Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Würth Yıkama And. Yakası 77 Teknik...

imprezaWRC
21-10-2011, 14:39
Leş gibi kirli olan aracımı bugün Merdivenköy'de bulunan 77 teknik yetkili würth oto yıkamacısına götürdüm. Yetkili olduğunu nereden bildiğim konusunda ise bu linkten baktım ve öyle karar verdim.
Würth Türkiye - Profesyonel Montaj (http://www.wurth.com.tr/servisler/arac-temizlik-ve-bakim-merkezi)

Neyse, aracıma önce basınçlı su tutuldu, kaba kir gitti, ardından her yerine würth'ün köpüğü dedikleri köpükten sıkıldı. Sonra baktım, köpükler hafiftenaşağıya doğru süzülmeye başlarken eleman eline süngeri aldı çamurluğa doğru yöneldi, hop mop sünger sakın değdirme dediğimde önce bir afalladı ardında da peki abi diyerek süngeri kenara koydu. Yaklaşık 1dk sonra tekrar basınçlı su ile araç yıkandı ve tertemiz oldu.
Neyle kuruluyorlar diye baktığımda dandik yıkamacı bezi karşıma çıktı, hatta yetmedi bir araçtan sökülmüş silecek ve muhtemelen 3.kalite çekçek ile araçların üzerindeki suyu çektiklerini görünce tüylerim bir kademe daha dikleşti ve o zımbırtılar aracıma değerse kan çıkar diye içimden geçirmeye başladım. Bu arada kurulama alanında basınçlı hava ile aracın sol yarısına ve tavanına hava tuttum ki dandik bez mümkün olduğunca az çizsin.

Uzatmayayım, benim gibi titizseniz hiç gitmeyin. Sırf dış yıkama 10 TL.

Bu arada, laf olsun diye uygulama fiyatlarınız nedir diye sorduğumda araca göre fiyat veriyoruz bir listemiz yok dediler; ses etmedim orayı terk ettim. Bmw ile gelirseniz şu kadar, Suzuki Swift ile gelirseniz şu kadar mı diyorlar acaba diye düşündüm.

Nedenmi Würth'te yıkattım, yaklaşık 7-8 sene önce Üsküdarda bir kapalı otopark içinde würth'ün şampuanı ile aracımı yıkatmıştım. Adamlar göçtü gitti ama o gün araç harbiden cilalanmıştı, ve adamlar sadece 1 sıvı sıkmışlardı ve ne var ne yok tek seferde basınçlı su ile gitmişti, ve cilasız araç o gün harbidende ipek gibi olmuştu, halen o zımbırtı ile yıkanıyorsa diye bugün kısa bir würth macerası yaşadım, yaşamaz olaydım.

XoR
21-10-2011, 14:47
Bu sürprizlerle karşılaşmamak adına Allaha şükür yerim ve imkanım var sadece kendim yıkıyorum

mehmetRS
21-10-2011, 14:51
gerçekten bilgisizlikten soruyorum, fırça ile yıkatmıyoruz okey ama, çamur yüzeyde oldugu içinmi süngeri sürmemelerini istediniz? ne ile yıkamamız gerek?

bora1311
21-10-2011, 15:22
bende bu tarz sorunlarla karsılasmamak icin kendim yikiyorum, sorunsuz oluyor :)

SekoLive
21-10-2011, 15:25
bende kurulama işini çözemedim bez alamadım hala ne öneriyorsnz evde bulunur neyle kurulayalm :) az çizer dediğiniz bişi varmı? yada bi yöntem varmıdır kurularken cizmemek için

XoR
21-10-2011, 15:29
bende kurulama işini çözemedim bez alamadım hala ne öneriyorsnz evde bulunur neyle kurulayalm :) az çizer dediğiniz bişi varmı? yada bi yöntem varmıdır kurularken cizmemek için

Eski atletlerini çamurda beklet bir hafta. Kovanın içindede olur toprağa gömüp sulamana gerek yok :) daha sonra güzelce durula kullan en güzel kurulama bezidir.

