Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 RC için dereceli yardımı ???
arkadaşlar araçta şuan ;
filtre
egzos
yazılım
ayarlı kasnak
timing ayarı
mewcut we biz bnların üstune
dereceli egz.
yayı
şapkası
m.iticileri
ince conta
quickshift
methanol kiti
emme-gaz kelebeği-üst kapak polish
we üzerine tekrar bi timing we son bi yazılım yaptırmayı düşünüyrz ancak işin açıkcası egzntrk işi birz kafamızı karıştırıyor sizlerin yardımına we düşüncelerinize ihtiyacım war :) şimdiden herkese teşkkrler...
BthnKrkt
29-10-2011, 18:45
aynı yolda gibiyim sizinle... benimde aklımdan geçiyor ya bu tarz bişey yapıcam yada araç değiştircem bakalım hayırlısı.... konuyu takip ediyorum açmayı düşündüğüm bir konuydu. Birde listeye ecu eklemelisiniz sanırım :confused:
ecu derken batu walla ben yazılım olarak (paşaoğlu yada ecufast) custom yazılım düşünüyrm ecu gerekir mi yoksa yazılım işimizi görür mü bilmiyorum bilen arkadaşlar bizi daha ii aydınlatırlar :)
BthnKrkt
29-10-2011, 19:59
methanolle kullanabilmek ve iyi bir ayar için gerekir sanırım. Bizi aydınlatacak cevaplar gelecektir. Benden bayram sonrası bişeylere başlamak istiyorum ama bakalım:)
catcamste sanirim bi egzantrik vardi mutiyle bi ara bakmisti specleri gayet iyiydi'yurtdisindan biride cok memnundu die hatirliyorum,
vvti iptal etmek gerekir yalniz ve iyi bi timing ister sonrasinda..
BthnKrkt
30-10-2011, 07:54
Guncell diyelim...
catcamsde bir sürü çeşit egzantrik/yay şapka da var, clemensde yumuşak bir egzantrik var.
ince conta hiç görmedim duymadım
BthnKrkt
30-10-2011, 09:39
genel olarak atmosferik olarak rc nereleri gelebilir yapılmasına değermi? birde methanol kullanımi hakkında öneriniz varmı?
genel olarak atmosferik olarak rc nereleri gelebilir yapılmasına değermi? birde methanol kullanımi hakkında öneriniz varmı?
280 hpye çıkan bu seri motorlar var atmosferik olarak
methanolle ilgili hiçbir tecrübem yok
Hadi bakalim kac sene once baktikta yapamadik ins yaparsiniz,mustafa aslinda senin projendi dimi atmosferik soyle alsinlar senin o zmnki listeyi
methanolle kullanabilmek ve iyi bir ayar için gerekir sanırım. Bizi aydınlatacak cevaplar gelecektir. Benden bayram sonrası bişeylere başlamak istiyorum ama bakalım:)
walla beklicez görcez bilgisi olan arkdşlar yardımlarını esirgemezler inş. :) güzel bi projemz war inş. uygulayabiliriz
catcamste sanirim bi egzantrik vardi mutiyle bi ara bakmisti specleri gayet iyiydi'yurtdisindan biride cok memnundu die hatirliyorum,
vvti iptal etmek gerekir yalniz ve iyi bi timing ister sonrasinda..
ewet aynn catcamsde war rc için 293derece max lift 13 görünüyo nası olur yada 300 üzeri mi bulup takmalıyım tam emin değiliz aynn wwt iptal timing işinide paşaoğlu diyorum :)
catcamsde bir sürü çeşit egzantrik/yay şapka da var, clemensde yumuşak bir egzantrik var.
