2011, 16:50
Yani alan adam ucuz yollu bu mevzuyu kapatmak istemiş belliki

F7R motoru çaktırmış nasıl olsa 2.0 16V işletmesi sıkıntı olmaz hesabı :D

Yazık etmişler...Bizde EB RS e Megane RS motoru konulcak diye sevinmiştik Megersem Megane F7R mış :D

Ek.Civic_Spoon
17-10-2011, 16:51

evt aynen öyle üst kapak kullanılmış tekrar zaten en son motor söküldüğünde krank kol yatağının blok kısmından kırmıştı yani komple blok gerekiyordu .. ist. bi usta onu o şekilde aldı herhalde çıkma f7r motoru blup o motoru çakmış bunun üstüne ..

Ek.Civic_Spoon
17-10-2011, 16:52
Yani alan adam ucuz yollu bu mevzuyu kapatmak istemiş belliki

F7R motoru çaktırmış nasıl olsa 2.0 16V işletmesi sıkıntı olmaz hesabı :D

Yazık etmişler...Bizde EB RS e Megane RS motoru konulcak diye sevinmiştik Megersem Megane F7R mış :D

peki piston çapları faln farklı mı bunların yada farkları neler ?

en son araç toplandığında gidişi pek değişmemiş falan demişti hatta kullananda forumdan bi arkadaş hatta eskisinden bile daha iyi olduğunu söylemişti :D

Cliosportve
17-10-2011, 16:59
Pistonların sıkıştırması düşük F7R ların bize göre
Grank ölçüleri farklı
Egzantiriklerdeki açılar farklı
:D:D
Üst kapagını 2 cm taşlamaları lazım iyi gitmesi için :D

BoraRS
17-10-2011, 17:01

Zaten EB RS te wimmer olduğu zaman benim aldığım boy farkı max 2 boydu. O da kaliteli bir oktan artırıcı takviyesi ile mümkün oluyordu. Yani Burgazın çılgın 97 oktan benzini o arabayı benim İstanbulda yaptığım oktan artırıcı + benzin karıışımı ile yakalayamazsınız ;) Yani öyle 5 boy 8 boy almadım ben wimmer ile :) Demek aşağı yukarı aynıymışsınız EB RS ile şartlar eşit olduğunda. Tabii buna EB RS i kimin kullandığı da bağlı. O arabayı ben iyi kullanırdım ve eminim ki direksiyonunda ben olsam o yarım veya 1 boyu da kapatırdım :)

Hatta Mustafaya da defatkere söyledim Mustafa Okanla deneme geçilirsin o adam seni geçmeden bırakmaz diye :) Yanılmamışım. Hatta şöför bile değiştirmişsinizdir siz ama dedim ya her at sahibine göre kişnermiş ;) Benim EB RS' i nasıl kullandığımı Alican da Can da herkes çok iyi bilir :)

Ama sen bana hala şunun cevabını vermedin Okan. Bak demişsin ki eşit şartlarda videodaki halinden 2-3 saniye daha hızlıyım demişsin 200 e kadar. Bu da kaba tabiri ile en az 7-8 boy filan yapar :) Yani sen şimdi bana senin arabanın seninle aynı speclerde olan ve gayet de sağlıklı yürürü olan bakımları eksiksiz yapılmış draglarda birinci gelmiş başka bir RS ile arasında 8 boy fark mı var diyorsun? Peki bunun en doğru ve mantıklı açıklaması nedir sence? :)

Diyorum ya yoksa senin Stok anlayışın ile bizimki arasında birtakım ufak detay farkları mı var Okanım kızanım :) Hadi söyle bakalım :)

eser
17-10-2011, 17:01
bir ara da bir arkadaşım aradı bir rs var dedı megy rs makına var ustunde dedı hangı rs dedım lal plaka demişti :S

Cliosportve
17-10-2011, 17:04
bir ara da bir arkadaşım aradı bir rs var dedı megy rs makına var ustunde dedı hangı rs dedım lal plaka demişti :S

İşte EB satıldı LAL oldu

Etrafta Megane RS diye anılan motor halbuki Megane F7r motoru işte Eserim :)

Bu arada Megane RS motoru şanzıman ve aks boyutlarından ötürü kesinlikle bizim Kasalara sığmıyor
Böyle bir proje asla olamaz

eser
17-10-2011, 17:06
İşte EB satıldı LAL oldu

Etrafta Megane RS diye anılan motor halbuki Megane F7r motoru işte Eserim :)

