PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ehliyeti kaptırdım ve sorum var

dayi_selman
16-10-2011, 12:21
arkadaşlar ehliyetimi daha önce 6 alıgına kaptırdım ve sürenin dolmasına 1gün kala yine el koydular ama ben bu işten bişey anlamadım ehliyetim yokken yine alkolden el konuldu arkadaşlar günü dolması gerekmiyormuydu bu durumu birisi anlatabilirmi acaba arkadaşlar teşekkürler

weST.27
16-10-2011, 12:23
nasıl yani sen ehliyetin yokken tekrar araç sürüp alkollü mü yakalandın ?

oguzhan999
16-10-2011, 12:23
sanırım 2. cide 2 sene gidiyor , geçmiş olsun

Jem89
16-10-2011, 12:24
Hemen anlatıyım tecrübeli biri olarak.

Öncelikle geçmiş olsun.. Ehliyetine 2 yıl sonra kavuşacaksın. Ve bunun yanı sıra mahkemeye çağırılacaksın. Orda 30 gün hapis cezası verilecek ama para cezasına çevrilecek. 1200 Tl.

Bunun yanı sıra 680 tl alkollü araç kullandığın için,ve ehliyetsiz kullandığın için ceza kesilecek. Kısaca bu.

mert_leon
16-10-2011, 12:27
cezalar kötü çok diyoruz ama pekte yıldırıcı değiller demekki ehliyeti kaptırıp yine alköllü direksiyon başına geçmişssiniz helal olsun valla.

oguzhan999
16-10-2011, 12:27

Öncelikle geçmiş olsun.. Ehliyetine 2 yıl sonra kavuşacaksın. Ve bunun yanı sıra mahkemeye çağırılacaksın. Orda 30 gün hapis cezası verilecek ama para cezasına çevrilecek. 1200 Tl.

Bunun yanı sıra 680 tl alkollü araç kullandığın için,ve ehliyetsiz kullandığın için ceza kesilecek. Kısaca bu.

alkol azıma sürmemiş biri olarak benim kafam bozuldu resmen kötü bi durum :beuj:

fatihcakin
16-10-2011, 12:30
Bırakın şu alkolu artık :S cok kötü bi durum ya

Jem89
cezalar kötü çok diyoruz ama pekte yıldırıcı değiller demekki ehliyeti kaptırıp yine alköllü direksiyon başına geçmişssiniz helal olsun valla.

Tamamen maddi imkan meselesi aslında.. Parası olan birisine çok aşırı koymayacak bi ceza.. Şahsen ben kendi maaşımla ödediğim için zorlanmıştım :) Ama iki kez girdim çevirmeye.. İlk kaptırışım 58 promil, ikinisi 65'miydi neydi.. :) Tabii bu beni haklı çıkarmaz ama.. İkisi de iki kutu biradan çıkmıştı :)

alkol azıma sürmemiş biri olarak benim kafam bozuldu resmen kötü bi durum :beuj:

Aynen öyle valla.. Özellikle bana ilk hapis dediler.. Aklım çıktı.. Sonra para cezasına çeviriyoruz demişlerdi.. :)

aqustic
ehliyetin yokken tekrar araç kullaniYosun .hem de alkollü olarak.pes yani

mert_leon
16-10-2011, 12:33
Tamamen maddi imkan meselesi aslında.. Parası olan birisine çok aşırı koymayacak bi ceza.. Şahsen ben kendi maaşımla ödediğim için zorlanmıştım :) Ama iki kez girdim çevirmeye.. İlk kaptırışım 58 promil, ikinisi 65'miydi neydi.. :) Tabii bu beni haklı çıkarmaz ama.. İkisi de iki kutu biradan çıkmıştı :)

Aynen öyle valla.. Özellikle bana ilk hapis dediler.. Aklım çıktı.. Sonra para cezasına çeviriyoruz demişlerdi.. :)

ya aga maddi imkan filan olayı başka konular Alköllü araç kullanmak nedir ya birisinde yakalanmışssın cezayı yemişsin bidaha yapma yani yazık günah. Alkollü araç kullanmaktan doğan kazaları hergün görüyorsunuzdur yapmayın etmeyin. yani bu dediklerimi kıl oldu uyuzuluğuna yazıyor filan diye düşünmeyin ama Allah korusun ya.

rebelh
16-10-2011, 12:36
bence cezalar ve mahkeme kısmı arkadaşın bi daa alkollü araç kullanmamasına yetecektir.. yaklaşık 2000tl masraf ve uykusuz geçen geceler ağır bi ceza olsa gerek..

