Orijinalini görmek için tıklayınız : bu specde beyin değiştirmelimiyim yoksa fc commandera ayarla devammı?
araçtaki parça listesi...
1)brain crower stage3 ekz
2)je forget titanium piston 81.5(12.5 sıkıştırma)
3)eagle kol
4)oem ana ve kol yatak
5)arp saplamalar
6)skunk2 yay-şapka-subap-ince conta
7)skunk2 pro series manifold
8)skunk2 ayarlı kasnak
9)skunk2 vtec selenoid kapağı
10)greddy timing belt
11)jackson racing buji kabloları ve ngk iridium spark plugs buji
12)exedy stage2 debriyaj ve hafif volan
13)aem v2 filtre kiti
14)aem wideband ve water temp.
15)megan racing headers
16)60lık düz boru ve dc 63lük son susturucu...
bu setup bi vti için kullanan veya anlayan bilgili arkadaşlardan apexi fc commander kalıp ayarmı yapılmalı yoksa farklı bir beyinlemi ayarlanmalı yardım pleaseeeeee...
kanashibari
27-10-2011, 07:33
Merakla bekliyorum cevapları takipteyim. ;)
fc commander işinizi görücektir güzel bir ayar devam sadece o buji kablolarından kurtulun :) tavsiyedir
kanashibari
27-10-2011, 09:11
Cem abi sahibinden ilanlarında bir araç vardı sahibi ile görüştüğümde apexi ile s300 arasında onun setuplarında yaklaşık 20 hp oynuyormuş ne derece doğrudur bilmiyorum :D
Örnek veriyorum apexi ile 180 almışlar s300 takınca 207 almışlar. Aynı mapper yapmış ayarı. Sadece beyin farklıymış. Bana garip geldi.
by_hayali
27-10-2011, 09:33
alakası bile yok asparagas :)
Cem abi sahibinden ilanlarında bir araç vardı sahibi ile görüştüğümde apexi ile s300 arasında onun setuplarında yaklaşık 20 hp oynuyormuş ne derece doğrudur bilmiyorum :D
Örnek veriyorum apexi ile 180 almışlar s300 takınca 207 almışlar. Aynı mapper yapmış ayarı. Sadece beyin farklıymış. Bana garip geldi.
O amcam yapamamıştır :)
bukadar farketmez sanırım yaw beyin bukadar farkediosa f.e.h bi vtecte beyinble olalım 180-190hp:)imkansız.ama tavsiyelere açığım şuan ayarsız ayarsız gezioruz fc commanderla;)buji kablosu ne öneriosunuz ve jacksonlar neden değişmeli?
kanashibari
27-10-2011, 09:44
O amcam yapamamıştır :)
Banada garip geldi paylaşayım dedim :D
kanashibari
27-10-2011, 09:46
bukadar farketmez sanırım yaw beyin bukadar farkediosa f.e.h bi vtecte beyinble olalım 180-190hp:)imkansız.ama tavsiyelere açığım şuan ayarsız ayarsız gezioruz fc commanderla;)buji kablosu ne öneriosunuz ve jacksonlar neden değişmeli?
Oem yada NGK nınkiler güzel onlardan kullanabilirsin.
tavsiyen için teşekkürler senin arabada neler var tanıyalım vtec kardeşlerimizi;)
OEM buji kablosu veya ngk kullanın
kanashibari
27-10-2011, 10:09
tavsiyen için teşekkürler senin arabada neler var tanıyalım vtec kardeşlerimizi;)
Bolt on dediğimiz filtre egsoz headers gibi parçalar var. Amacım kapak açmadan içine girmeden alabildiğim maks performansı almak sağlıklı bir şekilde araştırmaya devam ;)
fc comander hıc kulanmadım
kullanabılırlıgı nasıl nasıl ayar yapılıyor tam bılmıyorum
bence neptune veya hondata alsan daha kolay rahat ve duzgun bı ayar yapılabılır
yanlıs anlamayın apexı ye kotu demıyorum ama kullanmadıgım ıcın tam bılmıyorum.
Bolt on dediğimiz filtre egsoz headers gibi parçalar var. Amacım kapak açmadan içine girmeden alabildiğim maks performansı almak sağlıklı bir şekilde araştırmaya devam ;)173.6 mıydı ercanım :D
kanashibari
27-10-2011, 10:14
O civarda bişi Yusuf ;)
benim eski sedan vti specleri senin araç demekki ben o halindede çok memnundum ben vti la her halükarda memnunum zaten:)mertcan adaşım senin vti da tecrüben çok görüşlerine saygım sonsuz bikaç arkımda s300 dedi fc commander zor ayar yapılıo falan dediler ama iyi mapper yapar dediler ama çok arada kaldım...:S
kanashibari
27-10-2011, 11:39
Fc ye pc den müdahale edilebilen programları var o programlardan olsa çok ince ayar yapılır fakat commander ile sadece belli ayarlara müdahale edilebiliyor.