Bu arada Megane RS motoru şanzıman ve aks boyutlarından ötürü kesinlikle bizim Kasalara sığmıyor
Böyle bir proje asla olamaz

kanka svap işinden anlamam,bana sadece lal plaka dedi bende eski EB yani dedim yok kanka dedı saçmalama olum o araba eski EB dedi ya biri sizi yedi ya sen beni yemeye çalışıosun dedım valla bılmıorum kanka dedi,ama eski EB oldugunu ben bılıorum

H22Power
17-10-2011, 17:17
EB RS mi? hiç yabancı gelmedi :D

eser
17-10-2011, 17:19
EB RS mi? hiç yabancı gelmedi :D

ahahaha baakkkk sen :)

Ek.Civic_Spoon
17-10-2011, 17:20
peki piston çapları faln farklı mı bunların yada farkları neler ?

En son araç toplandığında gidişi pek değişmemiş falan demişti hatta kullananda forumdan bi arkadaş hatta eskisinden bile daha iyi olduğunu söylemişti :d

passaturbo[/b]1;2691424]eb rs mi? Hiç yabancı gelmedi :d

:d :d .........

H22Power
17-10-2011, 17:25
Şimdik şöyle oluyor LAL motor kırdığında blok bulunamadığından 2.0lt 150hp megane ın blok u kullanıldı ama herhangi bir performans kaybı yaşanmadı filtre egzoz çip ile gayet başarılıydı Bora abi iyi bir hocaya okutmuş arabayı mübarek arabayı yıkasan hızlanıyordu :D

Ek.Civic_Spoon
17-10-2011, 17:26
Zaten EB RS te wimmer olduğu zaman benim aldığım boy farkı max 2 boydu. O da kaliteli bir oktan artırıcı takviyesi ile mümkün oluyordu. Yani Burgazın çılgın 97 oktan benzini o arabayı benim İstanbulda yaptığım oktan artırıcı + benzin karıışımı ile yakalayamazsınız ;) Yani öyle 5 boy 8 boy almadım ben wimmer ile :) Demek aşağı yukarı aynıymışsınız EB RS ile şartlar eşit olduğunda. Tabii buna EB RS i kimin kullandığı da bağlı. O arabayı ben iyi kullanırdım ve eminim ki direksiyonunda ben olsam o yarım veya 1 boyu da kapatırdım :)

Hatta Mustafaya da defatkere söyledim Mustafa Okanla deneme geçilirsin o adam seni geçmeden bırakmaz diye :) Yanılmamışım. Hatta şöför bile değiştirmişsinizdir siz ama dedim ya her at sahibine göre kişnermiş ;) Benim EB RS' i nasıl kullandığımı Alican da Can da herkes çok iyi bilir :)

Ama sen bana hala şunun cevabını vermedin Okan. Bak demişsin ki eşit şartlarda videodaki halinden 2-3 saniye daha hızlıyım demişsin 200 e kadar. Bu da kaba tabiri ile en az 7-8 boy filan yapar :) Yani sen şimdi bana senin arabanın seninle aynı speclerde olan ve gayet de sağlıklı yürürü olan bakımları eksiksiz yapılmış draglarda birinci gelmiş başka bir RS ile arasında 8 boy fark mı var diyorsun? Peki bunun en doğru ve mantıklı açıklaması nedir sence? :)

Diyorum ya yoksa senin Stok anlayışın ile bizimki arasında birtakım ufak detay farkları mı var Okanım kızanım :) Hadi söyle bakalım :)

:D :D abi o arabanın ss rs le gittiği gideceği o kadardı ;) ..

hızlı pilotlar sadece istanbuldan çıkmıo :D

Cliosportve
17-10-2011, 17:26
Performans kaybı olmadıysa deneyebilirim EB RS ile :D

BoraRS
17-10-2011, 17:31

İbo bak ben 12 senelik mühendisim. Az çok anlarım teknikten. Atmosferik bir arabanın nasıl hızlanacağını nekadar hızlanacağını da bu forumdakiler az çok bilirler :) Diyorum ki SS RS evet çok iyi gideri var. Ama EB RS de ondan aşağı kalmazdı buna inan ;) Ama bak arada 2-3 boy farktan bahsetmiyoruz. Aradaki fark 180 km ye kadar 8 boy diyor Okan :) Sence bu 8 boy şöförlükle mi oluyor? Yanlış anlaşılmasın cidden soruyorum. Çünkü bir mühendis olarak anlamıyorum :)