oguzhan999
16-10-2011, 12:37
herkes kendi parasıyla oynuyor arkadaşlar :D

Frid
16-10-2011, 12:39

30 günlük hapis i paraya çevirmseler bence işe yarar

Enes-x
16-10-2011, 12:39
Arkadaş 6 aylık süre dolmadan ,2. cezada 2 yıla çıkartamazlar diye düşünüyordu heralde ama oluyor demek ki.

sefayzJ11
16-10-2011, 12:40
ya arkadaş eksik anlatmış yada ben anlamadım . ehliyetinizi geri almadan araç kullandınız ve kullanırken alkollüydünüz ? eğer durum böyleyse gayet güzel olmuş . yanlış anladıysamda düzeltin lütfen .

Type-R
16-10-2011, 12:41
ehliyetin yokken tekrar araç kullaniYosun .hem de alkollü olarak.pes yani+ bencede.

Hem insanların canı hemde kendi canını tehlikeye atıyon farkında değilsin heralde?.! Umarım o ehliyeti hiç alamassın.;)

weST.27
16-10-2011, 12:41

aynen çok şükür öyle bir alışkanlıgım yok,inşallah sigarada bitiyor yava yavaş 16. gün.kötü olmş 2 sene ve para cezası of.

Frid
16-10-2011, 12:42
Arkadaş 6 aylık süre dolmadan ,2. cezada 2 yıla çıkartamazlar diye düşünüyordu heralde ama oluyor demek ki.

2 yılı dolmadan yine yakalanırsa yani 3. kez oluyor 5. yıl gidiyor ehliyet

Enes-x
16-10-2011, 12:43
2 yılı dolmadan yine yakalanırsa yani 3. kez oluyor 5. yıl gidiyor ehliyet

Aynen ehliyeti tekrar eline almasına gerek yok el koyulmuşkende süre uzatılabiliyor cezanın tekrarında bende öyle biliyorum.

Jem89
16-10-2011, 12:44
Sürücü, alkolmetre ile yapılan test sonucunda alkollü çıkarsa; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48/5 maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (6) ay süreyle Trafik Polisince geri alınır.

Aynı sürücü aynı suçu işlerse; yine Kanunun ilgili maddesi gereğince para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (2) yıl süreyle Trafik Polisince geri alınır.Aynı sürücü üçüncü kez alkollü olarak araç kullanırken tespit edilirse, kanunun ilgili maddesinde belirtildiği şekilde para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (5) yıl süreyle Trafik Polisince geri alınır. Ayrıca (6) aydan az olmamak üzere hafif hapis cezası uygulanılır. (5) yıl süreyle geri alınan sürücü belgesi sahipleri, 5. yılın sonunda, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri muayenesi sonrasında durumu uygun olanlara belgeleri iade edilir.

Kaynak : Alkoll Ara Kullanma - Alkol Dzeyinin Hesaplanmas - lkemizde yasal alkol snrlandrlmas, yeni mit src kursu, alkol yasa, alkoll src, alkoll fr, trafik polisi, alkoln zararlar, alkoll srcye verilen ceza, ka promil alkole izin verilir, alkoll ara kullanan (http://www.yeniumitehliyet.com/faydalibilgi20.php)

Burak K.
16-10-2011, 12:44
Alkol içilir tamamda,alkollüyken direksiyona geçmek saçmalık...

Eğer ben evde içiyosam arabanın anahtarlarını ayıkken saklıyorum sarhoş kafayla bir şey yapmıyayım diye. Dışarda içiyosamda arabasız çıkıyorum zaten tavsiye ederim sanada kafan rahat oluyo bin taksiye git...

orhanerdogan
16-10-2011, 12:46
bence buna da şükür etmelisin. Ehliyetsiz alkollü başka bir olaya karışsan 2000 tl civarında toplam cezanın ne kadar ufak olduğunu anlardın.

