Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Formula 1 deki son gelişmeler vol 2

Eriador
07-11-2007, 09:38
McLaren: "Lewis'in Partneri İçin Acelemiz Yok"
http://www.padokf1.com/images/haber/05112007182006-dennis_whitmarsh.jpg
Vodafone McLaren Mercedes Takımının, Fernando Alonso'nun yerini dolduracak pilotu bulma konusunda acelesi olmadığı bildirildi.

McLaren CEO'su Martin Whitmarsh, İngiliz Guardian Gazetesine yaptığı açıklamada, "Açıkçası şu anda pilot piyasasını elimizde tutuyoruz. İkinci McLaren pilotu belirlenene kadar pek hareketlilik olacağını sanmıyorum. Dolayısıyla da fazla acelemiz yok, rahat bir şekilde arayışımızı sürdürüyoruz. Tabii başka takımlarla kontratlar olan bazı pilotlar doğrudan veya dolaylı olarak bize başvurdu. Biz de kendilerine serbest olmaları halinde görüşebileceğimizi söyledik ve söylüyoruz" dedi.
http://www.padokf1.com/images/haber/05112007182006-ralf_back.jpg
Guardian, Whitmarsh'ın kontratlı olarak değindiği ancak isim vermediği pilotlar arasında Nico Rosberg ve Heikki Kovalainen'in de olduğunun düşünüldüğünü kaydediyor. Haberde herhangi bir takımla kontratı olmayan ve serbest bulunan sadece Ralf Schumacher'in olduğu, ancak Whitmarsh'ın kendileriyle görüşen Ralf'in menajerine olumsuz yanıt verdiklerini belirttiği de yer alıyor.

Hamilton McLaren'ın kararına güveniyor
Lewis Hamilton, McLaren'ın takım arkadaşı olarak seçeceği pilot kim olursa olsun kararı memnuniyetle karşılayacağını, ancak takım arkadaşını yenmek için her zamankinden fazla çalışacağını söyledi. Dün "Lewis Hamilton, Benim Hikayem" kitabının tanıtımında konuşan İngiliz pilot, takım arkadaşının kim olacağının kendisi için farketmediğini belirtti.

Hamilton, "Bu, takımın kararı. Seçtikleri kişiyi saygıyla karşılarım. McLaren'da olduğum için çok mutluyum. Takımda kaldım ve işimi severek yapıyorum" dedi.

Alonso ile ilgili açıklamalarda da bulunan Hamilton, "Kendisine gelecek için en iyi dileklerimi sunuyorum. Gerçekten, nereye giderse gitsin umarım başarılı olur. Fakat ona karşı, gittiği takımda da mücadelemi sürdüreceğim. Bunu sabırsızlıkla bekliyorum" şeklinde konuştu.

Hamilton, Alonso'nun yerini alacak pilot hakkındaki bir soruya, "Kim olursa olsun memmuniyetle karşılarım. Umarım, takımı şampiyonluğa taşımak için en az benim kadar sıkı çalışır" dedi.

Hamilton, hafta sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, muhtemel takım arkadaşları olarak Nico Rosberg, Adrian Sutil ve Heikki Kovalainen'in isimlerini saymıştı. Bununla birlikte bu üç pilotun da takımlarıyla sözleşmesi bulunuyor ve Rosberg hariç, F1'de çok tecrübeli değiller.

Bununla birlikte Hamilton, yeni takım arkadaşının genç bir pilot da olabileceğini kaydetti.

Yeni gelecek sürücünün takım ruhu içinde mücadele etmesi gerektiğine de değinen Hamilton, gelecek sezon da yakaladıkları ivmeyi korumaları gerektiğini söyledi.
22 yaşındaki İngiliz sürücü, "Futbola bakarsanız, genç futbol takımları var... Yeni bir nesil geliyor ve oyuncuların çoğu da genellikle gençlerden oluşuyor. Burada da kabiliyetli genç pilotlar var" dedi.

12 yaşından bu yana McLaren'ın himayesinde yetiştiğini hatırlatan Hamilton, "McLaren her zaman benim takımım olmuştur. Buraya bu yıl geldim ve kendimi takımın bir parçası olarak görüyorum. McLaren hep birlikte olduğum ve içinde yer almak istediğim bir takım. Kendimi kesinlikle bu ailenin bir üyesi olarak görüyorum" diye konuştu.

