Orijinalini görmek için tıklayınız : h22 vtec açmıyor
merhaba,
forumda biraz araştırdım çok farklı kaynakları var sorunun.. biraz problemi ve yapılanları yazıp konuyu daraltalım..
-sorun: vtec 5000 rpm e ayarlı, 5000 e kadar çok güzel ivmeleniyor. afr 14,2 - 14,6 aralığında okuyor... 5000 den sonra aniden ivmelenme kesiliyor (her viteste) afr 10 okuyor (büyük ihtimal 10 un altına düşüyor, afr daha altını zaten okumuyo :)) ecu dan ne kadar kıssamda afr düzelmiyor... böyle bi sıkıntı yoktu, ta ki aşağıdaki işlemler yapılana kadar:
**araçta neler yapıldı neler edildi :icon13:
-h22a motor
-s300 ecu
-yağ pompası değişti
-balans iptali yapıldı
-yataklar değişti
sorun:
-vtec açmıyor,
-soğukken ilk marşta yağ lambası yaklaşık 20 saniyede sönüyor.
-arada sırada soğukken yağ lambası göz kırpıyor,
-bi ara marş basıyodu ama çalışmıyodu araba, herhangi bir parça değişmedi şu anda sıkıntı yok..
kontroller:
-vtec iticileri sağlam
-selonoid sağlam
-açıkta kablo / sensör ya da onun gibi bişi yok, arıza vermiyor
-sente düzgün,
-vss düzgün,
-yağ yeni değişti,
:soru::soru:
bi el atın geceleri uyuyamıyorum :confused:
kanashibari
28-10-2011, 08:18
Yağlamada sorun olabilir mi ? Yağ basıncını kontrol edin Ect mi etc mi ne vardı o eğer düzgün veri okumuyorsa vtec açmaz araba aptallaşır.
E0041 nıcklı okan kardeşime danış çözer işini , basit bişey
Edit : vtec acmasi icin tps %40 a ayarli.. %40 dan az basinca 6000 7000 devirleri goruyo.
hocam bukadar üst üst olan arıza fazla değilmi kafadan o yağ lambası sorun yağ basıncınıza bakın mutlaka
Dist. Degisti, vtec selonoidi degisti yag basinci normal.. kontrol ettik vtec aciyo ama gaza tam basinca yigilip kaliyo su anda
beyindeki immoyu ıptal etıgınız ıcın acmıyo olabılır ee41 nıklı arkadas yardımcı olsun aynı sorun vardı çözülü
beyindeki immoyu ıptal etıgınız ıcın acmıyo olabılır ee41 nıklı arkadas yardımcı olsun aynı sorun vardı çözülü
ımmbo ıle skıntı olsa araba hıc calısmazdı bence
yazılımsal bır sıkıntı olabılır
dıp gaz yapıldıgında vtec harıtasına gecıyor arac
ayarlarla ılgılı bır problem var bence
Dist. Degisti, vtec selonoidi degisti yag basinci normal.. kontrol ettik vtec aciyo ama gaza tam basinca yigilip kaliyo su anda
selenoidi söküp baktınız mı hiç
yağ basıncı hangi devirlerde kaçta olduğunu söyleyebilirmisin
birde bizim basımıza soyle bır problem geldı
beyindeki vtec devresi oksit yapmsıtı ve temassızlık yapıyordu...
komplee lehımlerını elden gecırdım ve vtec acması duzelmıstı aracın
birsürü sorun var araçta yağ basıncı normal demişsiniz ama lamba 20 saniye sürüyor bu birinci sorun yağ müşürümü problemli yoksa basınçmı az ( yağ basıncı yeterli değilse vtec açılmaz)
ikincisi beyin vtec açması için komut gönderiyormu bunu bilmek lazım komut geliyoda vtec açmıyorsa mekanik aksama bakılması lazım beyin komutu yollamıyorsa beyini elden geçirmek lazım neden vtec çıkışı gelmiyor araştırılması lazım tps ayarsızsa açmaz vss den beyin bilgiyi almıyorsa açmaz map sensörde sorun varsa açmaz ect de sorun varsa açmaz bence siz tesisatınızı gözden geçirin s300 beyin var sistem obd1 çevrilmiş tesisatını kim çektiyse onunla baştan sona bağlantıları kontrol edip sonra arıza arayın derim herşey yerli yerindemi bilmiyoruz enjektörlerin oem beyninde p28 ise resistor box bağlayın yoksa beyini yakarsınız yada bolca benzin basıp arabayı boğarsınız sorunun çözülmeyecek birşey değil ama araç oem olmadığı için şuradan demek zor bursa tarafındaysan ben ilgilenebilirim
ımmbo ıle skıntı olsa araba hıc calısmazdı bence
yazılımsal bır sıkıntı olabılır
dıp gaz yapıldıgında vtec harıtasına gecıyor arac
ayarlarla ılgılı bır problem var bence
abi çözdük sıkıntıyı... dist. içindeki bobinleri modülü değiştirdik yağ müşürünü değiştirdik tekrar devir çevirmeye başladı - taa ki yatak boşaltana kadar :mad:
acil oem yağ pompası lazım şimdide ... serdar ben bu arada :D
kanashibari
29-10-2011, 09:48
Gözünüz aydın yağ basıncınızdada problem varmış demekki yataklar gitti. Geçmiş olsun.
saolun.. herşeyde bi hayır vardır derler ya.. atmosferik oynayalım şimdi bakalım :D
ibratice
30-10-2011, 22:48
zaten size uyarı yapmış bana kıymayın bakın lamba yakıyorum size diye .düşük basınçta vtec zaten açmaz onlarda vtec yağ basınç sivici olması lazım yanlış hatırlamıyorsam ama s300 den kapatılmadıysa arıza lambası yakardı . Yığılmasıda vtec kamları açılmayınca zengine düşmüştür ondan yığılma yapıyordur sanırım çeşke arızanın bu şekilde bulunmasaydı.