ince conta hiç görmedim duymadım
ince contayı bizde bulamıyrz işin kötüsü :( ne yapmalıyız bilemedik belkide yoktr
Hadi bakalim kac sene once baktikta yapamadik ins yaparsiniz,mustafa aslinda senin projendi dimi atmosferik soyle alsinlar senin o zmnki listeyi
inş. ağa :) yapmayı düşünyrz baya bi niyetliyim açıkcası bi aksilik olmazsa bahara çıkcaz planlar hazır :D eğer önceden hazırlann bi liste warsa görmek isterim hem bizede yardımcı olur
Ben tam yapiyoedum son anda turbo olmustuk:-)
walla bizde yapmayı düşünüyrz inş. :) istediğimz şeklde parçaları buluruz uygulayabilrz biraz külfetli olcak ama ben güzel snçlar alcağımızı düşünüyrm ayrıca ince contada bu dp-enginring sitesinde war sanırım :)
BthnKrkt
30-10-2011, 14:15
parçaları çifter çifter alsak fena olmaz aslında:D
İBRAHİM_MEY_GTİ
30-10-2011, 14:41
benide katın piston artııııı derceliiii:):)baya bi ind yaparız üçer üçer:)
parçaları çifter çifter alsak fena olmaz aslında:D
benide katın piston artııııı derceliiii:):)baya bi ind yaparız üçer üçer:)
walla çok ii olur aslında ii indirim alablrz :D ben piston düşünmüyrm ama :)
İBRAHİM_MEY_GTİ
30-10-2011, 14:48
kanka bana bi cep nonu pim atsana bişeyler konuscamm
BthnKrkt
30-10-2011, 15:55
Once bize bilenler bi yol haritasi cikartesa ona gore karar verip alacaklarimizi aliriz 3 rc fena olur :D
İBRAHİM_MEY_GTİ
30-10-2011, 17:26
Once bize bilenler bi yol haritasi cikartesa ona gore karar verip alacaklarimizi aliriz 3 rc fena olur :Daynen kardeşim 3 rc düşünemiyorum al 2 ye titret:D:D
isteyene elimde sıfır gibi kentcams egzantrik var vvt iptali ile kullanabilirsiniz.600tl
isteyene elimde sıfır gibi kentcams egzantrik var vvt iptali ile kullanabilirsiniz.600tl
kaç derece elinizdeki egz.ler max. lifti kaç ayrıca dewr bandı nedr???
BthnKrkt
30-10-2011, 22:04
Degerleri dusuk sanirim
Degerleri dusuk sanirim
sanırım ama arkadaş bi yazsın bakalım değerlerini
redlinemst
30-10-2011, 23:33
satılıklar kısmında vardı arkadaşın konusu,değerleride tabi.
gtım olsa direk yaparım atmosferik için ama rcde vvt falan işi bozuyo ve biraz daha külfetli benim gördüğüm,ama illaki çok sert makinalar olur güzel olur :)
satılıklar kısmında vardı arkadaşın konusu,değerleride tabi.
gtım olsa direk yaparım atmosferik için ama rcde vvt falan işi bozuyo ve biraz daha külfetli benim gördüğüm,ama illaki çok sert makinalar olur güzel olur :)
ewet aynn gti için bi egz. o zatn derecesi fln lifti we dewr bndı çok düşük bizim düşündğümüze göre herneyse wwt selonodi iptal oluyo zaten we dediğiniz gibi külfetli olcak ama hem fikiriz sıkı olcaklaar inş. :)
292 dereceli 13 liftli egzantriği standart pistonlar ile kullanamazsınız. Ne kadar bir beklentiniz var onu belirtirseniz yardımcı olalım.
BthnKrkt
31-10-2011, 07:35
peki orjinal pistonla kullanabileceğimiz egz. hangisidir? bizi ne kadar getirisi olur ince conta kullandığımızı var sayarsak. Yada 13 liftli için kullanmamız gereken piston cr si nedir?
o egzantrikler için wössner 12.5 veya p.e.c kullanabilirsiniz. ben catcamse sormuştum wössner'in ölçüleri uygundu, sübapların değmemesi için.
catcamsin sitesine baktığınızda da hangi egzantriği oem yay şapkayla kullanabilirsiniz, mekanik itici gerektirir mi yanında yazar
275 derece 11mm kadar stok motorla kullanabilirsin.
