Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl Yere Basarım ?

Eray90
27-10-2011, 22:09
Arkadaşlar aracım opel vectra 94 1.8 aracımın ön amortisörlerini değiştirdikten sonra aracımın ön tarafı arkaya göre daha yüksek oldu. Arka taraf öne göre biraz daha alçak fakat her 2 kısımda oldukça yüksek 140-150 dedinmi yolda gezmedik şerit bırakmıyorz :D geçenlerde sanayide bir muhabbet esnasında bu konuyu açtım cantürk için bu konuda uzman olduklarını okuduğumu söyledim fakat bana kesinlikle oraya iş yaptırmamamı arabaların anasını ağlatıorlar gibi cümleler duydum. başka bir amortisörcüye gittiğimde iste derdimi anlattım zaten aracı görür görmez bana arkdşm sen bu arabayla nasıl geziorsun arkası alçak önü yüksek dedi. bende nasıl alçaltırız dedim. bana söylediği aynen şu :
" Yayları kesmeden ısıtmadan tablayı aşağı çekmeden aracın normal yaylarını spor yay gibi yapıyorz." dedi. şimdi size sormak istediğim aracımda Gazlı amortisör var. yaylara bir işlem yaptırdığımda sizce amortisörlerim patlarmı ? Aracımda sekme olurmu ? Bnm basmak istediğim seviyi lastiğin üst hizasından 2 parmak üstü. Bana olumlu ve olumsuz yönlerini söylermisiniz. Aracıma ait eibach spor yaylar 660 TL civarlarında çünkü :)

tdipower
27-10-2011, 22:14
amortisörleri ön ve arka set olarak değiştirmelisiniz aslında :) şimdi önler daha refleks tepki verdiği için dengesiz geliyor olabilir sürerken

Eray90
27-10-2011, 22:16
çok orantısız amortisörcü arkalarda sıkıntı yok diyor. Açıkçası çok masraf yaptığım için onuda eklemek istemedim zaten yere basıcam diye ama bu yay konusu kafamı karıştırdı.

kickbuttowski
27-10-2011, 22:19
Amortisorleri degistirince araba yukseliyor mu?:confused:

Eray90
27-10-2011, 22:21
önleri değiştirdim öncedende yüksekti değişince biraz daha yükseldi yaw :( yemin olsn arabanın boş hali arkasında yük olupta arkası çöken broadway'ler gibi önü yukarda arkası aşağıda tabi aşırı dğeil ama hiç bilmeyen bile bakınca anlar.

2jzgte
27-10-2011, 22:22
nam amtösör var güzel iş çıkarıyolar ankarada :) baya memlun kalmıştık sekme vs vs olmadan yapıyolar ama fiyat ları yükselmiş diye duydum nekdar doğru bilmem ama bizim gitiğimizde çok yüksek bi rakam almamıştı

2jzgte
27-10-2011, 22:24
önleri değiştirdim öncedende yüksekti değişince biraz daha yükseldi yaw :( yemin olsn arabanın boş hali arkasında yük olupta arkası çöken broadway'ler gibi önü yukarda arkası aşağıda tabi aşırı dğeil ama hiç bilmeyen bile bakınca anlar.

zamanla yere oturuyo ilk amtsörleri değiştiğinde araba jip gibi oluyo :D

koray ozan
27-10-2011, 22:25
bende nasıl alçaltırız dedim. bana söylediği aynen şu :
" Yayları kesmeden ısıtmadan tablayı aşağı çekmeden aracın normal yaylarını spor yay gibi yapıyorz." dedi.
Ankaradaki nam amortisörün standart sözü :D
tabladan aldırabiliyorsan abartmadan tabladan aldır :)

Eray90
27-10-2011, 22:32
fikirlere açığım çok masraf yaptığm için işin açığı çok fazla para vermden çok dağıtmadan bişiyler yapmak istiorm. basmak istediğim seviyede dip değil. lastiğin üst hizası ve çamurk arası 2 parmak fln aralık olsa yeter.

kickbuttowski
27-10-2011, 22:34
30-40 mmlik spor yay alabilirsiniz fiyati cok ucuk degil amortisorleri degistirmek zorunda kalmazsiniz

2jzgte
27-10-2011, 22:35
bence en sağlıklısı yay :) bütçe varsa coliover

Eray90
27-10-2011, 22:36
eibach spor yay 660 TL bnm aracıma göre :))

İlbey Dinçer
27-10-2011, 22:41
başka markalara bakın sadece eibachtamı var aracını uygun yay, en garantisi spor yay olur diger türlü sizi ugraştırabilir kaş yapayım derken göz çıkarmamak lazım :)

Eray90
27-10-2011, 22:43
VOGLANT var 400 TL ama herkes eibach diyoo kafam çok karıştı yemin ederim.

levent
27-10-2011, 22:44
Amortisorleri degistirince araba yukseliyor mu?:confused:

amortisörler yıprandıkça yere çalışma mesafesi azalır. patlak amortisörlerin oturup kaldığı da olmuştur/olur.

cantürk kullanan arkadaşım var, ben beğendim şahsen :rolleyes: eğer ciddi olarak güçlü bir araç değilse / ki sizinki değil veya pist kasmıyorsanız gayet mantıklı bi seçenek custom coilover yaptırmak.

Eray90
27-10-2011, 22:45
yani Coil'den ziyade yaylarla işlem yapsak olmazmı kurtarmazmı ben bunun peşindeyim.

kickbuttowski
27-10-2011, 22:47
yani Coil'den ziyade yaylarla işlem yapsak olmazmı kurtarmazmı ben bunun peşindeyim.

sagliksiz bi uygulama tehlikelidir ama isterseniz yapilir..

Eray90
27-10-2011, 22:48
diyelimki spor yay aldım yine aynı durum söz konusu değilmi ? amortisör yine aracın orjinal amortisörü ?

kickbuttowski
27-10-2011, 22:52
diyelimki spor yay aldım yine aynı durum söz konusu değilmi ? amortisör yine aracın orjinal amortisörü ?

40mm ye kadar degil fazlasi icin spor amotisor almaniz gerek

civelek
27-10-2011, 22:54
namın yaptığı bu sistem süper diye yorum aldım cok kişiylede konuştum arkadasın civice uygulattık öncelik olarak 4 yaya 250 lira verdik ve araba sürüngen oldugu halde sanki yay yokmuş gibi oldu konfor süper yay seçimi olarak kesinlikle tavsiye ederim. amortisörlerindede bi sıkıntı varsaki sonuçta onlarda ustasıdır sana onun içinde çıkış yolunu gösterir diye düşünüyorum..

levent
27-10-2011, 23:31

sıfır yayları 600 lira civarı diyorsun , o paraya custom coil yaptırır mis gibi binersin arabana ;)

aynı ön yüksek arka düşük durumu yine gündeme gelcek, amortisörlerinden dolayı.

40mm ye kadar degil fazlasi icin spor amotisor almaniz gerek

adam ne sormuş ne cevap vermişsin, ya yazma ya tam yaz.

kickbuttowski
27-10-2011, 23:55
sıfır yayları 600 lira civarı diyorsun , o paraya custom coil yaptırır mis gibi binersin arabana ;)

adam ne sormuş ne cevap vermişsin, ya yazma ya tam yaz.

yanlis anlamisim pardon..