Orijinalini görmek için tıklayınız : Kış Lastiği Petlas vs. Goodyear
1 2 güne kış lastiği alacağım. Petlasın sitesinden baktım. aracımın sac jantına uygun ölçüye sahip 185/65/15 petlas lastik 133 tl. KDV dahil peşin fiyatı.
fakat bir tanıdığımız vasıtasıyla Goodyear ultragrip8 lastiği yine aynı ölçüler 145 TL üstelik balanstı takma etme vs bütün işlemler ücretsiz birde piranha marka 3.5 inch ekranlı navigasyon hediyesi var. Bana direk Goodyear cazip geldi.
FAkat internetteki ufak araştırmalarım sayesinde ultragrip8 serisinde su tahliye kanalı yok lastik deseninde bu yüzden yağmurlu havalarda çok iyi bir yol tutuş performansı beklememek gerekirmiş. Ankara gibi bir yerde 15-20 gün karın olduğu bir yerde hangisi almak daha mantıklı petlasta bu arada bu bahsettiğim su kanalı mevcut. Petlasında el değiştirdiğini kaliteli lastikler ürettiğini duydum. Fakat bu goodyear ın navigasyon kampanyasıda şahaneymiş açıkçası çok lazımdı iphone un navigasyonu bir yere kadar zaten şarjı az gidiyor :D
Osman Bahadır
20-10-2011, 19:18
Petlas'a liste fiyatından, Goodyear'a piyasa fiyatından bakıyorsun. 15", 65 yanak petlası 100TL'nin altına alabilirsin. 195/65/15'i bile geçen sene 90'a veriyorlardı. Bir de seninki 185 taban... Yani petlas'ı 90'dan hesab et.
Bütçen varsa Goodyear UG serisi oldukça başarılıdır. Tavsiye ederim. Bütçen petlas'a yetiyorsa, petlas kış lastikleri de oldukça başarılıdır. Burun kıvırmamak lazım. Ben kullandım, gayet memnun kaldım.
Yani her iki lastik de parasının hakkını verir.
Goodyear UG8'de su tahliyesi var tabi ki. Tahliyesiz kış lastiği mi olur? Bahsettiğin araştırmanın linkini verirsen inceleriz.
Petlas'a liste fiyatından, Goodyear'a piyasa fiyatından bakıyorsun. 15", 65 yanak petlası 100TL'nin altına alabilirsin. 195/65/15'i bile geçen sene 90'a veriyorlardı. Bir de seninki 185 taban... Yani petlas'ı 90'dan hesab et.
Bütçen varsa Goodyear UG serisi oldukça başarılıdır. Tavsiye ederim. Bütçen petlas'a yetiyorsa, petlas kış lastikleri de oldukça başarılıdır. Burun kıvırmamak lazım. Ben kullandım, gayet memnun kaldım.
Yani her iki lastik de parasının hakkını verir.
Goodyear UG8'de su tahliyesi var tabi ki. Tahliyesiz kış lastiği mi olur? Bahsettiğin araştırmanın linkini verirsen inceleriz.
Aynen öyle abi. Petlas liste goodyear piyasa fiyatı bahsettiğim. Petlasın fiyatı uygun ama 30 40 lira içinde güvenliği elden bırakmak istemiyorum. Su tahliyesinden kastım lastiğin ortasından geçen düz kanal 2 li yada tekli olabiliyor desensiz olan o yok v taban gibi geliyor desenleri ondan bahsettim. Araştırdığım link öyle dergi test i falan değil baya google amcaya sordum forum donanım cıktı oradan kullanıcı yorumlarına baktım sıkıntı olmazsa sitede paylaşayım isterseniz. goodyear ultragrip 8 (http://forum.donanimhaber.com/m_51806477/tm.htm)
Goodyear binek aracımda kullanıyorum aile aracı olmasına rağmen performansından tut yol tutuşuna kadar çok memnunum. Pirelli ve Dunlop lastik dışında lastik kullanmadım spor aracımda ama bu sefer goodyear takmayı planlıyorum. Binek aracıma da lastikler ömrünü doldursun yine goodyear alırım.
