PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik Testleri...

ilkercom
17-10-2011, 11:52
Lastiklerle ilgili yerli yabancı testlerin olduğu dökümanlar varsa paylaşalım.

Şu sıralar lastiklerle ilgili bir sıkıntım mevcut.

Özet geç diyenler aşağıda koyu yazılan kısma bakabilir.

Aracım FN civic. 225 / 45 / 17 91W lastikler var. ( 2010 10, hafta üretim tarihi)
Aracı 1 sene oluyor alalı. Ben aldığımda eski sahibi Pirelli P7 cinturato takmıştı.
Lastikler sıfırdı kısacası.
İlk aldığım zamanlar yol tutuş ve yüksek süratte stabilite gerçekten çok çok iyiydi.
Daha sonra aracın fren performansını beğenmedim EBC delikli disk balata seti aldım.
O sürede arka amortisörleri de değiştim. Fakat hala ilk zamanlarda ki verimi alamıyorum. Ya benim kullanma sitilim artık aracı limitlerine ulaştırdı ya da lastikler biraz sertleşti. Araç 200 km hızlarda eski stabilitesi ile ilerlemiyor. rüzgardan daha çok etkileniyor.

Şu an lastiklerim diş derinliği olarak sıfırdan farksız açıkçası. Ancak konu güvenlik.

Lastikleri bir şekilde değişeceğim. şimdi veya yaza çıkarken.

İstediğim şey güvenlik. yarışan eden birisi değilim. ıslak zeminde veya kalitesiz asfaltta biri önüme zıpladığında durmak istiyorum.

Sizce Tercihim ne olmalı.

Goodyear F1 assymetric ( arkadaşımın 320 sinde vardı çok beğeniyordum )
Bridgeston potenza S1
Michelin PILOT sport ps3 ( yine test ettiğim fena olmayan bir lastik)
Continental Conticontact 3 ( bunu yine bir arkadaşım özellikle tavsiye etti.)
Nokian (bunu hesaplı alabiliyorum yorumlar fena değil)

Islak zeminde fren performansı iyi olmalı.
Soğukken iyi tutunmalı. ( şimdi ki lastiğim ısınınca iyi ama soğukta çok kötü)

Okuyan herkese teşekkürler.

Cevaplar için ayrıca teşekkürler.

nakayama
17-10-2011, 11:57
s001 e verdim oyumu ama advan sport'öneriririm hemen hemen aynı fiyatlarda

mehmetRS
17-10-2011, 12:16
michelin yumusak bir hamura sahiptir, ısınmadanda iyi yol tutabilir diyorum bende..ama yüksek süratlerde güvenmiyorum micheline, gerçi 200 km/s ile gidiyorsanız güvenebileceğiniz tek birşey vardır o da Allah :)

Eworen
17-10-2011, 12:25
Okuduğum dergi testlerini bulmaya çalışırım bulabilirsem yayınlarım
Ama aklımda kalan net birşey var oda GoodYear Asyymetric in çoğu testlerde çok iyi sonuçlar elde edip 1. olduğudur..

grkm
17-10-2011, 12:25
Bridgestone : Tepkileri 10/10 , sogukken tutunması rakiplerine göre zayıf , kuru asfaltta ötmez. Uzunu ömürlü ve güçlü yanaklara sahiptir.

Michelin : Her ortamda her koşulda en iyi o tutunur , çabuk balon yapar , çabuk biter ama kulalnım zevki de 10 numara olan bir lastik

Goodyear : Uzun zamandır kullanmadım, ancak hatırladıgım kadarıyla yine de keyifli sürüsü vardı .

Continental : Michelin ve Bridgestone arasında bir lastik ama ben pek ısınamıyorum hala.

Nokian : Tavsiye ederim !