Bulabilirsen şeker çuvalı al ona aynı işlemi uygula. Ben Ankaradan alıp çamurda bekletmiştim. Çok verimli 2 sene kullanmıştım sonra ibnenin biri araklamış arabadan. Gittim watermagnet aldım onuda çamurda bekletecem 3 sene oldu artık eskisi gibi magnetliği kalmadı :D

SekoLive
21-10-2011, 15:30
abi cahiilliğime ver ciddimisin makaradamısın :D

XoR
21-10-2011, 15:33
abi cahiilliğime ver ciddimisin makaradamısın :D

Dene sen dediğimi şaka yapmıyorum. Yada gel bende atlet bol bahçede toprakda gani, kovayla gel ama :D sana bi mix yapayım 2 sezon dua edersin bana :)

SekoLive
21-10-2011, 15:35
aksam 18:30da cıkıyorm geliyim ozman :D

XoR
21-10-2011, 15:37
aksam 18:30da cıkıyorm geliyim ozman :D

17:30 çıkıyorum 17:35 evdeyim :D üstümü değiştirip çıkıcam Taksime Seko denk gelemeyiz bugün ve yarın ama istersen pist dönüşü 3 porsiyon çamur ısmarlarım sana :)

SekoLive
21-10-2011, 15:39
bi R gördm ama sıkıntı yok :D :D

olur abi pistte hallederiz o işi :D :D eğer tutarsa uber bezin yerine üretir satarız :D xor dry bez olarak :D

XoR
21-10-2011, 15:44
bi R gördm ama sıkıntı yok :D :D

olur abi pistte hallederiz o işi :D :D eğer tutarsa uber bezin yerine üretir satarız :D xor dry bez olarak :D

Pistin otoparkı çamur dolu atletleri kovaya doldur gel karışımı orda yapar ağzını kapatırız dökülmez giderken :)

imprezaWRC
21-10-2011, 15:44
gerçekten bilgisizlikten soruyorum, fırça ile yıkatmıyoruz okey ama, çamur yüzeyde oldugu içinmi süngeri sürmemelerini istediniz? ne ile yıkamamız gerek?

Mehmet, sünger ile kirleri oradan oraya taşırsın, sonrada gayet güzel boya çizilir.
Mikrofiber yıkama eldiveni ile ve çift kova tekniği ile araç yıkanırsa çizikler çok minimum seviye kalır. Foam lance ile yıkamakta iyi bir fikir ama kullanacağın şampuanı iyi seçmen lazım. Misal foam lance ile sonax turuncu şampuan bir halta yaramıyor, bizzat denedim.

Arkadaşlar, normalde ben kendim yıkardım ama bu havada terleyip rüzgar yedikten sonra hasta olmayayım diye merdivenköy'deki würth'e gittim. Hemde hepimiz adına merakıda giderdim.

berkay_aydin
21-10-2011, 15:46
Hala fırçayla yıkayan oto yıkamacı var şükredin :D

imprezaWRC
21-10-2011, 15:46
17:30 çıkıyorum 17:35 evdeyim :D

Terbiyesiz :D:D:D:D
Ben 17:30'da çıksam 18:00'de evdeyim.

XoR
21-10-2011, 15:47
Mehmet, sünger ile kirleri oradan oraya taşırsın, sonrada gayet güzel boya çizilir.
Mikrofiber yıkama eldiveni ile ve çift kova tekniği ile araç yıkanırsa çizikler çok minimum seviye kalır. Foam lance ile yıkamakta iyi bir fikir ama kullanacağın şampuanı iyi seçmen lazım. Misal foam lance ile sonax turuncu şampuan bir halta yaramıyor, bizzat denedim.

Arkadaşlar, normalde ben kendim yıkardım ama bu havada terleyip rüzgar yedikten sonra hasta olmayayım diye merdivenköy'deki würth'e gittim. Hemde hepimiz adına merakıda giderdim.

Two bucket

xobp-uptq

http://www.youtube.com/watch?v=xobp-uptq

http://www.bigredvolvos.co.uk/images/C70_CYC/2buckets.jpg

XoR
21-10-2011, 15:48
Terbiyesiz :D:D:D:D
Ben 17:30'da çıksam 18:00'de evdeyim.

Sabahları 08:28 evden çıkıyorum 08:30 ofisdeyim Downhill

Akşamları uphill olduğundan lap zamanım artıyo :D

imprezaWRC
21-10-2011, 16:00
Sabahları 08:28 evden çıkıyorum 08:30 ofisdeyim Downhill

Akşamları uphill olduğundan lap zamanım artıyo :D

Tam dayaklıksın :D:D:D

S.Özeren
21-10-2011, 16:00
Eski atletlerini çamurda beklet bir hafta. Kovanın içindede olur toprağa gömüp sulamana gerek yok :) daha sonra güzelce durula kullan en güzel kurulama bezidir.

