Orijinalini görmek için tıklayınız : Hothatch seçimi
jackal_JAZZ
15-10-2011, 10:41
Yaklaşık 2sene 207RC ve 3 ay kadar scirocco manuel160hp kullandıktan sonra yeni bir araç arayışına girdim. Bütçem 56.000TL
Scirocco çok yakışıklı bir araç olmasına rağmen RC'den sonra performans olarak tatmin etmediği için çabuk sıkıldım ve elden çıkardım.
Konfordan çok performans,yol tutuş ve estetik ön planda oldugunu düşünürsek kafamdaki almayı düşündüğüm araçlar;
2005-2006 R53 MCS JCW
2008 LEON CUPRA ( stage 2+)
2011 POLO GTI ( remap+dp+cai yapılacak)
max. 2sene sene kullanmak niyetindeyim..
Farklı önerileriniz varsa, paylaşırsanız sevinirim.
slowmotion
15-10-2011, 10:43
2011 polo güzel seçim gibi duruyor ama leon cupraların nasıl yürüdüğünü canlı gören biri olarak 2008 cupra diyorum :)
34tb9544
15-10-2011, 11:01
Bencede Cupra neden dersen HIZLI görüntü istiyorsan sewimli ama agresif mini Cooper konfor bana göre miniden belki biraz hizlidir ve konforludur
Not: 2006 boyasiz minim var istersen satarım :)
jackal_JAZZ
15-10-2011, 11:14
Bencede Cupra neden dersen HIZLI görüntü istiyorsan sewimli ama agresif mini Cooper konfor bana göre miniden belki biraz hizlidir ve konforludur
Not: 2006 boyasiz minim var istersen satarım :)
aracının detaylarını p.m. atarsan sevinirim.
207 RC den sonra polo veya mcs seçimi çok ileri götürmez sizi evet biraz daha iyi giderlerde aman aman farkları yok bence biraz daha üst kademeye geçme vaktiniz gelmiş
Leon Cupra daha iyidir diğer alternatiflere göre özellikle mod. a açıklığı ve çok iyi cevap vermesi büyük avantaj ama sıkıntımıdır sizin için bilmem fakat şahsen öyle bir iç mekana sahip aracı almazdım kişisel görüşümdür onun için hiç düşünmeden çizik atardım..ama alternatifide pek yok gibi..
jackal_JAZZ
15-10-2011, 11:24
207 RC den sonra polo veya mcs seçimi çok ileri götürmez sizi evet biraz daha iyi giderlerde aman aman farkları yok bence biraz daha üst kademeye geçme vaktiniz gelmiş
Leon Cupra daha iyidir diğer alternatiflere göre özellikle mod. a açıklığı ve çok iyi cevap vermesi büyük avantaj ama sıkıntımıdır sizin için bilmem fakat şahsen öyle bir iç mekana sahip aracı almazdım kişisel görüşümdür onun için hiç düşünmeden çizik atardım..ama alternatifide pek yok gibi..
Aslında beni düşündüren konu da cupranın gerçekten çok kötü bir dashboarda sahip olması ve çıkacak yeni kasaya istinaden zaten çok kupon bir araç olduğu için değer kaybı meselesi.. R53'ün atmosferiğe yakın gaz tepkisi ve agresifliği ve yol-tutuşu, double charge gti' ın roccoya göre hafifliği ve 7ileri DSG si ve 2011 model oluşu cezbediyor açıkçası..
BurakCengizhanoğlu
15-10-2011, 11:31
seat bocanegra alırdım ben olsam.tasarımı harika..
SekoLive
15-10-2011, 11:32
bulabilirseniz temiz bi fn2 typer da güzel bi seçim olabilir.
AHMET1907
15-10-2011, 11:58
2005 STI verelim??
jackal_JAZZ
15-10-2011, 12:23
2005 STI verelim??
detay alalım..
herkesin arabasıda satılıkmış :) anladığım kadarıyla siz biraz daha agresif daha eğlenceli bi araç arayışındasınız,,,r53 cooper lar bu yönden cidden çok keyifli araçlar ,,,,gücün zirvesinde bi araç isteyince tabiki leon daha mantıklı ama sizinde saydığınız nedenlerden dolayı biraz çelişkili yaklaşmak da mantıklı,,,umarım istediğiniz gibi bi araç bulursunuz ;) ......
Antalyalogy
15-10-2011, 13:23
Kanka Fn2 al bence..İçi dışı çok güzel bir araç hafif dokunuşlarla da gayet keyifli oluyor..
mini ve polo bildiğim kadarı ile hothach e girmiyordu.