--

Michael Schumacher F2007'yi test edecek
http://www.radyospor.com/pic_lib/16.07.2006_michael_schumacher001.jpg
Michael Schumacher'in Circuit de Catalunya'daki test haftasında Ferrari'nin 2007 aracını kullanacağını belirtildi. 7 kez dünya şampiyonluğu yaşayan eski F1 pilotu, gelecek yıl McLaren'da Fernando Alonso'nun yerini alacağı yönündeki spekülasyonları menajeri vasıtaısyla yalanlamıştı.

Ancak 1996-2006 arasında Ferrari adına yarışan Schumacher'in, gelecek hafta Barcelona'da şampiyonluk kazanan F2007 ile Ferrari garajından çıkacağı ifade edildi.

Dün Valencia'da Ducati'nin MotoGP motosikletini test eden Schumacher Bild-Zeitung gazetesine yaptığı açıklamada, F2007'ye kokpitine eğlenmek için değil, çekiş kontrol sisteminin yasaklanması öncesinde takımın gelişim programına katkıda bulunmak için sürüş yapacağını söyledi. Schumacher, "Takıma yardım edebiliyor olmaktan dolayı mutluyum" dedi.

--

Schumacher'in Menajerinden Yalanlama ( McLaren de yarışma olayına )
Williams Takımı ortağı ve Direktörü Patrick Head'in, pilotları Nico Rosberg ile ilgilendiği belirtilen McLaren'e pilotlarının satılık olmadığını, ancak çok formda olan Michael Schumacher'in kendileri için da uygun olduğu yolundaki açıklamasına Schumacher'i menajerinden yanıt geldi.

7 kez Dünya Şampiyonu, eski Ferrari Pilotu ve takımın danışmanı Michael Schumacher'in menjeri Willi Weber, bu öneriyi çok "saçma ve yanlış" olarak değerlendirdi. Fernando Alonso'nun yeri için adı ortaya atılan Schumacher için açıklama yapan Weber, "Bu duyduğum en saçma ve mantıksız teklif. Bir kere Michael'ın Ferrari ile halen geçerli bir kontratı bulunuyor ve ayrıca kendisi de çok sevdiği bir işi yapıyor" dedi.

Alman SID Haber Ajansına dün yaptığı açıklamada Weber, 38 yaşındaki Schumacher'in 11 yıl Ferrari'de ve 15 yılı aşkın bir süre de Formula 1'de yarıştıktan sonra, 2006 sezonu sonunda emekli olduğunu kaydetti. Schumacher'in geride bıraktığımız 2007 sezonunda danışman görevi ile birkaç yarışta bulunduğunu beliren Weber; "Ferrari halen ve daha uzun bir süre bizim iş ortağımızdır. Ayrıca, zaten son derece formda olan Michael bir şekilde tekrar Formula 1'de yarışmayı düşünse bile, ki bunun kesinlikle mümkün omadığına inanıyorum, ilk ve tek tercihi Ferrari olacaktır" dedi.

Michael Schumacher Ducati İle 58 Tur Attı
http://www.padokf1.com/images/haber/06112007115619-schumacher_1.jpg
Tam bir yıldır pistlerden ve aktif yarışlardan uzak olan Michael Schumacher, dün İspanya'nın Valencia Pistinde Australyalı MotoGP Şampiyonu Casey Stoner'ın Ducati'si ile bir test/gösteri yaptı.

Turuncu bir yarış tulumu ve beyaz bir kaskla Ducati'ye binen Schumacher, pistte toplam 58 tur attı ve en iyi tur zamanı da 1:37.890 olarak tesbit edildi. Bu sürenin ise, Pazar günü yine bu pistte yapılan MotoGP sezonunun son yarışında Repsol Honda Pilotu Dani Pedrosa'nın en hızlı tur zamanından sadece 5 saniye daha yavaş olduğu bildirildi.

http://www.padokf1.com/images/haber/06112007115619-schumacher_5.jpg

Daha sonra Motor Cycle News editörü ile konuşan Schumacher, duygularını şöyle dile getirdi: "Bu gerçekten çok zor bir iş. Gelip piste çıkmak ve en hızlı tur zamanını elde etmeye çalışmak gerçekten güç. En son 2005 yılında Mugello'da motorsiklete bindiğimde bundan 15 saniye kadar daha yavaştım. Bu kez daha iyi bir derece yapabileceğimi umuyordum ve başardım. Herhangi bir hedef ve beklenti olmadan piste çıkmak baskıyı ciddi ölçüde azaltıyor. Bugünk hedefim ise, sadece geçen sefer yaptığım dereceyi geliştirmekti" dedi.