Bulabilirsen şeker çuvalı al ona aynı işlemi uygula. Ben Ankaradan alıp çamurda bekletmiştim. Çok verimli 2 sene kullanmıştım sonra ibnenin biri araklamış arabadan. Gittim watermagnet aldım onuda çamurda bekletecem 3 sene oldu artık eskisi gibi magnetliği kalmadı :D

abi dalga geçiyosun dimi :D

imprezaWRC
21-10-2011, 16:03
Hala fırçayla yıkayan oto yıkamacı var şükredin :D

Üstelik kocaman harflerle fırçasız süngersiz yıkama diyede yazıp, tamda o yazının altında fırçayla yıkayanı var, bizzat gördüm.

XoR
21-10-2011, 16:04
Tam dayaklıksın :D:D:D

Merci :D

abi dalga geçiyosun dimi :D

Yok yahu gerçekten son derece ciddiyim ben sürekli böyle kullanıyorum bezleri. Çamurda bekleyen bezin emme mukavemeti artıyor. Bahsettiğim şeker çuvalını aldığım yerdeki eleman yap demişti bende dalga geçiyo sanmıştım ama denedim gerçekten işe yaradı.

Water magnet'i gömecem diyorum dalgası olurmu :) 5-6 gün bekletmek gerekiyor çamurda.

SekoLive
21-10-2011, 16:05
vay arkadaş ne varsa toprakda var boşa dememişler :D

S.Özeren
21-10-2011, 16:08
şok oldum :D garipmiş denemek lazım serkan 5 10 tane atlet kap :D

DOHC
21-10-2011, 16:09
10 TL çok, 1 TL'ye benzinci makinası yıkıyor burada, lastik ile camda kalan suyu alıyorum (yoksa kireç izleri çirkin kalıyor) , paspasları silkeleyip çıkıyorum :)...
Kaporta mı? Siyah arabada kireç lekeleri pek bir hoş görünüyor valla :).....

XoR
21-10-2011, 16:10
şok oldum :D garipmiş denemek lazım serkan 5 10 tane atlet kap :D

Bende olmuştum :) mevcut MF bezlerimide upgrade etmek adına dün makinada yıkadım iyice açtım gözenekleri. Bu haftasonu çamura basacam onlarıda.

Gidip dandik bir kova alın uygulayın ben yanlışlıkla evin temizlik kovası ile yapınca bu işlemi annem kovayı kafama geçirdi çok kızıyolar bilginize :D

imprezaWRC
21-10-2011, 16:12
10 TL çok, 1 TL'ye benzinci makinası yıkıyor burada, lastik ile camda kalan suyu alıyorum (yoksa kireç izleri çirkin kalıyor) , paspasları silkeleyip çıkıyorum :)...
Kaporta mı? Siyah arabada kireç lekeleri pek bir hoş görünüyor valla :).....

Ciğerim, bana şirket aracını verseler gene yıkamacı seçerim.

S.Özeren
21-10-2011, 16:12
bende denicem abi flashta bakalım nasıl olcak :D kova önerisi iyi oldu ahaha

imprezaWRC
21-10-2011, 16:14
Bezin kaportayı çizip çizmeceğini mi merak ediyorsunuz alın elinize temiz bir cd, bezle silin, deli gibi çizik oluyorsa aracınızda o bezi kullanmayın.

SekoLive
21-10-2011, 16:15
belediyelerin sulama araçları var eğer beklerseniz illa geliyolar haftada bir onlara rica edin sulatıp çektirin onlara 1 lira bile vermiyorsunz sıkıntısız yani bedava.

Jackie
21-10-2011, 16:15
bende denicem abi flashta bakalım nasıl olcak :D kova önerisi iyi oldu ahaha

Bi dene hakkaten olm , tutarsa Talatpaşa durak da tezgah açıcam..

S.Özeren
21-10-2011, 16:16
Bi dene hakkaten olm , tutarsa Talatpaşa durak da tezgah açıcam..

gizli ortak oldun hemen :D oraya 32" lcd koymak lazım

mehmetRS
21-10-2011, 20:48

bu havada araba yıkamak mantık işi değil valla, hastalık bir yana eklem romatizması olur insan, güneşe aldanmamak lazım:)
valla ne yalan söyleyim, el sabununu bile denediğim oldu, hani şu sıvı olanlar varya.. bu şampuan konusunda zır cahilim

Two bucket

xobp-uptq

http://www.youtube.com/watch?v=xobp-uptq

http://www.bigredvolvos.co.uk/images/C70_CYC/2buckets.jpg

iki kova, birisi şampuanlı diğeri duru su.. şampuanladıktan sonra duru suyla bir daha mı ovuyoruz arabayı acaba? yani akan su ile durulamak yerine böylemi olacak bu işlem?

