Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik

Boost Up
22-10-2011, 01:27
Sorum olacak, internette çeşitli aramalar yaptım ama sonuca ulaşamadım. Ben normalde okuyorum, fakat bu sene hazırlığı veremediğimden okuldan bir nevi uzaklaştırıldım. 31.08.1992 doğumluyum. 19 yaşıma 2 ay önce girdim. Sormak istediğim, yapmam gereken nedir? Askerlik yaşı sanırsam 20? Bilen birisi varsa ve yardımcı olursa hakikaten sevinirim.

ProdriveSTI
22-10-2011, 01:29
Öğrenci belgesi alabiliyor musun peki okuldan,eğer alabiliyorsan askeriyeye götür belgeyi.

edit: yoklama kağıdın geldimi senin,direk konuya girdim.

Mutu
22-10-2011, 01:32
Öğrenci belgesi değil,farklı bir belge gerekiyor askerliğin tecili için. Ki ilk 3 sene için sanırım üniversiten hallediyor tecil işini, sen yine de üniversitenin öğrenci işleriyle görüş.

EK-C2 belgesiydi sanırım alıp, şubeye götürmen gereken.

Boost Up
22-10-2011, 01:33
Öğrenci belgesi alabiliyor musun peki okuldan,eğer alabiliyorsan askeriyeye götür belgeyi.

edit: yoklama kağıdın geldimi senin,direk konuya girdim.

Öğrenci belgesi alamıyorum, şu an beklemeli öğrenciyim. İngilizce sınavı verdiğim taktirde (okulun istediği puan) o zaman okula dönüş yapabileceğim. Yoklama kağıdı gelmedi bildiğim kadarıyla. Sormak istediğim, sanırsam askerlik yaşı 20, fakat ben daha 19 umdayım. 20 den gün alıyorum yani. Yapmam gereken nedir:D

DEJ
22-10-2011, 01:34
okumasan bile liseden mezun olduktan sonra 2 sene tecil ettirme hakkın var
Okuldan ilişkin tamamen mi kesiliyor, onlar şimdiye tecil ettirmişlerdir zaten. En iyisi bu konuyu ogrenci işleriyle konus ama .

Boost Up
22-10-2011, 01:35
Öğrenci belgesi değil,farklı bir belge gerekiyor askerliğin tecili için. Ki ilk 3 sene için sanırım üniversiten hallediyor tecil işini, sen yine de üniversitenin öğrenci işleriyle görüş.

Okuldan bana "beklemli" öğrenci diye bir kağır verdiler.Okulun istediği sınavlardan başarılı olduğum taktirde okula döneceğim. Bir arkadaşşım şubeye gitmiş benim durumumda olan ve kabul edilmemiş. Benim sorduğum yaşım şu an 19 ve 20 den gün alıyorum. Sorunum var mı yada yapmam gereken nedir:D

eser
22-10-2011, 01:36
sen gıtmekmı ıstıyorsun ertelemekmı :)

ProdriveSTI
22-10-2011, 01:36
Öğrenci belgesi alamıyorum, şu an beklemeli öğrenciyim. İngilizce sınavı verdiğim taktirde (okulun istediği puan) o zaman okula dönüş yapabileceğim. Yoklama kağıdı gelmedi bildiğim kadarıyla. Sormak istediğim, sanırsam askerlik yaşı 20, fakat ben daha 19 umdayım. 20 den gün alıyorum yani. Yapmam gereken nedir:D

19 yaşında yoklama kağıdı gelmesi lazım kütüğün nerdeki senin,memleketine haber gönder tanıdıkların filan varsa eğer muhtarlığa gidiyor bildiğim kadarıyla,geciktirme sen işini.

berkay_aydin
22-10-2011, 01:37
okul bittikten yanılmıyorsam 3 yıl tecil ettirme hakkı var

Aps
22-10-2011, 01:37
sabancidasin sanirim,orda okuyan arkadasim 91 dogumlu 2009 girisli hazirligi daha bu donem gecti sorun olmaz buyuk ihtimalle.okuldan kaydini sildirmedigin taktirde okul hallediyor diye biliyorum ama yine de bi sorup ogreneyim.

Kakus
22-10-2011, 01:40
Kankacım seni üzmek istemem ama ben 11. ayda doğdum, yoklamam geleli 2-3 ay oldu. : ) Kütüğün nereye kayıtlıysa bir kontrol ettir istersen? Ters kelepçe yapmasınlar sonra. : ))

Boost Up
22-10-2011, 01:40
sen gıtmekmı ıstıyorsun ertelemekmı :)

yok ya daha okula gidicem:D

19 yaşında yoklama kağıdı gelmesi lazım kütüğün nerdeki senin,memleketine haber gönder tanıdıkların filan varsa eğer muhtarlığa gidiyor bildiğim kadarıyla,geciktirme sen işini.

kütük İstanbulda, muhtara mı gidiyor eve mi geliyor?

okul bittikten yanılmıyorsam 3 yıl tecil ettirme hakkı var

okul bitmedi ki:s

sabancidasin sanirim,orda okuyan arkadasim 91 dogumlu 2009 girisli hazirligi daha bu donem gecti sorun olmaz buyuk ihtimalle.okuldan kaydini sildirmedigin taktirde okul hallediyor diye biliyorum ama yine de bi sorup ogreneyim.

