Orijinalini görmek için tıklayınız : Coilover patlamiş mi ?
By_HaNNibaLL
18-10-2011, 15:21
Bikac gündür araba kalkişlarda sağ taraftan ses gelmeye başlamişti ön takimla ilgili bişeyler oldu diye düşündüm kaldirdim kapinin önünde lastiği söktüm amortisörün komple yağ oldugunu gördüm dönüşlerle vs artik cok fena ses yapiyor
http://img827.imageshack.us/img827/8194/dsc0004cwr.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/827/dsc0004cwr.jpg/)
http://img403.imageshack.us/img403/5316/dsc0007v.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/403/dsc0007v.jpg/)
http://img542.imageshack.us/img542/9720/dsc0010t.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/542/dsc0010t.jpg/)
aynen patlamıs tamir ettirebilirsin
Murat Özcan
18-10-2011, 15:49
patlamış dostum geçmiş olsun
cbrracingteam
18-10-2011, 16:15
paaaat olms cantürk sanırım bnmkide aynısı oldum kaldırdım attm bnde 2 gün sora gine aynısı oluo sök tak 75 tl kargo 15 tl telefon trafiği falan çekilecek dert diil
AHMET1907
18-10-2011, 16:19
Bende BuddyClub D1 var aynısı oldu Tamir ettirdim, 1-2 ay sonra tekrarladı tekrar tamir ettirdim buseferde 5bin km sonra ses yapmaya başladı. Tamir kesin çözüm değil demek istiyorum ne yazıkki
Ses nasıl bi ses arkadaşlar peki?
By_HaNNibaLL
18-10-2011, 16:33
peki tamırden sonra tekrarlar mı
peki tamırden sonra tekrarlar mı
buyuk ıhtımal, dıger arkdslarda yazmıs zaten tamırden sonra problem yasadıgını.
AHMET1907
18-10-2011, 17:02
lak lak lak diye bi ses yapiyor ve tamir işi 2-3 seferden sonra kabak tadı veriyor. Değiştirmek lazimda bi dünya para:(
Hmm anladım benimkilerden sabahları sadece bulug bulug diye bi ses bazen su şişelerinden su cıktıkca içinden cıkan ses gibi ama ne çözemedim :)
yenısını almakta fayda var
benım coıloverlerden tıs tıs ses gelıyor
yenisini al kardeşim hatta imkanın varsa 2 adet alıp tak zaten çok pahalı bişey deil
yenisini al kardeşim hatta imkanın varsa 2 adet alıp tak zaten çok pahalı bişey deil
ne kadar birşey fiyatı acaba
benımde sağ coıloverımda soguk havalarda gıcır gıcır bır ses gelıyor
yanlızca soguk havada yapıyor
herhangı bır yag kacagı yok
ne olabılır acaba?
peki bu coil tamirini kimler yapıyor ?
Low-Rider
18-10-2011, 19:01
peki bu coil tamirini kimler yapıyor ?
İşi bilen her amortisörcü yapar
Coilover ve problemler gecmis olsun sans isi birazda
driftboy
18-10-2011, 19:23
Neyde şansın oldu ki senin coil'dede şansın olsun.. Geçmiş ola..
Neyde şansın oldu ki senin coil'dede şansın olsun.. Geçmiş ola..
Kimbilir nerelere girdi de patlattı..
Kankacım geçmiş olsun..Yukardaki yorumlara bakarak tamir kalıcı bi çözüm gibi gözükmüyo.. Sıfırla gitsin.. :)
By_HaNNibaLL
18-10-2011, 21:17
Bu sıfırla demek yeniden coilover yaptirmak oda 450 lira doğrumudur ?
Sıfırlamak demek yenisini almak mi ?
driftboy
18-10-2011, 21:27
Kanka beni dinlersen hiç gerek yok coil'e. Aldın ne basıldı araba nede saglam kaldı. Tak sen orjinallerini Al bi 3,5 yay devam et ;)
By_HaNNibaLL
19-10-2011, 00:40
öyle muhabet mi olur birader coil yaptirdim bi kere yüzüm gülmedi ben bu coilleri yaptirmak için para vericem öyle mi ? bide tekrar sıkıntı yaratacak
???????????
öyle muhabet mi olur birader coil yaptirdim bi kere yüzüm gülmedi ben bu coilleri yaptirmak için para vericem öyle mi ? bide tekrar sıkıntı yaratacak
???????????
Sen nerden almıştın coilleri abim__?