Commanderdeki harita çok büyük 400 hücre var pc deki gibi tutup bir bölgeyi seçip değişim yapılamıyor tek tek hücrelerin ayarına müdahale ediliyor buda zaman alıyor o kumanda ile.
Benim fcyi sevdiğim yönlerinden biri arabanın tüm sensörlerini ekranda görebiliyor olmak.
Fc ye pc den müdahale edilebilen programları var o programlardan olsa çok ince ayar yapılır fakat commander ile sadece belli ayarlara müdahale edilebiliyor.
Commanderdeki harita çok büyük 400 hücre var pc deki gibi tutup bir bölgeyi seçip değişim yapılamıyor tek tek hücrelerin ayarına müdahale ediliyor buda zaman alıyor o kumanda ile.
Benim fcyi sevdiğim yönlerinden biri arabanın tüm sensörlerini ekranda görebiliyor olmak.
VAR BENDE kablosu kardesim eger istanbuldaysaniz ayni gun ayarlayip geri veririseniz isinizi gorur
kanashibari
27-10-2011, 11:57
Cem abi teşekkür ederim bursadayız ama istanbula gelince seni görmek isterim mutlaka tanışmak fikir almak için.
zaten kumandası bitiriyo beni hiç değiştirmek istemiyorum ondan bu beyine çokiyi bi ayar yapılabiliosa yani s300 veya neptun gibi verim alabilirsem hiç değiştirmem bunuda özgün yapar diye düşünüorum onlarında yorumlarını beklerim veya başka ayar yapabilirim diğenleri...
kanashibari
27-10-2011, 12:26
Evet kumandası benimde çok hoşuma gitti. :D
İnternetten satışlarında 300 dolar diyorlar ürün aşağıda sanırım stlegal cem abideki ürün bu olsa gerek.
FC Datalogit - Tuning Software for your APEXi Power FC (http://www.fc-datalogit.co.nz/datalogit.html)
APEXi Power FC (http://www.banzai-racing.com/store/93-95_rx-7_APEXi_pfc.html)
benimki bu manuel kumandası ile beraber torpidoya taktım fena duruyo gece gözüde yormuyo rengi...
kanashibari
27-10-2011, 13:19
Yok benim gönderdiğim linkteki bilgisayardan ayar yapabilmen için gerekli aparat ve program. Ürün dediğin gibi senin verdiğin linkteki.
bu parçaya sahip olan bi mapçi bulmak lazım ozaman ayar için veya benim temin etmem lazım.
güncel yardım ve fikirler bekleniyor...
kanashibari
28-10-2011, 10:57
Konuya güncel :D
yardım günceli.
aracı yeni aldın sanırım hayırlı olsun benim kuzenimin eski aracıdır.
aracın ayarını yaptıktan sonra ortak bi noktada buluşup denemek isterim kuzenle bazı sebeplerden görüşmediğimizden deneme çağrıma yanaşmamıştı.
dediğim gibi ayar bitince haber ver sana uygunsa deneyelim..
tabiki kardeşim ayarlar yapıldığı gibi deneme yaparız zaten sıra çoğaldı ayarsız olduğundan daha kimseyle denemedim serhatın kuzenimisin buarada?senin araç ne specler nasıl bilgi tanışalım;)
bence neptune veya s300 daha ıyı olacaktır onu bızde hıc kullanmadık ama ınce ayar acısından sanırım neptune fln daha ıyıdır.
böle yorumlar gelirse sanırım fc commanderı satışa çıkarıcam:(neptun veya s 300e geçicem bakalım...
kanashibari
31-10-2011, 20:55
Konuya güncel :D Bu beyinde Lunc kontrol yok commander den yapılamıyor program ve kablo ile yapılabiliyor. Diğer türlü direkt ince ayarında ne farklar var acaba? Birde gördüğüm kadarıyla
Harita çeşitliliği açısından diğer s300 ve neptune gibi atıyorum vtec altı ayrı harita üstü ayrı harita ve buna benzer değişik haritalandırmalar commander ile yapılamıyor program ile yapılabiliyor. Başka farklar görürsem ben yazarım fark ettiklerimi. ;)
Atmosferik için can olan avans açma ve devir yükseltme aynı zamanda afr düşürme ve yükseltme ayarları güzel çalışıyor. Vtec ayarlarını söylemiyorum bile o ayarlar safc vafc da bile mevcut özet geçersek Vafc ve Safc kullanan arkadaşlar bilirler bu dediğimi onun gelişmişini düşünün.