sonrası yayların sağlığı ile alakalı risk taşıyor.
o egzantrikler için wössner 12.5 veya p.e.c kullanabilirsiniz. ben catcamse sormuştum wössner'in ölçüleri uygundu, sübapların değmemesi için.
catcamsin sitesine baktığınızda da hangi egzantriği oem yay şapkayla kullanabilirsiniz, mekanik itici gerektirir mi yanında yazar
wösner ile 292 dereceden mi bahsediyorsun mustafa?
kaç derece elinizdeki egz.ler max. lifti kaç ayrıca dewr bandı nedr???
egzantrik budur:
Kent Cams - Product Search (http://www.kentcams.com/product-details/306/Camshaft/Camshaft/PT60-Sports-Injection--Suitable-for-EW10JE-engine/)
292 dereceli 13 liftli egzantriği standart pistonlar ile kullanamazsınız. Ne kadar bir beklentiniz var onu belirtirseniz yardımcı olalım.
walla işin açıkcası egz. değişiminde sadece yay ile şapka değişimi yapılması işi kurtarır die düşünyrdm :) birde araçtaki hidrolk itciler yerine mekanik değişimi beklenti olarak bi egz. en fazla 15-25hp ciwarlarında alınabilir die düşünydum beklentimde bu yöndeydi
walla baya bi baktım ama catcams in sitesinde ney gerekir neye ihtyaç yoktur die bşey bulamadım işin açıkcası yay şapka mekanik iticiye ragzıyız ama piston düşündürüyo cat camsın sitesinde max. 292 likler war sanırım
evet wössner ile 293 / 285°
259 / 251°
13.00 / 12.50mm
için sormuştum ben
walla işin açıkcası egz. değişiminde sadece yay ile şapka değişimi yapılması işi kurtarır die düşünyrdm :) birde araçtaki hidrolk itciler yerine mekanik değişimi beklenti olarak bi egz. en fazla 15-25hp ciwarlarında alınabilir die düşünydum beklentimde bu yöndeydi
walla baya bi baktım ama catcams in sitesinde ney gerekir neye ihtyaç yoktur die bşey bulamadım işin açıkcası yay şapka mekanik iticiye ragzıyız ama piston düşündürüyo cat camsın sitesinde max. 292 likler war sanırım
http://a1110.hizliresim.com/q/z/82u9.jpg
sağ tarafta kodları ile mekanik itici yay ve şapkanın gerekli olduğu kırmızı renkle yazıyor
http://a1110.hizliresim.com/q/z/82u9.jpg
sağ tarafta kodları ile mekanik itici yay ve şapkanın gerekli olduğu kırmızı renkle yazıyor
ok şimdi oldu ancak bşey sormak istiyorum
256 derce we altındakilerde yay şapka itici oem
260-268 derece arası yay ile şapkanın değişmesi geektiğini iticiye gerek olmadığı
285-293 arasıda yay şapka we iticinn değişmesi gerektiğini söylüyo
anladığım kadarıyla (hatam warsa düzeltin lütfen) piston neden değişmeli acaba??
ok şimdi oldu ancak bşey sormak istiyorum
256 derce we altındakilerde yay şapka itici oem
260-268 derece arası yay ile şapkanın değişmesi geektiğini iticiye gerek olmadığı
285-293 arasıda yay şapka we iticinn değişmesi gerektiğini söylüyo
anladığım kadarıyla (hatam warsa düzeltin lütfen) piston neden değişmeli acaba??