Bu arada hesapladım UG nin 4 ü 580TL, 90TL den hesapladığım PETLAS 360 Tl ye geliyor arada 220 tl lik bir fiyat farkı oluyor :/ Navigasyon halen beni cezbediyor :D
Osman Bahadır
20-10-2011, 19:32
Resimlerle göstermeye çalıştığı kanallar su tahliye kanalı değil. O kanallardan su tahliye edilmez. Su ancak yandan tahliye edilir. Onlar su kanalıdır. Aquaplanning'i önler. Tahliye etmez, suda traction sağlar. Ama dikkat edersen goodyear UG8'de sırt deseninde Z şeklinde ayrı ayrı kanallar da açmış. Yani kanallar birbirine bağlı. Ha bu bağ diğerlerindeki gibi doğrusal ve tek çizgi şeklinde değil. Ama var. Bu lastiklerle de aquaplanning sorunu yaşanmaz.
Velhasıl, desen gözüme hoş görünmedi diye lastik kötü olmaz. Testi, teknik çıktıları üretim aşamasında dikkate alınmıştır zaten. goodyear gibi bir markadan bahsediyoruz...
Yok abi kesinlikle lastiği kötülemek değil niyetim :) esas sormamdaki niyetim aradaki 220tl lik farka değermi goodyear yoksa yok gerek yok aynı işlevi petlasta yapar bir navigasyon için o kadar para verme mi diyorsunuz? :)
Osman Bahadır
20-10-2011, 19:39
Yok abi kesinlikle lastiği kötülemek değil niyetim :) esas sormamdaki niyetim aradaki 220tl lik farka değermi goodyear yoksa yok gerek yok aynı işlevi petlasta yapar bir navigasyon için o kadar para verme mi diyorsunuz? :)
Navigasyona ihtiyacın varsa goodyear al.
Yok navigasyona ihtiyacın yoksa, ama hediye edebileceğin birisi varsa ve maddi durum da müsaitse yine goodyear al.
Navigasyon lazım değil, maddi durumun da şu sıralar sıkıntılı ise petlas al.
İkisi de parasının lastiği. İkisi de parasını eder.
Abi çok teşekkür ederim yardımların için çok yardımcı oldun. Son bir soru madem sen bu kadar ilgilendin :) Normal kullanım altında hangisi daha dayanıklı olur kaç sezon götürür mesela? Kuzenin aracındaki michelin alpine 4 kış çıkardı onu mesela.
Geçen kış goodyear kullanmıştım sadece önlerde inanılmaz bir kış performansı var , kesinlikle parasını hakeden bir lastik...
Bence en az 3 sezon çıkartır.3 sene sonra zaten her lastik patatese bağlıyor.
Goodyear 4 sezon oldu artık tırtlamaya başladı ama yinede başarılı hemen salmıyor kendini..
FiReWaLL
21-10-2011, 09:27
Goodyear şuan kar lastiğinde türkiyede ilk markalar arasında test sonuçlarına falan bakarsan dünya üzerindeki bi çok testte ilk sırada , goodyear tak rahatına bak ;)
birde söylediğininn aksine yağmurda en üst tutunma ve fren mesafesi goodyear dır ;)
devil_berk22
21-10-2011, 17:21
bence goodyear alın petlas 1-2 ay kasım-aralık aylarında kullanmıştım hiç memnun kalmadım.
tequila818
21-10-2011, 17:32
Ben hep michelin kullandım kış lastiğinde alpin di sanırım modeli. Karda güzel ancak ıslak zeminde güzel tutmuyor. Deneyip tecrübe eden var mı? goodyear daha iyiyse onu deneyeceğim çünkü.
Ug serisinin üstüne tanımam :) Alpin ler güzel ancak çabuk yıpranıyor. Ug hem sağlam hemde gerçekten güvenlik açısından önde derim...
petlas Türk markası, yorumlara göre aşırı bi kötülüğüde yok bence petlas alın ne gerek var para dışarıya gitsin biraz daha dikkatli kullanırsınız zaten kış problem olmaz :)
bora1311
21-10-2011, 18:08
goodyear ug7 kullanıyorum, tavsiye ederim...