Evet Sabancıdayım, ama dismiss oldum, okulla şu an için ilişiğim yok yani. Öğrenci belgesi alamıyorum. Okuldan bana beklemelisin diye kağıt verdiler ama başka bir arkadaşımınkini kabul etmemişler. Ya hoş, beni bu halimle askere almazlar ama sormak istediğim olay farklı:D.

Yaşım şu an 19 ve 20 den gün alıyorum, yapmam gereken adımlar nedir bunu öğrenmek istiyorum:) Sanırsam şubeye gidip ikametgah falan bildirmem gerekiyormuş. Ama internettede şunu okudum, 20 yaşıma girdiğimin yılının Ocak olayında bir olaylar oluyormuş. Onu anlayamadım. Aydınlatacak olan olursa sevinirim:)

Jem89
22-10-2011, 01:41
Üni hakkında nasıl oluyor bilgim yok ama Lise diploması ile 3 sene tecil ettirmiştim.. Ufak bir bilgi sadece. :)

ProdriveSTI
22-10-2011, 01:42
kütük İstanbulda, muhtara mı gidiyor eve mi geliyor?

muhtarlığa gider,yani ben öyle biliyorum eve geldiğini duymadım hiç :)

ibooo
22-10-2011, 01:45
Git muayene ol zaten direk teskere vericekler sana ;)

Boost Up
22-10-2011, 01:47
Git muayene ol zaten direk teskere vericekler sana ;)

Ya almicaklarını adım gibi biliyorumda tüm gün ordan oraya yolluyolarmış, kafa yedirtmeye birebir:D

ibooo
22-10-2011, 01:48
Ya almicaklarını adım gibi biliyorumda tüm gün ordan oraya yolluyolarmış, kafa yedirtmeye birebir:D

Sen bekle evde teskereyide eve getirsinler paşam?

Aps
22-10-2011, 01:48
sordum arkadasa
ilk lise diplomasini alsin okuldan dedi ondan sonra o bolgedeki askerlik subesine(adini tam bilmiyor) mi ne gidiliyormus saglik raporu istiyorlarmis ordan da yonlendiriyorlarmis

okul bu tarz durumlar icin okulda devam etme hakkinin oldugunu belirten bir yazi veriyormus bi nevi ogrenci belgesidir belki tam bilmiyorum

okulda bu konuyla ilgilenen ofis tarzi bi yer varmis arkadastan aldigim bilgi bu.oda son sinavda gecti yoksa yolluyorlardi okuldan :)

ins ise yarar bilgilerdir :)

Boost Up
22-10-2011, 01:53
sordum arkadasa
ilk lise diplomasini alsin okuldan dedi ondan sonra o bolgedeki askerlik subesine(adini tam bilmiyor) mi ne gidiliyormus saglik raporu istiyorlarmis ordan da yonlendiriyorlarmis

okul bu tarz durumlar icin okulda devam etme hakkinin oldugunu belirten bir yazi veriyormus bi nevi ogrenci belgesidir belki tam bilmiyorum

okulda bu konuyla ilgilenen ofis tarzi bi yer varmis arkadastan aldigim bilgi bu.oda son sinavda gecti yoksa yolluyorlardi okuldan :)

ins ise yarar bilgilerdir :)

okuldan bana kağıt verdilier, beklemeli öğrencimiz, uluslararası düzeyde geçerliliği olan sınavdan geçer not aldığı taktirde geri gelecektir diye. onu kabul etseler zaten sorun yok. ama arkadaşımınkini kabul etmemişler işte. ondan 3,5 var:D

Boost Up
22-10-2011, 01:54
Sen bekle evde teskereyide eve getirsinler paşam?

ya o anlamda demedim, sürekli başka başka yerlere yolluyolarmış. uzun sürsede gün içinde halledilebilen birşey olsa keşke onu diyorum.

yearone
22-10-2011, 01:56
Okulda kaydın varsa sorun yok. Eğer ilişiğin kesikse sıkıntı olabilir. Arkadaşına ne demişler? Askere gideceksin mi demişler _?

Dou
22-10-2011, 01:56
ah arda ah

Aps
22-10-2011, 01:57
okuldan bana kağıt verdilier, beklemeli öğrencimiz, uluslararası düzeyde geçerliliği olan sınavdan geçer not aldığı taktirde geri gelecektir diye. onu kabul etseler zaten sorun yok. ama arkadaşımınkini kabul etmemişler işte. ondan 3,5 var:D

dogrudur arkadasta ayni evreden gectigi icin ona sordum dedikleri bunlar :D

Boost Up
22-10-2011, 01:58
Okulda kaydın varsa sorun yok. Eğer ilişiğin kesikse sıkıntı olabilir. Arkadaşına ne demişler? Askere gideceksin mi demişler _?

o da boy kilodan tutmuyo zaten. onunla uğraşıyordu

ah arda ah

geçmeyen kafamı ......:D

dogrudur arkadasta ayni evreden gectigi icin ona sordum dedikleri bunlar :D

gidip bu hafta içi uğraşıcam artık kafamdan silinsin gbt den kaçar hale geldim:D