Anlayan varsa nasıl olduğunu bana biri mantıklı olarak açıklayabilir mi rica etsem :) Hadi biri bakımlı biri bakımsız olsa tamam derim. Ama EB RS e yaptığım bakımı Okan bugün bile yapmıyordur emin ol :) Yani ne oluyor da iki aynı kategorideki iki aynı motor arasında 8 boy fark oluyor :)

H22Power
17-10-2011, 17:32
Performans kaybı olmadıysa deneyebilirim EB RS ile :D

LAL i aldırdığım ilk arkadaşa n/a gırtlak yükleyecektik araba kırılıpta blok bulunamayınca yalan oldu aldırdığım diğer abiye turbo yükleyecektik oda para bulamadı mecbur böyle toplandı alan kim tanımıyorum ama komik rakama aldı gerçi satışı ağır bir araç maliyeti ve bekleyeceği zaman düşünülürse yapcak bişi yok satma niyetli değildir umarım benim vicdanım rahat ben o arabaya elimden geleni yaptım.. Hala çok iyi gidiyor ama bizden sonra arabanın aem cai short ram e döndü dc sport bülent ersoy egzoz a döndü biz 97+ oktan kullanıyorduk 8200rpm şimdi nedir Allah bilir yani fazla giderli olmayabilir şuan için demek istiyorum..

H22Power
17-10-2011, 17:35

İbrahim Bora abinin bahsettiği olay şu EB 8200 rpm dönen bir araç ve eğer tork eğrisini iyi yakalayamazsan bir sonraki viteste acı hayat ı izlersin onca zaman binmişliğin var seninde Bora abi onu çok iyi yakalıyordu bugune kadar ki EB nin bütün başarılı denemelerinde pilot BoraRS ti nick inden de anlaşılacağı gibi azıcık güzel sürüyordu be sezarın hakkı sezara :D

Cliosportve
17-10-2011, 17:38
O ara bir furyaydı Clio Rs te motor kırmak
EB RS dışında o ay hayırlıyorum 4 Clio Rs te motor kırmıştı
Hani arabayı alan için değil komple kıranların derdi ne kadar ucuz toplatabilirim ne olursa olsun mantıgı oldugu için o motorları toplatanlar hepsi hüsrana ugradılar...
Halbuki en baştan orjinal şekilde toplamak lazımdı...
Şu anki durumunu merak etim sadece
Eyvallah açıklama için

H22Power
17-10-2011, 17:43
O ara bir furyaydı Clio Rs te motor kırmak
EB RS dışında o ay hayırlıyorum 4 Clio Rs te motor kırmıştı
Hani arabayı alan için değil komple kıranların derdi ne kadar ucuz toplatabilirim ne olursa olsun mantıgı oldugu için o motorları toplatanlar hepsi hüsrana ugradılar...
Halbuki en baştan orjinal şekilde toplamak lazımdı...
Şu anki durumunu merak etim sadece
Eyvallah açıklama için

Bütün clio Rs sahiplerine ben bir uyarıda bulunmak istiyorum bugune kadar gördüğüm bütün kırılmalar şanzıman kırılmasından dolayı oldu şanzımanı çok hassas ve kırıldığından motorunda kırılma riski yüksek :( çok hızlı atmayın ve asla kaçırmayın :icon_tup:

Ek.Civic_Spoon
17-10-2011, 17:48
İbo bak ben 12 senelik mühendisim. Az çok anlarım teknikten. Atmosferik bir arabanın nasıl hızlanacağını nekadar hızlanacağını da bu forumdakiler az çok bilirler :) Diyorum ki SS RS evet çok iyi gideri var. Ama EB RS de ondan aşağı kalmazdı buna inan ;) Ama bak arada 2-3 boy farktan bahsetmiyoruz. Aradaki fark 180 km ye kadar 8 boy diyor Okan :) Sence bu 8 boy şöförlükle mi oluyor? Yanlış anlaşılmasın cidden soruyorum. Çünkü bir mühendis olarak anlamıyorum :)

Anlayan varsa nasıl olduğunu bana biri mantıklı olarak açıklayabilir mi rica etsem :) Hadi biri bakımlı biri bakımsız olsa tamam derim. Ama EB RS e yaptığım bakımı Okan bugün bile yapmıyordur emin ol :) Yani ne oluyor da iki aynı kategorideki iki aynı motor arasında 8 boy fark oluyor :)

bora emmi benim bahsettiğim olay o değil zaten arada 8 boy yoktu o nerden çıktı anlamadım :D aracı sahibi mustafa kullanırken okanın 1 boy öne çıktığı oluyodu ben kullandığımda yarım boy önde oluyodum ve hiç 8000 leri buldurmadım çünki heleki 3. 4. viteslerde 7200 yada 7300 lerden sonra çok geriliyodu işte eb (lal) rste o eğriyi yakalamak çok önemliydi ..

