Orijinalini görmek için tıklayınız : Ev ekspertizi hk.
Aklımda ikinci el ev alma fikrim var ayıptır yazması. Birkaç tane aday buldum. Fakat evlerin tapu durumu nasıl, iskan sıkıntısı var mıdır, başka bir problemi mevcut mudur acaba gibi sorular var aklımda haliyle.
Herhangi bir bankadan kredi almadan, makul bir ücret karşılığında mesela, eve ekspertiz yaptırmak mümkün mü?
Veya bu tür hizmet veren firmalar var mı?
İlgili hizmetin ücretini bilen var mı?
by serçe
23-10-2011, 20:31
Evin bir tane tapu fotokopisini alıp bağlı olduğu belediyeye gidin oradan vergi borcu olup olmadıgını öğrenin ayrıca binanın iskan ve kat mülkiyetin oldugunuda belediyeden öğrenebilirsiniz daha sonraki işlemini ise dairenin bağlı olduğu tapu dairesine gidip dairenin üzerine ipotek haciz varmış diye kontrol edin bu işlemler yarım gününüzü alır yazilarimdaki kusur icinde telefondan yazdığım için kusura bakmayın
Aynen arkadaşın dediği şekilde yaparsanız iyi olur krediye başvurmadan ekspertizden önce durumu öğrenmek lazım ben krediye uygun diye almayı düşündüğüm ev için krediye başvurdum AVUKAT sahibi krediye uygun dedi eksper gitti yıkım kararı çıktı ekspertiz ücretini ödemek zorunda kaldım bankaya
by serçe
25-10-2011, 15:51
arkadaşın dediği gibi böyle terslikler doğar eğer araştırmadan almaya kalkarsanız en basit şekilde dediğim gibi kendiniz araştırın fazla uzun süren bir işlem değil sonuç itibari ile şimdiden kolay gelsin hayırlısı olur inşallah ..
olcay_bora
25-10-2011, 16:15
güvenilir bir gayrimenkul firması ile çalışırsanız hem bu konuda yeterinde prof bilgi sahibi olursunuz hemde en titiz şekilde işlemleriniz halledilir. her işin bi ehli vardır ;) fiyatıda firmasına göre değişir