Orijinalini görmek için tıklayınız : plaka değişikliği?
RottingChrist
16-10-2011, 16:29
arkadaşlar,
bir motosiklet var plakası tesadüfen adım ve soyadımın harflerine denk geldi. şimdi ben bu motorun üzerindeki plakayı başka bir motora veya arabaya devir edip kullanma imkanım var mı? ilanlarda bazen görüyorum plaka verilmeyecektir falan diyor. nasıl olur bu işler bilgili arkadaşlardan yardım lütfen.
Araçların ikisinin de satış görüp yeni plaka çıkarılması gerek ki istediginiz plaka boşa çıksın. Boşa çıkan plakayı da almak için yine emniyete gidip ben bunu almak istiyorum diyorsunuz bir mikar bağış ! karşılığında veriyorlar.
O ilanlarda plaka verilmeyeecektir diyenlerde "kendinize yeni plaka alın" demek istiyorlar , noterde plaka değişecek diyorlar , yani alıcı noter sordugunda " plaka değişmeyecek " derse , plaka falan yalan olur :)
Emniyete gidip ben bunu almak istiyorum diyebilirdiniz eskiden olsa ama şu an oturduğunuz yani ikamet ettiğiniz ilçeye göre plaka verilebiliyor
Hangi ilçede iseniz o ilçenin belli harf grupları var eğer noter satışı esnasında plaka değişikliği istiyorum derseniz ancak o harf grubunu alabilirsiniz
Veya çok uğraşmak istiyorsanız harf grubu nerde ,hangi ilçede ise oraya taşınmış gibi göstermenin yolunu ararsınız..
RottingChrist
16-10-2011, 16:35
motoru hurdaya ayırıp plakasını boşa çıkarabilirmiyim?
Araçların ikisinin de satış görüp yeni plaka çıkarılması gerek ki istediginiz plaka boşa çıksın. Boşa çıkan plakayı da almak için yine emniyete gidip ben bunu almak istiyorum diyorsunuz bir mikar bağış ! karşılığında veriyorlar.
O ilanlarda plaka verilmeyeecektir diyenlerde "kendinize yeni plaka alın" demek istiyorlar , noterde plaka değişecek diyorlar , yani alıcı noter sordugunda " plaka değişmeyecek " derse , plaka falan yalan olur :)
Emniyete gidip ben bunu almak istiyorum diyebilirdiniz eskiden olsa ama şu an oturduğunuz yani ikamet ettiğiniz ilçeye göre plaka verilebiliyor
Hangi ilçede iseniz o ilçenin belli harf grupları var eğer noter satışı esnasında plaka değişikliği istiyorum derseniz ancak o harf grubunu alabilirsiniz
Veya çok uğraşmak istiyorsanız harf grubu nerde ,hangi ilçede ise oraya taşınmış gibi göstermenin yolunu ararsınız..
Bunu söylemeyi unutmuşum ben benim plakalarım oturdugum yere ait oldugu için ikametgah sorunum olmadı , şansıma.
motoru hurdaya ayırıp plakasını boşa çıkarabilirmiyim?
Hurdaya ayırsanız bile belli bir süre düşmüyor plaka bildiğim kadarıyla çünkü ben ANL yi alırken sonu 12 olmayan başka plaka istedigimde sorgularda boş gözüken fakat zayi plaka oldugundan dolayı veremediler , o nedir bilmiyorum yazılışı da doğru mudur onu da bilmiyorum :)
EmrahErdogan
16-10-2011, 16:42
Motorsiklet mağazamız ve müşavirlerimiz var . İstersenız ozelden numara verebılırım konusmanız için ?
RottingChrist
16-10-2011, 16:42
anladğım kadarıyla benim bu işi yapacak zamanım ve imkanım olmayacak. şimdilik böyle binelim motorumuza. teşekkürler arkadaşlar.
RottingChrist
16-10-2011, 16:45
tşk. arkadaşlar gayet açıklayıcı cevaplar verdiler. :icon_tup:
Motorsiklet mağazamız ve müşavirlerimiz var . İstersenız ozelden numara verebılırım konusmanız için ?