Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 GTI ses sistemi
Arkadaşlar yeni model araçlarda anfi bass vs olmamasına rağmen gayet tatminkar stereo ses sistemleri mevcut...Bende aracımda anfi ve bass kullanmadan bu sekilde tatminkar bir sistem kurabilirmiyim ? Ne gibi ürünler kullanmalıyım? Yeni araçların coğu 6hoparlörlü tabi bende 2 ad 13cm 2 ad 10cm lik hoparlörler var...
Sözün özü 4 adet hoparlör ve bir ana ünite ile anfi ve bass kullanmadan yeni araçlardaki gibi stereo bir sistem kurabilirmiyim ? Kurabilirsem hangi ürünlerle bunu sağlayabilirim ?
Ses sistemi ve tesisat işlerinden hiç ama hiç anlamam bu yüzden cok teknik olmadan bana yardımcı olursanız sevinirim :)
Teşekkürler....
EmrahErdogan
16-10-2011, 22:40
Ana unıte ıcın pıoneer tavsıye ederım .
pandızotu bozmak ıstersen orata 4 adet oval kolan onerırım yıne pıoneer he bozmam dersen onlere 13 cm hoporler arkalara aynı sekılde ısını gorebılecegını dusunuyorum ..
ama ufak bır jbl bass olsa hıc fena olmaz :)
Suan arabamda sony marka ana ünitem var 4*50 cıkıslı önlerde 13 cm 2 adet navitech arkalardada 2 adet 10 cm pioneer kolonum var...
Panzotu bozmam zaten...
Sadece 4 adet hoparlör ile güzel akustikte kaliteli bir ses alabilirmiyim bası ve tiziyle...
Anfi ve bass sevmiyorum anfiyi sabitlemek için koltuk delmek zaten olmayan bagajımıda kabinle doldurmakta istemiyorum :D Ne emmeye ne gömmeye yani :D :D
EmrahErdogan
16-10-2011, 23:03
ehehe :)) o zmm 4 adet sony kolon alabılırsın ama sadece tız bır ses alırsın sesı actıkca yıne bozar.
söle bır tavsıyede daha bulunayım . ana unıte varsa ufak bır amfı alabılırsen 4 takım mıd bass harıka olur :)
evren önce adam gibi yalıtım yapmalısın bence.
Batu onur abiyle konustuk bugün ben düşünüyordum yalıtım olayını onur abiyede söyledim nasıl olur yapsak filan diye adam bence bir faydası olmaz dedi direk soğuttu fikirden :D
evren senin kendi yapıcagın yalıtımın faydası pek olmaz tabi. Profesyonel yardım alman lazım :)
Bence 2 öne 2 arkaya toplam 4 tane component tak.
Ana ünite de Pioneer Deh-P6050UB öneririm temiz 2. el bulursan güzel olur sıfırını bulamayabilirsin.
YavuzNaz
17-10-2011, 11:27
evren bende 28cm bas var kabinli, amfi kabin üzerinde montajlı sök tak yapıyorum, oldukça pratik önde hertz mid var 13cm arkada 10cm pioneer kolon oldukça memnunum tavsiye ederim.
anfi ve bass kullanamdan o kaliteyi alamazsın ;) anca arkaya kaliteli oval takarsan bass öyle gelir ama onada anfi lazım 10 ve 13 lük hoparlörle olcak iş değil senin istediğin, bol bol mid ve tiz dinlersin şu anki sisteminle...
mehmetRS
17-10-2011, 12:10
bu kendinden cok güzel sistemi olan aracların bir cogunda ekstra bir sub bas var sanırım.. bagajın bir y erlerine v.s. gizliyorlar ufakta olsa birşey ???
28cm veya 20cm kabin üzerinde anfisi olan basslar varsa onu düşünebilirim yavuz abi yani benim istediğim güm güm müzik dinlemek değil sadece kaliteli müzik dinlemek...
@BRETE
Abi teşekkür ederim yorumun için 2011 araçlardaki ses sistemi nasıl böyle kaliteli oluyor ve gayet güzel bas vuruyor peki Mehmet RS abinin dediği gibi anfi ve bass mı var üzerinde ?
Batucum zaten o işi ben beceremem yani arabanın hertarafını sökerim sonra birdaha takamam yaparsam öyle birşey prof olarak yaptırırım zaten :)
Şimdi ben önlere 13cm mid tiz takımı alsam crosoverlı arkalarıda 10cm olarak alabileceğim en kaliteli hoparlörü alsam yinede istediğimi elde edemezmiyim ?
amfi olmadan kaliteli ses alamazsın bence bende de 2 adet jbl amfi 38 cm kabinli bass 2 takım komponent vardı ama bagaj iptaldi sıkıldım bu durumdan kabinli bası ve mono amfiyi söktüm stereo amfi ve 2 takım mid kaldı ses gayet kaliteli baslar zayıfta olsa tatminkar.