By_HaNNibaLL
19-10-2011, 00:48
Sen nerden almıştın coilleri abim__?
izmitten Cantürk amortisör abi
İşi bilen her amortisörcü yapar
Kanka onu bende biliyorumda, o işi bilen amortisörcü kim :)
By_HaNNibaLL
19-10-2011, 00:51
Kanka onu bende biliyorumda, o işi bilen amortisörcü kim :)
öyle bi mantik varmi ya bu coilleri biz 1milyoncudan mi aldik 2 ay sonra patlasin diye ki abartisiz bu coillerin sesi 2 haftadir var bugun tak etti artik kız arkadaşim dedi bu ne at arabasi gibi böyle nasil geziyon geldim evin onune söktüm baktim tekerleği yağ içinde
Nazar degmesin diye yazmiyorum da bende baya bi kilometre oldu yaptirali, arada bi vurma yapmasi disinda sikinti yok. Ara Murat abiyi gonder yapsin para almadan, tekrarlarsa da yneisini yapip gondersin, boyle soyle.
Gecenlerde Antalya'dan bir arkadas Polo'suna on-arka yaptirmis bir ton dert yaniyordu, sonra napti bilmiyorum da cok fazla sorun yasayan da var bu iste. Ben sansli kesimdenim sanirim, Allah korusun :)
öyle bi mantik varmi ya bu coilleri biz 1milyoncudan mi aldik 2 ay sonra patlasin diye ki abartisiz bu coillerin sesi 2 haftadir var bugun tak etti artik kız arkadaşim dedi bu ne at arabasi gibi böyle nasil geziyon geldim evin onune söktüm baktim tekerleği yağ içinde
senin yapacağın bişi yok maalesef, cantürk hangi şartlar altında yapıyor onuda bilmiyorum açıkcası. Bence onlarla bi görüş mutlaka yardımcı olacaklardır. Sonuçta dünya kadar araba yapıyorlar mutlaka bu tarz olaylar ile karşılaşıyorlardır. Ben markalı coil kullandığım halde benim hatunda aynı tepkileri veriyor rahat ol :)
By_HaNNibaLL
19-10-2011, 01:00
Nazar degmesin diye yazmiyorum da bende baya bi kilometre oldu yaptirali, arada bi vurma yapmasi disinda sikinti yok. Ara Murat abiyi gonder yapsin para almadan, tekrarlarsa da yneisini yapip gondersin, boyle soyle.
Gecenlerde Antalya'dan bir arkadas Polo'suna on-arka yaptirmis bir ton dert yaniyordu, sonra napti bilmiyorum da cok fazla sorun yasayan da var bu iste. Ben sansli kesimdenim sanirim, Allah korusun :)
Ben coilim istediğim gibi düşürmedi diye 2 kere ayri ayri dünlerde aradim telefonuma cevap gelmedi FC KANGOO yu aradim dedim aradim acmadilar bi ilgilenirsen sonucta benim muhatabim oyle tamam kardeşim ben halledecem dedi aradan 1 hafta geçti seni arayacaklar denildi ve hala bekliyorum belki yanlişlama başkasi diye ararlar diye
Ben coilim istediğim gibi düşürmedi diye 2 kere ayri ayri dünlerde aradim telefonuma cevap gelmedi FC KANGOO yu aradim dedim aradim acmadilar bi ilgilenirsen sonucta benim muhatabim oyle tamam kardeşim ben halledecem dedi aradan 1 hafta geçti seni arayacaklar denildi ve hala bekliyorum belki yanlişlama başkasi diye ararlar diye
Darlayacaksin veya burada bas bas bagirip soylersin durumu. Bir sekilde ilgilenmeleri gerek, o kadar iyi esnaf soyle boyle esnaf diye ovduler, ben de memnun kaldim cok sukur mukemmel bir is yapmasalar bile parasina gore iyi benim acimdan.
Allah kolaylik versin, zor durumlar, ugrasmasi biktiriyor adami.
nam bunları aynı malzeme aynı kalıte ıscılıklemı yapıyo yoksa fark varmı
S.Özeren
19-10-2011, 01:32
Murat abiye söylersen halleder para almadan gerekirse sıfırını bile yapar o derecede tanıyorum kendisini.. bi ulaş kendisine cep numarası yoksa pm atabilirim
By_HaNNibaLL
19-10-2011, 01:47
Murat abiye söylersen halleder para almadan gerekirse sıfırını bile yapar o derecede tanıyorum kendisini.. bi ulaş kendisine cep numarası yoksa pm atabilirim
Ben kız arkadaşimi babami anami 2 kere aramamişim murat abiyi 2 kere aradim açmadi
maslak namiştayn'e gönder onları ne sorun yaşarsın bı daha nede urunun arkasında durmayan esnafla ugrasmassın benım 3. aracıma yaptırışım ben hiç bi sorun yaşamadım artı ordan yaptırırsan eger garanti belgesi kesip veriyolar ürünlerıylede gayet de iyi ilgileniyolar , genede gönder tamiratınıda yaparlar sana
hacı kız arkdsn senı fena gaza getırmıs :D ama bızede cok dıyolar arkdslar flan ne bıcım araba bu flan.
