PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : blu-ray // Ev sinema sistemi önerileri ???

HondatugraL
21-10-2011, 15:25
yakın zamanda eve blu-ray ile ev sınema sıstemı almayı ıstıyoum tv ye hedıyem olsun diye Kafama takılan bazı sorunlar var

blu-ray de dvd player gıbı tv de fılm ızleyebılıyoruz demı yanı ılla 3d fılm ızlemem gerekmıyor sanırsam. blu ray alırken nelere dıkkat edılmedı hdmı ın yanında hangı çıkışların olmasına hangılerının bol olmasına ve cıhazın ne tur ozelllıklerı destekledıgıne bakmamız lazım. Bu sorularım blu ray ıle ılgılı

Ev sınema sıstemı ıle ılgılı olarakda babam arka kolonları kablosuz ıstıyor kablolusundan eksısı artısı ses kesılmesı gecıkmesı gıbı sorula karsılasırmıyız kablolusundan farkı varmıdır? bu cıhazı alırken hangı ozellıklere bakmamız lazım çıkışlar gırısler destekledıklerı gıbısınden.

Bu iki cihaz için hangi markaları onerırsınız çok aşırı pahalı olması gerekmıyor ses sisteminde BOSE ıyı bır marka gıbı gorunuyor ama çok pahalı. orta sevıye bır sıstem yeterlı hergun yuksek sesle dınlemıcez sonucta ama sesı acıncada krıstal netlıkte guzel bas veren bır marka onerırsenız iyi olur aynısı blu-ray ıcınde geçerlı

teşekkurler.

10u-R
21-10-2011, 15:37
blu ray icin ps3 yeterli... kendim öyle kullaniyorum! ps3 de normal dvd de calisiyo, blu ray 2d ve 3d de... home cinema sistemi icin, harman kardon, bose sonucda bi kere alincak bisey, bu iki marka ilerki yillardada deger kaybetmez diye dusunuyorum!

HondatugraL
21-10-2011, 15:44
blu ray icin ps3 yeterli... kendim öyle kullaniyorum! ps3 de normal dvd de calisiyo, blu ray 2d ve 3d de... home cinema sistemi icin, harman kardon, bose sonucda bi kere alincak bisey, bu iki marka ilerki yillardada deger kaybetmez diye dusunuyorum!

babamın ps 3 alcanı pek sanmam şahsen. eğer blu-ray de dvd ızlenırse o aklına yatar yok olmuyosa dvd alıcaz artık :) Bose benımde içimden geçtide tv yı 2 mılyara alıp ses sıstemıne 3 mılyar verınce tv den soğurum :D

Jehuty
21-10-2011, 16:31
Onura katılıyorum tam yazacaktım mesajını gördüm kesinlikle PS3 al boşuna düz bluray player a para verme.. optik ses çıkışı var 7+1 destekliyor.. 3D desteği var .. aynı zamanda online bağlantı sayesinde TV de internet keyfi.. oyunlardan bahsetmiyorum bile :D

HondatugraL
21-10-2011, 16:33
Onura katılıyorum tam yazacaktım mesajını gördüm kesinlikle PS3 al boşuna düz bluray player a para verme.. optik ses çıkışı var 7+1 destekliyor.. 3D desteği var .. aynı zamanda online bağlantı sayesinde TV de internet keyfi.. oyunlardan bahsetmiyorum bile :D

hala anlamadıgım bluray sadece 3D mı oynatıyor ? :D

FiReWaLL
21-10-2011, 16:33
eğer ps3 alırsan sinema sistemi LG 901 al , ben kullanıyorum süper memnunum

HondatugraL
21-10-2011, 16:40
eğer ps3 alırsan sinema sistemi LG 901 al , ben kullanıyorum süper memnunum

ses kalitesi nasıl peki abi ?

FiReWaLL
21-10-2011, 16:42
ses kalitesi nasıl peki abi ?

süper bi sesi var pek açamıyorum ben ama arasıra kafam iyiken inletiyorum bütün apartmanı 1-2 dakikalığına :D
bende çok araştırmıştım alırken .

800 tl fiyatı vardı o fiyat aralığındaki en iyi cihaz LG 901 ,

HondatugraL
21-10-2011, 16:46
süper bi sesi var pek açamıyorum ben ama arasıra kafam iyiken inletiyorum bütün apartmanı 1-2 dakikalığına :D
bende çok araştırmıştım alırken .

800 tl fiyatı vardı o fiyat aralığındaki en iyi cihaz LG 901 ,

baktım netten tipi şeklide guzelmiş. ılk once sınema sıstemını alıcam sorada ps3 alıcaz gıbı gorunuyor eğer xboxdada ps3 dekı gıbı ozellık varsa xbox alırım daha çok sevıyorum xboxu

Jehuty
21-10-2011, 16:48
hala anlamadıgım bluray sadece 3D mı oynatıyor ? :D

Olur mu öyle şey :D senin aldığın film Blue-ray ne ise onu oynatıyor sadece 3D olur mu :D 2D - 3D - Cartoon - Hentai - Konulu - Konusuz ne varsa hepsini oynatır..