edit : pardon video orada duruyormus :)

editin editi : video kırık, görünmüyor:) ama aratıp izlicem two bucket washing technique gibisinden:)

TarikS
21-10-2011, 21:34
Gecmis olsun diyelim o zaman :)

Orijinal malzeme kullandigini bildiginiz ve detayli ugrastigini soyleyebileceginiz bir yikamaci var mi acaba? Kiziltoprak Meguiars tam oldu derken, yine nolur nolmaz diyerek kendi malzememizle gitmemiz gerekir duruma geldi maalesef :o

Low-Rider
21-10-2011, 21:46
dert etmeyin bu kadar ya naparsanız yapın yine çizilecek yine çizilecek:)

imprezaWRC
21-10-2011, 23:11
dert etmeyin bu kadar ya naparsanız yapın yine çizilecek yine çizilecek:)

Özgür, sende Ata Demirer'in kötü çocuk karakteri gibi oldun :D:D:D
Oğlum varya, ne yaparsan yap kesin çizilecek :D:D:D

Çizilecek tamamda, göz göre görede çizikler oluşmasın, biraz özen göstermekten zarar gelmez ;)

Low-Rider
22-10-2011, 08:44
Özgür, sende Ata Demirer'in kötü çocuk karakteri gibi oldun :D:D:D
Oğlum varya, ne yaparsan yap kesin çizilecek :D:D:D

Çizilecek tamamda, göz göre görede çizikler oluşmasın, biraz özen göstermekten zarar gelmez ;)

Valla yıkamacılarda o strese girmekten , boş gözlerle bana bakan anlattığımı anlamış gibi yapıp uygulamada 0 olan adamlarla uğraşmaktan o kadar sıkıldım ki , 2 çizik fazla olsun batmıyor artık:D

SekoLive
22-10-2011, 08:45
özgür bıkmıs hemde erken bkmıs :D :D

bu arada bakırköyden acıbademe kadar olan güzergahda yıkamacı tavsiyesi olan varmı? arabam hatrı sayılır kirli düzgün yıkayıp kurulayan bi yer arıyorum?

<<buğra>>
22-10-2011, 09:09

linkteki bezden rıdvan'da vardı, ben yetişemedim elinde kalmamıştı
buradan aldım ve on numara kurulama bezi, 1 arabayı rahat rahat kuruluyor

UBER BLUE DRYING TOWEL* KURULAMA BEZİ*BÜYÜK BOY*60x90cm: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA ve KİMYA SANAYİ TİCARET şirketinin KURULAMA BEZLERİ** ÜBER BLUE-MEGUAİRS**9-12 TAKSİTLE** (http://erdemboya.ticaretimiz.com/p61305-uber-blue-drying.html)

TaGo
22-10-2011, 09:17
İnanılmaz ama gerçek İzmirde bir yıkama 3 TL ye iç dış araç yıkıyor. Hemde 4 kişi aynı anda yaklaşık 15 dk da araç tamamen hazır oluyor :) Ben yıkama işlerine direkt ara verdim haftada 2 bazende 3 defa yıkatıorum.

kRo_bOy
22-10-2011, 10:12
3 milyon mu yuuuh o da neymiş öle ya babam verse 3 milyona yıkamam ben arabayı:D:D:D:D

crazydog
22-10-2011, 10:21
Veliefendi bp 2 liraya bas köpüğü vur suyu kurula devam et :D

Acurol
23-10-2011, 12:13
Benim merak ettiğim; kendi şampuanını koyabildiğin ve kendin yıkayabildiğin. (basınçlı su ve köpük makinasını kullanarak) bir yer var mı? Ankara veya istanbul anadolu yakası?

imprezaWRC
24-10-2011, 08:56
Benim merak ettiğim; kendi şampuanını koyabildiğin ve kendin yıkayabildiğin. (basınçlı su ve köpük makinasını kullanarak) bir yer var mı? Ankara veya istanbul anadolu yakası?
En başta benzin istasyonlarında kendiniz de yıkayabilirsiniz. Tabi arkanızda bekleyen bir sıra yoksa. Benzin istasyonlarında özellikle ilaçlama pompası gibi ürünlerle kirleri bir seferde indirecek ama aynı zamanda cilayada zarar verecek (uzun dönemde) ürünler kullanıp kendinizde yıkarsınız.

Veya, no-name biryer bulup, kardeşim bunlarla yıkacaksın da denilebilir.