PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hyundai accent patlatma

mehmetRS
26-10-2011, 20:45
merhaba arkadaşlar, az önce bir arkadaşım aradı ve hyundai accent 1.3 "sanırım 2002-2003 model" şu yere yakın kare farlı gibi olan kasalardan olan aracında lpg oldugunu ve yüksek devirlerde patlatma yaptığını söyledi.. nasıl birşey oldugunu anlatmasını istedim ve anlattı;

Sanki bujileri v.s. sıralaması yanlış takılmış yada motorun içinde bir şey varmış gibi çata pata yüksek devirlerde patlama sesi çıkarıyor dedi.. neden olabilir mehmet dedi..

bende bu işi en iyi bilecek adamlarla dolu olan buraya yazma kararı ve arkadaşıma yardımcı olma kararı aldım:)

Teşekkürler şimdiden herkese

JumboAli
26-10-2011, 20:51
yuksek devırde yetıstremıyo olabılırmı enjektorler ? bole benzın bıterkenkı gıbı patırdamamı yoksa bıldıgın fazla zengındekı gıbı pat pat mı yapıyomus?

mehmetRS
26-10-2011, 20:53
tekleme sallama v.s. yokmuş.. hani turbo arabalarda lag önleyici sistem olurya.. ÇATIR çutur ses çıkarır, bunun biraz daha tok tonuymuş.. çatara patara bin yahu dedim, milletin arayıp bulamadıgı şey bu dedim de kızdı hatta bana:)

JumboAli
26-10-2011, 20:53
ozaman kesın meme yapmıstır bıseyler :D

onn_dear
26-10-2011, 20:56
bende accentte nasıl egzoz patlatma sesi alırız diye konu açıldı sandım :D :D

DetailEF
26-10-2011, 20:58
Benim compactımda yapıyo onu bi sıkıntı yok olsaydı şimdiye bulmuşlardı, ben çok baktırdım yüksek devirlerde vites atınca baaaaaaam diye inletiyor ortalığı birde, eksoz çok ısındığında sıkıştığında yapıyo arada bi :)

mehmetRS
26-10-2011, 21:00
bende accentte nasıl egzoz patlatma sesi alırız diye konu açıldı sandım :D :D

ahahahahahah :D

Benim compactımda yapıyo onu bi sıkıntı yok olsaydı şimdiye bulmuşlardı, ben çok baktırdım yüksek devirlerde vites atınca baaaaaaam diye inletiyor ortalığı birde, eksoz çok ısındığında sıkıştığında yapıyo arada bi :)

işte bizimki biraz rahatsız olmus bu durumdan, sessiz sedasız arabası vardı, çıt çıksa geceleri uykusu kaçar, sabaha kadar benimkinide kaçırırdı, sanki hyundai hi-tech servisinin gece şubesiyim ben! :D belirtmeyi unuttum ben, bir kaza yaptı, arabasının önünü topladılar.. yani ön derken, radyatör v.s. motora ulasmadan toplandı.. ama anlam veremedik

DetailEF
26-10-2011, 21:02
ahahahahahah :D

işte bizimki biraz rahatsız olmus bu durumdan, sessiz sedasız arabası vardı, çıt çıksa geceleri uykusu kaçar, sabaha kadar benimkinide kaçırırdı, sanki hyundai hi-tech servisinin gece şubesiyim ben! :D belirtmeyi unuttum ben, bir kaza yaptı, arabasının önünü topladılar.. yani ön derken, radyatör v.s. motora ulasmadan toplandı.. ama anlam veremedik

Mesela bende lpg var ama benzindede aynı şekilde bam güm patlatıyo, eskiden hks vardı mesela alevi görüyorduk, ama şu an odacıklı kendi eksozu var pek bi alev yok ufak bi alev dumanı atıyo patlatınca, bunuda babam söyledi zaten seninki yine patlatıyo çatlatıyo diye :D Sizin olaya pek anlam veremedim ama benimkiyle aynı sanırım, bazen gerçekten beklemediğin anda patlatabiliyor o zaman çok korkutuyo işte :D

mehmetRS
26-10-2011, 21:06
Mesela bende lpg var ama benzindede aynı şekilde bam güm patlatıyo, eskiden hks vardı mesela alevi görüyorduk, ama şu an odacıklı kendi eksozu var pek bi alev yok ufak bi alev dumanı atıyo patlatınca, bunuda babam söyledi zaten seninki yine patlatıyo çatlatıyo diye :D Sizin olaya pek anlam veremedim ama benimkiyle aynı sanırım, bazen gerçekten beklemediğin anda patlatabiliyor o zaman çok korkutuyo işte :D

bununki her gazda.. 4bin devirlerde felan patlatıyor, bi tane sekmeden hemde

akıncı
27-10-2011, 20:12
ateşleme sıstemıne bır bakın bujı bujı kablolarını değiştirsin duzelır ,

RSBurak
28-10-2011, 09:45
bende bi hyundai excelde gördüm çok yüklendik arabaya 2-3 gün sonra başladı patlatmaya çalıştırıken çalıştırdıktan sonra çat çat diye patlıyordu lpgde.. nereden geldiğini bulamadık bir türlü.benzinde yapmıyordu.

BRETE
28-10-2011, 10:00
milletin arayıpta bulamadığı şey :D:D bırak dağınık kalsın :D

h.guroglu
28-10-2011, 10:12
arkadaşlar lpg li araçta ateşleme sistemi çok ama çok önemlidir sistemdeki en ufak bir elektrik kesintisi voltaj düşmesi hemen kendini belli eder bujilerden başlıyarak tüm ateşleme sisteminin elden geçmesi gerekiyor

exca
28-10-2011, 21:12
bi yerden hava alıyor olmasınm?

d16y4
28-10-2011, 21:15
bujileri iyi sıkın :D