Tabii tek dikkat etmen gereken aldığın PS3 TR veya EU malı olsun buradan aldığın bütün bluerayleri oynatır ama amazondan alırsın filmi sonra region free değildir film elinde patlar falan filan teknik detayına girmek istemiyorum hiç ..

Sen Ps3 al TR 'den olsun filmlerde buradan olsun fark etmez her türlü oynatır izlersin ;)

Jehuty
21-10-2011, 16:50
eğer xboxdada ps3 dekı gıbı ozellık varsa xbox alırım daha çok sevıyorum xboxu

:icon13::icon_wack:beuj::icon13:

HondatugraL
21-10-2011, 16:54
Olur mu öyle şey :D senin aldığın film Blue-ray ne ise onu oynatıyor sadece 3D olur mu :D 2D - 3D - Cartoon - Hentai - Konulu - Konusuz ne varsa hepsini oynatır..

Tabii tek dikkat etmen gereken aldığın PS3 TR veya EU malı olsun buradan aldığın bütün bluerayleri oynatır ama amazondan alırsın filmi sonra region free değildir film elinde patlar falan filan teknik detayına girmek istemiyorum hiç ..

Sen Ps3 al TR 'den olsun filmlerde buradan olsun fark etmez her türlü oynatır izlersin ;)

amacm blu ray ızlemek deıl abı ama almısken ılerı teknolojı olsun her dk değiştirmeyelım dıye blu ray lı almak ıstıyorum. Alıcamız ps3 un TR yada EU malı olmasına dıkkat edıcez oylemı hmm bunu bılmem ıyı oldu sahıındende 900 e var baya araştıralım

Berk007
21-10-2011, 18:00
bende PS3 ve LG 906 var tavsiye ederim. aynı zamanda LG 904 de kullanıyoruz o da başarılı.
mediamarkt'ten 699TLye almıştım LG906 yı.

Jehuty
21-10-2011, 18:46
amacm blu ray ızlemek deıl abı ama almısken ılerı teknolojı olsun her dk değiştirmeyelım dıye blu ray lı almak ıstıyorum. Alıcamız ps3 un TR yada EU malı olmasına dıkkat edıcez oylemı hmm bunu bılmem ıyı oldu sahıındende 900 e var baya araştıralım

Ben sistem diyince komple oynatıcısı ile anladım pardon..
Bir düzeltme yapalım forumda yanlış bilgi olarak kalmasın ..

dikkat etmen gereken TR malı veya EU değil çünkü ikiside aynı region olduğu için fark yok aralarında.. asıl dikkat etmen gereken US veya JP malı olması onların regionları bizim ile aynı değil TR 'den aldığın BR filmleri oynatamazsın.. veya aldığın filmler region free olacak o şekilde oynatabilirsin.. ooff açıklayamadım anlayın işte :D

Eskiden yellow dog (linux) kurabiliyorduk şişko PS3lere, bir ara güncelleme yaptılar oda kalktı.. yoksa region kırılarak istediğini izleyebiliyordun..

HondatugraL
21-10-2011, 20:01
Anlatmak istediğin eu ve tr malı alıp kullanmamız bu sayede eu da tr de alsak tr den aldığımız filmleri izleyebilecek olmamız doğru anlamismiyim xD başka öneri gelmedi bilen başka kimse yokmuş sinema sistemi markası tavsiye edecek ???

ceratoniaorg
21-10-2011, 22:12
ilk çktığında aldıgımız 80 gb lık ps3 lerde 3d oynatıyormu peki?

a.colak
21-10-2011, 22:17
kullandığın TV ile aynı marka al bence uyum açısından daha ii olur hem tek kumandayla halledersin hepsini ben samsung LCD kullanıyorum samsung blue-ray ile uyum super

10u-R
21-10-2011, 22:23
ilk çktığında aldıgımız 80 gb lık ps3 lerde 3d oynatıyormu peki?

update yaptiginda oynatmasi gerekiyo diye biliyorum! xbox da ne yazikki hala dvd var.. blu raya gecmemisler..:)

ama forza icin ben dün xbox aldim:D masada garip görüntü oldu, ps3 30oyunla, xbox tek oyunla meydan okuyo:D

HondatugraL
21-10-2011, 22:50
update yaptiginda oynatmasi gerekiyo diye biliyorum! xbox da ne yazikki hala dvd var.. blu raya gecmemisler..:)

ama forza icin ben dün xbox aldim:D masada garip görüntü oldu, ps3 30oyunla, xbox tek oyunla meydan okuyo:D

forza yeter ps3 e bakmamak ıcın abı bı xbox kınekt şart ya :D

erkin006
21-10-2011, 22:55
media box al bence usb den harddisk ten ne boyutta ne kalitede ne takarsan oynatıyor...bende bluray oynatıcı alacaktım ama bu media box daha mantıklı geldi...