Piston performans ve verim acisindan gerekli bir de oem pistonlarin uzerindeki subap yuvalarinin derinliginden
yazdiklarin dogru evet
Piston performans ve verim acisindan gerekli bir de oem pistonlarin uzerindeki subap yuvalarinin derinliginden
yazdiklarin dogru evet
schumi demiş ya 293 dereceyi oem pistonlarla kullanamazsnz die orası kafamı karıştırdı işte sonçta ben 293 derce bi egz. alsam yayı şapkası m.iticileri alsam we bnları wössner pistnla kullanıp atıyrm 25 hp güç alacağıma oem pistonla kullanıp atıyorum 20hp güç almaktan mı bahsediyoruz yoksa oem pistonla kesinlikle kullanamazsn çnkü siboplar uymaz ondan mı bahsediyoruz????
schumi demiş ya 293 dereceyi oem pistonlarla kullanamazsnz die orası kafamı karıştırdı işte sonçta ben 293 derce bi egz. alsam yayı şapkası m.iticileri alsam we bnları wössner pistnla kullanıp atıyrm 25 hp güç alacağıma oem pistonla kullanıp atıyorum 20hp güç almaktan mı bahsediyoruz yoksa oem pistonla kesinlikle kullanamazsn çnkü siboplar uymaz ondan mı bahsediyoruz????
sübaplar pistona çarpar. wossner de oyuklar var. mustafanın dediğine göre 293 derecede full lift 11 mm yapan egzantrikle sıkıntı olmuyormuş.
Oem pistonda sadece emme için çok ufak bir valve cutout var. Eksoz için yok bile. 13 lift için çok ciddi bir valve cutout gerekiyor. Bunuda Wössner pistonda görebilirsin.
VVT iptalinin nasıl yapılcağı hakkında fikri olan?
ben baktığımda sisteme kendi yorumum olarak, kasnağı değiştirip, oem egzantriğin üzerindeki yağ çıkışlarını iptal etmek gerekiyor sanırım. doğru mudur?
deliklerin tıkanması gerekiyor.
13mm cok ciddi bi lift degeri ciddi devir araligi ister ve duzensiz calismaya neden olucaktir. 11mm civarindaki bir lift isi gorur bana gore, piston degisimide istemez..
VVT iptalinin nasıl yapılcağı hakkında fikri olan?
ben baktığımda sisteme kendi yorumum olarak, kasnağı değiştirip, oem egzantriğin üzerindeki yağ çıkışlarını iptal etmek gerekiyor sanırım. doğru mudur?
Aynen öyle. :)
peki sizce piston değişikliğine gidilmeden max. lifti kaç derecesi kaç olan egz. kullanabiliriz???
10.5 bilemedin 11 olması lazım en fazla. Hatta 11 bile çok gibi geliyor bana. 10-10.5 iyidir.
10.5 bilemedin 11 olması lazım en fazla. Hatta 11 bile çok gibi geliyor bana. 10-10.5 iyidir.
ağa peki bunu nasıl tam we net biçimde anlayabiliyoruz yani kesin sıkıntı yapmıcak 11 dir weya 10.5 dir diebilelim :) çünkü o kdr işlem we maliyetten sonra sorun çıkmasını kesinlikle kimse istemez ayrıca subapları değiştirmeliyiz sence???
Catcams'ın 4901804 kodlu egzantriği 10.75 lifte sahip. Ve orjinal piston ile kullanılabiliyor. Hatta bu sadece egzantrik alarak takabileceğin en büyük derecede. Daha üstünde yay şapka lazım.
Catcams'ın 4901804 kodlu egzantriği 10.75 lifte sahip. Ve orjinal piston ile kullanılabiliyor. Hatta bu sadece egzantrik alarak takabileceğin en büyük derecede. Daha üstünde yay şapka lazım.
256 derece olan sanrm yani daha üstü için biz yay sapka mekanik iticiye ragzıydık :) ama pistonsuzda takacağım en büyük derece bu yani :(
peki sadece 256 derece egz. bize getirisi ne kdr olabilir???
bide quickshift we methanol kit kulanımı hakknda ne düşünüysn aga???
üst kapak polishi de yaptırmam sanrm egz. takmazsk
sadece dereceye bakma. lift de önemli oldukca.
sadece dereceye bakma. lift de önemli oldukca.
ortalama olarak tahmini ne elde edeblrz???
ayrıca siz methanol kit kullanıyomusunz aracınızda???
