Orijinalini görmek için tıklayınız : İntel ? AMD ?
SerhatA.
24-10-2011, 18:45
Yeni bir pc toplayacağım için sizlerden fikir almak istiyorum.. :confused:
İşlemci İNTEL mi olsun ? AMD mi olsun ?
İNTEL ise neden İNTEL ?
AMD ise neden AMD ?
Intel,
Daha performanslı olduğunu düşünürüm.
son çıkan sandy bridge sayesinde intel açık ara önde, AMD ise bir türlü bulldozerı çıkaramadı. Eğer ben şu anda pc toplamak isteseydim mutlaka Bulldozer işlemcileri beklerdim. AMD'nin tek avantajı fiyatları intel'e göre daha ucuza aynı performansı yakalayabiliyorsunuz. Tabi bu i5 2500k'ya kadar geçerli bu işlemcinin üzerindeki her işlemci çok ama çok hızlı AMD'ye göre. Ben i7 2600k kullanıyorum güzel bir soğutma ile 4,7-8 ghz'de stabil kullanabilirsiniz.Dünyanın en iyi işlemcileri sıralamasında AMD ancak AMD FX-8150 ile 19. sıradan girebilmiş, buradan kendinize pay biçebilirsiniz :)
Skyhawk34
24-10-2011, 19:02
kesinlikle intel nedeni fiyatı yüksek fakat performansı daha iyi
amd ise performans yapıyor ancak kaliteden ödün veriyor
ProdriveSTI
24-10-2011, 19:03
Oyun amaçlı Intel,
Program,yazılım vs. amaçlı AMD.
önerirler :)
EmrahErdogan
24-10-2011, 19:04
ıntel performans acısından daha ıyıdır ve fıyat bakımından pahalıdır
amd ucuz ma kalıtelıdır amd 3000 var dıger pc de tas gıbı hala 7 sene oldu tık demedı
oyun oynamayı cok tercıh edersen amd al fakat gunluk kullanım ınternet v.s ıcın ıntel tercıh etmelısın
HondatugraL
24-10-2011, 19:27
herturlu AMD derım grafik açısından çok farkı var zamanında topladıgım amd 3500 oyunlarda en adam akıllı kalıteyı verıyodu bana şuan toplıcak olsam amd koyarım gene
Paran varsa İntel Yoksa AMD kaç tl lik bir sistem düşünüyorsun ona göre diyelim en iyisi.
signomis
24-10-2011, 19:43
Amd'nin hangi modeli? İntel'in hangi modeli ? Bütçen nedir.Ne amaçla kullancaksın? Sadece işlemci alarak sistem toplanmaz.
Trance-R
24-10-2011, 19:59
para sorunun yoksa ve gerçekten hardcore sistem kurucaksan InteL... o da neden ; üst hızlarda gerçekten iyi sonuçları yakalarsın.
Amd; f/p oranı daha iyi 1 marka.daha çok işlemci kullanıcılarla buluşuyor.ve verdiğiniz paranın dahasını alıyorsunuz.AMD ; overclocklarda Intel'e nazaran daha yavaş gibi ...
AMD ' nin kullanıcısını daha da tatmin ettiği bir gerçektir.Tatmin eğrisi daha fazla yani :)
CinAli_06
24-10-2011, 19:59
kullanım amacına göre seçmelisin işlemcini.
Hadi bilişim konusu açılmışken alakasız bir soru da ben sorayım;
Gigabyte H67M-UD2H-B3 anakartım var. Bu kartın üzerinde onboard bir ekran kartı mevcut. Lâkin ben bu ekran kartını kullanmıyorum. Bunun yerine gefroce 9600GT kullanıyorum. Ayrıca i3 işlemcim ve 8GB ram'im de mevcut.
Sistem performansımdan memnunum. Ortalama 5.9 rating alıyorum.
Sorum şudur ki;
Mevcut ekran kartımı kullanırken onboard ekran kartına 2. bir monitör ekleyebilir miyim? Eklersem çift dekstop kullanabilir miyim?