Ya çevremdeki kimse petlası kötülemedi. Genel tepki şu oldu. Petlasla UG i kıyaslayamazsın ama Petlasta iyidir parasının lastiğidir. İmkanın varsa UG al oldu.
tequila818
22-10-2011, 01:23
Ug serisinin üstüne tanımam :) Alpin ler güzel ancak çabuk yıpranıyor. Ug hem sağlam hemde gerçekten güvenlik açısından önde derim...
Peki hiç Hem Ug serisini hem alpin i tecrübe eden birisiyle konuştun mu acaba? Her haftasonu Uludağ'a çıkan birisi olarak doğru bir seçim yapmam gerekiyor.
goodyear ın üstüne kış lastiği daha göremedim ug serisi ezer geçer alayını
Michelin Alpine en iyilerden birisi olarak duydum hiç kullanmadım. Kuzenimin Civic Vtec II de 4 sene kullandı daha yeni bitti lastikler bu sezon oda alacak. UG mi Alpine mi daha iyi bilemiyeceğim fakat UG de sıkıntı yaşayan hiç olmamış 1 tane bile kötü yorum duymadım. Aksilik olmazsa benimde seçimim UG den yana olacak.
mesaj tekrarı yapmışım silinebilir bu postum.
tequila818
22-10-2011, 15:27
Biraz önce fiyat aldım 205 55 16 alpin için 240 TL fiyat verdiler adet olarak. Baya pahalılaşmış kış lastikleri. :(
MehmetUnal46
22-10-2011, 15:41
Aracım BMW E90 kış lastiği olarak petlas kullanıyorum. Ankara'yı bilenler geçen sene Martta yağan karı bilirler. O karda ben arabayla İncek'e çıktım ve hiç sıkıntısız geri indim.Petlas gerçekten kış lastiğini çok güzel yapmış.Ben tavsiye ederim.
Ya benide muallakta bırakan bu durum işte. Kimse Petlasıda kötülemiyor. İkiside işime görecekse ekstra para vermek istemiyorum açıkçası. İncekin oralarda ekstra karlı oluyor. oralarda sıkıntı yapmıyorsa elmadağdada rahatça kullanırım heralde. Birde model değiştirmiş sanırım petlas.
Serkan06
22-10-2011, 21:41
bulabilirsen nokian al, bahsedilen lastiklerin takılı olduğu hiç bir araba geçen seneki deli kar yağışında benim girdiğim yola giremedi hemde sadace önlerde 2 adet var. biraz araştırırsan ne demek istediğimi anlarsın, haa bu arada bahsettiğim yol ankara çetin emeçten portakal çiçeğine çıkan baba bir yokuş... bulursam bu yılda ikitane alıcam, türkiyede bulunması fiyatlarından dolayı biraz zor ama bence araştır.
kickbuttowski
22-10-2011, 22:07
petlas Türk markası, yorumlara göre aşırı bi kötülüğüde yok bence petlas alın ne gerek var para dışarıya gitsin biraz daha dikkatli kullanırsınız zaten kış problem olmaz :)
petlas turk degil uzun zamandir..
baltalamis olacagim kusura bakmayin.. bende de barum marka lastikler var jantlarla geldi hic adini sanini duymadim daha once varmi bilen?
mişlen goodyear ve pirelli arasinda en cok pirelliyi begendim ama nokian hepsinden farkli geldi banada
baltalamis olacagim kusura bakmayin.. bende de barum marka lastikler var jantlarla geldi hic adini sanini duymadim daha once varmi bilen?
Ülkemizdeki lastik sektöründe yabancı sermaye katılımı olmayan tek firma olan şirketimiz, diğer üretici firmalardan farklı olarak askeri uçak lastiği üretim kapasitesine de sahiptir. Zaten ilk kuruluş amacıda budur.
Şirketimiz Hava Kuvvetlerimizin filosunda bulunan tüm askeri uçakların lastiklerini üretmekte ve taleplerini karşılamaktadır.