zaten mustafa onu aldığında filtre sistemi falan yenilenmişti emmeye teflon fgalan kullanıldı birde yazılımı güncellenmişti sanırım onuda siz beraber yaptırmıştınız aklımda öyle kalmış .. yani işin özeti eb rs i şöförlük farkınla çok daha fazla ilerigidemezdi benim demek istediğim olay bu.. bence o zaman ss ile lal kafa kafaya gibiydi öyle boylar falan ortada yoktu ..en son burda kısa koyup cot-out yapmıştık ama yürütmek nasip olamdı tekrar ss le :)

BoraRS
17-10-2011, 17:49
Bir ekleme daha. Kötü benzin kullanmayın. Kötü yakıt + sürekli 8000 devir o motoru kırar.

Bu arada Okandan veya diğer arkadaşlardan cevap bekliyorum :) 180 e kadar 8 boyun hesabını hangi delikanlı verecek :hehe:

SEÇKİN172
17-10-2011, 17:50
oo RS çiler Toplanmış selçuk beylerde burdaymış :)

BoraRS
17-10-2011, 17:50
boram emmi benim bahsettiğim olay o değil zaten arada 8 boy yoktu o nerden çıktı anlamadım :D aracı sahibi mustafa kullanırken okanın 1 boy öne çıktığı oluyodu ben kullandığımda yarım boy önde oluyodum ve hiç 8000 leri buldurmadım çünki heleki 3. 4. viteslerde 7200 yada 7300 lerden sonra çok geriliyodu işte eb (lal) rste o eğriyi yakalamak çok önemliydi ..

zaten mustafa onu aldığında filtre sistemi falan yenilenmişti emmeye teflon fgalan kullanıldı birde yazılımı güncellenmişti sanırım onuda siz beraber yaptırmıştınız aklımda öyle kalmış .. yani işin özeti eb rs i şöförlük farkınla çok daha fazla ilerigidemezdi ben demek istediğim olay bu.. bence o zaman ss ile lal kafa kafaya gibiydi öyle boylar falan ortada yoktu ..en son burda kısa koyup cou-out yapmıştık ama yürütmek nasip olamdı tekrar ss le :)

İbom kızanım senin okuma yazman yok mu bak Okan kardeşimiz ne yazmış konunun başında :)

bence şimdikilerle kıyaslama rs ler çok hızlandı :)

39 SS 550 (sadece cai,51mm egsos)
SS Clio RS Acceleration Test - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=Ss15N23MGUU)

sadece 0-180 de 2-3 saniye oynuyo arada
ama ozamanlara göre gene iyi :D

İşte 8 boy olayı oradan çıktı. Bu arada ben kaba taslak 8 boy dedim :) 180 km ye göre hesaplarsan bu 10 boyu da geçebilir :)

BoraRS
17-10-2011, 17:54
Evet yok mu bir deluğanlı bu stoka stok iki RS arasındaki 8-10 boyluk farkı bize ayrıntıları ile açıklayacak anlatacak :) Bize ışığı gösterecek :D

Cliosportve
Bir ekleme daha. Kötü benzin kullanmayın. Kötü yakıt + sürekli 8000 devir o motoru kırar.

Bu arada Okandan veya diğer arkadaşlardan cevap bekliyorum :) 180 e kadar 8 boyun hesabını hangi delikanlı verecek :hehe:

İşi gücü bıraktın bize mi kitlendin Bora emmi :D

8 boy diye diye bi hal oldun anladık tamam Okanı bekliyorum ben salça olmuyorum sana hiç :D

Sen anca şanzıman kır dur bird 8 boy hesap de :D

oo RS çiler Toplanmış selçuk beylerde burdaymış :)

Hoşgeldiniz efendim .... Ayır bacakları yapılcak araba var mı :D

Ek.Civic_Spoon
İbom kızanım senin okuma yazman yok mu bak Okan kardeşimiz ne yazmış konunun başında :)

İşte 8 boy olayı oradan çıktı. Bu arada ben kaba taslak 8 boy dedim :) 180 km ye göre hesaplarsan bu 10 boyu da geçebilir :)

emmi aga ben okanın hesaplarını bilmemde senin koyduğun video zaten eski, ss le lal ın denemesi daha geçen seneye falan dayanıo bişiler fark etmiştir herhalde zaten mustafa aldığında bayağı bi masraf yapmıştı ve yapmaya devam ediyodu ama patladı ..