bnm bır cok arkdsm seyrantepede ankara amortsore yaptrdı daha bı sıkayet duymadım ama kesınlıkle oraya yaptr demıyorum.sonucta kendm oraya yaptrmadım ama yenı adgm arac ıcın bnde orayı dusunuyorum
oguzhan999
19-10-2011, 09:24
patlamıs :( .
Darlayacaksin veya burada bas bas bagirip soylersin durumu. Bir sekilde ilgilenmeleri gerek, o kadar iyi esnaf soyle boyle esnaf diye ovduler, ben de memnun kaldim cok sukur mukemmel bir is yapmasalar bile parasina gore iyi benim acimdan.
Allah kolaylik versin, zor durumlar, ugrasmasi biktiriyor adami.
Övenlerden biriside bendim tarık, 3 ayda 9 kere izmite gittim senlede karşılaştık orda 8 ci seferde söktürüp orjinalleri taktırıyordum sizde ordaydınız, ilk seferlerde ben çukura düştümde patladı sandım coilleri, gittim tek kelime yapmadan söktü yaptı, ama izmite git gel kesilmeyince anladımki murat bey bir yerde eksik birşeyler yapıyor bu nedenle aracımı satamadım canı sagolsun :)
Sıkıntın VArsa Abıcım Gel Izmıte Halletsın Murat Abı Bızde Kullanıyoruz Bu Coıllerı Her Gunde Arabanın Ustundeyız Bızımkılere Bırsey Olmuyorda Senınkıne Kasıtlımı Oldu Sans Olabılır Hepsı Dort Dortluk Olamaz Sen Geldınde Senı Gerımı Cevırdı Murat Abı Esnaf Adamdır Kendısı Gıt Sorununu Soyle O Halletmesse Gel Bana Soyle Bende Dukkanımı Bırakıp Gelıyım Oraya...
By_HaNNibaLL
19-10-2011, 13:02
Sıkıntın VArsa Abıcım Gel Izmıte Halletsın Murat Abı Bızde Kullanıyoruz Bu Coıllerı Her Gunde Arabanın Ustundeyız Bızımkılere Bırsey Olmuyorda Senınkıne Kasıtlımı Oldu Sans Olabılır Hepsı Dort Dortluk Olamaz Sen Geldınde Senı Gerımı Cevırdı Murat Abı Esnaf Adamdır Kendısı Gıt Sorununu Soyle O Halletmesse Gel Bana Soyle Bende Dukkanımı Bırakıp Gelıyım Oraya...
Abi kendin biliyorsun tek araba geldik 2 coil yaptirdik ondan once kac kişi gönderdim murat abiye ama ne bileyim bana ters geldi yani olanlar
Gel Arabanla Sorun Cozulsun Bıtsın Bu Kadar Dert Edılıcek Bı Konu Degıl Bu Basıt Bısey
bayağı can sıkıcı bir durum o kadar para verilip sonrasında problemler yaşanması ister istemez canını sıkıyor adamın
ne kadar birşey acaba ?
driftboy
19-10-2011, 17:24
Gel Arabanla Sorun Cozulsun Bıtsın Bu Kadar Dert Edılıcek Bı Konu Degıl Bu Basıt Bısey
Hatta gelmişken sakaryaya da gel yavrum iyi olur :D
patlamış geçmiş olsun.
eger garantili ürünse yaptırdıgınız yerde tamir ettirin yada imkan varsa en guzeli değiştirmek
Gel demek kolay Mustafa da adam Bursa'dan kalkip gidecek, mazot olmus 4 lira zaten bedavaya gidip gelmiyor ya :) Ben Istanbul'dan vuruntu sesi icin gelmek istemiyorum acikcasi, yolda kalana kadar devam.. :D
By_HaNNibaLL
20-10-2011, 02:27
Gel demek kolay Mustafa da adam Bursa'dan kalkip gidecek, mazot olmus 4 lira zaten bedavaya gidip gelmiyor ya :) Ben Istanbul'dan vuruntu sesi icin gelmek istemiyorum acikcasi, yolda kalana kadar devam.. :D
patlak coille uzun yol yapmak ne kadar mantikli ?
