Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ambulans nerde kaldı diyenler ? (‎21.10.2011 S.beyli TEM kazası)

tLq
23-10-2011, 00:39
21.10.2011 Sultanbeyli Tem Kazasına Hızır 5 Ekibinin(motorize 112) intikali. İntikal görüntülerine lütfen dikkat edin.

Ambulans Nerde Kaldı Diyenler Mutlaka İzleyin on Vimeo (http://vimeo.com/30953662)

Jerky
23-10-2011, 00:52
motor bile gidemiyor arıza şeridinden. Utandım izlerken.

Bu videodan plakalar tespit edilip dava açılsın, ambulansın gelişini engelleyen herkese. Belki ilerde arıza şeridi boşalır o zaman.

CaNeR44
23-10-2011, 00:52
bu motorsiklet ambulans olayı geç kalınmış çok iyi bir proje adam uçtu daha hızlı gidilemezdi heralde

Musti PoweR
23-10-2011, 00:54
valla adama helal olsun , sanki ordaki kendi yakınıymış gidiyor.. bu geç kalınmış bi proje hakikaten. adam motorla bile geçemediği aralar oldu ama arkadaşın motor pilotajı maşallah çok iyi motor büyük ve vitesli olmasına rağmen takdir ettim gerçekten , çokca pratik. vitesli motor trafikte sıkıntı yaratır normalde.

musti2jz
23-10-2011, 00:57
yok artık ya bu da neydi böyle.:S.büyük şehirde yaşamamamın bir avantajı daha.

motor bile gidemiyor arıza şeridinden. Utandım izlerken.

Bu videodan plakalar tespit edilip dava açılsın, ambulansın gelişini engelleyen herkese. Belki ilerde arıza şeridi boşalır o zaman.

dava açmak yetersiz kalır uzar gider dava işi bence ama yaptırım uygulansa ozaman bir kişi bile o şeridi kullanırmı bidaha.yazcaksın şöyle en ağır cezayı 1000tl gibi felan ozaman kuş uçmaz orda.

Cry
23-10-2011, 00:58
Yazıklar olsun o emniyet şeridini bilinçsizce kullananlara. Motosiklet bile zar zor geçiyor ya insan hayatı bu kadar ucuzmu

HALUK
23-10-2011, 00:59
o emniyete park eden öküzlerin ehliyetini alıp ömür boyu vermezler inşallah

orhanerdogan
23-10-2011, 00:59
helikopter koysan ne fayda onunda önünü tıkarız.

Frid
23-10-2011, 01:00
durum çok vahim ne kadar bilinçsiz bir toplumuz

emniyet şeridine girenleri dövmek için bir tim oluşturmalı sanki E.Ş.G.D.T

bskone
23-10-2011, 01:02
istedigimizi yapalım memlekette öküz cok birisi gider birisi gelir park eder.

kickbuttowski
23-10-2011, 01:02
once bagajinda olmayan tebesire kadar ceza yazip sonra cinayete sebebiyetten yargilamak gerek..

Murat Özcan
23-10-2011, 01:06
motorlu ambulans bıle zor gıdıyor normalı nasıl gıtsın

onurars
23-10-2011, 01:09
helal olsun sağlık görevlisine canını dişine takmış yetişmeye çalışıyor adam

kickbuttowski
23-10-2011, 01:10
aslinda plakalari tek tek alinip cokda guzel uygulama yapilabilir.. babam ambulans soforu oldugu icin biliyorum polisler ambulansa yol vermeyenlere cidden acimiyorlar yani 1, 5, 10 araba derken herkes ayagini denk almaya baslasa biz bu millete bu isi ogretiriz.. simdi adamin isi can kurtarmak mi plaka yazmak mi diyeceksiniz ama kamera kayitlarinda plakalar gayet acik sekilde goruluyor duyarlilik olmazsa, uygulama olmazsa boyle goruntuleri daha cok goruruz..

tLq
23-10-2011, 01:11
Motorize 112 projesi yanlış hatırlamıyorsam 2009dan beri var aslında trafiğin yoğun olduğu bölgelerde bulunan acil yardım istasyonunda 7/24 bekliyorlar.Motorize ekipte ambulans hekimleri ve uzman sağlık personelleri bulunuyor İlk ve acil yardım için bütün techizatlar mevcut motorda ama hastaya gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra sağlık kuruluşuna sevki için gerekli olan acil yardım ambulansının olay yerine zamanında gelebilmesi için emniyet şeriti mutlaka bilinçli kullanılmalı ve konuya yazan arkadaşlarında dediği gibi daha ağır yaptırımlar uygulanmalı.

