Orijinalini görmek için tıklayınız : E-bay hakkında sorgulama
Arkadaşlar bana acil olarak ebay dan yapılan alışverişler hakkında bilgiye ihtiyacım var
ürün siparışı ve gelme süreleri konusunda birde para ödemesini peşin olarak alıyorlarmı yoksa onaylama işleminden sonramı gerçekleşiyor acaba ?
Birde bulgarıstanda subesi varmış doğrumu doğru ise ordan nasıl bır alışveriş yapa biliyorz
Cok konu var gerci. Para pesin gidiyor, ama mal gelmezse eger, parani alabiliosun iade.
Urunun gelme suresi de ulkeden ulkeye degisir
react1ve
18-10-2011, 21:44
Arkadaşlar bana acil olarak ebay dan yapılan alışverişler hakkında bilgiye ihtiyacım var
ürün siparışı ve gelme süreleri konusunda birde para ödemesini peşin olarak alıyorlarmı yoksa onaylama işleminden sonramı gerçekleşiyor acaba ?
Tamamen alacagınız urunle alakalı hersey..Genelde eğer Amerika'dan alındıysa ürün
kıtalararası olduğu için ciddi sürelerde geliyor 2ay gibi..Ödemeyi de paybal tarzında banka hesabına yapıyorsunuz ürün teslim aldıktan sonra kontrol edip onaylıyorsunuz böylece karşı tarafla ticareti gerçeklestirmiş oluyorsunuz..
yucelebeci
18-10-2011, 21:46
feedback'İ yüksek kullanıcılardan alışveriş yapmanı öneririm yani önceki yaptıgı satışlardan aldıgı yorumların ıyı olmasına dikkat et para direk hesabına gidiyor satıcının kargo süreside seçtiğin posta şekline ve ülkeye göre değişir 5 günde de gelir 15 günde de
react1ve
18-10-2011, 21:50
feedback'İ yüksek kullanıcılardan alışveriş yapmanı öneririm yani önceki yaptıgı satışlardan aldıgı yorumların ıyı olmasına dikkat et para direk hesabına gidiyor satıcının kargo süreside seçtiğin posta şekline ve ülkeye göre değişir 5 günde de gelir 15 günde de
Para nasıl direk hesabına gidiyor satıcının açıklarmısın?Yanlış yönlendirme olmasın..
soyle soyleyım ben kuweyt deyım fakat alıcagım urum ıpone 4 s amerıkadan almayı dusunuyorum fıyatları 600 $ ıle 1200$ arası degısıyo pılanım urunu bulgaristana isteyip orda bir arkaşım aracılığı ile türkyeye sokmak türkiyeyede bayramda gelicem yanı planım bu
GokhanRS
18-10-2011, 21:56
adamın paypal hesabına gidiyor para direk. genelde profili yüksek kişilerden almaya çalış.
mesela mal gelmedi charge back başvurusu yapıp paranı iade alırsın. teslim edildiğini ispatlayamayacağı için paran paypaldan ödenir. adamında paypal hesabında parası varsa paypal bi şekilde ondan tahsil eder yada hesabı bloke olur v.s o kısımları seni ilgilendirmez.
yani genel olarak güvenilirdir. ama şunu unutma 75 euro ve üzeri fiyatlı ürünler trde gümrüğe takılır.
genelde ptt ile almaya çalış yani yerel posta usps gibi (ups değil!) neden dersen usps ile alırsan ptt ile gelir adresine ve gümrüğe takılırsada çok uygun fiyatlara ptt de halledersin işlemlerini.
ama ups gibi özel kargolarla gelirse ve gümrüğe takılırsa ya ürünü iade göndermek zorunda kalırsın yada 70 lira ambar ücreti(beklediği güne göre değişir) + bilmemne dosyası parası. artı yok havaalanına git orda bilmem nerde bilmemneyi imzalat yok geri gel yok bida bilmemne parası öde filan derken canın cıkar.
yani yerel posta hep daha iyidir ptt ye gelir gümrük çıkmazsa direk evine gelir çıkarsada yüzde 18i öder teslim alırsın seni 50 tane yere yollamazlar aynı bina içinde işlemlerini 1 saatte halleder alırsın ürününü.
mümkün olduğunca almadan önce takip numarası iste verebilicekse satın al.
GokhanRS
18-10-2011, 21:58
soyle soyleyım ben kuweyt deyım fakat alıcagım urum ıpone 4 s amerıkadan almayı dusunuyorum fıyatları 600 $ ıle 1200$ arası degısıyo pılanım urunu bulgaristana isteyip orda bir arkaşım aracılığı ile türkyeye sokmak türkiyeyede bayramda gelicem yanı planım bu
telefon alıcaksan iş değişir dediği gibi bg de varsa eş dost akraba oraya aldır ordan bi şekilde sokabiliyorsan sok tabi ülkeye.
çünkü iphone filan ebaydan direk tr ye alınca takılıyor ve teslim alman imkansız gibi. ama teslim alamadığın ürünleri aldığın yere geri yollayıp kargo ücreti hariç kalan parayı iade alabilirsin ebaydan.
react1ve
18-10-2011, 22:00
genelde ptt ile almaya çalış yani yerel posta usps gibi (ups değil!) neden dersen usps ile alırsan ptt ile gelir adresine ve gümrüğe takılırsada çok uygun fiyatlara ptt de halledersin işlemlerini.
Kesinlikle doğru söylüyor bende söyleyecektim bir an aklımdan çıkmış..Gümrüğe takılsa bile gider Topkapı'da makul pul parası vs ödeyerek alırsın posta gümrüğünden..
