Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mercedes 2,7cdi Hakkında bilinenler?

EM-RE
25-10-2011, 09:50
İçinden çıkamadığım bir durumdayım.Bu araç hakkında kime sorsam sorunlu o bu deniliyor.
Bu araçlar hakkında duyduğunuz bildiğiniz birşeyler varmıdır.
Kendi ustam 2007 sonrası sıkıntılı ondan öncekilerde ben birşey duymadım görmedim diyor.
Çok samimi bir arkadaşım abi onlar komple sorunlu diyor.Alınırmı alınmazmı binilirmi binilmezmi karar veremiyorum,aracı günlük kullanıcam sorun çıkartmaması lazım.Zaten zamana karşı yaşıyorum birde bu günlük arabayla uğraşırsam deli olurum :)
Sizin tecrübelerinize dayanarak hareket edicem muhtemelen,320cd alamıcaz gibi duruyor.Bir yandanda mercedes'e binmek istiyorum bu binenler çok övüyorlar neyse çok uzadı yardımlarını bekliyorum gözüme kestirdiğim araçlardan biri olarak örnek koyuyorum.Şimdiden teşekkürler arkadaşlar.

Link vermek yasakmıydı yanlışmı hatırlıyorum ?
60121138

Dou
25-10-2011, 09:52
Öncelikle hangi seri alacaksın? C, E, CLK, ML? Ona göre yorum yapayım eski bir mersocu olarak :)

Velter
25-10-2011, 09:53
ben ilandaki araci begendim cok, al gitsin kurcalama cok ya :)

EM-RE
25-10-2011, 09:54
Öncelikle hangi seri alacaksın? C, E, CLK, ML? Ona göre yorum yapayım eski bir mersocu olarak :)

İlan numarası yazdık kocaman :D

EM-RE
25-10-2011, 09:54
ben ilandaki araci begendim cok, al gitsin kurcalama cok ya :)

Tavukmu alıyon kanka bir araştıralım nedir ne değildir renaulta benzemez yamultur adamı yemin ediyorum :)

TünayK
25-10-2011, 09:57
moturunu bılmem ama kasası cok zor satılıyor.....

Dou
25-10-2011, 09:58
CLK yine biraz daha iyi sorunsuzluk bakımından özellikle E serisine göre, motor konusunda da her türlü şeyi diyen var ama arkadaşımın babasında ML270 var 150.000 km ye geldi neredeyse hiç bir sorun yaşamadı mesela.

Vergi dezavantajından ötürü, 5 silindir de olmasından ötürü pek tutulmuyor bu motorlar orasıda var, genelde 320 cdi lar daha çok tercih ediliyor madem yüksek vergi ödenecek çok daha mantıklı duruma geliyor. Vergisi yüksek olduğu için haliyle satarken çok zorlanacaksın orası bir gerçek meganı satmaya benzemez :D

HaKo
25-10-2011, 09:58
clk gerçekten çok konforlu bir araç, kendi sınıfında daha rahat bir araba olduğunu sanmıyorum. 2 sene kullandım bazen aracımı özlemiyorda değilim. 270cdi sorunlu mu pek bilgim yok ama 220cdi ların sağlıklı sorunsuz olduklarını biliyorum. Ama 220 cdi da clk da yok, en azından tr de yok ben hiç görmedim. Ben öyle başını ağrıtıp günlerce arabayı yatıracak bir sorun çıkacağını sanmıyorum, yıllardır olan bir motor ve MB den bahsediyoruz. ilandaki arac biraz boş ama km si oynanmamışsa gerçekten çok iyi fiyatı.

Ve şunuda söyleyim, eğer çok titiz çıt sesi çıkınca servise giden biriysen ( benim gibi) bu araçlar çok masraflı, ben 2 senede 10bin tl servis ücreti ödedim ve yaklaşık 30bin km yaptım. MB nin periyodik bakımı bişey değil ama incik cincik parçasına bi giriştin mi çok güzel kitliyolar :)

HaKo
25-10-2011, 10:10
moturunu bılmem ama kasası cok zor satılıyor.....

böyle birşey söz konusu değil, satılcak fiyatı yazarsan anında satılıyor. sahibinden.com da 60 milyarlık arabaya 70 milyar yazmış herkes.