M U R A T
16-10-2011, 12:49
dayı bende neyi anlamadığını anlamadım ehliyetine el konulmuş sen yine alkollü direksiyona geçmişsin ehliyetini almamalarını mı bekliyordun??

olcay_bora
16-10-2011, 12:51
bende o durumdatyım sorun yok yaa 2 sene daa ehliyetsiz gezceksin kaybetcek bişeyin yok en azından :D hapis cezan var onu nakte cevirip ikamet adresine postalıolar gidip ödüosun 2 sene daa bekliosun he bide ilk 12 ay içinde gidip sürücü davranısı geliştirme egitimi alman lazım yoksa ehliyeti geri alamazsın onunda 390 lira harcı var o kdr 24 saat egitim görüosun ne zmn müsaitsen gidip 24 saati tmmlıosun fln takma kafana gecer yeterki bidaa aynı şekilde yakalanma cunku o zmn japis nakte cevrilmio giriosun içeri

XoR
16-10-2011, 12:51
http://funnysz.com/wp-content/uploads/2011/06/9a527_fail-owned-pregnancy-alcohol-fail.jpg

otto985
16-10-2011, 12:52
Alkollü başka birinin canına bişey olsaydı para kurtarmazdı

Allah korusun

Geçmiş olsun

Jem89
16-10-2011, 12:54
bende o durumdatyım sorun yok yaa 2 sene daa ehliyetsiz gezceksin kaybetcek bişeyin yok en azından :D hapis cezan var onu nakte cevirip ikamet adresine postalıolar gidip ödüosun 2 sene daa bekliosun he bide ilk 12 ay içinde gidip sürücü davranısı geliştirme egitimi alman lazım yoksa ehliyeti geri alamazsın onunda 390 lira harcı var o kdr 24 saat egitim görüosun ne zmn müsaitsen gidip 24 saati tmmlıosun fln takma kafana gecer yeterki bidaa aynı şekilde yakalanma cunku o zmn japis nakte cevrilmio giriosun içeri

Akıllanmadım devam edicem diyosun yani.

Allah korusun birisinin karısına,kızına,çocuğuna çarpsan ne olur biliyormusun ? Alkollüyken değil bak.. Gündüz vakti gezerken.. Adamı linç ederler linç..

Ben ehliyetimi aldıktan sonra kullanmadım bi daha alkollü.. İçersem de veriyorum taksiye 20-30 lira.. Tertemiz gidiyorum evime.. Gerek yok arkadaşlar.. Cezalar çiğnenmek için falan demişler size herhalde.. Ama yok öyle değil..

Her kötü şeyi düşünmeniz lazım..

olcay_bora
16-10-2011, 12:55
bu arada bnm mahkeme kagıdını buldum 30 gün hapis günlük 20 TL baz almışlar 600 tl ilk 15 gün içinde ödenirse 450 tl olmuş bnde o şekil yatırmışım. ama hala cezamı ödemedim mesela oda 500 küsürdü o gece kesilen cezam ben sanslıydım ama ilk seferinde de ikinci seferinde de polis aldı ehliyetı yazdı cezayı yoldan gecen birini cagırdı aracı teslim almış gibi imzalattı beni yolladı :) ne günlerdi be allah bidaa göstermesin alkollu oturmamak lazım direksiyona yada içtin eglendin arabada uyu 2 3 saat kendine gel promilin düşsün öle çık yola

olcay_bora
16-10-2011, 12:57
Akıllanmadım devam edicem diyosun yani.

Allah korusun birisinin karısına,kızına,çocuğuna çarpsan ne olur biliyormusun ? Alkollüyken değil bak.. Gündüz vakti gezerken.. Adamı linç ederler linç..

Ben ehliyetimi aldıktan sonra kullanmadım bi daha alkollü.. İçersem de veriyorum taksiye 20-30 lira.. Tertemiz gidiyorum evime.. Gerek yok arkadaşlar.. Cezalar çiğnenmek için falan demişler size herhalde.. Ama yok öyle değil..

Her kötü şeyi düşünmeniz lazım..

arabayı ehliyet kullanmıyor ben kullanıyorum insan kullanıor o yuzdn ddm ama alkollu gez demedim kimseye dememde ben bile gezmiorum..

Jem89
16-10-2011, 12:58
arabayı ehliyet kullanmıyor ben kullanıyorum insan kullanıor o yuzdn ddm ama alkollu gez demedim kimseye dememde ben bile gezmiorum..

Tabiki ehliyet kullanmıyor.. Ama sen ışıklarda dururken arkadan biri gelip çarpsa bile sen suçlusun.. Bİliyosun dimi bunuda :) Neyse herkesin kendi kararları.. Allah kazalardan belalardan korusun hepimizi..

