Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sübap Sorunu

RSBurak
18-10-2011, 18:50
Arkadaşlar bugün arabanın yağını değiştirdim.önceki yağda yaptığı subap sesini önemli ölçüde kesti ama yine inceden bir ses geliyor.Birde ses bazen geliyor bazen gelmiyor.Bu önceki yağın verdiği hasardan kaynaklanıyor olabilirmi?Yada yağ pompasındamı bir problem var ?

akıncı
18-10-2011, 19:30
aracın legacy sanırım yağ ne kullandınız dediğinize gore ıtıci sıkıntısı var aracında bıraz daha açıklarsan yardımcı olacak arkadaşlar çıkacaktır

s2k
18-10-2011, 19:31
Arkadaşlar bugün arabanın yağını değiştirdim.önceki yağda yaptığı subap sesini önemli ölçüde kesti ama yine inceden bir ses geliyor.Birde ses bazen geliyor bazen gelmiyor.Bu önceki yağın verdiği hasardan kaynaklanıyor olabilirmi?Yada yağ pompasındamı bir problem var ?

guzel kardesım aracının ne oldugunu soylersen daha cok yardımcı olurlar !

eger ınfodakı arac ıse 1.8 legacy boxer motor ( 4 sene kullandım ) hastalıgı subap sesıdır ve sebebıde hıdrolık ıtıcılerıdır cok kolay bozulurlar cok ınce yag koydugunda sesı keser ancak yag eksıltırsın onun dısında baska sebep aramanın gerektıgını sanmıyorum egzantrıklerı actırıp ses yapanı ıyı bır usta bulabılır degıstırdıgınde ses kesılır yoksa yag subaplara zarar vermez .

ayrıca hava fıltresını kutunun ıcınden cıkartıp gazlarsan ınanılmaz bır ses cıkar o arabadan haberın olsun :D:D:D

RSBurak
18-10-2011, 19:47
Araç 1800 cc boxer resimdeki araç aslında ben buna bir ustanın tavsiyesi ile dizel yağı koydum bu sabah çalıştırdığımda kamyon gibi çalıştı iticilerden acayip ses gelmeye başladı hemen daha önceden sorunsuz kullandığım lpg için üretilen yağ ile değiştirdim yağı.ses kesildi ancak yine ara sıra geliyor sanki yağ iticilere çıkıyor inince ötmeye başlıyor gibi :) abi 4 sene kullanmışsınız parça sorununu biliyorsunuz şimdi hava filtresini çıkarıp basarsam başka bir şeyleri bozarız uğraş dur air flow sensörü 1200 lira civarı :) zaten egzoz var yeterince bağırıyor :) teşekkür ederim bilgiler için.

s2k
18-10-2011, 19:49
Araç 1800 cc boxer resimdeki araç aslında ben buna bir ustanın tavsiyesi ile dizel yağı koydum bu sabah çalıştırdığımda kamyon gibi çalıştı iticilerden acayip ses gelmeye başladı hemen daha önceden sorunsuz kullandığım lpg için üretilen yağ ile değiştirdim yağı.ses kesildi ancak yine ara sıra geliyor sanki yağ iticilere çıkıyor inince ötmeye başlıyor gibi :) abi 4 sene kullanmışsınız parça sorununu biliyorsunuz şimdi hava filtresini çıkarıp basarsam başka bir şeyleri bozarız uğraş dur air flow sensörü 1200 lira civarı :) zaten egzoz var yeterince bağırıyor :) teşekkür ederim bilgiler için.

yav oole cıkar gazla dedıysem makara ıcın ben bazen soker 3-5 sokak gazlardım bı dene bak pısman olmıycaksın :D:D:D

gökberk
18-10-2011, 19:49
O ustadan hemen uzaklaş kardeşim...

RSBurak
18-10-2011, 19:52
yav oole cıkar gazla dedıysem makara ıcın ben bazen soker 3-5 sokak gazlardım bı dene bak pısman olmıycaksın :D:D:D
:D tamam abi denerim çekişte bir değişiklik oluyormu bari :D

RSBurak
18-10-2011, 19:53
O ustadan hemen uzaklaş kardeşim...

yavaş yavaş tanıyorum daha ustaları. tavsiye edebileceğiniz yağ değişim servisi varsa bir daha oraya giderim.

s2k
18-10-2011, 20:01
:D tamam abi denerim çekişte bir değişiklik oluyormu bari :D

cekıste baya bı degısıklık oluyor ama verdıgı gazdakı degısımı soruyosan paha bıcılmez :D:D:D

RSBurak
18-10-2011, 20:04
cekıste baya bı degısıklık oluyor ama verdıgı gazdakı degısımı soruyosan paha bıcılmez :D:D:D
:D tahmin edebiliyorum hele son susturucu varken filtreyi çıkartırsam 5000RPM altında vites değiştirmem herhalde :D

exca
18-10-2011, 20:19
2.5 yıldır açık filtre var kardeşim maf'a hiç bir şey olmadı XD

RSBurak
18-10-2011, 20:26
Maşallah diyelim o zaman :) motor 370.000de birde açık hava filtresi takıp son zamanlarını yorgunluk içinde geçirmesin garibim :)

ProTuner
18-10-2011, 20:30
lpg li subaruların hastalığıdır subap ayarlarının bozulması malesef ve süpap ayarıda motor indirilerek yapılıyor, gerçi senin aracın turbosuz olduğu için inmesine gerek kalmayabilir....

lpg subarularda 40bin km civarlarında subapları bozar, doğan ustanın dediğine görede subapların değişmesi gerekiyor.... arkadaşım bu sıkıntıyı aşmak için hiç üşenmedi abd den forget süpap getirttirti, lpg kullanıyorsan bunun dışında bi çözüm yok haberin olsun..

RSBurak
18-10-2011, 20:35
70bini 2 ye katlamışızdır lpgde herhalde :) bende hiç üşenmeyip EJ20T motor getirticem en sonunda galiba :D peki benzine geçince düzelirmi araç?

ProTuner
18-10-2011, 20:58
hayır düzelmez.. sizin forget subaplara ihtiyacınız var yeni motorla olacak iş değil..

RSBurak
18-10-2011, 21:09
teşekkür ederim bilgiler için.halletmeye çalışacağım bir şekilde.böyle kullansam ne tür sorunlar çıkarır ?

gökberk
19-10-2011, 00:38
yavaş yavaş tanıyorum daha ustaları. tavsiye edebileceğiniz yağ değişim servisi varsa bir daha oraya giderim.

Kardeşim öncelikle sen burda aracın için uygun yağ ve değerini öğren...
Daha sonra yağ değişimi kolay. İstediğin her yerde yaptırırsın.
Yine de bir yer tarif edebilirim.

RSBurak
19-10-2011, 09:58
şöyle bir durum var 10w40 koy dememe rağmen 10w30 daha iyi deyip koyan ustalardan bahsediyorum :) şimdilik değiştirdim yağı.Peki karbüratör ustası varmı işinin ehli ?