Ama sorunuzun cevabına gelince tabikide
2005-2006 R53 MCS JCW tatmin olmamanız için 100HP lik karting kullanmış olmanız gerekir :D
Hiç birinde yol tutuş performansını bir kere yakılayamazsınız.
modifikasyona çok çabuk cevabı var keza diğerleride aşırı besleme onlarda aynı şekilde
Görsel olarak R53 diğerlerinden bence daha şık R56 dan bahsetmiyorum bile :D
sonuç olarak bence R53 :)
Birde şöyle bi ilave yapayım
R53 e
kasnak
egzantrik
komple egsoz
cai
ile
cupra da
intercooler büyük kiti
remap
komple egsoz
down pipe
cai
şu bide basınç ayarlıyan zımbırtının adı aklıma gelmedi :D birde o
çok fark olmadan cupra önde ama max 5 boy hızlı
bu setupda 300 e çok çok yakkın dyno verisi çıkartıyor.
diye hatırlıyorum.
kelalper
15-10-2011, 14:04
Benim tavsiyem S2000 olurdu. Cupra daha hızlı olacaktır tabii ki ama bu seçeneklerin arasında hiçbiri o zevki veremez. STI ya da EVO da düşünülebilir ama yakıt sarfiyatları yüksek. Type R Ep3 olmadığı sürece zevk vermeyecektir ki Polo Gti FN2 leri geçebilecek kadar yüklenebilir. Revo yazılım ile daha hızlı olacaktır.
jackal_JAZZ
15-10-2011, 14:57
Benim tavsiyem S2000 olurdu. Cupra daha hızlı olacaktır tabii ki ama bu seçeneklerin arasında hiçbiri o zevki veremez. STI ya da EVO da düşünülebilir ama yakıt sarfiyatları yüksek. Type R Ep3 olmadığı sürece zevk vermeyecektir ki Polo Gti FN2 leri geçebilecek kadar yüklenebilir. Revo yazılım ile daha hızlı olacaktır.
S2000 benim de öncelikli tercihim ama şuanki piyasası düşünüldügünde düzgün bir S2000 benim bütçemi aşıyor keza EvoIX ve STI da öyle..
kelalper
15-10-2011, 16:14
56 bine stock temiz Sti ya da Evo 8 bulabilirsin. Evo 8 de kötü değildir bence. Sene olarak dersen evet biraz eskiler ama yazdıklarımızdan hızlılar. Bu kadar zamandır hothatch e binmişsin zaten artık bir üst grubun tadına bakman gerek bence. Tamam hothatch grubu güzel çekişme her zaman var ama üst grup daha zevkli. E39 M5 bile bulursun o fiyata ki M5 ler M3 gibi ayağa düşmedi. Tertemizleride var satılık.
porschemurat
15-10-2011, 16:31
ben bişey sormak istiyorum 2 sene 207 RC kullanmışsınız peki bu arac hakkında bana ne söylersiniz.
Fiyatının emsallerine göre uygun olması beni cezb ediyor.
Ve bu benim ilk kendi aracım olucak.
jackal_JAZZ
15-10-2011, 16:55
ben bişey sormak istiyorum 2 sene 207 RC kullanmışsınız peki bu arac hakkında bana ne söylersiniz.
Fiyatının emsallerine göre uygun olması beni cezb ediyor.
Ve bu benim ilk kendi aracım olucak.
Kesinlikle al, pişman olmazsın :icon_tup:
jackal_JAZZ
15-10-2011, 16:57
Kanka Fn2 al bence..İçi dışı çok güzel bir araç hafif dokunuşlarla da gayet keyifli oluyor..
S2000 hariç Hondaya bakmak aklıma bile gelmiyor kanka.. zevkler & renkler.. ;)
Almanci Tane-R
15-10-2011, 19:18
Fransiz almanci olmussun birde japon fn2 ya da s2000 dene derim
S2000 GÖRÜNTÜ+GÜÇ BENCE HEPSİNDEN ÇOK DAHA FAZLA SÜKSESİ OLAN BİR ARAÇ DİĞERLERİ S2000 İN YANINDA ''sıradan'' OLARAK KALIYOR SANKI:rolleyes::rolleyes:;)
İlk tercihim s2000 olurdu kesinlikle (gerçi şıklarda yok)
Sonra cupra gelirdi
Sonra r53
Leon Cupra mantıklı olanı.
R56 MCS yakışıklı olanı.
Polo yeni ve az yakanı.
Bence Leon Cupra.
20'li yaşların başında olsan kesinlikle mini derdim şimdi yaş yavaş yavaş 30 olmuş kullanırım küçük araba sıkıntı olmaz dersen mini bence
ocean0636
31-10-2011, 14:41
Butceyi biraz arttirabiliyorsaniz S2000 tek tercih olmali bence :) alternatif olarak Sti veya evo VIII de olabilir.
Hothatch deyince aklıma benim Megane RS geliyor nedense son 2 yıldır özellikle, Tunç'un arabası satılık Faz2 Recaro, göz atmanızı öneririm, hem yol tutuş hem performans olarak tatmin eder.
cuprada revo stage 2 plus dıger 2 secenegın canına okur ... oyum leondan