Orijinalini görmek için tıklayınız : Alıyorum Tsi..
Merhaba arkadaşlar,abiler. Seat ibiza 1.2tsi dsg modeli bir araç alıyorum allah kısmet ederse ama tabiki burda sormadan tartışmadan alamam :) sizde nasıldır araç ben gittim baktım içime sindi tek kapı istiyorum zaten... tsi motor olmasıda benim hoşuma gitti 105hp bir güç üretiyor ve yazılımla 125hp e yükselebiliyor :) başka neler yapılır bu araca öyle 140hp e dayandıralım isterim :):) araç hakkındaki görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim saygılar
bence alma.. 1.2 motor hafif kalıyor.. alanlar hemen satıyor.. daha geçen hafta bu forumda birisi jettasını satılığa çıkarmıştı.. 1.2 TSi idi..
1.2TSI DSG İbiza ile kalkışta günlük kullanımda oldukça seri birçok 2.0 atmosferik arabayı alırsın.
İbizanın kasası hafif olduğu için çok çok yeterli az yakan bir araç. Ama Jetta gibi ağır kasada aynı atiklik ve ekonomi yok malesef.
Kesinlikle alınacak motor-şanzıman kombinasyonu.
ama ibiza ve jetta bir değil bence ibiza için uygun bir motor bu jetta için yetersiz kesinlikle ama bence mantıklı hem görüntüsü güzel hemde eklemelerle keyifli bir hale getirebilirsin bence güzel karar hayırlı olsun şimdiden :)
jetta agır bir araç ama.. kaldıki zaten yazılım filtre ile güzel olabilir..
valla alabileceksen 122 liğini al.. ;)
sonra pişman olursun..
122 olursa tabiki daha bi başka olur :D ama genede ibizanın iyi olduğunu düşünüyorum ben abi :)
öyle bir modeli varmiki? ben 1.2tsi bakmıştım 122lik hiç göremedim
Erdem bey'e mesaj attım yazılımla ilgili sağ olsun geri döndü ve yazılım degerini şu şekilde söyledi 105 hp 175nm -131 hp 218nm !!! bence gayet iyi bir sonuç güzel bir filtre ile ne dersiniz... amacım yürümesi değil sadece keyif versin bana kasa güzel e birazda gitsin gitmez diyenerde var ama siz ne düşünüyosunuz beyler
Gokhan43
17-10-2011, 20:36
valla alabileceksen 122 liğini al.. ;)
sonra pişman olursun..
Neden pişman olsun ki ? Sanki 1.6 8v motor seçeneğini alıyor gibi kötülüyosunuz 1.2 tsi motoru ?
Gokhan43
17-10-2011, 20:38
Erdem bey'e mesaj attım yazılımla ilgili sağ olsun geri döndü ve yazılım degerini şu şekilde söyledi 105 hp 175nm -131 hp 218nm !!! bence gayet iyi bir sonuç güzel bir filtre ile ne dersiniz... amacım yürümesi değil sadece keyif versin bana kasa güzel e birazda gitsin gitmez diyenerde var ama siz ne düşünüyosunuz beyler
1.2 TSi için yazılım geldiyse süper haber , hemen arkadaşa ileteyim :)
Değerler de çok iyi :)
Neden pişman olsun ki ? Sanki 1.6 8v motor seçeneğini alıyor gibi kötülüyosunuz 1.2 tsi motoru ?
kötülemiyorum.. arkadaşa yetersiz gelir, keşke 122 lik alsaydım diye pişman olur.. alacak kişi 50 yaşında hımbıl bir adam veya arabadan anlamayan bir kadın şöför değil ki. 18 yaşında kanı deli dolu akan bir genç.. şimdiden modifiye etmeyi düşünüyor.. almışken iyisini alsın diyorum.. mesela ben de 1.4 TSi 140 hp golf alacağım kısmetse.. :)
Gokhan43
17-10-2011, 20:44
kötülemiyorum.. arkadaşa yetersiz gelir, keşke 122 lik alsaydım diye pişman olur.. alacak kişi 50 yaşında hımbıl bir adam veya arabadan anlamayan bir kadın şöför değil ki. 18 yaşında kanı deli dolu akan bir genç.. şimdiden modifiye etmeyi düşünüyor.. almışken iyisini alsın diyorum.. mesela ben de 1.4 TSi 140 hp golf alacağım kısmetse.. :)
1.4 tsi 122lik versiyonu yok , FR var 150 HP ve Cupra modeli var 180 HP. Gönlü ister tabi bu modellerden birisini almayı arkadaşın ama aradaki fiyat farkları ne olacak ?