castelli
23-10-2011, 01:14
hangi ülke olduğunu hatırlamıyorum böyle bi kaza anını ambulans giderken kameraya almışlar baya uzun bi yol trafik kilitli ama insanlar bilinçli yolun ortası bomboş ambulans gaz kesmeden gidiyordu ya bizimkiler:(

darkred
23-10-2011, 01:21
Allah istanbulda kimseye kaza bela yüzü göstermesin 13 milyonluk şehir her telden insan var...Adı üzerinde emniyet şeridi ama öküzler koca koca TIR ları sokmuslar seride adam arkadan siren calıyor TIR ın kafasını emniyetten cekmeye calısıyor be öküz kafayı cektinde treylerini nası cekicen ordan ...

RSBurak
23-10-2011, 01:27
trafik tıkalı dimi öküz emniyete girdin kaç dakika kazandın en fazla 5 peki arkadaki ambulans senin 5 dk kazanma sevdan yüzünden 5dk zamanı bile olmayan hastaya yetişemiyor bunun vebalini nasıl ödücen merak ediyorum

RSBurak
23-10-2011, 01:35
yurtdışındaki ambulanslar daha ufak boyutlarda hatta ingilterede acil servis ekibi turbo forester'ı ambulansa çevirmişti

tLq
23-10-2011, 01:43
Türkiyedeki ambulanslar fabrika çıkışı standart araçlar üzerinde değişiklik yapılarak kullanılıyor çoğu avrupa ülkesinde ise araç fabrikadan ambulans olarak tasarlanmış şekilde çıkıyor.

buda amerikada ambulans üretimi yapan bi firma websitesindeki ambulansların çoğu ülkede aktif olarak kullanılıyor Welcome to American Emergency Vehicles (http://www.aev.com/)

kickbuttowski
23-10-2011, 01:47
ambulans sanki kucuk olunca daha mi hizli gidiyor..? bizim ambulanslarimiz cogu avrupa ulkesindeki ambulanslardan daha iyi.. oralarda -buralardada- hala transporter 5leri filan kullaniyorlar bizdekilerin cogu son model..

@RSburak: sizin bahsettiginiz muhtemelen tasiyicidir organ tasiyicilar

Selcuk_RoL
23-10-2011, 02:11
bizim insanımız insan değil ya valla bu nedir ya:(

agresive
23-10-2011, 02:35
her zaman karşılaştığımız durum bu ama biz anca ambulans geç geldi itfaiye geç geldi diye sövmekten başka hiç bir şey bilmeyiz.

Durango
23-10-2011, 02:46
Ne anaları kaldı ne avratları....

Jeandan-R
23-10-2011, 03:04
Ben bu insanları anlamıyorum. Belki emniyet şeridini işgal edip de belki bir yakının ölmesine sebebiyet veriyorsun, bir otur düşün be adam? Ayrıca sabahları çok rastlıyorum emniyet şeridine geçip de o kadar trafik çeken adamı enayi yerine koymak nedir? Tekme tokat giresim var bu tiplere

tLq
23-10-2011, 03:11
Görüyorsunki trafik kilitlenmiş ilerde muhtemelen kaza var beyinsizmisin be insan kaza demek yaralı demek yaralı demek yardım demek eee o zaman azcık beynini kullanda yardıma gidenleri engelleme !

cem36
23-10-2011, 03:33
Motorize hızır hayatını hiçe sayarak defalarca çok fazla risk alarak gitmiş olay yerine. O en ufak seyde emnıyete kacanlarıda Allah a havale etmek gerekıyor. Ne kadar buyuk bır kaza olsada en azından olay yerınde can çekişen kişiler kurtarılabılırdı. Allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin.

Jem89
23-10-2011, 03:35
Allah hepsinin belasını versin..

Edit : hızır 5'miş bu arkadaşın kodu.. Valla şu anda alkollüyüm ama yarın uyanınca bu arkadaş için bi tebrik mail'i yazmayı düşünüyorum..Sanki kendi akrabası varmış gibi gidiyor.. Ve diğer videosunu da izledim.. Arkasında birisi daha var.. 2 kişi böyle gidiyorlar.. Helal olsun.. Kendi canını tehlikeye ata ata tırların arasına girip çıkarak gitti oraya.. Helal olsun..

