Orijinalini görmek için tıklayınız : 98 1.6 POLO hakkında fikir ?
tolgakaynak
17-10-2011, 21:20
arkadaşlar 98 model otomatik 1.6 polo HB almayı düşünüyorum ama hiç bi fikrim bilgim yok.
araç nekadar yakar?
vites geçileri nasıl ?
Musti PoweR
17-10-2011, 21:23
classic alcaksan sakın alma :) yaklasık 3 sene kullandım 12.5 a almıstım , bi 12.5 daha masraf ettik. Hb gelince, Bi fikrim yok.
hb arıyor musticim, 2000de değişen kasalar bak kanka en azından o kadar eski olmasın
classic alcaksan sakın alma :) yaklasık 3 sene kullandım 12.5 a almıstım , bi 12.5 daha masraf ettik. Hb gelince, Bi fikrim yok.
sen heralde pert halde aldın :) Ben full+full bakımsız aldım :D 1 senedir kullanıyorum tüm parçalarını da oem aldım orjinal olarak motorum aft tüm motor bakımları buji ıvır zıvır 650 tl para harcadım şimdi keyifle biniyorum :icon_tup:
1.6 da motor nedir? 100 hp mı yoksa düşük olanlarımı? Bendeki 100 hp düz vites lpg ile uzun yol 175 kuruş şehir içi kullanımıma bağlı full basarsam 250 kuruş yakıyorum. Otomatik 1.4 kullandım vites geçişlerinde bir sıkıntıda görmedim
tolgakaynak
17-10-2011, 21:31
benim kriacım galericide bugun bitane getirdi 142binde 1.6 otomatik 98 model sunroflu 1 parça (ön çamurluk değişenli) 14milyar istiyor !
aracı kullandım vites geçişlerini beğendim insanı secdeye yatırmıyor en azından . gerçi nedir ne değildir bilmiyorum şanzımanı nasıl anlarım kaç hpdir falan sormadım
Musti PoweR
17-10-2011, 21:36
sen heralde pert halde aldın :) Ben full+full bakımsız aldım :D 1 senedir kullanıyorum tüm parçalarını da oem aldım orjinal olarak motorum aft tüm motor bakımları buji ıvır zıvır 650 tl para harcadım şimdi keyifle biniyorum :icon_tup:
1.6 da motor nedir? 100 hp mı yoksa düşük olanlarımı? Bendeki 100 hp düz vites lpg ile uzun yol 175 kuruş şehir içi kullanımıma bağlı full basarsam 250 kuruş yakıyorum. Otomatik 1.4 kullandım vites geçişlerinde bir sıkıntıda görmedim
1.6 100 hp olan , valla bi keresinde komple bakıma girdi baskısındanbalatasından şanzımana kadar bütün alt takım parçları değişti 3 bin lira para verdim , lambada sensörüne 200 e yakın para verdim , beynine 3 bin lira verdim. para sıkıntı değil gecenin saat 1 inde beyin arıza yaptı giresunda kaldım. bi ton muhabbet :D faturası duruyordu evde bulursam pm atarım tarayıp :D
2. el piyasası çok yüksek gidiyor. Geçen ay bir akrabam 13.5k ya satdı hanımının arabasını. Oda 2 parça boyalıydı otomatik vites sunroof klima vs. 100 bin üstüydü km si.
1.6 100 hp olan , valla bi keresinde komple bakıma girdi baskısındanbalatasından şanzımana kadar bütün alt takım parçları değişti 3 bin lira para verdim , lambada sensörüne 200 e yakın para verdim , beynine 3 bin lira verdim. para sıkıntı değil gecenin saat 1 inde beyin arıza yaptı giresunda kaldım. bi ton muhabbet :D faturası duruyordu evde bulursam pm atarım tarayıp :D
Aboooo sen çokk kötü yakalanmışsın belli :o Evlerden ırak düşmanımın başına vermesin kötü bir durumdur bilirim. Bende o yüzden bir fransız markasından nefret ederim benide bol dağında 1.5 gün rezil etmişti :icon_tup:
tolgakaynak
17-10-2011, 21:40
naptın yaa denizdenmi cıkardın :S:S neden bukadar masraf cıktı
2. eli çok güzeldir. Sürekli elimde bulunur bir polo..
