ilkercom
17-10-2011, 11:52
Lastiklerle ilgili yerli yabancı testlerin olduğu dökümanlar varsa paylaşalım.
Şu sıralar lastiklerle ilgili bir sıkıntım mevcut.
Özet geç diyenler aşağıda koyu yazılan kısma bakabilir.
Aracım FN civic. 225 / 45 / 17 91W lastikler var. ( 2010 10, hafta üretim tarihi)
Aracı 1 sene oluyor alalı. Ben aldığımda eski sahibi Pirelli P7 cinturato takmıştı.
Lastikler sıfırdı kısacası.
İlk aldığım zamanlar yol tutuş ve yüksek süratte stabilite gerçekten çok çok iyiydi.
Daha sonra aracın fren performansını beğenmedim EBC delikli disk balata seti aldım.
O sürede arka amortisörleri de değiştim. Fakat hala ilk zamanlarda ki verimi alamıyorum. Ya benim kullanma sitilim artık aracı limitlerine ulaştırdı ya da lastikler biraz sertleşti. Araç 200 km hızlarda eski stabilitesi ile ilerlemiyor. rüzgardan daha çok etkileniyor.
Şu an lastiklerim diş derinliği olarak sıfırdan farksız açıkçası. Ancak konu güvenlik.
Lastikleri bir şekilde değişeceğim. şimdi veya yaza çıkarken.
İstediğim şey güvenlik. yarışan eden birisi değilim. ıslak zeminde veya kalitesiz asfaltta biri önüme zıpladığında durmak istiyorum.
Sizce Tercihim ne olmalı.
Goodyear F1 assymetric ( arkadaşımın 320 sinde vardı çok beğeniyordum )
Bridgeston potenza S1
Michelin PILOT sport ps3 ( yine test ettiğim fena olmayan bir lastik)
Continental Conticontact 3 ( bunu yine bir arkadaşım özellikle tavsiye etti.)
Nokian (bunu hesaplı alabiliyorum yorumlar fena değil)
Islak zeminde fren performansı iyi olmalı.
Soğukken iyi tutunmalı. ( şimdi ki lastiğim ısınınca iyi ama soğukta çok kötü)
Okuyan herkese teşekkürler.
Cevaplar için ayrıca teşekkürler.
Şu sıralar lastiklerle ilgili bir sıkıntım mevcut.
Özet geç diyenler aşağıda koyu yazılan kısma bakabilir.
Aracım FN civic. 225 / 45 / 17 91W lastikler var. ( 2010 10, hafta üretim tarihi)
Aracı 1 sene oluyor alalı. Ben aldığımda eski sahibi Pirelli P7 cinturato takmıştı.
Lastikler sıfırdı kısacası.
İlk aldığım zamanlar yol tutuş ve yüksek süratte stabilite gerçekten çok çok iyiydi.
Daha sonra aracın fren performansını beğenmedim EBC delikli disk balata seti aldım.
O sürede arka amortisörleri de değiştim. Fakat hala ilk zamanlarda ki verimi alamıyorum. Ya benim kullanma sitilim artık aracı limitlerine ulaştırdı ya da lastikler biraz sertleşti. Araç 200 km hızlarda eski stabilitesi ile ilerlemiyor. rüzgardan daha çok etkileniyor.
Şu an lastiklerim diş derinliği olarak sıfırdan farksız açıkçası. Ancak konu güvenlik.
Lastikleri bir şekilde değişeceğim. şimdi veya yaza çıkarken.
İstediğim şey güvenlik. yarışan eden birisi değilim. ıslak zeminde veya kalitesiz asfaltta biri önüme zıpladığında durmak istiyorum.
Sizce Tercihim ne olmalı.
Goodyear F1 assymetric ( arkadaşımın 320 sinde vardı çok beğeniyordum )
Bridgeston potenza S1
Michelin PILOT sport ps3 ( yine test ettiğim fena olmayan bir lastik)
Continental Conticontact 3 ( bunu yine bir arkadaşım özellikle tavsiye etti.)
Nokian (bunu hesaplı alabiliyorum yorumlar fena değil)
Islak zeminde fren performansı iyi olmalı.
Soğukken iyi tutunmalı. ( şimdi ki lastiğim ısınınca iyi ama soğukta çok kötü)
Okuyan herkese teşekkürler.
Cevaplar için ayrıca teşekkürler.