O emniyet şeridine girenlere de gece gece fena sövdüm.. Hakkaten ana bacı hiçbirşey kalmadı.. Allah hepsinin belasını versin..

Painkiller
23-10-2011, 04:16
İzlerken gerildim resmen. Motoru kullanan arkadaşı ayrıca tebrik etmek gerekir. Ve trafiğin o halde olmasını sağlayanlara ayrıca selam etmek gerekir..:)

fatihcakin
23-10-2011, 07:49
once bagajinda olmayan tebesire kadar ceza yazip sonra cinayete sebebiyetten yargilamak gerek..

Evet gerçektende cinayete sebebiyet

seko
23-10-2011, 07:54
motor super fikir ve bu adam gercekten her turlu ovguyu hak ediyor insanların canını kurtarmak icin kendi canını tehlikeye atmış.

Kadyr
23-10-2011, 08:48
milletin kafa çalışmıyor trafik komple durduysa demek bişi var niye emniyete giriyosun mk

bizim insanımız insan değil ya valla bu nedir ya:(

katılıyorum sana selçuk babam metrobuste.dıyor insan degıl bunlar yaslılara falan yer vermemek ıcın ıte ıte gecıyolar.dun bındım bende harbi ınsan degılız ya ıtıp kaka kaka koltuga yetısmeye calısıyolar.dedım koyunmusunuz cobanmı durtuyo arkadan yuh be dedım :S desen ne fayda eğitim şart aileden..

a.colak
23-10-2011, 09:22
bu emniyet şeridini kullananlar hayvan yaaa her gün sövüyorum trafikte

ykavcioglu
23-10-2011, 09:49
bizim halkımız hemen piknik moduna geçmiş...

Emre İlbi
23-10-2011, 10:00
Yazıklar olsun bee,
ağır yaptırım uygulamak gerekli,

ben böylelere ehliyeti verenlere bu ara çok kızmaya başladım,
önüne gelene ehliyet veriyorlar, hiç bir eğitim vermeden :icon13:

Motoru kullanana helal olsun, kendi canını tehlikeye atıyor,
başkalarının canını kurtarabilmek için,
izlerken tüylerim diken diken oldu

searock///
23-10-2011, 10:08
allah bin turlu belalarını wersın bunların .. cahıl serefsızler . kalıte yokkı ne beklıyoruz bunlardan

BARR
23-10-2011, 10:09
Eğitimsiz, cahil, dangalaklar sürüsü...

Motorize ekip olayı cok iyi, önceki aksam floryada motorlu biri düsmüstü yine ilk motorlu doktor geldi. Ambulans gelene kadar boyunluk taktı, ambulansa binmeye hazır hale getirdi.

Ambulanslar icin de bir cözüm bulunmalı, misal otobanlara ambulanslar icin özel girisler yapılmalı, bariyer acılan vs...Kaza yerine en yakın yerden giris yapabilmeli ambulans...Böyle kmlerce emniyet seridinden gitmeye calısmak yerine...

Aynen noktası noktasına katılıyorum. İlk cümle zaten genel özet.

aegean76
23-10-2011, 10:15
Emniyet seridini kullananları,
ağır cezada adam öldürmeye teşebbüsten yargılıcan...
bak bir daha tıkanıyormu...

Eworen
23-10-2011, 10:17
Dediklerinizin hepsine +1
ama cezası çok düşük ve denetim nerdeyse sıfıra yakın, çok çok yetersiz olan EDS ler zaten aktif değil çalışmıyor
Şu an cezası 66 tl
Olması gereken min. 666 TL dir
yapın bakalım arabaları yansa sokamazlar korkudan oraya
Ama pardon emniyet şeridini en çok kendileri kullanıyorlardı zaten değilmi bir çakar 2 mavi-kırmızı lamba tamam açılın padişah geliyor
Yetmedimi gerekirse Otoyolu bile kapatırlar
Oda yetmedimi İstanbulu baştan sona kapatırlar
Yapmışlıkları varmıdır vallahi vardır..

akif252
23-10-2011, 10:28
Emniyet seridini kullananları,
ağır cezada adam öldürmeye teşebbüsten yargılıcan...
bak bir daha tıkanıyormu...