Ancak, uçak lastiği üretim kapasitemiz Hava Kuvvetlerimizin ihtiyacının üzerindedir.
Bu nedenle, özellikle F 16 uçak lastiklerinin yurt dışına satışı için Pazar araştırma faaliyetlerimiz devam etmektedir.
Bunun yanında, Kara Kuvvetlerimizin ve Jandarma Genel Komutanlığının ihtiyacı olan askeri panzer lastikleri de şirketimizde üretilmektedir.
Şirketimizin yeni sahipleri, Petlas’ı Dünya da ve Türkiye’deki rakipleri ile rekabet edecek konuma getirmek için gerekli yatırımları yapmakta, çalışanlar da bu hedefe ulaşmak için var gücüyle gece gündüz çalışmaktadır.
Petlas Lastik San. Tic. A.. Tarihe - Tarihe (http://www.petlas.com.tr/page.php?ID=5)
demişler..
Ankara iskitlerdeki lastikçilerden gözüme kestirdiklerime üstün körü bir fiyat aldım. ölçüler 185/65/15 michelin alpin 155 tl nakit 165 kart ile, Petlas ta 120 tl nakit kart farketmiyor. hepsindede sök tak balans ücretsiz.
devil_berk22
23-10-2011, 22:39
3 sene önce peugeot aracımda kullanmıştım 15 günde 2 kere araç durup duruken inmişti 1 kerede düz asfalltta patlamıştı benim gözümde 5 para etmez.
kesinlikle Good year Karda ve yağmurda müthiş bir performansı var. 3 senedir ug 500 kullanıyorum Kar yağdığında Ankaranın 4 bir yanına gidip milletin kaldığı yerlere girip rahatlıkla fantezi yapıp çıkabiliyorsun :) Karda dolaşmanın keyfine var ;)
3 sene önce peugeot aracımda kullanmıştım 15 günde 2 kere araç durup duruken inmişti 1 kerede düz asfalltta patlamıştı benim gözümde 5 para etmez.
Lastik inme olayı lastikten olabiliceği kadar janttanda olabilir (eğik ,çatlak,sibop vs. )
Patlama konusunda sert bir cisime gelince markanın pekte önemli olmadığı kanaatindeyim.
Goodyear ultragrip 7 kullandim 2 kis ve sadece önlerde acaip memnundum.
Bu sene ön arka gene ultragrip alacam :)
Valla bende bugün Ankara İvedikten 145 TL ye Goodyear UltraGrip8 aldım yanında navigasyon hediye kuponuyla beraber sökme takma balans ücretsiz kuru yolda bile yazlık bridgestone lardan daha sessiz çok hoşuma gitti umarım kardaki performansıda müthiştir.
Bizde şuan kullandığımız sac jantla petlas var 1.4 Fusion . Islak zeminde tutuş çok kötü bundan önce brigstone hangi serisi hatırlamıyorum şuan vardı . Islak veya kuru çok iyi tutuyordu . Yinede karar sizin .
devil_berk22
31-10-2011, 05:11
Lastik inme olayı lastikten olabiliceği kadar janttanda olabilir (eğik ,çatlak,sibop vs. )
Patlama konusunda sert bir cisime gelince markanın pekte önemli olmadığı kanaatindeyim.
jantlarım daha 1 aylıktı ve çizik dahi yoktu. lastikçiye gittiğimde baktılar jantlarda yamulma falan vs. yok dendi her sefer ve son olarak düz zeminde aniden patlaması güvenilirliğinden ciddi şüphe duymama neden oldu.
ben daha yeni kumho kw 22 aldım memnunum eskiside kumhoydu 4 kış kullanıldı
lassa c sınıfı kar lastıgı nasıldır alamyı dusunuyoruz transıt ıcın acıl bılgı lazım kullanan varmı
dbahadir
04-11-2013, 11:33
Goodyear bayağı konfor sağlıyor ancak kışı geçirmek için çok masraf etmeye belkide gerek yoktur :)