tabiki kardeşim ayarlar yapıldığı gibi deneme yaparız zaten sıra çoğaldı ayarsız olduğundan daha kimseyle denemedim serhatın kuzenimisin buarada?senin araç ne specler nasıl bilgi tanışalım;)
serhatın kuzeniyim ama kendisini sevmem görüşmemde...
benim araçta b16b piston yay şapka subab edelbrock emme edelbrock 68mm gaz kelebeği stage1 egzantrk 4.785 kısa şanzuman stage1 baskı var
kanashibari
01-11-2011, 14:18
serhatın kuzeniyim ama kendisini sevmem görüşmemde...
benim araçta b16b piston yay şapka subab edelbrock emme edelbrock 68mm gaz kelebeği stage1 egzantrk 4.785 kısa şanzuman stage1 baskı var
Bu speclerle kaç aldınız hp olarak teker ve motor? Ecu ne?
teşekkür ederim kardeşim ilgin için bende daha önce zaten vafc kullandım hala evde yatmakta gerekirse bi neptun veya s300 alıp bağlarım yine:)
serhatla alkanızı bilemem ama ben ayarı yapınca deneriz kardeşim sıkıntı olmaz hem zevkli bi deneme olucağı kesin senin speclerde bi araçla...:)
kanashibari
01-11-2011, 14:33
Atla gel bursaya bayramdan sonra benle dene ben sana göre çok stok sayılırım ama tanışmış oluruz. :) Commanderleri konuşturalım :D
Bu speclerle kaç aldınız hp olarak teker ve motor? Ecu ne?
beyin s300 var ayar yapılsın dynoya çıkıcam paylaşırım...
b16b piston yokken ve silindirlerimden biri 9 kompresör verirken 171 hp çıkarmıştı ecufast'in dynosunda...
inşallah eğer müsait olursam gelirim tabi kardeşim neden olmasın maksat tanışmak denemede yaparız zevkli bigün olabilir;)dönüşte bide iskender patlattıkmı pahabiçilmez:)))
kanashibari
01-11-2011, 15:17
b16b piston yokken ve silindirlerimden biri 9 kompresör verirken 171 hp çıkarmıştı ecufast'in dynosunda...
Mutlaka bekliyorum tahminim 190 küsürlü bir rakam yakalayabilirsin üstüde olabilir.
memnunmusun s300 den bende mi alsam valla bilemedim?
kanashibari
01-11-2011, 15:19
inşallah eğer müsait olursam gelirim tabi kardeşim neden olmasın maksat tanışmak denemede yaparız zevkli bigün olabilir;)dönüşte bide iskender patlattıkmı pahabiçilmez:)))
Aynen eğlenceli bir gün olur iskender deme ağzımın suyu aktı canım çekti şimdi :D
Mutlaka bekliyorum tahminim 190 küsürlü bir rakam yakalayabilirsin üstüde olabilir.
inşallah gelmeye çalışıcam.190 net alırda üstünü bilmem bu specte güzel veri 190-195 arası...
bakalım bundan sonrası ecuların efendisi özgüne kalmış...
kanashibari
01-11-2011, 15:27
Merakla bekleniyor.
aynen özgünde bitio işin sonu güzel bi ayar devam bende özgündeyim yakın zamanda ayar için;)
beyin ve commanderı olurda ayri satmayi dusunursen.commander için pm atabilirsn talip olabilrm.
şuanda tam karar vermedim ama değiştirtmeye kesin karar verirsem p.m atarım...
konuya güncel diyelim bilgisi olan kullanandan tavsiyeler...
kanka naptın yazılım işlerini halledemedin mi???
yok be kanka daha bi sonuç alamadık ama son sözü özgünde bitiricez sanırım bayram sonrası gidicem bakalım bi sonuç alırız sanırım...
kanashibari
04-11-2011, 13:21
yok be kanka daha bi sonuş alamadık ama son sözü özgünde bitiricez sanırım bayram sonrası gidicem bakalım bi sonuç alırız sanırım...