hangi birini yargılican önce bilinçlendiricen cahil insanlar bunlar zaten yolu tıkayanlara bi bakın tipi kayık cahil orta yaş üstü kişilerdir genelimiz tıkamaz tabi 5 10 kişi *** eder bırakır trafiği

ulas
23-10-2011, 10:32
bu emniyet şeridinde duranlar olmasaydı belkide 8 candan biri kurtulmuş olacaktı

aphelion
23-10-2011, 10:39
Yazık bu kadarmı cahilsiniz be arkadaş adamlar yurt dışında aşmışlar olayı

Almanyada-ambulansa-yol-verme-goruntuleri.mp4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1tP9kMz1Edk)

douu
23-10-2011, 10:56
bu adama hakikaten helal olsun yalnız. kendi eşi dostu akrabası olsa ancak bu kadar çabalar bir insan. helal olsun diyorum sadece.

DEJ
23-10-2011, 11:21
Sistem çok iyi gerçekten.
Motoru kullanan arkadaşı da ayrıca tebrik etmek lazım, TIR'ların arasından nasıl geçti öyle tek kelimeyle helal olsun!

emniyet şeridini ihlal eden öküzleri eğitimden geçirip ehliyet versen ne olacak, adamın içinde olmadıktan sonra.
O eğitimi aldıktan sonra yine aynısını yapar bizim millet. (Halk otobüslerini saymıyorum bile)

''Emniyet şeridi paralı olsun, paramı verdim giriyorum kardeşim'' zihniyeti olduktan sonra ne yaparsan yap.

ÜSTÜNERC
23-10-2011, 11:24
emniyet serıdıne gırıp cıkarsın hemen ama istabul gibi buyuk yerde yapılmaz yani gırdın cıkamassın arkadan gelen ambulansda zaman kaybeder dusununkı abınız ablanız annenız babanız o ambulansa ıhtıyacı var.Eğitimli olan ınsanlarda yapıyor yani bunu lutfen arkadaslar yapmayın etmeyın

MehmetUnal46
23-10-2011, 11:38
Yapılan cidden ayıp.Adamlar bırak arabayı kendileri bile emniyet şeridinde gidiyolar,eller cepte bi şekilde.Ambulansların orta şeritten gitmesi konusunda bi proje var o ne oldu ki acaba?

Edit: Videodaki olaydan bahsediyomuşum zaten.Ama bu bizim ülkede imkansız gibi.

lethaldoze
23-10-2011, 12:37
Ben bu konuda aşırı hassasım. Söve söve bitiremedim. Plakalarda aldım hafızaya yolda görürsem bide yüzüne sövücem.
Gerçi hergün görüyoruz yollarda. Bağzısıda yol vercem die iyice yavaslıo duran trafiğin arasına girmeye çalışıyor. güya yol verecekte ambulansda durdu senle gerizekalı noolcak şimdi. Ambulansa yol veremiyorsan bass gıt de onuda yavaslatma. ilerde illakı bulursun girecek biryer.
Ben bostancı köprüsünden göztepe köprüsüne kadar yol açmıştım ambulansa. Yanlışlık la önüne girmek zorunda kalmıştım. Baktım kaçış yok ambulansında epey önündeyim o gelene kadar korna sellektör önümdekilerden aldım yolu. Tabi ambulanscıda şaşırdı ama tek bir fren bile yapmadan geldi peşimden hemde bana bile yetişemeyeceği kadarda hızlıydım. Kararlı olunca önündekiler kaçıcak yer arıyor.

individual
23-10-2011, 13:16
sinir krizi geçirir insan valla.başka bir videoda var otobüs emniyet şeridinde duruyor önüde boş yol ver diyo gitmiyor bile yanına gidip cama vuruyor hala duruyor öküz gibi bakıyor.in o motordan döv o adamı ama döv döv bitmezki.

başalp
23-10-2011, 13:20
Motoru süren arkadaşı tebrik ediyorum... ölümüne gidiyordu helal olsun...