EmrahErdogan
17-10-2011, 13:23
1 Adet sterıo amfi + 2 Takım Mid bass ( 4 adet ) Çok iyi olur tekrarlıyorum :)
Evrenim kaliteli bir işçilikle bence alabilirsin istediğin sesi. Öncelikle çıtırdan bir yalıtım yapabilirsin ve çokta faydasını görürsün. Sonra kapıya takacağın kolonların mutlaka kasnak ile kapının sacına oturması ve hava geçirmemesi lazım. Bu olay tok bir bass için şart öbür türlü bırtlıyor.Marka model seçimi yapmak kolay sen önce dediklerimi yapmaya bak :)
Evrenim kaliteli bir işçilikle bence alabilirsin istediğin sesi. Öncelikle çıtırdan bir yalıtım yapabilirsin ve çokta faydasını görürsün. Sonra kapıya takacağın kolonların mutlaka kasnak ile kapının sacına oturması ve hava geçirmemesi lazım. Bu olay tok bir bass için şart öbür türlü bırtlıyor.Marka model seçimi yapmak kolay sen önce dediklerimi yapmaya bak :)
OK abi araba sanayiden cıksın senle detaylı bir istişaresini yapalım bu konunun :D
Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler...Mid Tiz takımı içinde marka model tavsiyelerinizi bekliyorum 13cm olacak tabi...
Hepinize tekrar teşekkürler...
YavuzNaz
17-10-2011, 13:36
evren tam istediğin ayarda dinliyorum bende öyle gümbürtüden hiç hoşlanmam çok temiz çalışıyor şuan midlerin iyi olsun yeter :) ama en basit ve uygulanabilir sistem bu
EmrahErdogan
17-10-2011, 13:37
Focal bu işte 10 numara ;)
OK abi araba sanayiden cıksın senle detaylı bir istişaresini yapalım bu konunun :D
Cevap yazan arkadaşlara teşekkürler...Mid Tiz takımı içinde marka model tavsiyelerinizi bekliyorum 13cm olacak tabi...
Hepinize tekrar teşekkürler...
tamamdır hallederiz :) 13cm mid tiz içinse hertz hsk serisi var ona bakarız gayet güzel çalar olmadı en kötü jbl gto serisi alırız.
tamamdır hallederiz :) 13cm mid tiz içinse hertz hsk serisi var ona bakarız gayet güzel çalar olmadı en kötü jbl gto serisi alırız.
Tamam abi ben hiç anlamam rms i ayrı dert watt ı ayrı dert anasını satayım :D
13cm infinity component jbl75,4 veya muadili bir anfi arkaya 20 veya 25 cm bass coşturur seni arkada zaten 10 cm va orayada 10 cm güzel bi koaksiyel takarsan o kaliteyi yakalarsın ama yalıtım şart zaten fabergede yazmış bunu;) yeni araçlarda kolonlar artık kaliteli ve araca göre hesaplanıyor hepsi ve en az 6 hoparlör kullanıyorlar bazılarında anfi ve bass mevcut mesela mazda 6 serisi arka camda çalan free air bass var ve bose marka ;) kıyak yani senin anlıyacağın yaptırmaya kalksan 1500 alırlar
Wind of VW
20-10-2011, 16:41
bagaj hacmini etkilelememek adına slim woofer olmasıl azım bir ara çok kunuşulmuştu. işinizi görebilir. bir amfi boyutlarında olabiliyordu sanırım boyutları. bagajın bir tarafına amfi diğer tarafına woofer monte edilerek hem yerden kazanç sağlanır hemde koltuklar delinmemiş olabilir.
Teşekkürler önerilerinizi dikkate alıcam ilk işim yalıtım işi olucak kapılar bagaj taban güzelce yalıtım yapıcam daha sonra bu konudaki tavsiyelerinize göre mid tiz takımı alıcam...
İbo yakın zamanda eskişehire gelicek zaten onlada güzel bir fikir alışverişimiz olur inşallah...
Tabi mid tiz takımı almadan önce bu konuyu bi hortlatırım :D
Wind of VW
21-10-2011, 11:43
bu arada pandizota birşeyler takmak isterseniz eğer eskiden yan sanayi pandizotlar satılıyordu. genelde orjinali bozmamak için onlardan temin edip ihtiyaca göre kesilip biçiliyordu.
tolgasena
22-10-2011, 16:19
eğer yüksek dB'lerde birşey düşünmüyorsan yalıtıma gerek yok..
evet yeni model araçlarda harika frekansları sıkınıtısız alıyoruz ama şöyle bir durum var..
fabrikanın kendisi için ürettiği kolon (neredeyse profesyonel komponent) kendi ana ünitesinde iyi çalıyor..
heh şöylede bir durum var.. kaliteli bir komponent takımı alıp 4x50 bir ana ünite ile çok yüklenmemek şartıyla güzel ses alabilirsin..
Ama bahsettiğimiz midler kicker jbl değil..
onu yapana kadar 4 kanal küçük bir amfi ve 2 tk. komponentle harikalar yaratabilirsin.. ki 106'ya ne koyarsan çalıyor arkadaş :D