Kakus
16-10-2011, 13:02

Abi peki para cezasına çevirmeyip 30 gün yatma şansımız var mı?

olcay_bora
16-10-2011, 13:02
Tabiki ehliyet kullanmıyor.. Ama sen ışıklarda dururken arkadan biri gelip çarpsa bile sen suçlusun.. Bİliyosun dimi bunuda :) Neyse herkesin kendi kararları.. Allah kazalardan belalardan korusun hepimizi..

tabiki öle amin allah hiç birimize göstermesin

olcay_bora
16-10-2011, 13:03

buna sn krr veremiosun çünkü mahkemeye cıkmıosun. snn maddi durumuna göre onlar krr verip ne şekilde ödeyeceksen yatarakmı parayla mı snn adresne kararı bildiriolar

Jem89

Tam hatırlamıyorum ama soruyolardı sanırım.. Üstünden 2-5 sene falan geçti hatırlamıyorum ama para cezasına çevirecekmisiniz diye soruyorlardı.. Tam emin değilim gerçi :)

mgnPower
alkollu arac kullanıp yakalaniyorsunuz birde konu aciyorsunuz ? bu isin sakasi eglencesi yada mazereti olamaz bana gore. ha bir bira ha bir 70lik. ne fark eder. alkol alarak direksiyon basinda kendilerine zarar verenlere olenlere gidenlere sakatlananlara gram aciyamiyorum etme bulma dunyasi diyip geciyorum lakin birde baskasina zarar verip canina malina kasdedenlerdende zerre kadar haz etmiyorum. bu yazdiklarim bazilarini rahatsiz ederse kusura bakmasin kimse. alkolik haraket engellenemez lakin isin belli bir tedbiri ve onlemi alindigi takdirde her turlu icerim bende :) alkollu arac kullaniminda 6 ay 2 sene yok para cezasi degil direk yazacan cezayi alacan ehliyeti surucuyude goturecen hapise pasa pasa yatacak isi gucu esi colugu cocugu hep beraber cekecek bunun cezasini bak bakalim yaparmi bir daha. tekrar soyluyorum kusura bakmasin bu konuda kimse iki elinin arasina basini koyup bir dusunun basiniza gelecebilecekleri. omrunuzun geri kalanini yatalak sakat kalmak karsinizda hic tanimadiginiz masum insanlarinin canina kasdetmek birinci derece cinayet tesebbusu degilde nedir ? bunun hakli bir mazereti yada nedeni olamaz olmamali. taksi var dolmus otobus var en olmadi alkol kullanmamis bir arkadasiniz vardir illaki. lutfen iki kere dusunup bir kere karar verin bu konuda.

*AddO*
16-10-2011, 13:08
Paraya dönüştürülen hapis cezası sicile işleniyor mu?

Jem89
16-10-2011, 13:09
Sicile işleniyor mu bu, paraya dönüştürülen hapis cezası ?

Sicile işleniyormu bilmiyorum ama çevirmelerde falan çıkıyor..:) Ben radar yemiştim gündüz vakti alkol muaynesi yapmışlardı.. Hiç kimseye yapmazken :)

Starion
16-10-2011, 13:11
Sürücü Davranışları Geliştirme kursuna mutlaka bir sene önceden hatta imkanınız var ise hemen başvurun. Bu kurslarda inanılmaz derecede sıra var ve siz ilk müracaatınızı yaptığınızda direk 7 8 ay sonraya gün veriliyor. Bu kursu tamamlamadanda ehliyetinizi alamayacağınız için bazen 2 yılı dolan kişiler yaklaşık bir sene daha bu kursun tamamlanmasını bekliyor ki berbat bir durum haliyle. Bu arada bir kez daha alkollü yakalanırsan ehliyetin 5 yıl gidecek ve hatta çıkacağın mahkeme karşısında hakimin iradesine göre ömür boyu ehliyetten men bile olabilirsin.

@Lp2
16-10-2011, 13:17
cok guzel olmuş ıyıkı almışlar ehlıyet ını bence hıc vermesınler

sweet_vtec
16-10-2011, 13:20
+1:icon_tup:

khan
16-10-2011, 13:20
Allollu yakalanip ehlyeti kaptiriyorsun, sonra ehliyetsizken tekrar yakalanip 2 cezayi yedim diye veryansin ediyorsun. Yasada hata var evet senin ehliyetsiz olarak yakalanmisken alkollu sekilde ehliyetli muamelesi gormemen lazim, direk ehliyetsiz ve alkollu muamelesi gorup hapis yatman bence daha dogru bir uygulama olurdu.