Ludacris
21-10-2011, 22:56
Philips ve Sony tercih et
Samsun ve lg ye uyuz olurum hic sevmem
Bose veya harman kardon fazla kalin urunler cokta gerekli oldugunu
Dusunmuyorum gerci sacma sapan seylere para veriyoruz aslinda :)

HondatugraL
22-10-2011, 00:12
Philips ve Sony tercih et
Samsun ve lg ye uyuz olurum hic sevmem
Bose veya harman kardon fazla kalin urunler cokta gerekli oldugunu
Dusunmuyorum gerci sacma sapan seylere para veriyoruz aslinda :)

televızyon philips zaten phılıps alırsak uyumuda olur ama uyumdan ote kalıteye bakıyorum para olsa bose alır geçerım olmayınca düşündürüyo :D

sürüngen
22-10-2011, 10:33
bunun için ne kadar bütçen var önce ona karar vermek lazım...yoksa 20 tv parasıda harcanır..
Rear hoparlörler için kablosuz tavsiye etmiyorum..kablonun olmaması demek performans kaybı demek...

ama dedeğim gibi bütçe ve beklenti ne..herhangi bir sistemi alırken öncelikli dikkat etmeniz gereken sadece film mi izleyeceksiniz yoksa müzik tutkusu da varmıdır ailede?sistem ona göre seçilmelidir..

onursumer
22-10-2011, 12:23
lg nin bir modeline bakmıştım şuan kodu aklımda yok 900tl

blueray oynatıcısıyla birlikte 1100w lık bir sistem fiyat olarak sunduğu ozellikler çok çok iyiydi

modeli oğrenince yazıcam

HondatugraL
23-10-2011, 01:03
bunun için ne kadar bütçen var önce ona karar vermek lazım...yoksa 20 tv parasıda harcanır..
Rear hoparlörler için kablosuz tavsiye etmiyorum..kablonun olmaması demek performans kaybı demek...

ama dedeğim gibi bütçe ve beklenti ne..herhangi bir sistemi alırken öncelikli dikkat etmeniz gereken sadece film mi izleyeceksiniz yoksa müzik tutkusu da varmıdır ailede?sistem ona göre seçilmelidir..
muzık tutkusu çok yok genel olarak tv ızlenır evde ben varsam sesde etkıleyıcı ıse komsuları takmadan açarım sesı ortalara muzık dınlerım laptopu bağladığımda olur. Ama sıstemı takarsak fılm ızlemeye başlarlar ona emınım butce yok şuanlık 3 ü geçmemesi iyidir. genel fıyat 1.500 civarı

lg nin bir modeline bakmıştım şuan kodu aklımda yok 900tl

blueray oynatıcısıyla birlikte 1100w lık bir sistem fiyat olarak sunduğu ozellikler çok çok iyiydi

modeli oğrenince yazıcam

valla ogrenırsen bı haber ver abı blu ray oynatıcısı varsa komple set alıp koymak ıyı fıyatıda guzelmıs 1100 w lık basda kağıt uzerınde 1100w değilse çok cıddı bır sıstem adıyla beklıyorum

Ludacris
23-10-2011, 01:13
E philips al iste ne guzel uyum olsun. Ben sahsen omerdigim
2 marka disina cikmam nerdeyse sony e zati sempati var
Ben zamaninda
150liraya almistim. 2500lira tv yaninda kampanya ile bunun fiyati 150oldu :) philips ev sinemasi usb dvd divx rds radio 420w guzel bi tasarima sahip ipod laptop bagliyodum
Gayet tatminlardi zaten sesi acsan nere kadar acican z5500de var iyi hos bam gum ediyor
Ama bence fazla bam gum ediyor
Sen beni dinle pilis al, ayrica rakamlara takilma oyle 1100w lar falan polyanna
Z5500 deki bas 180w mesela

sürüngen
23-10-2011, 09:01
muzık tutkusu çok yok genel olarak tv ızlenır evde ben varsam sesde etkıleyıcı ıse komsuları takmadan açarım sesı ortalara muzık dınlerım laptopu bağladığımda olur. Ama sıstemı takarsak fılm ızlemeye başlarlar ona emınım butce yok şuanlık 3 ü geçmemesi iyidir. genel fıyat 1.500 civarı

valla ogrenırsen bı haber ver abı blu ray oynatıcısı varsa komple set alıp koymak ıyı fıyatıda guzelmıs 1100 w lık basda kağıt uzerınde 1100w değilse çok cıddı bır sıstem adıyla beklıyorum

diğer yazılarıda okudum..madem genel olarak film diyorsun o zaman hiç kafa bulandırmıyım ben ;) ama compact sistemler içinde bose,harman kardon vs olmadıkça 1500 tl çok para 900-1000 üzerine çıkma..bi fark yok aralarında..

LAST_ZZ
23-10-2011, 14:51
lg marka 3 d blu-ray player ıcın onerebılecegınız model nedır?
yoksa blu-ray lı ses sıstemlerındenmı tavsıye edersınız?