Kahraman castle
18-10-2011, 22:02
valla nedense bi türlü kanım e-bay ısınmadı
GokhanRS
18-10-2011, 22:04
benim subarunun farı kırıldığında servis 3.000 TL istedi.
ben ebaydan 350 tl ye aldım sıfır olarak çiftini. gelde ebaya ısınama. ben seviyorum ebayı aradaki fiyat farkına bakarsan.
ve üstelik aracı satılığa çıkardığımda millet araçtan çok farları bana satsana diye mesaj atıp durdu. çünkü amerikan farlarda orjinalinden amerikan reflektör sinyaller filan var :D
ben model araçlar için motor esc şase vs vs alıyorum ebaydan sıkıntısız geliyo bazen uzun sürede geliyo ama sonuçta geliyo ayrıca satıcnın numarası yazıyo köşede ordan iletişim kurabilir ingilizce bilen biri
[QUOTE=GokhanRS;2696424]telefon alıcaksan iş değişir dediği gibi bg de varsa eş dost akraba oraya aldır ordan bi şekilde sokabiliyorsan sok tabi ülkeye.
çünkü iphone filan ebaydan direk tr ye alınca takılıyor ve teslim alman imkansız gibi. ama teslim alamadığın ürünleri aldığın yere geri yollayıp kargo ücreti hariç kalan parayı iade alabilirsin ebaydan.[/QUOTE
peki ptt ile gelmesini nasıl isdicem ? kargoyı biz kenmizmi seçiyoruz ?
birde ben atıyorum ptt kargo ile aldım gene gümrükte takılıyormu ?
GokhanRS
18-10-2011, 22:10
bak mesela şu şekilde yapıyor bi çok arkadaşımız.
egzantirik alıcak diyelim ki. fiyat 300 euro. ama 75 eurodan pahalı ürünler gümrüğe takılır yeni mevzuata göre.
peki napıyorlar? önce adama mesaj atıyorlar ben bu ürünü alıcam. ancak yerel posta ile takip numaraları olarak gönderilmesini istiyorum ve fatura tutarının 60 euro olarak yazılmasını istiyorum.
eğer bu dediklerimi yapabiliyorsanız 300 euroyu ödeyip ürünü alacağım. tşkler.
bu şekilde bir mesaj atıyorsun tabi ingilizce olarak. ve genelde aynı gün cevap geliyor tamam alın dediğiniz şekilde yollarız diye. bizde alıyoruz.
he çok dikkat çekicek ürünsede 100 200 euro yazdırırsın. ödersin yüzde 18 kdv yi alır ilerlersin :)
bu arada genelde shipping bölümünde ne şekilde yolladıkları yazıyor. eğer usps yazıyorsa zaten sormana gerek yok.
yucelebeci
18-10-2011, 22:14
Para nasıl direk hesabına gidiyor satıcının açıklarmısın?Yanlış yönlendirme olmasın..
ödemeleri paypal hesabından yaparsın yani banka hesabı gibi düşün kendi kartından adamın hesabına para transfer ediyosun ebay'in bir havuz sistemi mevcut değildir yani
yucelebeci
18-10-2011, 22:16
kardeşim dediğin sistem nasıl olur bilmem ama direk türkiye ye istersen hiç boşuna uğraşma sokman imkansız gibi birşey uğraşmana değmez :icon_tup:
react1ve
18-10-2011, 22:17
ödemeleri paypal hesabından yaparsın yani banka hesabı gibi düşün kendi kartından adamın hesabına para transfer ediyosun ebay'in bir havuz sistemi mevcut değildir yani
ebay tamamıyla güvenli alışveriş adı altında paybal tarzında bir havuz sistemiyle çalışmakta..kredi kartından adamın hesabına para falan transfer olmuyor..para havuza gidiyor transfer saglıklı bir şekilde gerçekleştikten sonra satıcı çekebiliyor parasını..
bak mesela şu şekilde yapıyor bi çok arkadaşımız.
egzantirik alıcak diyelim ki. fiyat 300 euro. ama 75 eurodan pahalı ürünler gümrüğe takılır yeni mevzuata göre.
peki napıyorlar? önce adama mesaj atıyorlar ben bu ürünü alıcam. ancak yerel posta ile takip numaraları olarak gönderilmesini istiyorum ve fatura tutarının 60 euro olarak yazılmasını istiyorum.
eğer bu dediklerimi yapabiliyorsanız 300 euroyu ödeyip ürünü alacağım. tşkler.
bu şekilde bir mesaj atıyorsun tabi ingilizce olarak. ve genelde aynı gün cevap geliyor tamam alın dediğiniz şekilde yollarız diye. bizde alıyoruz.
he çok dikkat çekicek ürünsede 100 200 euro yazdırırsın. ödersin yüzde 18 kdv yi alır ilerlersin :)
bu arada genelde shipping bölümünde ne şekilde yolladıkları yazıyor. eğer usps yazıyorsa zaten sormana gerek yok.
sadece bana su lazım eng kolay sorun yok :D ayem sipik engiliş :D diyelim fiyatı duşurmesini sağladım gene direk türkiyeye isdesem gümrükde takılırmı ?
GokhanRS
18-10-2011, 22:23
sadece bana su lazım eng kolay sorun yok :D ayem sipik engiliş :D diyelim fiyatı duşurmesini sağladım gene direk türkiyeye isdesem gümrükde takılırmı ?
iphone takılır. boşuna alma gelmez. telefon ithalat yapabilirsin bireysel satın alamazsın.
turbo&quattro
18-10-2011, 23:32
Telefoni takiliyor bosuna ugrasmayin.
bende spor yay takımı almayı düşünüyorum 250 dolar sizce alınırmı sorun olurmu eğer olmazsa arabanın yürüyen takımındaki bozuk parçaları oradan almayı planlıyorum :D 2 tane komple aks 124 dolar şaka gibi burda 2500 lira ikisi :)