Orijinalini görmek için tıklayınız : leon cupra - type R
Arkadaşlar bu aralar araç değiştirmek konusunda yine karıncalanmalarım başladı.Uzun zamandır dizel araç kullanan biri olarak iş sebebi ile artık eskisi kadar gezme şansım olmuyor.Bende spor benzinli bir araba alayım dedim ama iki araç arasında kaldım.Yakıt tüketimi,servis,yedek parça ve çabuk sıkılan biri olarak 2.el satılma hızlılığı merak ettiğim hususlar.Beni bu konuda aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
nakayama
29-10-2011, 10:10
typer ep3 fn2 hangisini düşünüyorsunuz.
fn2 biraz daha çekici geliyor görsel açıdan
nakayama
29-10-2011, 10:20
Hızlı birşey isiyosan cupra tabiki ama iç tasarım vs önem gösteriyorsan fn2 öneririm Ben olsam fn2 alırdım
Emre İlbi
29-10-2011, 10:21
ben olsam Cupra alırdım :)
Hızlı birşey isiyosan cupra tabiki ama iç tasarım vs önem gösteriyorsan fn2 öneririm Ben olsam fn2 alırdım
fn2 yakıt olarak ortalama ne yakar sakin kullanımda?
yılda 50bin km mi yapacaksın fn2 yada cupra ile yakıtın bir onemi varmı ?
nakayama
29-10-2011, 10:33
fn2 yakıt olarak ortalama ne yakar sakin kullanımda?
sakın kullanımda 8-8,5 litre basarsan 10 lt felan
kelalper
29-10-2011, 10:34
valla ben iş için kendi arabamı kullanıyorum sürekli gezmek zorundayım. Ortalama 9 -10 litre yakıyorum. Type R daha az yakmaz. Cuprayı bilemiyorum.
yılda 50bin km mi yapacaksın fn2 yada cupra ile yakıtın bir onemi varmı ?
2. araba olarak alsam ve pazardan pazara çıkarsam önemi yok tabi ama gerektiğinde günlük kullanım yapacağımdan yakıt önemli tabi ama bunu söylerken belli şeyleri göze alıyorum muhakkak fakat bilgi eksikliğini tecrübeli arkadaşlarla gidermek istedim.
ÜSTÜNERC
29-10-2011, 10:39
ben olsam cuprayı tercıh ederım kırmızı veya beyaz bi renklı cupra guzel olur :):)
kelalper
29-10-2011, 10:45
Bence de Cupra hemde önü çok açık. Stock internal ile 400hp lere kadar yolun var.
Cupra>Ep3>fn2 Nakit sıkıntısı yoksa cupra derim :D
SekoLive
29-10-2011, 10:48
fn2nin headrıs zor bulunuyor ve pahalı. görsel olarak fn2 ,iç dizayn olaran f2 , ekonomik olarakda sanrım fn2 daha az yakar. hız olarak cupra, ailesel olarak cupra,
evli mutlu cocuklu olsam cupra,
evli cocuksuz yada bekârsan fn2 :D
fn2nin headrıs zor bulunuyor ve pahalı. görsel olarak fn2 ,iç dizayn olaran f2 , ekonomik olarakda sanrım fn2 daha az yakar. hız olarak cupra, ailesel olarak cupra,
direk olayı özetlemişsin serkan teşekkür ederim.Senın kıstaslara göre fn2 uygun görünüyor:D:D
SekoLive
29-10-2011, 11:00
direk olayı özetlemişsin serkan teşekkür ederim.Senın kıstaslara göre fn2 uygun görünüyor:D:D
:) daha atletik daha spor daha göz alıcı fn2 bence. bide birazdan fn2 çirkin v.s. diyenler olucakdır... Ve bir cok insan civic hb görüp fn2 diye yorum yapıyor :D Filtre seside efsanedir :D
satış konusuda temizini bulursan kesinlikle satılır. tecrübeyle sabittir bu olay.