Schumacher'e dünkü denemesinde yakın dostu ve eski MotoGP yarışçısı Randy Mamola yardımcı olduve bazı önemli ipuçları verdi. Çok tecrübeli birisinin yanında olmasından duyduğu güveni dile getiren Schumacher, Formula 1 ile bir kıyaslama yapması istendiğinde ise; "İyi ve akılcı bir kıyaslama yapmaya çabaladım, ama bu gerçekten çok zor. Birbirinden tamamen farklı iki ayrı spor dalı. Herşeyden önce dört tekerlekli bir araç yerine, iki tekerlekliyle piste çıkıyorsunuz ki en temel fark bu bence. En belirgin benzerlik de, pist üzerinde doğru çizgiyi bulmak zorunda olmanız. Bu son derece temel bir ortak nokta. Ama dediğim gibi ayrıntıya girmek çok yanlış ve zor. İki ayrı dünyadan söz ediyoruz. Birinde dünya üzerindesiniz, diğerinde ise ayda gibisiniz" dedi. Schumacher bu deneyimini Valentino Rossi'nin Ferrari Formula 1 otomobili ile Barselona'da yaptığı denemeye benzetti ve bunu tamamen zevk için yaptığını kaydetti.

--

Alonso Renault'ya yakın
İspanyol medyasında çıkan haberlere göre, Renault'nun en azından 2008 yılı için Fernando Alonso ile anlaşmaya yakın. Renault patronu Flavio Briatore, bugüne kadarki hiçbir açıklamasında, 2005 ve 2006 yılında şampiyonluk yaşadıkları İspanyol pilotu yeniden takımda görme isteğini gizlemedi.

İspanyol pilotun McLaren'dan ayrılmasından hemen sonra da Renault'nun Alonso ile muhtemel bir anlaşma konusunda görüştüğü biliniyor. İspanyol medyasına göre, Alonso da Fransız ekibinde yeniden yarışmayı arzuluyor.

Ancak tam bir anlaşma sağlanmasının önündeki tek engelin sözleşme süresi konusunda yaşandığı belirtiliyor. Buna göre, Alonso 1 yıllık sözleşmede ısrar ederken, Briatore daha uzun dönemli bir anlaşmanın yapılmasını istiyor.

Bununla birlikte taraflar arasında anlaşmanın yakın olduğunu yazan İspanyol medyası, Alonso'nun da çok yakın bir gelecekte yeniden Renault pilotu olarak bir açıklanacağını belirtti.

Mclaren ve Alonso, İspanyol pilotun takım patronu Ron Dennis ve takım arkadaşı Lewis Hamilton'la yaşadığı sorunlardan dolayı geçtiğimiz Cuma günü yollarını ayırmıştı.

--

Hakkinen Aktif Kariyerine Veda Etti

http://www.padokf1.com/images/haber/04112007222550-m_hakkinen_1.jpg
McLaren'in çifte Dünya Şampiyonu olan eski pilotu Mika Hakkinen, aktif sporculuk kariyerine son verdiğini açıkladı.

Mercedes-Benz'in Stuttgart'da yapılan geleneksel "Stars & Cars" etkinliğine katılan Hakkinen, burada yaptığı açıklamada aktif yarış yaşamını noktaladığını ve artık emekli olduğunu söyledi. 2001 sezonu sonunda Formula 1'den ayrıldıktan sonra iki yıl pistlerden uzak kalan 39 yaşındaki Finli Mika Hakkinen, daha sonra Mercedes Takımıyla DTM Serisinde görev yaptı. Stars & Cars etkinliğinde, 1998'de Dünya Şampiyonu olduğu ve McLaren müzesinden özel olarak çıkartılan orijinal MP4-13 ile bir gösteri de yapan Hakkinen açıklamasında, "Emeklilik kararım pek de öyle kolay olmadı. Ancak 39 yaşındayım ve artık motor sporlarına veda etme zamanım geldi. Tabii yarışmak benim kanımda ve beynimde. Dolayısıyla bundan sonra pistlere zevk için, eğlenmek amacıyla çıkabilirim. Şu an çok karışık duygular içindeyim. Bir yandan onlarca arkadaşıma veda etmek ne kadar zorsa, artık bu sporu dışarıdan izlemek isteğim ağır bastı diyebilirim. Öte yandan Mercedes-Benz ile uzun süreli işbirliğim sürecek. Norbert Haug ile konuya ilişkin yaptığım görüşmenin ayrıntıları yakında açıklanacaktır" dedi.
--