Ayrıca pişman olacağını sanmıyorum , ayrıca yaklaşımınızı doğru bulmadım hocam yaş 18 deli dolu diye o zaman parası olan her genç gitsin güçlü araçlar alsın etsin :)
peki arkadaşım uzatmayım.. 1.2 alsın.. :D
3 ay sonra yorumlarını okuruz kısmetse.. :)
Gokhan43
17-10-2011, 20:46
peki arkadaşım uzatmayım.. 1.2 alsın.. :D
3 ay sonra yorumlarını okuruz kısmetse.. :)
Uzatıcak bi durum değil yahu :) Hem 122'lik versiyonu yok Ibiza'nın yani tek alternatifi FR ve ya Cupra alması onların da 1.2 TSi'a göre fiyat farkları ortada :)
yani soner bey sakın yanlış anlamayın beni ama şöyle söyliyim size benim şuanki aracım 2004 model 2.0motor bir 307 ve otomatik vites e sahip 136hp+ 3-5hp bir araç ve seatı kullandıgımda size yemin ederim eksik his etmedim daha atikti ilk 2 viteste.
yani soner bey sakın yanlış anlamayın beni ama şöyle söyliyim size benim şuanki aracım 2004 model 2.0motor bir 307 ve otomatik vites e sahip 136hp+ 3-5hp bir araç ve seatı kullandıgımda size yemin ederim eksik his etmedim daha atikti ilk 2 viteste.
soner bey diyene kadar soner abi desene yahu :D :D devlet dairesi mi burası :hahaha:
prensip meselesi abilik farklı bir kavramdır soner bey :)
gambit49
17-10-2011, 20:51
1.2 tsi pek dayanikli motorda degil deniyor
dayanıklı değilmi oh bi iddia kötü oldu sorun çıkartmasın başımıza ?
Jön Türk
17-10-2011, 20:57
Dün Auto Show da inceledim 1.2 SC modelini.düz vites 31bin tl fiyatı vardı kampanyada sanırım.Golf kadar oturaklı gelmedi ama hoş görüntüsü vardı.alınabilir.
diğer tsi lar içinde benzer söylentiler vardı,1.2tsi da başınız yanabilir -fındık kadar turbodan olmadık güçler almaya çalışırsanız-
ErenErdem
17-10-2011, 21:02
neye göre dayanıksız olmuş ki?
ben hiç görmedim duymadım da.
keyifle alınıp binilesi bir araç, kasayı da çok rahat standart haliyle kaldırır, 1.2 tsi 4 silindir 16v motor.
Gokhan43
17-10-2011, 21:04
TSi motor çıktığından beri zaten hep bi söylentiler falan :)
mesela halk arasında 140 lık TSi lar içinde "arızalanıyo, tutulmadı" şeklinde yorumlar dolaşıyor ama buna rağmen alacağım :)
valla ozaman 1.2tsi alıyorum beyler nediyosunuz :D yazlım filtre yaparız bide güzel bi ses veririz kat iptali tarzında oooh kulanırım 3-4 sene allahın izniyle ?
Gokhan43
17-10-2011, 21:11
Fazla takılma sen sorunludur vs gibi yorumlara :) Allah korusun istenmedik bişey olursa da zaten sıfır araç gider çarparsın servisin suratına aracı :)
Yazılımla zaten daha da tatmin edici performansa ulaşır kendi sınıfında rahat rahat binersin :)
Ibiza 1.2 TSI var bizde, cok cok yeterli bir arac, ortalama 7.8 litre civari yakiyor. Arkadasin Golf 1.6 TDI'i ile deneme yaptik 1.2 daha seri aklinizda olsun :)
Not: 1.2 TSI motorlara henuz yazilim yapilamiyor diye biliyorum ben.
mert_leon
17-10-2011, 21:13
ben kullanmıştım ve oldukça tatminkar yani o motor ibizaya cuk oturmuş. bence mantıklı bi seçim hayırlı olsun. bide cupra tampon taktımıydı ona dadından yenmez :D
Herkez sorun der durur atar bilen bilmeyen benim cevremde birsuru tsi bar 170 lik gt var en basitinden herkez alan arkadasima motor biter yok turbo bozulur gibi bir dunyasey soyledi araba 80k kilometre oldu tik yok ve gayet basarili kkndisyonda
Al dostum al hayırlı uğurlu olsun..
Kafanda rahat olsun.. Hiç bişey olmaz.
Yalnız yazılım olayını paraya kıy orjinal yada vw üzerine tecrübeli bir firmada yaptır..
Keyifle bin...
Teşekkür ederim hayırlısıyla bu ay içinde hallediyorum araç işini.. Yazılım işine gelince ECUFAST-ERDEMM ' bey e sordum ne olur yazılım diye sonuçları attı yapılıyor herhalde yoksa yapılamıyor derdi ama ?