Fn2 guzeldir ya anladigim kadariyla cok performance onemli degil goruntu istiyosunuz en guzeli :)
Aslında içimde zaten potansiyel bir zehir mevcut ama galiba pist günleri organizasyonu tuz biber ekti serkan.Buğraya burdan selamlar:D:D
GKS TypeR
29-10-2011, 11:15
serkan herşeyi özetlemiş
ben cuprada sürdüm fn2 sürdüm ama son kararım fn2 daha hard daha atarlı geliyo devir dönmesi yoltutuşu vs. evet cupra düzde çok hızlı ama herşey hız değil fn2 nin içidaha kaliteli oturuş pozsiyonu insanı sürekli gazlamaya itiyor. fn2 nin satıoş konusunu kafana takma temizi her zaman satılır ben 2 kere sattım 2 sindede araçtan ayrılamadım. eğer fn2 alıcaksanda haberimiz oldun piyasada alınmıyacak fn2 çok, dikkat et.
inşallah bir dahakine bende girmiş olucam piste benide izledikten sonra fn2 iştahın dahada artıcaktır. ;)
gurlekyasin
29-10-2011, 11:17
fn2 çok güzel araç yalnız cupranın artıları çooooook fazla bence..
serkan herşeyi özetlemiş
ben cuprada sürdüm fn2 sürdüm ama son kararım fn2 daha hard daha atarlı geliyo devir dönmesi yoltutuşu vs. evet cupra düzde çok hızlı ama herşey hız değil fn2 nin içidaha kaliteli oturuş pozsiyonu insanı sürekli gazlamaya itiyor. fn2 nin satıoş konusunu kafana takma temizi her zaman satılır ben 2 kere sattım 2 sindede araçtan ayrılamadım. eğer fn2 alıcaksanda haberimiz oldun piyasada alınmıyacak fn2 çok, dikkat et.
inşallah bir dahakine bende girmiş olucam piste benide izledikten sonra fn2 iştahın dahada artıcaktır. ;)
zaten siteye sormadan bu işlere girmem.Verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum.Kullanan biri olarak sana sorayım fn2 yakıt tüketimi ne ölçüdedir?
fn2 çok güzel araç yalnız cupranın artıları çooooook fazla bence..
muhakkak öyledir ama iki araçtan tercih edeceğim hangisi olursa olsun egzost+filte harici değişim yapmam gibi geliyor.
gurlekyasin
29-10-2011, 11:35
bende stage 3 cupra var yakıt 9.5-10.0 turbo buyuk olduğu için sanırım,bi onceki cupram orjınal turbo ıdı ve 11.00-11.5 ortalamaydı. +egsoz&filtre ikisinede taksan hp olarak turbo bi araçtan daha fazla guç alınacağına ınanıyorum,yanlışım varsa arkadaşlar duzeltir..
sizin demek istediğinizi çok iyi anladım.Cupra yükleme olarak daha müsait bir altyapı ve güce sahip fakat ileriye yönelik hp olarak ben limitleri zorlamıcam.Bu sebeble sadece egzost ve filtre kriterlerini belirttim.
YavuzNaz
29-10-2011, 11:52
Özgür tam tadıyla gazlayacağım dediğin zaman zonguldak o konuda biraz sıkıntılı, ama hem görsel hem konfor hemde performans bakımından kesinlikle Cupra derim.
Cupra ve Ep3 kullanıcısyım , konfor gösteriş donanım hız bakımından Cupra derım , Ep3 ise pist arabsı gıbı :)
Özgür tam tadıyla gazlayacağım dediğin zaman zonguldak o konuda biraz sıkıntılı, ama hem görsel hem konfor hemde performans bakımından kesinlikle Cupra derim.
gazlamak için planlarım farklı haftasonu ankara ist ya da kocaeli taraflarına kaçtığımda olabilir stres atmak amaçlı:)
Cupra ve Ep3 kullanıcısyım , konfor gösteriş donanım hız bakımından Cupra derım , Ep3 ise pist arabsı gıbı :)
sahibindende ilanı gördüm maşallahı var cupranın
Özgür kardeşim biz geçen sene kev cupra Ankara'da iken tüm gün gazladık yol bilgisayarı 13lt ortalama gösteriyordu ama heryerde sıktık neredeyse hiç durmadık ve rolantide gitmedik :)
sahibindende ilanı gördüm maşallahı var cupranın
Tesekkur ederım :) ama dedıgım gıbı cupradan daha cok zevk alırsın özellıkle herkezın sızı Leon zannetmesı ayrı bı şakası :):)
Jam da Joker
29-10-2011, 13:12
Ben Cupra almadan once cok arada kalmistim FN2 icin degil Ep3 icin
Konusuda vardir hatta karsilastirmalarda..