Osman Bahadır
20-10-2011, 09:11
Amortisörcü yapımı(custom) coiloverda bu gibi sorunlar yaşamayan adam kadir gecesi doğmuştur.
Yapılacak birşey yok. Göndersen, tamir etse, bir aya kalmaz yine aynı hale gelir.
Kaldı ki kaliteli bir marka coilover olmadığı sürece bu gibi sorunlar bazı çin-tayvan malı coillerde de yaşanır.
En iyi çözümü herkes biliyor. Ama o da bütçeleri zorluyor maalesef.
Kardesım O Zaman Gonderıcek Coılını Yapılıcak Tekrar Gerı Gonderılıcek Yanı Bunu Bu Kadar Dert Etmenın Anlamı Yok Bende Istnblda Bı IS Yaptırmıs Olsam Sorun Yasasam Ya Benzınlı Aracımla Oraya Gıdıcem Sorunu Cozdurucem Yada Sokturucem Gonderıcem Sorunu Cozucekler Bu Boyledır
Fabrıka Yapımı Almıs Olsak Da Fabrıkasına Gıtmıyormu Bı Sorun Oldugunda Burda Servısı Varmı Marka Coıllerın ?
Bursada olsa zaten arabasını ben alıp götürücem ama adam manisada en kötü artık ben gidip alıcam
Amortisörcü yapımı(custom) coiloverda bu gibi sorunlar yaşamayan adam kadir gecesi doğmuştur.
Yapılacak birşey yok. Göndersen, tamir etse, bir aya kalmaz yine aynı hale gelir.
Kaldı ki kaliteli bir marka coilover olmadığı sürece bu gibi sorunlar bazı çin-tayvan malı coillerde de yaşanır.
En iyi çözümü herkes biliyor. Ama o da bütçeleri zorluyor maalesef.
cok doğru yazılmıs biz arkadasımızın aracına coil yay amortisörcude de işlem yaptırdık sertleştirme mil kısaltma 1 ay kullanmadı sol ön patlamıstı tekar yaptırdık sonra askere gitti suan ne durumda bilmiyorum uygun oluyor ama böyle ugrasması sıkıntı gercekten istanbuldan izmite git gel en az 100tl
By_HaNNibaLL
20-10-2011, 14:35
patlak coiloverle akhisardan izmite gitmek ne kadar mantikli doğru olur herhangi bir sıkıntı yaratir mi cok ses yapiyo
Osman Bahadır
20-10-2011, 14:39
patlak coiloverle akhisardan izmite gitmek ne kadar mantikli doğru olur herhangi bir sıkıntı yaratir mi cok ses yapiyo
Patlak coilover derken senin amortisörün patlak, yayın sağlam. Arabayı tutan yaydır. Amortisör enerji transferini sınırlar. Amortisör olmadığında serbestçe ve kontrolüzce sekersin, yaylanırsın. Dikkatlice gidilebilir. Yolda bırakmaz ama dikkatli olmak lazım. Özellikle virajlara girerken, özellikle viraj içi dalmalarda hıza dikkat edilmeli, kontrol sağlanmalı... Aksi takdirde kontrol kaybolabilir.
Patlak coilover derken senin amortisörün patlak, yayın sağlam. Arabayı tutan yaydır. Amortisör enerji transferini sınırlar. Amortisör olmadığında serbestçe ve kontrolüzce sekersin, yaylanırsın. Dikkatlice gidilebilir. Yolda bırakmaz ama dikkatli olmak lazım. Özellikle virajlara girerken, özellikle viraj içi dalmalarda hıza dikkat edilmeli, kontrol sağlanmalı... Aksi takdirde kontrol kaybolabilir.
Aynen.. Ufak bi yol dalgalanmasında bi anda savurabilir.. Yavaş ve dikkatli olmak lazım..
Dikkatli ol Günayım :) Bence risk alma.. Gönder kargoyla gitsin gelsin ?
By_HaNNibaLL
20-10-2011, 23:18
Valla hafta sonu bursaya ordan izmite gelicektim vazgeçtim orjinallerini bursadan alip gelicem sonra bi şekilde izmite götürecem coilleri
AlwaysFast
13-03-2019, 18:40
Ep3 Typer aracımda Buddy Club Coilover var arka sağ lak lak ses yapıyor İstanbulda bunun bakımını tamirini nerde yaptırabilirim ?