Orijinalini görmek için tıklayınız : Rx8
yani sahibindendeki 27.000tl ye motor arzali arabaya 9000tl ye motor alip koyabiliyormuyuz? serviste bu motordan hazir varmi? o motora dedigimiz ilgiyi gostersek baya uzun gidermi? yada 4000tl ye rebuilt yapsak omru ayni olurmu?
Şimdi birçok kullanıcı arkadaşımız 200.000km ye sıkıntısız geliyor demiş ama, sahibindende dahi 40-50.000km de motoru hasarlı denilip satılanlar mevcut. Yani bu hasarlar neyden oluo. Sadece yağa dikkat etmemekle motor gidiyormu? Çok niyetliyim şuan almaya, tırsıyorum bildiğin.
Amerikada 2004 modeller dahil 100.000 mil, 7 yıl garanti veriyor mazda şu an...
Yağa dikkat değil sadece, MAZDA TÜRKİYE BU ARAÇLARA 2009 ÖNCESİ SENTETİK YAĞ KOYDU BAKIMLARDA...Büyük, bold yazayım da okuyanların aklında daha iyi kalsın :). O yüzden millet eline aldı motorları...Hatta yurtdışı forumlarında da pek çok kullanıcının sentetik koyduğundan bahsettiğine şahit oldum. Kullanıcılar ediyor arabanın ağzına, arabanın bir suçu yok.
tamam buyuk yazdinda, ben alacagim 40-50-70 k km lerdeki aracin sagligindan nasil emin olacagim simdi :) ya yarin 10k tl bayilmak zorunda kalirsam?
tamam buyuk yazdinda, ben alacagim 40-50-70 k km lerdeki aracin sagligindan nasil emin olacagim simdi :) ya yarin 10k tl bayilmak zorunda kalirsam?
2009 öncesi model ise kompresyon testi, bilen biriyle performans değerlendirmesi... Yurtdışından da olsa kendi garajında motor sök tak yapan arkadaşlar var yönlendirebilirim isterseniz daha detaylı bilgileri vardır bu konuda...
peki bana onerebileceginiz 40k tl ye kadar toplu yada toplasam bu rakami gecmeyecek rx8 varmi? sahibindende bikactane var ama anlamiyoruz gel gelelim
Sorayım gruptan arkadaşlara, benim bildiğim yok ancak kimse temiz aracını 40 a vermez 2006 model bile olsa, ucuz etin yahnisi hesabı :)
ben 2009 demiyorum zaten. duzgun 2006 olur 2008 olur
en azından motor parasını kenara koymak lazım 40 a bakılıyorsa. Pert kaydının falan olmadıgını varsayıyorum tabi...
dostum bilgier icincok cok coktesekkur. yalniz 6000tl sonrasi olan paragrafi anlamadim. hani tuning malzemeleri oncesi paragraf
COOLFEAR
09-05-2012, 22:09
yanlis bilgi var onu duzeltelim 2009 oncesi motorlara sentetik yag koyulmadi castrolun mineral yagi mevcut yari sentetik diye gecen yagi koydular cunku avrupada mineral yag satisi yasak onemli olan ulkenin sicakligina gore kullanilan yagin grade i yani arabistanda istersen 5 60 ister 15 40 yag koy mineral motora bisey olmaz cunku hava sicak mesele bu oneli olan motorun kondisonu katliyorum onemli olan kmprasyon testi
peki servisteyani turkiyenin herhangi bir yerinde 0 motor varmidir. aradigimiz an bulabilirmiyiz?
27k tl lik arac kazalida olsa suan duzgunse ben 3-4k tl verip motor revizyonu tercih ederim. 32k ye enfazla rx8 sahibi olurum. ***** o araba birdaha bende 100k km yapmicakki. bu konuda yardim edebilirmisiniz?
bahadırtelli
09-05-2012, 22:17
Tago şu aracı alabilirsin daha önceden kazası vardı sanırım iyi baktırıp alabilirsin..
Mazda RX RX-8 2007 Model 27.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 85419658 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-motor-arizali-rx8-85419658/detay)
Ayrıca şuan 2.el faturalı sandık motor satılıyor 6 bin lira civarına..
Bursada ustamız var porting işlemi yapabilirsin racing beat streetport yapabilirsin. 2.5 tl işçilik ile 1 lira'da rebuilt kitine harcasan...
Atmosferik olarak daha sonra güzel bir egsoz sistemi, ecu, intake, ignition, volan, kasnak, final drive'da 4.777'ye çevirebilirsin bunlarında sana maaliyeti 8-10 bin tl'yi bulur..
19.500'e bunları yapsan araçta 27 ise sana maliyeti 46.500'e gelecek fakat alacağın keyif haz ile yürüyen bir Rx-8 sahibi ve proje yapmış olacaksın. :)
Araç bu şekilde 220-230 whp krankta 260 hp'ye ulaşacaktır.
Yakıt olarakta korkun olmasın accessport ile oem çok zengin çalışan Rx-8'i daha cimri hale güzel değerlerle yürütebilirsin..
Ben o araca motor ilk yapıldıktansonra bakmıştım 2 yıl önce sanki arabayı fırçayla boyamışlar gibi uzak durmak gereken bir araba.
Bende çok uzun zamandır rx-8 r3 bakıyorum ama bir türlü denk getiremedim.
tuh be. sadece boya kotuyse hallederim aslinda.
bahadırtelli
09-05-2012, 22:24
tuh be. sadece boya kotuyse hallederim aslinda.
Ben öyle profesyonel derecede anlamam boyadan ama yan taraf boyalıydı ve bakan herkes rahatça anlayabilirdi. Arkadada boya vardır kaputtada hatırladığım kadarı ile O zaman birkaç body prçası vardı çogu kırık macunluydu. Direksiyon derisi aşırı kötü durumdaydı.sağından solundan ses geliyordu. Daha sonra aracı alan kaza yaptı vs vs. Yakında tanıdık varsa gitsin baksın öncelikle sen izmirden kalkıp gelmeden önce.