Orijinalini görmek için tıklayınız : Satmalı mı satmamalı mı?
2006 model dizel hyundai Santa Fe aracımız var. Benden başka kullanan yok. Ben satıp passat 1.8 T felan almayı düşünüyorum.(arada annem kullanıyo) Aracımın ilanı yok fakat cevremde 1-2 isteyen var. Sizce sıfır araç ötvsinin %25 :eek: yükseldiği şu zamanda satmak mı yoksa biraz daha bekleyip satmak mı daha mantıklı?
Teşekkürler.
SekoLive
15-10-2011, 07:58
paassatı sıfır almıcaksan aracı bulup santa fe yi satabilrsn.
paassatı sıfır almıcaksan aracı bulup santa fe yi satabilrsn.
Piyasa yuksek biz 1.5 sene once 20.500 e aldgmz pug 207 yi gecen hafta 25000e sattik.. Bence arac satmak icin guzel bir zaman:D
Bencede şu anda satmak için güzel zaman almak için değil :)
orhanerdogan
15-10-2011, 08:29
araç satmak için uygun bir dönem midir bilmiyorum. Piyasa fiyatları yüksek ama alıcıda bunu biliyor. Bir yandan ötv arttı diye her aracın ikinci elinin artacağını düşünmüyorum, bu dalgalanma vw passat vs gibi hızlı ve kolay satışı olan araçlarda fark edilecektir.
SekoLive
15-10-2011, 08:32
Piyasa yuksek biz 1.5 sene once 20.500 e aldgmz pug 207 yi gecen hafta 25000e sattik.. Bence arac satmak icin guzel bir zaman:D
evet satıp aylarc almayacaksan güzel. ama satıp aylaraca araba arayacaksan o zamanda yaşayacağn can sıkıntısı gereksiz insanlarla tanısmalar v.s. aradaki 5 liradan daha fzla zarar veriyo :D
bu piyasada alacağın arabayı bulup anlaşmadan araba satılmamalı. tecrübeyle sabittir.
satmaya karar verince o isteyenler yok olabilir yalnız =D
benimde arabamı çok isteyen oluyo, satmıyorum dedikçe satılık mı soranlar artıyo nedense :D satıyorum desem birini bulamam sanki =D iş yerinde bile sürekli, araç satılık mı diye soruyolarmış müşteriler :D bende mi satsam ya :D
SekoLive
15-10-2011, 08:40
bide mervenin dediği olay var yollda durduran cok oluyordu arabayı satmıcam diyordm satılığa koydum o yoldakiler aramaz sormaz oldu :D
Şimdi şöyle bişey var. Ben arabanın tipini pek beğenmiyorum/sevmiyorum. Şu an bi opel astra aldım ona biniyorum ama astrayı satmak için aldım. Şu an Kimse binmiyo Santa Fe ye. kapıda boş boş yatıyo Şöyle düşünüyorum: 2.eli artsa ne kadar artacak? 2 bin lira diyelim. Ocak vergisi 750 lira. + alacağım aracı da 1000 TL düşüğüne alsam yine bi zararım olmayacak. Ama tabiki bi de alınacak aracı bulmak var. Piyasada ş..sizler cirit atıyo. Kararsızım sizin fikirlerinize göre hareket edicem.