Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pioneer TS-6985 Sorunu

CooLeqenD
15-10-2011, 15:45
Abilerim elimde bebekliğimden bu yana canım gibi baktığım TS-6985'lerim var 1 Çift. Sorunum şudurki 1 Tanesi canavarlar gibi Çalışıyor Maşallahı var yani. Ama birtanesine ne olduysa Bass vurunca bi DIRZ'lama var bakıyorum patlağı varmı diye PATLAK yok. Göbekten hafif yukarı ittirince hafif kesiliyor ama anlıyamıyorumda çünkü Bunu zamanında Şahinde Pioneer Teyp ile destekli şekilde çok sağlam bir şekilde kullanıyorduk bir sorun yoktu. 92-20" Senesine kadar kullanıldı araçta sonra çıkartılıp kabin yapılıp ev ortamına geçti. Ama ne olduğunu anlıyamıyorum. Varmıdır bi cevabı olucak bi abimiz ? Çift olarak kullanmak istiyorum Eskilerin Efsanelerini :)

Teşekkürler.

Temsili Görüntü;
http://3.bp.blogspot.com/_8Dww5Y4_f00/SwWMfsdpROI/AAAAAAAAAhM/4z1h8JQGnJE/s1600/EFSANE-PIONEER-TS-6985-HOPARLOR__18603226_1.jpg

alpeRS
15-10-2011, 16:03
bobinin etrafına toz girmiştir veya en kötüsü aşırı yüklenildiyse eğer bobin özelliğini kaybetmiştir.... ilk dediğim gibi toz girmişse eğer hava tabancasıya bobine hava tut düzelir...

CooLeqenD
15-10-2011, 16:05
Bir abimiz TERS çevir çalıştır bir süre sonra düzelir demişti ama öylemi yapıyım acaba ? Bilemedimde denedim ama yine Dırz Dırz vuruyordu bilemedim :(

BRETE
15-10-2011, 16:06
göbek sargıların olduğu yerden ekseni kaydıysa kenarlara sürtebilir aklıma bu geliyor başka bir teypte denedinmi yada sağlam çalan çıkışa taktınmı belki teypte problem vardır düşük bir ihtimal ama denemekte fayda var son olarakta bobinler artık ihtiyarladı emekli olabilirler :) çünkü 85 ler pek anfiyi sevmez zorlandıysa zamanında acısı şimdi çıkıyordur...

CooLeqenD
15-10-2011, 16:10
Şuan PC'den Kenwood Müzik Setine gidiyor Müzik Setinde Takılı olan 3 Adet daha Pioneer var, LG Pasif Sub var,5 tane falan Tizz var. Bunun diğer eşi Dağatıyo evi :) Buna ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok Normal çalıyor ama işte Bass gelince dırz dırz vuruyor ve Bobini yukarıya itince normal'e dönüyor Kolon'u suratımın tam ortasına getirince Bass sesi rahat geliyor öyle birşey olsa Bass sesininde gelmemesi gerekiyo diye biliyorum ?

dark
15-10-2011, 23:34
düşüp bobininin kayma ihtimali varmı ?

CooLeqenD
16-10-2011, 21:37
Hayır. Pioneerlara gözüm gibi bakarım :) Ama ne olduğunu anlıyamıyorum :/

CooLeqenD
16-10-2011, 21:55
Bi sordurayım bende yavuz abim yaaa Aletler çok güzel çöpe gitmesine kıyamam valla :D Bebekliğimin kolonları Doğduğm arabadaydılar Mahalleye girdik mi bizim geldiğimizi anlarlardı Sesten 10 Numaraydılar yaptırmam lazım :D Eyvallah abim :)

kv661
22-10-2011, 07:29
hoparlör tamircisine ver söküp baksın tekini büyük ihtimalle içinden göbeği kaymıştır.

YavuzNaz
22-10-2011, 08:11
Sardırma diye birseyi vardı bunların, zamanında benimkilere de böyle birsey olmustu.

Sonra biyere gidip sardırmıstık, düzelmisti. Orjinalinden daha güzel calıyordu :D

Tabi 10 sene önce olunca tam ne yapıldı hatırlamıyorum :)

Aynen abi sardırma hala var ama çok yaygın değil Fulyada bir arkadaşa yaptırdım 1 çiftine 80tl almıştı, dediğin gibi eskisinden daha canlı çalıyor, yılların cihazı uzun süre kullanacaksan sardırmanı tavsiye ederim.

H22Power
22-10-2011, 08:33
körüklerinden aşağı doğru hafif ittirerek vibrasyon yap elinle takılma varsa bobin değişicek basslarda da oluyor aşırı yüklenmeden sardırıyorsun yeni düzelir ama orjinali diyosun 9 sene gitmiş sardırmanın gideceği max 1-2 sene kullanıma göre cızırdama varsa eğer coaxiel in üstündeki tizler gitmiş demektir ona yapcak bişi olduğunu sanmıyorum 10 sene evvelki ürünün yedek parçası sanmam ki olsun o çin malı olan 6985 lerinki koyulabilir ama amfi bağlarsan yine güm :( bu ürün yüzünden pioneer firması batıyordu :D Alan adam 10 araba değiştirip aynı kolonu kullanırsa adamlarda batar tabi :D

CooLeqenD
22-10-2011, 16:02
Hahaha :D Abi adamlar sağlam yapıyor yaa :D Sağlık olsun elime para geçince bi Koloncuya götürüp gösteririm yapıcak bişey yok :) Ama Kesin ve Kesin aldığım arabaya koyucam bu kolonları :) Sardım poşetine koydum yerine dursun orada öbürküsü bangır bangır inletiyo evi :)