PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oksijen sensörleri ve akışmetre sorunu.

hasan çağri
25-10-2011, 16:41
Daha önce bir konu açmıştım sensörlerimin bir yada bir kaçının arızalı olduğuna kesin kanaat getirdiğim için. Ama 60bin bakımı için servise gittiğimde bir çok servis gibi onlarda hangi sensörün arızalı olduğunu tespit edememiş (yada hepsini değiştirmek için şu arızalı dememiş) ama arıza kodunu silmişlerdi.

İşin esas kısmı ise burada başlıyor. Daha önce ara ara sildirdiğim arıza ışığı 1-2 saat içerisinde geri yanıyordu, zaten bu yüzdende arızalı bir sensör olduğunu düşünmüştüm. Ama serviste arıza kodu silindikten sonra 1 aydır ve bin km kadardır arıza ışığım yanmamıştı, arabanın yakıtı azalmış, çiğ benzin kokusu gitmiş ama alt devirlerdeki cansızlık devam etmekteydi.

Pazar günü yani arıza ışığı tekrardan yandı ve 2 gündür yatıyordu şimdi tekrardan söndü :D

yani ben bu işe akıl sır erdiremedimkendi kendine yanıp sönmesi, söndüğü zaman benzin değerlerinin normale dönmesi, bunlar sensörlerden birinin bozuk olduğunu mu gösteriyor yoksa kullanım ve yakıt ile ilgili bir sorun mu var. Yakıtı her zaman Bostancı münübüs yolu üzerindeki Shell istasyonunda alıyorum başka yerden benzin almıyorum.

Akıl erdiremiyorum neden yanıyor da sonra nasıl kayboluyor kendi kendine :S

Bu sensörler ve elektronikten anlayan arkadaşlar fikir verebilirse sevinirim.

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/95196-toyata-parcalari-icin-guvenilir-parcaci.html

Birde bu sensörleri illa ki oem mi almak gerekli yoksa farklı markaların sensörlerini de kullanabilir miyiz?

Kullamabilir isek neye göre almalıyız, nerelerden almalıyız ?

İlbey Dinçer
25-10-2011, 18:17
akışmetre sorunu benmde başıma gelmişti short ram kit kullanıyorum aracımda simota sünger filtre vardı bi süre sonra yakıtım arttı ve gaz almamaya başladı servisten akışmetrenin değişmesi gerektigi söylendi,temizlemeyi denedim yağsız kontak spreyi ile ve 6.000 km oldu sorunum yok temizlemeyi bi denemelisn bence diger sensörlerinde arıza varsa o konuda bişey diyemicem, umarım sorununuz çözülür.

Maxi
25-10-2011, 18:28
maf sensörünü temizlemek için özel spreyler var
fakat senin hangi sensöre-sensörlere hata veriyor ecu ?

hasan çağri
25-10-2011, 20:12
maf sensörünü temizlemek için özel spreyler var
fakat senin hangi sensöre-sensörlere hata veriyor ecu ?

Hakan abi malesef gittigim hic bir servis su sensorun bozuk diyemedi :-(

Bir sensorunuzde ariza var diyo hiyarlar. Degistirin desem hepsini degistirecekler.

Sorun mafta ise mesela yagli filtre yerine mantar filtreye gecsem temizleyip ise yarar mi?
Bende esas ondan supheleniyorum cunku. Mantarlar mafta sikinti cikariyor mu?

d16y4
25-10-2011, 21:11

Bir sensorunuzde ariza var diyo hiyarlar. Degistirin desem hepsini degistirecekler.

Sorun mafta ise mesela yagli filtre yerine mantar filtreye gecsem temizleyip ise yarar mi?

mafta sıkıntı olmayan galiba aem dry flow ben onun sayesinde maf bozmaktan kurtulmuştum ama mafı sprey bile bozuyor çok araştır

ecumen
25-10-2011, 21:12
orjinal cihazda sensörün çalışıp çalışmadığını canlı değerlerden görebilirler,akışmetre bozulsa yanlış sinyal göndereceğinden oksijen sensörü arızasını verebilir.

hasan çağri
25-10-2011, 21:17
Buna baktirabilecegim neresi var, servislerden care bulamadim :-(

Maxi
26-10-2011, 06:26

malesef öyledir servisler, para ceblerinden çıkmıyor ya ondan .
ama kendi arabasına bir şey lazım olsa bir bakarsın sanayinin altını üstüne getirirler.
o yüzden kural neymiş ? "kendi işini kendin gör :D "

sünger ve açık yağlı filtreler zamanla maf ı kirleterek bozar
mantar için yorum yapmayayım emin değilim .

bence sen aynı parça numarasını taşıyan bir maf sensörü bul sağdan soldan denemek için

hasan çağri
27-10-2011, 16:54
Peki once filtreyo degistirsem, hatayi sildirsem oda olur herhalde. Yada bu mafin kodununda yan sanayi bisey nerden bulunur hem onu hem filtreyi degistireyim sonra.

Maxi
27-10-2011, 16:57
olmaz
olmaz derken bir işe yaramaz
eğer maf sensörü kirli ise hatayı sildirerek temizleyemezsin :) mafı temizlemek lazım
yani gene hata verecektir

hasan çağri
27-10-2011, 17:03
O zaman sensorude temizlememem lazim

peki kirli olsa iki ay hata vermeden nasil calismistirki :-(

ecumen
28-10-2011, 11:09
O zaman sensorude temizlememem lazim

peki kirli olsa iki ay hata vermeden nasil calismistirki :-(

mafı da tiner benzin v.s temizleme anında bozarsın daha kötü duruma gelebilir şahsen ben temizleme yaptım hiç çalışmaz oldu.

hasan çağri
29-10-2011, 12:48
Temizlemek yada değiştirmek ne gerekiyor ise o yaplır da.

Sorun arıza lambasının iki ay yanmayıp 1 hafta yanması sonra yeniden sönmesi kendi kendine :S

Maf bu şekilde arıza yapar mı