Ozaman piyasada Cupra azdi yazilimlisi bile yoktu
Kendi adima soyle soyliyim eger Type-R almis olsaydim her Cupra gordugumde keske dicektim.. Ama Cupraya binerken ne EP3 icin nede FN2 icin boyle hissetmedim.. Evet bende FN2 lerin icini begeniyorum ama zevk meselesi banada arka tarafi cok cirkin geliyor kacak kat cikmis apartman gibi..
Yuklemicekseniz filtre egzoz ile Type-R kulaga daha cok hitap eder ama performans olarak tabiki kiyaslanamaz Cupra ile. Benzin sarfiyatina gelirsek sakin kullanimda sehirici 11 litre uzun yolda 7-8 litre ve gene sehirici karisik kullanimda 15-16 litre
Bir rolling gecesinde ise 2 li haneler gorulebiliyor.
Birdr bir onemli detay varki Cupranin yedek parcasi Type-R a gore cok daha ucuz buda bir arti.
Almanci Tane-R
29-10-2011, 19:23
Fn2 ve cupra bana gore ayni. Bence siz sadece en temizini bulmaya calisin
muhakkak öyledir ama iki araçtan tercih edeceğim hangisi olursa olsun egzost+filte harici değişim yapmam gibi geliyor.
ozmn fn2 dıyorum;)
Altyapi çalismalarim basladi aile içi hadi hayirlisi:D
umut onatoglu
04-11-2011, 12:39
ozmn fn2 dıyorum;)
hayatinda fn2 binmisligin varyaa:D:D
ben cupra almadan once cok arada kalmistim fn2 icin degil ep3 icin
konusuda vardir hatta karsilastirmalarda..
Ozaman piyasada cupra azdi yazilimlisi bile yoktu
kendi adima soyle soyliyim eger type-r almis olsaydim her cupra gordugumde keske dicektim.. Ama cupraya binerken ne ep3 icin nede fn2 icin boyle hissetmedim.. Evet bende fn2 lerin icini begeniyorum ama zevk meselesi banada arka tarafi cok cirkin geliyor kacak kat cikmis apartman gibi..
Yuklemicekseniz filtre egzoz ile type-r kulaga daha cok hitap eder ama performans olarak tabiki kiyaslanamaz cupra ile. Benzin sarfiyatina gelirsek sakin kullanimda sehirici 11 litre uzun yolda 7-8 litre ve gene sehirici karisik kullanimda 15-16 litre
bir rolling gecesinde ise 2 li haneler gorulebiliyor.
Birdr bir onemli detay varki cupranin yedek parcasi type-r a gore cok daha ucuz buda bir arti.
+++++ işi çok güzel özetlemiş ..
typermelih
05-11-2011, 18:45
2008 de fn2 typer aldım cuprada gidip geldim ama fn2 gorsel oldugu için typer aldım,ama hız hastası olduğum için bu araca hiçbişey yapamadım egsoz iskender,fıltre hondata aldım adanada yapan olmaması sebebıyle sıfır kutusunda zararına sattım,yani aldıma alacağıma eşşeklerden pişman oldum...habire görsellik ustune uğraştım hatta apaçi işinede kaydım açıkçası :o sattım tam cupra alacaktım biraz abarttım 2011 model honda 1000 rr mıda sattım ve golf r aldım...çok mutluyum ama yine cupralara yeniliyorum o ayrı :D neyseki şuan stage 4 aşamasındada araç biraz cesaretlenecem....onun için cupra derim başkada bişey demem rolıngçilerin kağbusudur cupra...gorsellık yok oda ayrı bir mevzu....çok yazdım kusurabakmayın :D
fn2 al derim
yarın öbürsü gün hızlandırayim diye bir kaşıntı başlarsa gt30 1.0 barda stock şekilde çok can yakarsın.