dayi_selman
16-10-2011, 13:21
benımde sormak istegim buydu ehlıyete el konulmuşken ve süresi dolmamışken yine süre uzuyormu eger öyle ise bi daha tövbe :)
ki zaten dolmasına 1 gün kalmıştı bende 1 gün kaldı bıdaha binemem zaten diye sonkez alkollü çıkmıştım ki sonuç 2 yıl :(

dayi_selman
16-10-2011, 13:34
arkadaşlar ben veryansın etmıyorum aglayıp sızlayıp şikayet etmıyorum yaptığımın bi tutar yanı yok ki zaten fazlasıyla pişmanım yok gidip hapis yat yok şu yok bu diye adi bi suçlu gibi alaycı cevap yazacak olan yazmasın
süreklı sarhoş gezen birisi degilim ki o gün mecbur kaldım araca binmeye ve süremin dolmasına 1 gün kalmıştı aklıma takıldığı için sordum
sadece o sürenin sürekli işliyormu diye merak ettim

dayi_selman
16-10-2011, 13:38
işte almak istegim cevap teşekkurler

dayi_selman
16-10-2011, 13:39
Aynen ehliyeti tekrar eline almasına gerek yok el koyulmuşkende süre uzatılabiliyor cezanın tekrarında bende öyle biliyorum.

işte iştedigim cevap buydu arkadaşlar

EgemeN.
16-10-2011, 14:02
benımde sormak istegim buydu ehlıyete el konulmuşken ve süresi dolmamışken yine süre uzuyormu eger öyle ise bi daha tövbe :)
ki zaten dolmasına 1 gün kalmıştı bende 1 gün kaldı bıdaha binemem zaten diye sonkez alkollü çıkmıştım ki sonuç 2 yıl :(

arkadaşlar ben veryansın etmıyorum aglayıp sızlayıp şikayet etmıyorum yaptığımın bi tutar yanı yok ki zaten fazlasıyla pişmanım yok gidip hapis yat yok şu yok bu diye adi bi suçlu gibi alaycı cevap yazacak olan yazmasın
süreklı sarhoş gezen birisi degilim ki o gün mecbur kaldım araca binmeye ve süremin dolmasına 1 gün kalmıştı aklıma takıldığı için sordum
sadece o sürenin sürekli işliyormu diye merak ettim

Ben mi yanlış anladım yoksa bi tutarsızlık mı var ?

Quantum
16-10-2011, 14:05
Mecbur kaldım da kullandım diye bir şey yok..

Ben salak mıyım arabayla gittiğim yerde içiyorsam arabayı oraya bırakıp taksi ile eve geliyorum? Fantazi mi yapıyorum.. Parayı harcayacak yer mi bulamıyorum..

Alkolden ehliyete el konulup ehliyetsiz yakalanıldığında da süre cezası uygulanmalı..

Alkollü bir şekilde direksiyona geçmekten ne zaman vazgeçecek bu millet? 2 bira seni sarhoş etmiyor ama reflekslerini azaltıyor.. kendi canını düşünmüyorum zaten onu göze alarak oturuyorsun direksiyona da başka birisine/arabasına çarparsan konuyla alakasız olan birisinin ertesi gün öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınır.. Kimin ne hakkı var buna?

Trafik cezalarında ise para cezası vermek önemli değil.. Tıkır tıkır tahsil edecek.. Maaşına el koyacak.. Banka hesaplarından kesecek otomatik.. Bankasal işlem yaptırtmayacak.. Böyle toplarsın cezayı.. 3 sene sonra nasılsa affedilecek sıfırlanacak salak mıyım ödeyeyim diyor insanlar..

ÖTV diye ota boka zam geçireceklerine önce ceza harç ve vergileri adam gibi toplasınlar..

2 yıl ehliyetsiz kullanırım diyor ehliyetine el konulan kişi ya da kktc den ehliyet çıkartıyor kendine.. Yok öyle dünya.. Alkolden ehliyetsiz yakalanan adamı at içeri kalsın 10 gün ihtar niyetine, bak bakalım direksiyona geçiyor mu.. Çıkıp tekrar aynı şekilde yakalanırsa at bi 3 ay daha..

Amerikada hollywood yıldızları bile tek tek içeri giriyor alkolü araç kullanmaktan.. Yakalanır yakalanmaz direkt tıpış tıpış nöbetçi mahkeme, adında kodese..

İçki içiyor muyum? Evet içiyorum.. Ama alkolü araç kullanmak konusunda evet çok sertim..