SEÇKİN172
17-10-2011, 17:55
Evet yok mu bir deluğanlı bu stoka stok iki RS arasındaki 8-10 boyluk farkı bize ayrıntıları ile açıklayacak anlatacak :) Bize ışığı gösterecek :D

abi metreyle ölçmek lazım :)))))

BoraRS
17-10-2011, 17:58
emmi aga ben okanın hesaplarını bilmemde senin koyduğun video zaten eski, ss le lal ın denemesi daha geçen seneye falan dayanıo bişiler fark etmiştir herhalde zaten mustafa aldığında bayağı bi masraf yapmıştı ve yapmaya devam ediyodu ama patladı ..

İbom yanlış anlama sana değil lafım. Benim o koyduğum eski dediğimiz video belki EB nin en sağlıklı videolarındandır ve o videoda EB de sadece CAI ve egzoz vardı. Yazılım bilem yoktu :D Yani tam şartların eşit olduğu bir video o yani :)

BoraRS
17-10-2011, 18:02
Ahan da Okanım kızanım geldi konuyu okuyor hadi Okan olm işim gücüm var açıkla şu gerçekleri de işimize gücümüze bakalım :D

Cliosportve
Yavv Bora abi benzin kalitesi bence kat kat düzeldi
Yapılan CAİ - Kısacası BAİ (Barzo Air İntake) Okanda çok işe yarıyor canlı şahidiyim 2 boy net alıyor BAİ den
Ayrıca Okanda Port polish mevcut 8-10 HP ekstrası var
Ayrıca arabada ciğerli yapıcak birşey yok

EB RS ile SS RS o zamanlar yarım - 1 boy önünde olabilir
O zamanlar karadüzen zamanlardı
Okan bu kadar arabasıylan özdeşmemişti
Okanda bende o günden bugüne HP olarak ileri gittik

SEÇKİN172
bi açılklama yapıcam sizce stok rsle selçukla veya benim arabamla arasında kaç boy fark olur?
bora abi sanada soruyorum.

BoraRS
17-10-2011, 18:04
Yavv Bora abi benzin kalitesi bence kat kat düzeldi
Yapılan CAİ - Kısacası BAİ (Barzo Air İntake) Okanda çok işe yarıyor canlı şahidiyim 2 boy net alıyor BAİ den
Ayrıca Okanda Port polish mevcut 8-10 HP ekstrası var
Ayrıca arabada ciğerli yapıcak birşey yok

EB RS ile SS RS o zamanlar yarım - 1 boy önünde olabilir
O zamanlar karadüzen zamanlardı
Okan bu kadar arabasıylan özdeşmemişti
Okanda bende o günden bugüne HP olarak ileri gittik

Sen dur len :D Başlatma benzin kalitenden :D İyiye gitmişmiş :D Nerde iyiye gitmiş :D Sallamayın bol keseden. Bahsettiğimiz yıllar 1980 ler olsa anlıcam da hepi topu 2 yıl öncesi :D

Selçuk sen sus gözlerin konuşsun :hehe:

ProTech
17-10-2011, 18:04

abi açıklıyorum ama anlamak istemiosunki :D

eb rs benle en son yani chip filtre egzos iken yakın yürüyodu benle ama ufak ayrıntıyı atlıosunben ozaman içerde kamyon filtresi ve sondada gülle gibi bir remus egzos kullanıyodum.
O denemeden sonra SS çok ilerledi o konunun başında koyduğum videodaki halinde barzo cai ye geçmiştik otto susturucuya geçtik kuş gibi oldu birde bunların üstüne emmeye kendi işçiliğimizle portpolish yaptık daha doğrusu öle bişiler yapmaya çalıştık :D ve son halide o videodaki halidir.
İbrahimde bilir ben EB ile denediğim zamanlarla şuan çok farklıyım. 8 boyu bilmemde helalinden 200 e kadar 4-5 boy atarım gibime geliyor.
Ki ozamanlarla şuanki değişimi en iyi bilenler arasında selçuk , aytuğ abi ibrahim abi bunlar çok iyi bilir ;) çünkü sürekli filtrenin yerini değiştirsek çıkıp otobanda deneme yapardık böyle böyle şuanki haline geldi araç..