Quantum
23-10-2011, 13:33
Geçen hafta sabah köprü trafiği..
Hiç gitmem, o gün sağ şeritte gideceğim tuttu..
Herkes salak bir tek onlar akıllı misali emniyetten vızır vızır geçiyorlar.
Ben de arabanın yarısını dışarı çıkardım kestim yolu.
Arkadan selektör yapıyor çekil diye.. Bir tane 1.18i içinde iki tane bankacı tipli toy zibidi.. Tabakhaneye yetiştirecekleri emanetleri var herhalde.. Çekilmedim.. Arkasında uyanıklar da birikmeye başladı bu arada 4-5 tane oldular.. Hepsi uyanık..

Sonra arkadan polis sireni çaldı, bunlar normal şeride geçti, ben de düzelttim arabayı, polis geçti, bunlar soktu burunu benden erken davrandılar..

Yan camı açtım tam yanımdan geçerken, bu da açtı camı, "napıyorsun" diyor bana..
"Öküzlere yol vermiyorum bir sıkıntı mı var" dedim.
"Bırak hocam allaşkına işimiz gücümüz var, yüzyılın kahramanlığına mı soyundun bırak bu işleri" dedi.
"Senin gibi sığırlar olduğu sürece bu hareketi hep yapacağım dua et polis sireni çaldı, köprüye kadar bırakmazdım seni" dedim.
Ona da arkasındaki araba selektör yaptı hadi artık yürü diye, emniyet şeridinden gazladı gittiler..

Gereksiz bir şekilde emniyet şeridi kullananlar,
Yol ayrımında millet şerit şeklinde sıradan girerken, sıraya girmeyip herkesi geçip direkt sıraya kaynak yapanların hepsi o.pu çocuğu.. Sesli olarak da söylüyorum bunu, yüzüme bakıp devam ediyor sütü bozuklar..

Barbarostan yıldız köprü ayrımında ve ATV nin oradaki alt geçit yanındaki köprü bağlantı noktasında çok yaşanıyor bu..

Trafikte milleti keriz enayi yerine koyan herkese en derin en hardcore şeklinde dileklerimi iletiyorum..

Q.

coolvtec
23-10-2011, 13:55
Geçen hafta sabah köprü trafiği..
Hiç gitmem, o gün sağ şeritte gideceğim tuttu..
Herkes salak bir tek onlar akıllı misali emniyetten vızır vızır geçiyorlar.
Ben de arabanın yarısını dışarı çıkardım kestim yolu.
Arkadan selektör yapıyor çekil diye.. Bir tane 1.18i içinde iki tane bankacı tipli toy zibidi.. Tabakhaneye yetiştirecekleri emanetleri var herhalde.. Çekilmedim.. Arkasında uyanıklar da birikmeye başladı bu arada 4-5 tane oldular.. Hepsi uyanık..

Sonra arkadan polis sireni çaldı, bunlar normal şeride geçti, ben de düzelttim arabayı, polis geçti, bunlar soktu burunu benden erken davrandılar..

Yan camı açtım tam yanımdan geçerken, bu da açtı camı, "napıyorsun" diyor bana..
"Öküzlere yol vermiyorum bir sıkıntı mı var" dedim.
"Bırak hocam allaşkına işimiz gücümüz var, yüzyılın kahramanlığına mı soyundun bırak bu işleri" dedi.
"Senin gibi sığırlar olduğu sürece bu hareketi hep yapacağım dua et polis sireni çaldı, köprüye kadar bırakmazdım seni" dedim.
Ona da arkasındaki araba selektör yaptı hadi artık yürü diye, emniyet şeridinden gazladı gittiler..

Gereksiz bir şekilde emniyet şeridi kullananlar,
Yol ayrımında millet şerit şeklinde sıradan girerken, sıraya girmeyip herkesi geçip direkt sıraya kaynak yapanların hepsi o.pu çocuğu.. Sesli olarak da söylüyorum bunu, yüzüme bakıp devam ediyor sütü bozuklar..

Barbarostan yıldız köprü ayrımında ve ATV nin oradaki alt geçit yanındaki köprü bağlantı noktasında çok yaşanıyor bu..

Trafikte milleti keriz enayi yerine koyan herkese en derin en hardcore şeklinde dileklerimi iletiyorum..

Q.

arkadaşım aklımdan geçenleri dile getirmişsin, hepsine tamamen katılıyorum.

Türk milleti paradan anlar, benzine ona buna zam koyacağına bu zararlı mahlukatlardan toplasınlar yaptıklarının ezası olarak.