Velter
25-10-2011, 10:10
Tavukmu alıyon kanka bir araştıralım nedir ne değildir renaulta benzemez yamultur adamı yemin ediyorum :)

abi anlamadigim sey bu araba gene yakicak, ne anlami kaldi dizel otomatik almanin o zaman? :)

emre_
25-10-2011, 10:14
aynı motora sahip e kasa almayı düşünüyoduk geçmişten bu güne olan mercedes servisimize danıştık ve motorun yakıtının az olduğunu ama narin olduğunu söyledi sorunun genel olarak şanzumandan kaynaklandığını ve bir defa sorun çıkarttıktan sonra ardının geliceğini söyledi ama düzgün kullanılmış ve bakımları iyi yapılmış bir araba bulursanız kontrolu yapılır ve binilir dedi ama mercedesde dizel biraz kumar oynamaya benziyor dedi :) ilandaki araç diri duruyor resimden tabi ama bakmak ve baktırmak lazım ama bu aracı satmak zor olur bilginiz olsun e kasa olsa satışı daha kolay ve konforu daha fazla biz kumar oynamadık ve e200 k aldık 2004 12 litre min kullanım agresif kullanımda 17 /18 lere çıkıyor yakıtı çekiş ve hızlanma gayet iyi benzinlide

pureal
25-10-2011, 10:32
yakın arkadaşımın babası 2005 yılından beri kullanıyor şimdilerde 350k km de olması lazım,az yakan bir araç ciddi anlamda uzun yolda yüklü 6-6,5 lt ortlama çok rahat tutturuluyor.sorunlu kısmı kişiden kişiye değişiyor sanırım biz sıkıntı duymadık... dpf yüzünden mercedes 5 silindir dizellerden vazgeçti imkan varsa 220 cdi alın daha sorunsuz az yakan ve 270 cdi ile aynı güç üretiyor

Göki,ZD
25-10-2011, 10:38
bu mercoya airrite yapılıyor anlaşılan :D
fantazi arıyorsunuz baba oğul..

2jzgte
25-10-2011, 10:42
mercedes sonuçta fazla uğraştırcağını sanmıyorum ilandaki araçda güzel bencde şahsi fikrim :))

Mehmet Gazihan
25-10-2011, 10:42
ciddi yüklenmiş aracını ciddi agresif kullanan müşterim 200k km leri geçti, sanz.vuruntusu baslamıstı yaptırdı.. EGR ciddi sorun bu makinada.. motorun basına ne geliyorsa gec yag degistirmekten ve kurumdan geliyor.. gerisi Mercedes zaten, en iyi turbo en iyi pompa en iyi enjektor.. gerekli koruyucu bakımları yaptırdığın müddetce gercekten uzun omurlu motorlar..

TünayK
25-10-2011, 10:49
böyle birşey söz konusu değil, satılcak fiyatı yazarsan anında satılıyor. sahibinden.com da 60 milyarlık arabaya 70 milyar yazmış herkes.

arkadasım cok uzun bır sure ılanlardakı en ucuz arabası kı hakıkaten 3 parca boyalı icı dısı gayet duzgun cıcek gıbı arabasını satamadı...

HaKo
25-10-2011, 10:57
arkadasım cok uzun bır sure ılanlardakı en ucuz arabası kı hakıkaten 3 parca boyalı icı dısı gayet duzgun cıcek gıbı arabasını satamadı...

demekki o kadar çiçek gibi değilmiş yada başka bi etken vardır mutlaka, benim arabamın boyasız yeri yoktu nerdeyse ama gerçekten aşırı bakımlı ve diriydi, 2-3 ay gibi bi sürede sattım ben. o iki 3 ayda kasım başı şubat başı arasıydı yani o aylarda zaten araba satılmaz hele coupe hiç satılmaz. İnsanlar araba alıp kullanıp kar ederek satmaya çalışıyor tek kapılı lüks sınıf araçta her zaman zarar edersin bende istediğim fiyatın 3-4 milyar altına verdim ama fiyatı düşürdüğüm hafta elimden çıkardım aracı..

TünayK
25-10-2011, 10:58
demekki o kadar çiçek gibi değilmiş yada başka bi etken vardır mutlaka, benim arabamın boyasız yeri yoktu nerdeyse ama gerçekten aşırı bakımlı ve diriydi, 2-3 ay gibi bi sürede sattım ben. o iki 3 ayda kasım başı şubat başı arasıydı yani o aylarda zaten araba satılmaz hele coupe hiç satılmaz. İnsanlar araba alıp kullanıp kar ederek satmaya çalışıyor tek kapılı lüks sınıf araçta her zaman zarar edersin bende istediğim fiyatın 3-4 milyar altına verdim ama fiyatı düşürdüğüm hafta elimden çıkardım aracı..

dogrudur mudur ne dıyım? sorun zaten bakmaya gelen olmadı arabaya gelen 2. kısıye satıldı araba...enteresan ısler bunlar....hep ıllımunatının ıslerı bence ne dıyosun?:D

lnd_samet
25-10-2011, 11:10
zaten mercedesin illimunatayla bağlantılı oldugu söylenir yıldız mıldız muhabbetine:D,,

şaka bir yana-
ciddi bakımlısını bulmak lazım-yoksa can yakacak bir motor-ve söylenildiği gibi bakımları pahalı değil-değil fakat incik boncuk şeye takarsanız mercedes can yakıyor her zaman.