1.2TSI kullanmayan yetersiz vs. der kullanıncada OHA iyiymiş der o kadar sölüyorum. İbiza için geçerli bu sölediğim. 1.2TSI DSG oldukça atik bir araç.
1.2 tsi 1.6 atmosferiklere göre daha canlı bir motor, jettayıda kaldırır ibizayıda.
1.2 tsı kullanıcıları var bızım seat(scw) forumunda.Gayet memnunlar arabalarından.Agır araba olmadıgı ıcın cekısı flan guzel.Yakıt konusunda uzmuyor.Ayrıca yazılım da yapılıyor bu motora yeterkı turkıyede yapabılen olsun.7 ılerı dsg konusunda seslı calısması harıcınde sıkıntı cekmezsın.Seslıden kasıtta cok takıntılı degılsen zaten ses flan gelmez kulagına.Tsı ların sorunlu oldugu flan da tamamen hurafedır.Bızım forum bastan asagıya 1.4 tsı leonla dolu ve su zamana kadar arabamda sorun var dıye sıkayet eden duymadım.Ibızanın 1.2 t 105,1.4 turbo+sc 150 Fr ve 1.4 turbo+sc 180 Cupra-Bocanegra modellerı var asırı besleme olarak.
arkadasımın kız arkadasında var .1.2 falan ama hiç öle görme diye üstüne
basa basa anlattı arkadasım cok güzel baya gidiyo heleki yazalımdan sonra cokta güzel olur bence :)
alper_pug
18-10-2011, 02:08
Test sürüşü yapmıştım 1.2 tsi dsg Sc modeliyle gerçekten hayran kalmıştım , hiç beklenmedik bir performansı vardı benm için. Takmıştım kafayı test sürüşü yaptıktan sonra fakat kısmet olmadı. Hayırlı olsun şimdiden güle güle uzun yıllar binersin inşallah :)
2011 yilinda kulaktan dolma bilgilerle araba almayi birakalim artik. Hocam git test kiyasla begenirsen al. Yok benim komsumun abisinde var cok yakiyo onlar, yok dayaniksizmis geciniz bunlari. Volkswagen gibi turbo ve direkt enjeksiyonla bu kadar sene hasir nesir olmus bir firma müsade edinde saglam bir motor yapsin.
Birinci el kullanicisi olarak soyluyorum, 10 bin km oldu motordan cok memnunum gözum kapali onreririm. Bilgisayardan girdiðimde detaylica aciklarim.
Arkadaşlaryeni konu açmak istemedim bende bir ara ibiza sc almayı düşünüyordum ama sonradan bmw aşkı tekrar ağır bastı 2001 model 3.20ci bakıyorum 37-38bine kadar.. Acaba diyorum ibiza sc mi alsam, birisi 31.000 kampany fiyatı demiş ama sitesinde boşu 35.400 yanılmıyorsam..
Hani araç daha keyifli olur size
Boost Up
18-10-2011, 03:22
Aracı kaç paraya alacaksın, bilmiyorum ama 2. el golf tsi lara yönelmeni öneririm. tek kapı istiyosanda gel senide Alfa Romeocu yapalım:) Al bi tane 1.4 turbo 135 hp lik:)
Ama alabiliyorsan 1.4 TSI al tabi 125 liklerden, downpipe ve yazılımla epey insanın kalbini kırdım. İnsanların ummadığı bir güç var:D.
Jeandan-R
19-10-2011, 15:23
1.2tsi ibiza stock 1.4 civicin 1 boy önünde gidiyor dsg avantajı sayesinde. Performans olarak fikir verebilir diye düşündüm.
Bu arada turbo lag sinir edici boyutta
arabasızadam
19-10-2011, 15:41
Bence mantıklı bi tercih olur beğendiğim bi araba burdanda daha detaylı inceleyebilirsin Seat Ibiza 1.2 TSI Style Kalbi sağlam - SEAT testleri Arabam.com'da (http://www.arabam.com/Test/Seat-Ibiza-12-TSI-Style/Detay-293736/?vzn=11)
ibiza için yeterli bir motor güzel bir yazılımlada çok keyifli olur.. Şu TSI sorun çıkartıyo patlıyo çatlıyo laflarıda artık gerçekten komik geliyor. Çıktığından beri aynı şey söyleniyor ama TFSI makinelerin neler yaptığı nasıl gittiği ortada..
1085 kg 1.2 turbo ve dsg arac cok ıyı ve cekısıde cok ıyı mıllet 1.2 deyınce performansı dusuk zannedıyor ama arac ıbıza oldugu ıcın dengeler degısıyor... bırde bu var turba basıncını suursuzca acıp gazladıgında tabıkı tsı kotu motor olur hersey kullanıcının elınde