Murat aracında methanol kit kullanıyor. Yaz ayları için süper bir nimet. Ne güç alırsın kimse sana bir garanti veremez. İllaki verimi olucak ama kesin birşey diyemez kimse. Bu arada olurda sipariş edersen firmaya söyle yeni tip olanlardan göndersinler. Ürünü VVT deliklerinin küçük olması sebebiyle ve rolanti problemi yüzünden revizyon yaptılar.
Murat aracında methanol kit kullanıyor. Yaz ayları için süper bir nimet. Ne güç alırsın kimse sana bir garanti veremez. İllaki verimi olucak ama kesin birşey diyemez kimse. Bu arada olurda sipariş edersen firmaya söyle yeni tip olanlardan göndersinler. Ürünü VVT deliklerinin küçük olması sebebiyle ve rolanti problemi yüzünden revizyon yaptılar.
sağolasın ağa bilgiler için vvt iptal olmuyo mu zatn hem bu derecelide rolanti problemi yaşamam değil mi?? eski tip dediklerinde rolanti tutmuyomuydu??
sipariş geçersem yeni tip isterim eyw. :)
bu arada methanol kitte batu kardeşimin dediği gibi ecu gerekir mi??bence yazılım herşeyi çözecektir die düşünüyorum??
yazılımla kiti kontrol edemezsin. fakat aem gibi markalı pnp kitlerin ayrı bir kontrol mekanizması var zaten.
yazılımla kiti kontrol edemezsin. fakat aem gibi markalı pnp kitlerin ayrı bir kontrol mekanizması var zaten.
hyr zatn yazılımla kiti kontrol edemeyeceğimi biliyorum zatn aem methanol kit düşünüyorum extra bşeye ihtiyacım yok sadece değilmi bu arada % kaç methanol kullanıyosun we sürekli mi kullanıyosun yoksa istediğinde mi???
aem de gerek yok başka birşeye. ben ecu ile kontrol ediyorum. %70 tps 3000rpm üzeri basıyor. %50 su, %50 methanol karışımı kullanıyorum.
hatırlıyorum bence öle dah akeyifli olurdu :D atmosferik keyfi bambaska :)
Atmosferik keyfi nasıl oluyor turbo warken halen anlamam :d
BthnKrkt
02-11-2011, 00:11
peki aracın yazılımı methonolliye göre ayarlandıgında met. kapalı iken sıkıntı olurmu?
avans vurma gibi sorunlar yaşanabilir.
sağolasın ağa bilgiler için vvt iptal olmuyo mu zatn hem bu derecelide rolanti problemi yaşamam değil mi?? eski tip dediklerinde rolanti tutmuyomuydu??
sipariş geçersem yeni tip isterim eyw. :)
bu arada methanol kitte batu kardeşimin dediği gibi ecu gerekir mi??bence yazılım herşeyi çözecektir die düşünüyorum??
Hayır VVT iptal olmuyor bu egzantrik ile. Eski tipte rolanti dalgalıydı.
avans vurma gibi sorunlar yaşanabilir.
o zmn sürekli kullancaz bizde methanolu :) peki avansı safc gibi bi controllerdan düzeltme şansımız olur mu???
Hayır VVT iptal olmuyor bu egzantrik ile. Eski tipte rolanti dalgalıydı.
düşündüğüm gibi şimdi alırsak 256/228 derece 10.75 lift alıyoruz yeni tip we rolantide sıkıntı yaşamıyrz cok ii hep egz. taktığımda dewr tutmaz endişesi wardı :) vvt ayarlı kasnaktan iptal olmuyo mu bende ztn ayrlı kasnak war we vvt iptal durumda
BthnKrkt
02-11-2011, 00:33
ayarlı kasnak egzos tarafında olmalı
ayarlı kasnak egzos tarafında olmalı
nası yani anlamadım saat baya bi geç oldu sanırım :D
BthnKrkt
02-11-2011, 00:40
yani 2 ayarlı kasnak yok araçta tek var, vvt iptal değildir.