yeterince açıklayıcı oldumu :D

Ek.Civic_Spoon
17-10-2011, 18:06
Sen dur len :D Başlatma benzin kalitenden :D İyiye gitmişmiş :D Nerde iyiye gitmiş :D Sallamayın bol keseden. Bahsettiğimiz yıllar 1980 ler olsa anlıcam da hepi topu 2 yıl öncesi :D

abi onu bunu bilmemde inanmıcaksın ama okanın araca el değdirsek hızlanıodu babaannesine okutturmuşmu napmış bilmiyorum :D :D ..
tabiki aracın kendi kondisyonuylada çok alakası var yani buna forumda kısaca Ciğer diyolar bora emmi :D

BoraRS
17-10-2011, 18:07

eb rs benle en son yani chip filtre egzos iken yakın yürüyodu benle ama ufak ayrıntıyı atlıosunben ozaman içerde kamyon filtresi ve sondada gülle gibi bir remus egzos kullanıyodum.
O denemeden sonra SS çok ilerledi o konunun başında koyduğum videodaki halinde barzo cai ye geçmiştik otto susturucuya geçtik kuş gibi oldu birde bunların üstüne emmeye kendi işçiliğimizle portpolish yaptık daha doğrusu öle bişiler yapmaya çalıştık :D ve son halide o videodaki halidir.
İbrahimde bilir ben EB ile denediğim zamanlarla şuan çok farklıyım. 8 boyu bilmemde helalinden 200 e kadar 4-5 boy atarım gibime geliyor.
Ki ozamanlarla şuanki değişimi en iyi bilenler arasında selçuk , aytuğ abi ibrahim abi bunlar çok iyi bilir ;) çünkü sürekli filtrenin yerini değiştirsek çıkıp otobanda deneme yapardık böyle böyle şuanki haline geldi araç..

Yani egzoz hafifliğinden 2 boy, yeni tip CAI den + 2 boy, barzo port polişten de +4 boy :D Anladım tamam :D Yeterince açıklayıcı oldu bu :D

Konu kapanmıştır. SS RS stok hali ile EB RS ten 180 e kadar 3 saniye öndedir. Bu da yaklaşık 8-10 boy yapar :D

Biz bunca sene boşuna okumuşuz akü...

SEÇKİN172
17-10-2011, 18:08

wallahi brova okanıcım :)

Cliosportve
17-10-2011, 18:08
bi açılklama yapıcam sizce stok rsle selçukla veya benim arabamla arasında kaç boy fark olur?
bora abi sanada soruyorum.

Ben saplar ilk sapaktan ilerlerim
Clio Rs lerlen kaldırmayın beni artık
Clio Rs ler katagörim değil :D

Ortam gerilsin:D:D

Bora emmi bırak bu işi git teknende balığını tut salça olma konuya :D

ProTech
17-10-2011, 18:09
Yani egzoz hafifliğinden 2 boy, yeni tip CAI den + 2 boy, barzo port polişten de +4 boy :D Anladım tamam :D Yeterince açıklayıcı oldu bu :D

Konu kapanmıştır. SS RS stok hali ile EB RS ten 180 e kadar 3 saniye öndedir. Bu da yaklaşık 8-10 boy yapar :D

Biz bunca sene boşuna okumuşuz akü...

egzosu bilmem de (ben sadece hafifliğinden değil sistem olarakta 51mm e uyggun bi egzos olduğu için yazmıştım) diğer yazdıkların hemen hemen o boylar yapıodu bunu bizzat rs lerle deneyip görrdük selçuk ibo canlı şahittir daha ne diyimkiben sana :D

SEÇKİN172
17-10-2011, 18:10
ulan valla 6 sayfa oldu kavga çıkmadı way beeee :)

Cliosportve
17-10-2011, 18:13
SS RS in eksozt sistemi leşler leşiydi

51 mm ip gibi bir eksozt sistemi yoktu

Aralarda 30 mm düştüğü oluyordu boğumlar cabası son susturucu tamamen vahşetti

Son susturucu Custom Remustu el yapımı inşaat demirleri mevcuttu içinde belkide 20 mm ye düşüyürdu :D

BAİ (Barzo Air İntake) zaten direk arabaya can veriyor

Filtre takılıyken 2-3 boy gerimde gelen SS - BAİ sistemine geçince yanımda yürüyor bunu defalarca denedik

ProTech
17-10-2011, 18:13
ben hemen hemen hergün ibonun dükkana giderim :D SS kaputunu açarız kanka dur şu vidayı biraz sıkalım şunuda şutarafa çevirelim deriz sonra gel bide otobanda deneyek nolmuşderiz :D bi sıkıoz anaa araba bildiğin 2-3 boy almış :D sevinir eve dönerdik :D