fn2 bir daha üretilmiyecek ep3 den daha donanımlı ve konforlu senin ihtiyacını karşılar cupra kasa olarak çok yaşlandı.
hakan_akin
05-11-2011, 21:42
fn2 şu anki benzin fiyatlarında
varex son susturucu+headers+injen
uzun yolda 23.8 kuruş yakıyorum hız sabitleyerek 100 km'ye
şehir içi karışık kullanım 37.2 kuruş
basarak 61.9 kuruş km de
uzun süre dip gaz gidersen işler biraz daha değişiyor :D
İbrahim33
05-11-2011, 22:41
leon çakal işi oldu artık , typer daha iyidir ;)
Turboğuz54
06-11-2011, 13:25
fn2 karizmatik ep3 hızlı ama leon hem hızlı hem yakışıklı bence tartışmaya gerek yok :)
cem e katılıyorum bende typer cupra arasında kararsız kaldım hatta s2000 bile vardı aralarında .. dediği gibi typer falan alsam kesin aklımda cupra kalıcaktı ancak cupra binince niye typer binmedim demiyorsun.. konsol , koltuk , kalite vs vs kesinlikle cupra .. filtre egzos yazılım ile typer dan alabiliceğinin çok üstünde güç alıcaksın sıkıntısız.. cupra ilk ve son tercihin olmalı bence..
beklenti meselesı bana gore ep3 tekı ruh ve zevk hıcbı araçta yok:) olay sdece gıtmek degıl:)
ondertopcu
10-11-2011, 13:03
Cupra kesinlikle
redbaron
10-11-2011, 13:22
cupra tabiki...fn2 zaten ep3 gibi efsane değil.cupra turbo motor önü çok açık.
Cupra biraz daha tabiri caizse sosyete kaçıo :) Heyecan arıyosan Ep3 Fn2 deki zevk bence cuprada yok.
ep3 forever. temiz hor kullanılmamış bi ep3 alınıp müzelik havasında binilir :)
markada çok önemli ben herzaman honda diyorum hiçbirzaman zarar ettirmez yıllandıkça değerlenir şarap gibi:)
denizlide ikisinede sıkça biniyorum ikiside kırmızı
performans için cupra ancak iç dış görüntü olsun kırmızı fn2 çok çok güzel bir araç....
ben performans için hiç düşünmeden cupra alırdım ancak
bartında okudum ve zongulda'ğa gittim geldim bence zonguldak şartlarında size fn2 fazlası ile yetecektir düşüncesindeyim...
Bir farklı görüşte benden olsun. Zonguldak'ta sürekli yokuşlarla boğuşacaksam alt devirlerde toparlamak için turbo bir araç tercih ederdim. :)
osman 1.8t
11-11-2011, 18:55
cupra her zaman farklı bir dünya donanım olarak 300 bin tl lik araçlardan eksiği yok sürerken kendine güvenle sürüyorsun aracın fireninin gerçek anlamda firen olduğunu biliyorsun brembo olduğunu bilmek ayrı bir güven veriyor kaslarını anlatmaya gerek yok motorunu bütün dünyaya kanıtlamış temiz bir cupra + heycan ve macera demektir ben bukadar övdüm aşık oldum galiba :) :) :)
Cupra>Ep3>fn2 Nakit sıkıntısı yoksa cupra derim :D
kesinlikle katılıyorum sıralamaya .)
mtahakorkmaz
18-11-2011, 07:05
kesinlikle cupra
Pacificmert
01-12-2011, 20:02
Kuzen gözlerime inanamiyom. Senin dilin ne söylüyor. Neyin kafasını yaşiyon kuzenim. Type r mı yoksa Cupra mı diye dusunecegine mazot fiyatlarını takip et sen. sen benzin yüzü görmeden gocup gidecen bu dünyadan ama üzülme kuzenim ben senin mezarına litrelerce kurşunsuz benzin dokecem hemde 98 oktan doya doya iliklerine kadar hisset diye :D :D SENİ GİDİ ÇILGIN SENİ....!