biKSUOxnJnU&list=FLqslHcdEdceL-wYYWMzLWUg&feature=mh_lolz
Apex Power FC Fueltank Project HOnda DC 2 Type R - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=biKSUOxnJnU&list=FLqslHcdEdceL-wYYWMzLWUg&feature=mh_lolz)
Konuya güncel bu adamlar bu speclerle değitirmediyseler sende değiştirme bence bana sorarsan ;)
doğru söylüosun kardeşim ama bu adamlar ayar yapabilmişler yani anlıyan insanlar var biz burda bulabilirsek hakkıyla ayar yapıcak yani enaz s300 veya neptune deki gibi bi ayar tabiki değiştirmem bunuda yaparsa anca özgün yapar diorum ona danışıcam sonuç belli olucak...
kanashibari
04-11-2011, 15:43
Bakalım inş değiştirmeden güzel güçler alırsın. Bizde feyz alırız. ;)
yok be kanka daha bi sonuç alamadık ama son sözü özgünde bitiricez sanırım bayram sonrası gidicem bakalım bi sonuç alırız sanırım...
anladm kanka o zmn bahara hazırlıklar tamamlanıyo yawastan :) snra piste :D
Bakalım inş değiştirmeden güzel güçler alırsın. Bizde feyz alırız. ;)
inş kardeşim benim isteğim o yönde zaten;)
anladm kanka o zmn bahara hazırlıklar tamamlanıyo yawastan :) snra piste :D
aynen kanka ben ayar yapıcam sende gıdıkladınmı makinayı direk pistteyiz;)buarada burakla konuştuk askere gidomuş bayramdan sonra toplanıp bişeler yaparız dedik gitmeden bikaç deneme falan güzel şeyler çıkar:)
The_Doctor
06-11-2011, 07:59
Ya Abi Bu Snn Apexi Ye Özgün Abi Ayar Yapamazmı ? Görüştünmü Veya Bişekilde Sordun mu ?
Bence Ne Yap Et Ayar Yapan Bul Ama bunu değiştrme...
Bayramda Geldi Zamanım Kısıtlı 3 aydır dengim olan kimseyle denemedim vlla :D Bayram sonrası hemen yapalım şu beyin işini veya haberleşelim gidelim beraber istanbula :D
kardeşim ayar yaptıramasamda denicez beraber sıkıntı yok ama bu iş belli özgün çözer diorum değiştirmeden beyini beraberde gidebiliriz konuşalım bayram sonrası acilinden;)
The_Doctor
06-11-2011, 09:35
Deneriz yaaa. bnmde az işim var wideband sensorumu söküp temızlemem lazım inş düzelir takıldı kaldı düzelmesse yeni sensor alcaz mecburrr :D
İstanbul İşini Yapalım Bence Özgün Abiye Ulaşalım Hangi Gün Müsaitmiş acaba Fazla İleri Atma Bence Bayramın 3. 4. Günüde Olurrr...
inşallah sensördür temzile olmazsa sensör satanda var tek öle bi denersin...özgünü bayramda ararsak küfür etme olasılığı yüksek:)ama en yakın zamana tarih alalım;)
bencede bayramda aramayn derim :D ama bayram snrası bi plan yapalım
aynen bayramda aramam zate:)bayram sonrası başlasın roll night lar;)(tabi ayarlar yapılmalı)
değiştirme bence ayarı aslında kolay sadece seçip tüm mapı değiştermeye alışanlara zor geliyor araç yürürken hangi hücreyi çalıştırdığını zaten gösteriyor ayar yapmasıda kolay tek fark biraz uzun sürmesi ayrıyetten hücre bolluğuda mevcut 20x20 haritası var birçok ecudan daha hassas
aynen bayramda aramam zate:)bayram sonrası başlasın roll night lar;)(tabi ayarlar yapılmalı)
ercanla denemeye geldiğinde kurcalarız apexi leri :)
bende araştırmadayım şuan zaten değiştirmeye pek niyetim yok.artık gelince güzel denemeler olur:)
The_Doctor
08-11-2011, 11:25
Temizledim Düzelmedi Sensör. Yeni Sensör Almam Lazım Oda 200 TL a.... Sinirim Bozuldu Ne Zaman tmm araba bitti on numara yürüyo şuan desem biyerden bi bokluk cıkıo. nyse bakcaz artık caresıne.
mertcan abi pazartesi günü gidelim ist ye veya yasinin çalışmadığı bi gün hepberaber gidelim zevklı olur vtec le İstanbull :D :D
hayirlisi olsun alirsin artik bi sensor cozersin isi ben simdi istanbuldayim bakalim eger kalabilirsem haftasonuna kadar bi maslak yapicam ayar icin sensor bakarim sanada belki uygun bisey cikar...
stg3 egz. gereksiz bu setup için. kısa yok- hafif krang yok- beyin yok. stg1 veya 2 al.