SS çok saçma bi makina bizde çözemedik bora emmi senin mühendislikte kurtarmaz bunu çözmeye :D

Cliosportve
17-10-2011, 18:15
Siz bence karbüratör ayarı yapıyorsunuz :D:D

SEÇKİN172
17-10-2011, 18:16
ben hemen hemen hergün ibonun dükkana giderim :D SS kaputunu açarız kanka dur şu vidayı biraz sıkalım şunuda şutarafa çevirelim deriz sonra gel bide otobanda deneyek nolmuşderiz :D bi sıkıoz anaa araba bildiğin 2-3 boy almış :D sevinir eve dönerdik :D

SS çok saçma bi makina bizde çözemedik bora emmi senin mühendislikte kurtarmaz bunu çözmeye :D

kanka hakkattennmi la vida sıkıp 2 .3.. 4 boy alıyodun :) olm ben bütün vidaları yalama yaparım lan :) bizde dioz okancıgımın arabası nasıl gidiyor :) selçuk sende vidaları sıktın dieme :) ulan olm bize niye söylemediniz bu sırrı :)

Cliosportve
17-10-2011, 18:18
Kulak vidasını sıktım 1 boy aldım
Şanzımanı sıktırdım 2 boy aldım
Öyle bazende motorun üzerine vidalar serpiştiriyordum o bile yarıyordu gül serer gibi :D

ProTech
kanka hakkattennmi la vida sıkıp 2 .3.. 4 boy alıyodun :) olm ben bütün vidaları yalama yaparım lan :) bizde dioz okancıgımın arabası nasıl gidiyor :) selçuk sende vidaları sıktın dieme :) ulan olm bize niye söylemediniz bu sırrı :)

evet büyük sırrı açıklıyoruz rs in vidaları fabrikasyon olarak gevşek çıkıyor biraz sıkınca gizli güç orataya çıkıyor birazda barzo taktikler gerek tabi :D

bide ss i alınca hemen gittik bi kasaptan 5 kilo ciğer aldık emmesine falan sürttürdük sürtünmeyle bişiler kazanmıştır :D:D

Ek.Civic_Spoon

mühim olan bütün civataları sıkmak değil yeğen , mühim olan hangi civatayı sıkmayı bileceğindir .. :D

SEÇKİN172
17-10-2011, 18:19
Öyle bazende motorun üzerine vidalar serpiştiriyordum o bile yarıyordu gül serer gibi :D

kanka bi rs süprizim var sizlere :) seçkin boş durmadı :)

Cliosportve
17-10-2011, 18:20
evet büyük sırrı açıklıyoruz rs in vidaları fabrikasyon olarak gevşek çıkıyor biraz sıkınca gizli güç orataya çıkıyor birazda barzo taktikler gerek tabi :D

bide ss i alınca hemen gittik bi kasaptan 5 kilo ciğer aldık emmesine falan sürttürdük sürtünmeyle bişiler kazanmıştır :D:D

Şu arabanın BAİ borusunu ve arka camdaki yazıyı çekip koysana olm buraya kopalım biraz:D

Ek.Civic_Spoon

Sesli gülüyorum kanka .. bende civata bol biliosun her yere serpitiriyoruz ..hatta benim araca bak ciğer 1.4 o da neden kaynaklanıo biliomusun Civatacı olduğumdan :D:D

Serpiştiriyorum heryere ..

SEÇKİN172
ulan demek SS rs kasaptaki cigerden dolayı böyle ciger rs oldu :)

ProTech
Şu arabanın BAİ borusunu ve arka camdaki yazıyı çekip koysana olm buraya kopalım biraz:D

dur bakayım pc de olması gerek :D

Cliosportve
17-10-2011, 18:26

Sesli gülüyorum kanka .. bende civata bol biliosun her yere serpitiriyoruz ..hatta benim araca bak ciğer 1.4 o da neden kaynaklanıo biliomusun Civatacı olduğumdan :D:D

Serpiştiriyorum heryere ..

ORasını hiç düşünememiştim kanka :D

Hakkat senin dükkan komple civata yararı olmuş sana belliki :D

dur bakayım pc de olması gerek :D

Ok bekliyorum :D

BoraRS
17-10-2011, 18:32
Vay alçaklar hemen söyleyin şu vida markasını ben de yarın gidip 1 koli alam :D

Hepinizin araçlarını Rab' bim kazadan beladan korusun.

