PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corolla ae101 için açık hava filtresi önerileri.

HardCore
29-10-2011, 22:42
Merhaba arkadaşlar, yeni aldığımız 97' Corollamızın ufaktan motor kısmına bir el atacağız :). Şimdilik ve ilerde yapacaklarımızın listesi şöyle:

-Açık hava filtresi kiti uygulaması,
-48mm potsuz düz boru,
-Orta susturucu ve katalitik iptali yada Headers,
-Replika magnum ss son susturucu,
-İridium buji ve kabloları,
-İnce conta,
-Belki ilerde Bronz baskı balata.

Konuyu açmamdaki sebep nasıl bir kit kullanmam gerektiği hakkında fikirlerinizi almak istemem. Motorumuz 4afe Üstten çift eksantrikli 16v. 114ps.
Temsili Resmimiz;
http://img16.imageshack.us/img16/9537/dsc015895s5pakwheelscom.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/16/dsc015895s5pakwheelscom.jpg/)

Acaba;
-Simota carbon charger ve benzeri bir kit alıp kullanmalımı yoksa resimde gösterdiğim yere açık hava filtresi uydurulup kutu içindeki filtre çıkartılmalımı(yani aracın orjinal kutusunu bozmadan kutunun hava çektiği yere açık filtre takmak) yada short ram olarakmı kit alınmalı :beuj:

levent
29-10-2011, 23:13
short ram yaparsanız faydanıza . 48mm yerine 51mm düz boru ve sonda orjinal son susturucu ile egsozu bitirin, hem başınız ağrımaz hemde alt devirlerinizi kaybetmezsiniz.

Bluttbeton
29-10-2011, 23:40
işaretlediğin yere açık hava filtresi takarsan filtren sıcak hava çeker ben arada takıyorum 10 dklığına :) filtre sıcacık
eğer iyi bişe istiyorsan fitreyi düzgün bi yere koy ve filtreyi ısıdan uzak tut çünkü filtre radyatör fanına çok yakın.

HardCore
30-10-2011, 07:48
short ram yaparsanız faydanıza . 48mm yerine 51mm düz boru ve sonda orjinal son susturucu ile egsozu bitirin, hem başınız ağrımaz hemde alt devirlerinizi kaybetmezsiniz.
Sizce bu aracın gaz salınımı için 48lik potsuz boru yeterli değilmi? 106 ve Saxo gibi sıkıştırmalı kullanılan araçlara bile 48lik kullanan oluyor ki corollanın bu tür araçlarla bir tutulamayacağını biliyoruz :D. Filtre içinde cai kullanmak short ram e göre daha fazla katkı sağlamazmı.

işaretlediğin yere açık hava filtresi takarsan filtren sıcak hava çeker ben arada takıyorum 10 dklığına :) filtre sıcacık
eğer iyi bişe istiyorsan fitreyi düzgün bi yere koy ve filtreyi ısıdan uzak tut çünkü filtre radyatör fanına çok yakın.
Teşekkür ederim, o fikrin mantık dışı olduğunu akşam yatmadan önce çözmüş sayılırdım, yorumunuzda bunu doğruladı :)

levent
30-10-2011, 07:59
dediğin şekilde şamandra yerine filtreyi sığdıramazsın bu birincisi , tampon arkasında cai için yeterli boşluk yok bu da ikincisi :)

ben AE111 4AFE , pörtlek göz varken custom cai yapmıştım , şamandrayı ve filtre kutularını tamamen sökerek filtreyi akünün altına doğru verdim tampondan da emiş borusu yapmıştım ayrıca filtrenin ağzına. tabi bir de filtre ile motor arasını kısmen yalıtmıştım. ancak o şekilde verimli oluyor.

AE101 deki 4AFE nin orj sıkıştırması 9.5:1 dir. Pek sıkıştırmalı sayılmaz hatta tam turbolamalık bi motor diyim ben sana, tecrübelere dayanarak 51mm diyorum egsoza da. 48 lik az geliyor o araç için. Dediğim egsoz kombinasyonu soft tune olayında 4afe motor için en iyi aplikasyon diyebiliriz, stok son susturucu + 51mm düz borular ile. 48mm yi alt devirler için takacaksın backpressure sağlamak adına ama stok son susturucu 51mm ile yeterince backpressure sağlayacak sana zaten. Demek istediğim budur tam olarak.

redlinemst
30-10-2011, 23:38
filtre konusunda levent arkadaşımıza katılıyorum cailik bi alan yok malesef,yalıtımlı bi short ram iyidir

HardCore
31-10-2011, 16:42
filtre konusunda levent arkadaşımıza katılıyorum cailik bi alan yok malesef,yalıtımlı bi short ram iyidir

dediğin şekilde şamandra yerine filtreyi sığdıramazsın bu birincisi , tampon arkasında cai için yeterli boşluk yok bu da ikincisi :)

ben AE111 4AFE , pörtlek göz varken custom cai yapmıştım , şamandrayı ve filtre kutularını tamamen sökerek filtreyi akünün altına doğru verdim tampondan da emiş borusu yapmıştım ayrıca filtrenin ağzına. tabi bir de filtre ile motor arasını kısmen yalıtmıştım. ancak o şekilde verimli oluyor.

AE101 deki 4AFE nin orj sıkıştırması 9.5:1 dir. Pek sıkıştırmalı sayılmaz hatta tam turbolamalık bi motor diyim ben sana, tecrübelere dayanarak 51mm diyorum egsoza da. 48 lik az geliyor o araç için. Dediğim egsoz kombinasyonu soft tune olayında 4afe motor için en iyi aplikasyon diyebiliriz, stok son susturucu + 51mm düz borular ile. 48mm yi alt devirler için takacaksın backpressure sağlamak adına ama stok son susturucu 51mm ile yeterince backpressure sağlayacak sana zaten. Demek istediğim budur tam olarak.

Short ram'e karar verdik 150 liraya hangi filtreyi önerirsiniz apexi yada aem dry flow mesela

levent
31-10-2011, 16:44
dryflow tavsiye ederim yeni nesil. bir de boruya akışmetreye uygun delik açmayı unutmayın :)