The_Doctor
08-11-2011, 21:18
hayirlisi olsun alirsin artik bi sensor cozersin isi ben simdi istanbuldayim bakalim eger kalabilirsem haftasonuna kadar bi maslak yapicam ayar icin sensor bakarim sanada belki uygun bisey cikar...
Olur Valla Abi Bulursan Çok Sevinirim. aem wideband sensoru :D Ayar yaptırmadan gelme bari kal bi şekilde...
stg3 egz. gereksiz bu setup için. kısa yok- hafif krang yok- beyin yok. stg1 veya 2 al.
hafif krang var beyinde var zaten sadece degistirmek icin sordum soruyu sanirim sen yanlis anlamissin stage3 le yuruo zaten araba 5000km dir daha once dynodada 212hp ciktisi var suhalde sadece beyini s300 veya neptunmu yapsak diyorum?(bilgin varsa memnuniyetle yorumunu beklerim)
Olur Valla Abi Bulursan Çok Sevinirim. aem wideband sensoru :D Ayar yaptırmadan gelme bari kal bi şekilde...
bakicam iste kalirsam zaten ayarda yaptiricam sensorde sorucam:)
siz hazırmı aldığınız bu vteci siz mi yaptınız ?
ben hazir aldim kardesim bi arkimdan daha once motor kirdi ve yeniden bu parcalarla toplandi rodaji yeni bitmisti ben aldim ve simdi tekrar ayar icin ugrasiorum iste...
üst külbütör kapağı turkuaz renk mi ?
yok benim kapak sari renkte kardes...
ecularin kraliyla konusuldu buyuk ihtimal cumartesi fc commanderimiza ayarimizi yapicaz ayardan sonra tekrar tartisilir konu...
The_Doctor
10-11-2011, 12:19
ecularin kraliyla konusuldu buyuk ihtimal cumartesi fc commanderimiza ayarimizi yapicaz ayardan sonra tekrar tartisilir konu...
Çok İi Oldu Buu :D Sensorde Bakarmısın Abiii :D
hemde cok ii oldu degistirmek istemiordum biliosun beyini:)sensorde sorucam maslaga gidince san;)
kanashibari
10-11-2011, 12:25
Bu haber sevindirici dyno sheet de isteriz :D Konuya. Takipteyiz.
Ooo ii hbr kanka :) bnce de kanka bi pasaoglu dyno sheet :D
eger vaktimiz kalirsa zaten gireriz bi pasaya;)
The_Doctor
10-11-2011, 18:04
Abi Boşlukta Sensor Ara Bana Ya vlla sen bulmazsan yoksa alamıcam... 0 veya 2. el farketmesss
tmm kardesim sen merak etme bakicam eger bulabilirsem haber veririrm...
cok istediğimiz halde ayar yaptıramadık yine aracımın başka işleri çıktı ön takımı yaptırdım birdahaki istanbula gidişime kaldı:(birtürlü halledemedim hayırlısı diyorum artık...
kanashibari
14-11-2011, 07:43
Kısmet değilmiş. Tekrar gittiğinde yaptırırsın.
aynen kardeşim artık bidahaki gidişime kısmet...
The_Doctor
14-11-2011, 11:07
Hadi Yaaa Neyse bidakine artık...
senin sensörü sordum yoktu kimsede zor dediler techte bulursunuz falan dediler sen burdan ara satanlara sor sensörü tek satarmı falan diye...
alma bişiy al power commander ı :) yaarıs 1 seye ihtiyacın yok power commander basit aarayüzlü sınırlerı olan bir beyin ama sıkıntı gayet yeticektir :) biraz geç cvp verdim özür dilerim :D
alma bişiy al power commander ı :) yaarıs 1 seye ihtiyacın yok power commander basit aarayüzlü sınırlerı olan bir beyin ama sıkıntı gayet yeticektir :) biraz geç cvp verdim özür dilerim :D
bunun türkçesi ne :D
bu işi senin çözüceğini tahmin ettiğim için seninle irtibata geçtim kardeşim allah razı olsun ben beyinimi seviyorum değiştirmek istemediğimden uğraşıorum bide zaten türkiyede s300 ve neptune ile yürüyen çok araç var bizimkide farklı olsun tabi oz büyücüsü farkıyla;)en önemli etken ve merak ettiğim s300 veya neptunle ayar yapan dynoda benden fazla hp ler alırmı veya daha verimlimi kafamı bu kurcaladı sen ben buna ayarı yaparım aynı şekil sıkıntı olmaz diosan zaten konuşmuştuk ilk istanbula geliceğim zaman haber veririm bigün ayarlarız;)
stlegal cem abi telini atarmisin p.m olarak?