Sende 1 tane ayarlı kasnak var oda eksoz egzantriğine takılı. Emme egzantriğinde hala orjinal VVT'li kasnak bağlı. Yani sende VVT iptal değil.
o zmn sürekli kullancaz bizde methanolu :) peki avansı safc gibi bi controllerdan düzeltme şansımız olur mu???
pic ile vs avansı kısabilirsin. methanol yokken.
yani 2 ayarlı kasnak yok araçta tek var, vvt iptal değildir.
Sende 1 tane ayarlı kasnak var oda eksoz egzantriğine takılı. Emme egzantriğinde hala orjinal VVT'li kasnak bağlı. Yani sende VVT iptal değil.
bilgiler için sağolun peki vvt nin iptal olmasının bize ne gibi fayda yada zararları war???egz. taktığımızda iptal edebiliyomuyuz???
pic ile vs avansı kısabilirsin. methanol yokken.
anlıyrm sürekli kullansak bi sorun yaşamayız sanrm???
dragstar
03-11-2011, 03:51
0,25 mm valve clearance ı var 298/285 egzantriğin, yani orjinal pistonla kullanılabilir sürtme yapmaz,
methanol kit açıkken ki haline göre ayar yapırlısa Murat abinin dediği gibi avans vurma sorunu olur, tabi avansın ne kdr açıldığına bağlı,
Yasin snn arabada vvti ın hangisi iptal emme mi egzostmu ?
yazdığın yayi şapka itici listesi cat cams deki egzantrik speclerine göre doğru fakat, herşey egzantrik derecesi değil lift de çok büyük etken, hatta daha fazla önemli dereceden
aem water/meth injection kitlerde veya çoğu markada boost activated switch le veya onun gibi şeylerle geliyor kitler,
atmosferik araba için satılanlardada wot switch ile geliyor ne kdr mantıklı tartışılır sadece dip gazda kitin devreye girmesi, nos olsa hadi neyse
absolute preassure veya maf okuyan kit gerekli bence atmosferik arabada, methanol kiti kontrol edebilcek bi analog pwm çıkışlı ecu yoksa
arkadaşlar kemalle irtibata geçtim takacağımız egz.te bi sorun çıkmayacıgını söyledi inş. herşey yolunda sanırım :) bilgiler için sağolun
hangi egzt karar verdınız
4901806
264 / 264°
236 / 236°
11.25 / 11.25mm
1.95 / 2.70mm
custom
HYDR: rally & cross
4901807
268 / 268°
240 / 240°
11.50 / 11.50mm
2.45 / 2.90mm
custom
yukardakı 2 tıp yeterlidir gibime geliyor,
oem specler 10.2 lıft var dıye aklımda kalmıs eskılerden, vvt ıptalı ıle alt devırler biraz kotulesebılır ama çokda önemlı olmaz.
hangi egzt karar verdınız
4901806
264 / 264°
236 / 236°
11.25 / 11.25mm
1.95 / 2.70mm
custom
4901807
268 / 268°
240 / 240°
11.50 / 11.50mm
2.45 / 2.90mm
custom
yukardakı 2 tıp yeterlidir gibime geliyor,
oem specler 10.2 lıft var dıye aklımda kalmıs eskılerden, vvt ıptalı ıle alt devırler biraz kotulesebılır ama çokda önemlı olmaz.
Walla bana kalsa yksek dereceli yani
4901903
293/293
259/259
13.00/13.00
4.45/3.90
Custom
Rally-race
%0.25 walve clerannce warms surtme yapmazz dedi kemal gerci o 298/285 egz. Icin demis ayrica yayi sapkasi m.iticileri degistircez hani o kdr masraf yapmisken ii bsey olsun yaptigimiza deysin istiyrz kemal bi arastirpp hbr wercek sagolsun :)
arkadaşlar 206 rc ye yazılım yaptıracağım
bildiğiniz bir ye veya marka ismi varmı önereceğiniz yazılım atan yer nresi daha önce attıran varsa