Mehmet Alacicek
23-10-2011, 14:06
şu emniyet şeridinden gidenlere kullananlara sokayım ben salak herifler bilmiolar ki emniyet şeridi neden kullanılırı kim kullanır bi tek bizde vardır böle kullanan salaklarrr başka nerde olcak kiii çok utandım seyrederken video yu ama motoru kullananada helal olsun nasıl da gitti öleeee

seko
23-10-2011, 14:24
Yazık bu kadarmı cahilsiniz be arkadaş adamlar yurt dışında aşmışlar olayı

Almanyada-ambulansa-yol-verme-goruntuleri.mp4 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1tP9kMz1Edk)

yurt dısında kurala uymayınca adam sorumlu bir sekilde geliyor uyarıyor orada kural nizam oldugundan adamda mahcup oluyor haliyle yada yapmıyor tr de adama ne yapıyosun dersen direkt olay cıkar ustune saldırır ya doversin yada dayak yersin yada silah ceker yani texas usulleri isliyor bizim memlekette ..

tool
23-10-2011, 14:32
simdi otoban gecen yerler daha once orman arazisi oldugu icin ortama uyum saglayamayan hayvanlarda kendi dogal yasam alanlarinda geziyorlar, 100yil once bakin emniyet seridindeydi zaten onlarin dedeleri...

c20let
23-10-2011, 14:42
Almanya'daki olayda yanlış değil mi ? o şekilde sağa sola kaçışacaklarına emniyet şeridini boş bıraksalardı daha çabuk ulaşırdı.

HkN
23-10-2011, 16:18
Askerde LAnd ambulans kullandım Afyonda. Ne cahil ve şerefsiz insanlar var.

Hızır 5 Ekibine tebrikler. Bende tebrik atacağım

RSBurak
23-10-2011, 16:54
bide otobanda orta şeridi kullanırlar trafik sıkışınca emniyeti kullanırlar böyleleride var arkamda basmış gelen arabaya yol veriyorum aha birde ne göreyim ortada öküzün birisi 90la gidiyor mecbur sağından geçiyorum bu tipler birde emniyete giriyor ya dahada gıcık oluyorum araba ek demir yaptırıp çarpasım geliyor hepsine

GokhanRS
23-10-2011, 17:08
ambulansa yol vermeyenin yolu kapatılmalı yani ehliyeti alkol cezası gibi alınmalı. ilk 6 ay sonra 12 sonra 3 yıl 5yıl gibi.

SErhat.
23-10-2011, 17:22
Tiksiniyorum şu emniyet şeridini boş yere işgal edenlerden!

Bıktım artık her sabah-akşam bu şeritte Bostancı-Kozyatapı arası kendini uyanı sanan şoförlerle resmi kurum araçlarını görmekten!

redbaron
23-10-2011, 17:26
ozellikle istanbuldaki ve diger sehirlerdeki tüm emniyet seritlerine eds konulup cezasıda 1000tl den assagı olmamalı ! , 2.de hapis cezası yada ehliyet olabilr

alfonso4474
23-10-2011, 19:10
trafikte birsürü öküz var izledim başka videodada adama helal olsun süper eğitim almış heryerden geçiyo valla

Ome_RS
23-10-2011, 19:47
Emniyet seridini kullanma cezaları cok hafif.
agır olcak ama dilerim o seridi kapatanların basına aynı olay gelsin ve engel oldukları seridin hayatlarına nasıl maal oldugunu yasasınlar..

h.savas
23-10-2011, 20:42
ülkemizde kendini çakal zanneden ama bi b.ktan anlamayan o kadar mal insan varki
5 araç öne geçtinde noldu ödül mü aldın şeref...ni bilmem ne yaptığım adamları...

hızır 5'e helal olsun canını hiçe sayarak gidiyor ...

SekoLive
23-10-2011, 20:45
emniyete girenler izledikce içleri acısın içleri sızlasın...

adamıda tebrik ediyorm iyi sürmüş o şekilde motoru canı pahasına..

C2VTS
23-10-2011, 20:48
Tiksiniyorum şu emniyet şeridini boş yere işgal edenlerden!

Bıktım artık her sabah-akşam bu şeritte Bostancı-Kozyatapı arası kendini uyanı sanan şoförlerle resmi kurum araçlarını görmekten!

ı-ıh orda yok.ptt hastanesinin önü full eds ordan tek gazlayanlar belediye otobüsleri.diğer yöndede eds var.