ProTech
17-10-2011, 18:36
barzo performance gururla sunar :)

SS Clio Rs gibi yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır :D:D:D

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/308158_126751737428476_100002809519188_88798_14698 32620_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/304041_128243250612658_100002809519188_92908_31963 6852_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/301993_115096861927297_100002809519188_60024_12348 34784_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/307374_122827984487518_100002809519188_78741_96530 576_n.jpg

chiefkadir
17-10-2011, 18:48
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/307374_122827984487518_100002809519188_78741_96530 576_n.jpgOkan bu eğildiğin fotoda seni destekleyen arkandaki güç ne:hahaha:

Bu cai olayının önemini yapan bilir dün filtreyi söktük 1/2lt metanol kattık 14.200 den 13.8 lere düştük:D:hahaha:

Cliosportve
17-10-2011, 18:53
barzo performance gururla sunar :)

SS Clio Rs gibi yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır :D:D:D

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/308158_126751737428476_100002809519188_88798_14698 32620_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/304041_128243250612658_100002809519188_92908_31963 6852_n.jpg

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/301993_115096861927297_100002809519188_60024_12348 34784_n.jpg
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/307374_122827984487518_100002809519188_78741_96530 576_n.jpg

Hahahahaha :D:D:D

Halan gülüyorum BAİ ye :D

Olu bari nasıl yapıldığını anlat :D

BoraRS
17-10-2011, 18:56
Okan bu eğildiğin fotoda seni destekleyen arkandaki güç ne:hahaha:

Bu cai olayının önemini yapan bilir dün filtreyi söktük 1/2lt metanol kattık 14.200 den 13.8 lere düştük:D:hahaha:

Zuhahaha :hehe: Ya Üstat bu arada tebrik ederim 3. olmuşun. Ben Amerikadan döneyim de seni birinciliğe taşıyayım :D Seni birinciliğe taşıyacak formül şu anda yatağımın yanında duruyor :hehe:

ProTech
17-10-2011, 19:03
valla benden bu gecelik bu kadar gençlere örnek olsun diye sırları açıklamaya başladık :D SS ve sırları bölüm 1 :D

ufuck
17-10-2011, 19:04
valla benden bu gecelik bu kadar gençlere örnek olsun diye sırları açıklamaya başladık :D SS ve sırları bölüm 1 :D

ss satıldımı lan okan ?

ProTech
17-10-2011, 19:04
Okan bu eğildiğin fotoda seni destekleyen arkandaki güç ne:hahaha:

abi orda arabayı azdırıodum :D:D etkisi artı 3 boy :D bayan koyarsak 5 e çıkabilio bazen :D

methanolü nasıl kattınız abi kaç lt benzine ne kadar methanol koydun ? kiti varmı sende ??

chiefkadir
17-10-2011, 19:20
abi orda arabayı azdırıodum :D:D etkisi artı 3 boy :D bayan koyarsak 5 e çıkabilio bazen :D

methanolü nasıl kattınız abi kaç lt benzine ne kadar methanol koydun ? kiti varmı sende ??Olm SS in önünde eğilmeye gelmez saplaR:hahaha:

Metanol için illa kite gerek yok bro fazlası zarar biz az kattık öyle kara düzen oldu oranlama yapmadık ..Etanol olsa biraz daha girebilirdik..Tolueni 10lt de 3lt olarak oranlıyoruz

ProTech
17-10-2011, 19:22
Olm SS in önünde eğilmeye gelmez saplaR:hahaha:

Metanol için illa kite gerek yok bro fazlası zarar biz az kattık öyle kara düzen oldu oranlama yapmadık ..Etanol olsa biraz daha girebilirdik..Tolueni 10lt de 3lt olarak oranlıyoruz

sende barzo taktiklere girmeye başlamışsın abi doğru yolu buluyosunuz :D

barzo performance forever :D:D

mechanic
17-10-2011, 19:24
Olm SS in önünde eğilmeye gelmez saplaR:hahaha:

methanolden sonra depoyu boşaltıp sistemi temizlediniz mi , veya ethanolde oluyordu hangisi bilemedim şimdi...

chiefkadir
17-10-2011, 22:05
methanolden sonra depoyu boşaltıp sistemi temizlediniz mi , veya ethanolde oluyordu hangisi bilemedim şimdi...:hahaha: Dün öyle bir yarış olduki nerdeyse son kalkışta finişe doğru bitecekti benzin :)
Depoda etanol,toluen veya metanol bırakacak kadar yakıt bırakmıyorum genelde dibine kadar gazlıyoruz..Ağırlık olmasın diyede çok yakıt almıyoruz..Araba karışık kullanımda 100km/6,5 lt felan yakıyo :)