Örnek vermek gerekirse, 9600 GT'ye bağlı monitörümde film izlerken onboard ekran kartına bağlı monitörde desktop kullanabilir miyim?
Bir soru da bu sistemin biraz gelişmişi;
9600 GT'ye ayrıca lcd televizyonum da bağlı. Çift monitör veya replike monitör kullanabiliyorum.
Onboard ekran kartına 1 monitör ve 1 lcd ( DVI'dan ) bağlarsam 4 ayrı ekranı aynı anda kullanabilir miyim? Görüntüyü 4'e bölüp veya 4 ayrı desktop kullanabilir miyim?
Abi muhtemelen olmicaktır. Fikirlerimi tam oluşturup cümleye dökemiyorum şu an ama, öngörüme göre o şekilde sistemin çalışabileceğini ya da, Ex- bi kart takılmışken onboard'dan görüntü alınabileceğini sanmıyorum.
signomis
24-10-2011, 20:13
Onboard ekran kartı,harici vga takılı olduğu için otomatik olarak disable konuma gelir.Mevcut olan ekran kartınızın kaç adet görüntü çıkışı varsa ancak o okadar mönitör kullanabilirsiniz.
SerhatA.
24-10-2011, 20:14
Gigabyte H67M-UD2H-B3 anakartım var. Bu kartın üzerinde onboard bir ekran kartı mevcut. Lâkin ben bu ekran kartını kullanmıyorum. Bunun yerine gefroce 9600GT kullanıyorum. Ayrıca i3 işlemcim ve 8GB ram'im de mevcut.
Sorum şudur ki;
Mevcut ekran kartımı kullanırken onboard ekran kartına 2. bir monitör ekleyebilir miyim? Eklersem çift dekstop kullanabilir miyim?
Örnek vermek gerekirse, 9600 GT'ye bağlı monitörümde film izlerken onboard ekran kartına bağlı monitörde desktop kullanabilir miyim?
9600 GT'ye ayrıca lcd televizyonum da bağlı. Çift monitör veya replike monitör kullanabiliyorum.
Onboard ekran kartına 1 monitör ve 1 lcd ( DVI'dan ) bağlarsam 4 ayrı ekranı aynı anda kullanabilir miyim? Görüntüyü 4'e bölüp veya 4 ayrı desktop kullanabilir miyim?
Yok abi o dediğin fizik kurallarına aykırı :) :)
Ekran kartın varken on boardını kullanamıyorsun herhalde.
Bu arada abi Hybrid SLI diye bir olay var, o anakart özelliği sayesinde hem Ex- ekran kartı hem de onboard ekran kartı aynı anda kullanılabiliyor. Lakin şimdi kontrol ettim, senin anakartın o teknolojiyi desteklemiyor. Tam bir cevap veremediğim için, içim buruk kalmıştı. Şimdi mutlu oldum. : ))
SerhatA.
24-10-2011, 20:18
Galiba seçimim İNTEL den yana kullanacağım..
teşekkürler
Sorum şudur ki;
4 monitöre görüntüyü yaymak mı istiyorsun ağbi ? Senin ilacın ATI Eyefinity Mucizesi - ShiftDelete.Net (http://shiftdelete.net/ati-eyefinity-mucizesi-14318.html) :icon_tup:
onursumer
24-10-2011, 20:38
bütçenle orantılı para sıkıntı değilse intel her konuda ezer :)
@Evrenoz
yanlış hatırlamıyorsam zaten 9600gt de çift çıkış var 2 monitor bağlayarak 1. monitorde internete girerken 2 monitorde mediaplayerde film izleyebilirsin
CinAli_06
24-10-2011, 20:40
Sorum şudur ki;
öyle bişey değilde bir program vardı adını hatırlayamadım şimdi 2-3-4 masa üstüne kadar ekran yaratabiliyordunuz. birinde film izlerken ötekinden internete girip diğer ekranda da başka birşeyler yapabiliyosunuz.
Teşekkürler arkadaşlar,
9600'dan zaten 2 ayrı görüntü alabiliyorum da acaba 4 yapabilir miyim dedim tek karta yüklenmeden, yükü 2 ayrı karta bölerek. :)