Bu arada adamada burdan tebrikler.o trafikte ciddi iyi gitmiş.

esmerserseriler
23-10-2011, 21:12
hızıra gerçekten bravo ama bu gibi durumlarda ambulans helikopterlr falan daah çabuk müdahale olmazmı:( allah şifa versin hepsine:(

R21TURBO 41
23-10-2011, 21:28
Hafif akan trafikte Emniyet şeridini 150-200mt kullanıp çıkanları hadi anladık diyelim de yaw arkadaş koca otoban kilitlenmiş belliki kaza var be evrim geçirmemiş öküz , bu kadar mallığı öküz yapmaz emniyet şeridinde ne işin var.. Hiç abartmıyorum , sağlık ve kurtarma ekiplerinin gecikmesine neden olan sığırın katil den farkı yok..

RSBurak
23-10-2011, 21:28
evet ambulans helikopter niye kullanılmıyor bazı bölgelerde doğumlara filan gidiyor bu kadar büyük kazalarada gitmesi lazım bence..

Eyüp
23-10-2011, 21:39
Keske emniyet şeridini sebepsiz kullananlara çok büyük cezalar kesilse ne güzel olur..

Ne kadar eğitimsiz milletiz , zaten yol kapanmış..Belliki birşey var , emniyet şeridine neden girersinki !

Sert@ç
23-10-2011, 21:46
Yurdumun insanında ne kadar çok hıyar var adam motor gelmesine rağmen çekilmiyo

poseidon
23-10-2011, 22:04
ambulansa yol vermeyenin yolu kapatılmalı yani ehliyeti alkol cezası gibi alınmalı. ilk 6 ay sonra 12 sonra 3 yıl 5yıl gibi.

Alkol cezası uygulaması da saçma direkt alacaksın ehliyeti ömür boyu
böylece kimse alkollü direksiyona geçemeyecek.
Ehliyetsiz araç kullananları da atacaksın içeri 1 sene kefaletsiz.
Yok arkadaş bu ülkede can acıtmadan kimse yasak nedir öğrenmeyecek.

Yaralı kazazede belki ambulans geç geldi diye öldü.
Kim verecek hesabını?????????

omercanilica
23-10-2011, 22:08
malesef hızır acıl ve ıtfaıye ye yol vermıyoruz memleketce ustune ustlukte emnıyet serıdınıde kullanmayı ıhmal etmıyoruz.

kv661
23-10-2011, 22:47
Bu konuyu sabitlesenize

RSBurak
23-10-2011, 23:21
Yurdumun insanında ne kadar çok hıyar var adam motor gelmesine rağmen çekilmiyo

adamlar cool koşup ufacık motordanmı kaçacaklar burda mesela yaya yürüyerek karşıya geçer istersen bir korna bas hemen bakıp söyleniyorlar yani cool insan hiç koşarmı..

turbo16
23-10-2011, 23:27
istanbul yaramaz o yönden bizim bursada yol vermeyen bir araç oldumu yandakiler bile küfür edip yoldan çıkarırlar valla

tLq
23-10-2011, 23:32
Arkadaşlar ne yaparsak yapalım ağır bi ceza verilmediği sürece bu olaylar devam edecek sadece emniyet şeridi için demiyorum ambulansa yol verme konusunda halkımız çok anlayışsız eski yaşanan olaylardan sonra kimbilir hangi iş adamını nereye yetiştirmeye çalışıyolar gözüyle bakılıyor ambulansta çalıştığım süre içerisinde bunu gözlemledim ve şöyle bi anımı anlatmak istiyorum geçen sene ocak ayları gibiydi boğaz köprüsünden karşıya geçmeye çalışıyorduk özel bi hastaneden kalp krizi geçiren hastayı almak için sabah saatlerinde köprü girişinde sirenler ve ışıklar açık şekilde yol istiyoruz araçlardan yan şeritteki otobüs şöförü ve önündeki sedan arabadaki 4-5 deyöz bizi küfür bombardımanına tuttu resmen içinde hasta yok trafiği mahvettiniz gibisinden laflar söylemeye başladı insanı mesleğinden soğutuyolar resmen işin içinde olan birisi olarak söylüyorum ki bu işi yapanlara saygı kalmadı artık onu geçtim saygı göstermiyorlar bari ufak bi incelik yapıp yol verseler keşke işimizi yapsak.