EMG
17-10-2011, 12:27
Ben nokian veya yokohama derim

crazydog
17-10-2011, 12:34
P Zero derim :D

ilkercom
18-10-2011, 14:08
Cevaplar için teşekkürler. İncelemeye devam.

individual
19-10-2011, 16:57
Anket'de yoktu yokohama tek geçerim ben.Yokohamadan önce kumho,toyo, falken,bridgestone marka lastikler kullandım.Yanlız yokohamadan aldığım fren performansı ve virajlardaki kafadan kayma sorununu kaldırdı.

ilk tercihim yokohama sonra falken olur.

ilkercom
19-10-2011, 17:06
Alternatif markalar da olabilir.

Her türlü tavsiyeler değerlendirilecek.

Bu gün incelediğim bir test sitesinde ( tyrerewiev gibi bişeydi)
En yüksek puanı eagle f1 assymetric 2 almış.

conti de iyi puan almış.

ilginç olan ise benim lastikler de beğenilmiş.
Kullanıcı yorumları enteresan...

grkm
19-10-2011, 17:56
siteler taraflı puanajlar içerebiliyor...

Tire Rack - Your performance experts for tires and wheels (http://www.tirerack.com) u öneririm ben reviewler konusunda

johoho
19-10-2011, 22:37
bu sitedeki yorum ve testlere bakmanizi tavsiye ederim.
Tyre reviews, tests and ratings | the online tyre guide (http://www.tyrereviews.co.uk)

arfy
19-10-2011, 22:44
S001 tavsiye ederim .. ısındıktan sonra özellikle yol tutuş ve frenaj anlamında memnun kalırsın.. cupra , M3 ve c180 amg comp da kullandık ve kullanıyoruz ..

ilkercom
19-10-2011, 22:45
bu sitedeki yorum ve testlere bakmanizi tavsiye ederim.
Tyre reviews, tests and ratings | the online tyre guide (http://www.tyrereviews.co.uk)

yukarda yazdım bu siteye baktığımı. Teşekkürler.

bu arada asymmetric2 Tr ye gelmedi sanırım.
conti sc 5 zaten yok :S

ilkercom
19-10-2011, 22:47
S001 tavsiye ederim .. ısındıktan sonra özellikle yol tutuş ve frenaj anlamında memnun kalırsın.. cupra , M3 ve c180 amg comp da kullandık ve kullanıyoruz ..

işte sorun ısınma konusunda. akşam iş çıkışı 2, km de hızım yaklaşık 160 km oluyor.

S.Özeren
19-10-2011, 22:49
potenza kullanıyorum çok iyi biraz ısınması gerekiyo sadece ama ısınma süresi abartıldığı kadar uzun değil

aknnn
19-10-2011, 22:59
ömür anlamında baktığın zaman bridgestone nerdeyse hepsini bozar bu bence önemli bi detay japonyadan gelen lastikler türkiye yol şartlarına göre üretiliyor yanaklar çift kat işlemeli bununla ilgili bi sorun yaşamak istemiyorsanız direk bir adım öne çıkar arfy pzerocuydu cubrayla başladı ve s001çi olarak devam ediyor ısınma konusundada öyle sorunu olucak bi durumu söz konusu değil ;)

HondatugraL
19-10-2011, 23:54
ilk tercihim yokohamadan yana olurdu sonra bridgestone ile mişelin

Jeandan-R
20-10-2011, 00:13
Bende fk2 varken lastik araştırması çok yapmıştım, en son s001de karar kıldım. Bu arada 2kmde aracı 160lere çıkarmak araç açısından ne kadar iyidir o da tartışılır tabi :)

turbo16
22-10-2011, 01:29
toyo t1 r bulmaya çalış derim

onn_dear
22-10-2011, 01:39
1.6 ies imde Bridgestone kullanmıştım çok memnundum 200+ lara kadar sıkıntı yaşamadım hiç yalnız kuru asfaltta hiç ötmüyordu sinir oluyordum :D :D
şu an ki 1.4is te continental var eh işte idare eder.