EM-RE
25-10-2011, 11:30
Parça konusunda mercedeste sıkıntım yok .en az 100.000 km binmek için alıyorum.8 hatta şehir içinde 8,5 9 litre yakabilir gülü seven dikenine katlanır gibi düşünürüm.
Pek kötü yorum gelmemiş.
Ben aman sakın yanaşma gibi bekliyordum.

TarikS
25-10-2011, 12:28
Bizde ayni motorlu 2003 G.Cherokee CRD vardi, 91bin gibi almistik 103 veya 108binde artik yolda birakmaya baslayinca satmistik.. :D Enjektorlerde oksitlenme falan vardi, detay sorunlarini hatirlamiyorum ama o aracta bile cekisi cok basariliydi, tuketim de 11 gibiydi gunluk kullanimda, C'de daha az yakacaksin illa ki..

Dizel butun araclarda bakim gecmisi cok onemli, titiz olup da 10binde bir bakim yapan birinden bulursan harika olur bence, gule gule binecegini dusunuyorum.

EM-RE
25-10-2011, 12:41
Bizde ayni motorlu 2003 G.Cherokee CRD vardi, 91bin gibi almistik 103 veya 108binde artik yolda birakmaya baslayinca satmistik.. :D Enjektorlerde oksitlenme falan vardi, detay sorunlarini hatirlamiyorum ama o aracta bile cekisi cok basariliydi, tuketim de 11 gibiydi gunluk kullanimda, C'de daha az yakacaksin illa ki..

Dizel butun araclarda bakim gecmisi cok onemli, titiz olup da 10binde bir bakim yapan birinden bulursan harika olur bence, gule gule binecegini dusunuyorum.

Araba yok kanka ya :(
Sattık arabasız kaldık tek kapı dizel otomatik resmen araba yok.Olanda para-araba ilişkisi mantıklı değil.

VteC_MaNiaC
25-10-2011, 13:10
kanka sana bi airride lı A6 yakışır 2.7 dizel missss

Audi A6 2.0 TDI 2008 Model 89.900 TL Galeriden satılık ikinci el Füme renk - 60145970 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-audi-a6-2-0-tdi-multronic-dpf-2008-arkem-otomotiv-den-60145970/detay/?source=promotion_topl)

EM-RE
25-10-2011, 13:58
kanka sana bi airride lı A6 yakışır 2.7 dizel missss

Audi A6 2.0 TDI 2008 Model 89.900 TL Galeriden satılık ikinci el Füme renk - 60145970 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-audi-a6-2-0-tdi-multronic-dpf-2008-arkem-otomotiv-den-60145970/detay/?source=promotion_topl)

Haci ben tek kapi spor olsun diyorum sen bana gemi al diyorsun :)

Velter
25-10-2011, 14:48
seni edc paklar :)

ALPER-VNS
25-10-2011, 14:57

clk konusunda benimde büyük çelişkilerim var.. iyi tamam güzel araba ama ilanlara ne gelen var ne giden.. kendim gittim inceledim ankarada 50.000tl en ucuz clkydı bi araç 200 kompressor hemde 2 parça boyalı.. satılmıyo araba aylardır.. tünayın bahsettiği araba 1 senedir ilanda daha yeni satıldı zararına.. e şimdi ben de alırsam yine satamicam diye tırsıyo insan..

EM-RE
25-10-2011, 17:38
clk konusunda benimde büyük çelişkilerim var.. iyi tamam güzel araba ama ilanlara ne gelen var ne giden.. kendim gittim inceledim ankarada 50.000tl en ucuz clkydı bi araç 200 kompressor hemde 2 parça boyalı.. satılmıyo araba aylardır.. tünayın bahsettiği araba 1 senedir ilanda daha yeni satıldı zararına.. e şimdi ben de alırsam yine satamicam diye tırsıyo insan..

Aynen 2 saattir yoldayim,ya elimde patlarsa,para bi anda lazim olursa diye dusunuyorum.

onursumer
25-10-2011, 17:56
kesinlikle yavaş satıldığına katılıyorum anca 3-4 bin zararına verirseniz hemen alıcısını buluyor :D

ama ilandaki araç km vs olarak çok iyi diye düşünüyorum uzun süre binilicekse bence bu fiyat aralığında coupe dizel ve bu konforu verebilicek başka araç yok

HondatugraL
25-10-2011, 18:01
kokpit kısmı ahşaplı olanlarını hiç sevmiyorum başka seçeneği varsa ondan al derım elıne kıymık falan batar :) hem daha sportif durur

VteC_MaNiaC
25-10-2011, 23:14
Haci ben tek kapi spor olsun diyorum sen bana gemi al diyorsun :)

la bunu diyen adamın M3 ü olması entresan diil mi allasen :D

EM-RE
26-10-2011, 05:05
la bunu diyen adamın M3 ü olması entresan diil mi allasen :D

Araba isi dun evde cikan ic catisma ile sonuclandi.:)
Galip benim :)