Yakıta gelince benzinli güncel fiyata göre 35kuruş felan yakarsın..
Lpg de 1998 1.6 lar 24-25kuruş yakıyor. (lpg 2.5tl)
Bu rakamlar benim manuel ölçümüm. Otomatikte ise az yaktığını söyleyen var çok yaktığını söyleyen var kullanmadım da almadım da ne yalan söyleyeyim :)
tolgakaynak
17-10-2011, 21:42
2. el piyasası çok yüksek gidiyor. Geçen ay bir akrabam 13.5k ya satdı hanımının arabasını. Oda 2 parça boyalıydı otomatik vites sunroof klima vs. 100 bin üstüydü km si.
o zaman bana gösterilen aracın fiyatı normal sanırım buan göre
tolgakaynak
17-10-2011, 21:45
2. eli çok güzeldir. Sürekli elimde bulunur bir polo..
Yakıta gelince benzinli güncel fiyata göre 35kuruş felan yakarsın..
Lpg de 1998 1.6 lar 24-25kuruş yakıyor. (lpg 2.5tl)
Bu rakamlar benim manuel ölçümüm. Otomatikte ise az yaktığını söyleyen var çok yaktığını söyleyen var kullanmadım da almadım da ne yalan söyleyeyim :)
tamm o zaman ben az yaktıran insanlardanım:) varmıdır bi dertleri sıkıntısı kronik olarak bide 1.6 98 modeller kaç hp oluyor
Kişisel düşüncem fiyatlar yüksek gidiyor. Aceleniz yoksa biraz daha bekleyin derim. Bayram arifesi fiyatlar uçuşda.Aşşağı düşecektir. Otomatik bazı araçlarda düz vitese göre %5-10 civarı fark eder ama bu kullanana da bağlı olarak artar yada azalır :) Motor kodunu öğrenin bence en güzeli.
tamm o zaman ben az yaktıran insanlardanım:) varmıdır bi dertleri sıkıntısı kronik olarak bide 1.6 98 modeller kaç hp oluyor
Tolga ,
75 hp ,98 Polonun sadece bobini yolda bırakır adamı.. Alırsan ne olur olmaz değiştir 60tl.. Başka da sıkıntı çıkarmaz. Birçok parçası ucuzdur.. Ve hep derim Polo her zaman paradır :D Bugün ilana koysan temiz orjınal bır poloyu haftasında satarsın ;)
tolgakaynak
17-10-2011, 21:57
poloların otomatiğinde sıkıntı yaşarmıyım ?
tolgakaynak
17-10-2011, 21:58
Tolga ,
75 hp ,98 Polonun sadece bobini yolda bırakır adamı.. Alırsan ne olur olmaz değiştir 60tl.. Başka da sıkıntı çıkarmaz. Birçok parçası ucuzdur.. Ve hep derim Polo her zaman paradır :D Bugün ilana koysan temiz orjınal bır poloyu haftasında satarsın ;)
onu değiştirirm sorun değil:) 1.6 araca görede 75 hp azmış yaw:D
Almadan önce lift e çıkarıp yağ kaçağı varmı kontrol edin. Kolay kolay sorun çıkarmaz bence.
Musti PoweR
18-10-2011, 00:08
naptın yaa denizdenmi cıkardın :S:S neden bukadar masraf cıktı
genç bi cocuktan alınca böyle oluyo :) herşeyini idarelik yaptırmış biz baktırdıgımızda bişey yoktu 2 parça boya vardı arka sol kapı ve arka sol camurlk. ufaktan ufaktan masraf cıkarttı :) 4 kere motor kulagı kırıp yolda kaldım :D + olarak beyin için giresunda yolda kaldım , ön takıma bi kere girdi 3 bin lira verdim. classicden başım cok agrıdı. dısından cok guzel duruyodu cok diri idi.
1.4 sportline alırsan 1.6'ya nazaran daha sağlam gider.. :) Bence sportline bak. :)