|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: sıkıntıya 5 kala..
|
AUQ motorlu 1.8t aracımıza 3071'li bir setup yapmayı düşünüyoruz. turbo manifold enjektörler benzin regülatörü intercooler vs. gibi gerekli olan tüm parçalar tamam. yurtdışı bir forumda denk gelen bir konuda aynı tarzda bir setup ve aynı turboyu kullanan bir eleman stock motor bu setup için dayanıklı ama fazladan dönülecek devir için pistonlar orjinal kalsa da kolları degiştirin tarzı bir yorumda bulunmuş. komple stock motor üzerinden sadece kol degiştirerek mi bu setup'a girmeliyiz yoksa oldugu gibi stock olarak kalmasında bir sakınca var mıdır? 3071 ile yaklaşık 1.0-1.2 bar civarlarında binilecek araca ve tahmini 7500 gibi bir devir dönecek sanırım. bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Impreza Station Wagon, 406 Hdi
|
Kol için motor açılacaksa tam yapılsın bence egzantrik olmadan dönen motor ancak semazen liginde iş yapar
Kapaklarını tanımıyorum 1.8'lerin ama 3071 ile 1 bar civarı keyif vermez __________________________________ Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Bu kodlu motorda olan kapak hakkında doğru soyluyosun kanka. Ama kapak değiştirme planı da mevcut. Cok yakın bir setupla aynı motoru arkadas 3 sene/100000 km kullandı. Orjinalden cok az daha fazla devir dondü güç bandının uzun olması için. Önümüzde öyle bir ornek var aslında ama herseyi ince eleyip sık dokumamız lazım. Bahsi gecen aracın sahibi arkadaşımın bir setupla birkaç kere uğraşma durumu yok ailevi sebepler yüzünden
herseyin mükemmel olduğu zamanı bekliyoruz. Bahsi gecen devirler stock döndüğünden cok fazla olmadıgı için egzantrik şart degil kapakta portları büyük olanla değişecek yüksek ihtimal
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Astra Coupe 2.0T - Toyota Avensis D4D Multitronic
|
stock kollar 400lere kadar,. stock pistonlar 450lere kadar dayanabiliyor diye biliyorum tabi limitte kullanmak sıkıntı yaratabilir doğu. bence stock motora 2871 en ideali + methanol ve revo stage 3 yazılımla gayet güzel olur
edit: bu arada kanka stock kollar devir dönmek için yeterli mi değil mi hiç bilmiorm ama 7500 devir için bi sıkıntı yaratacağını sanmıyorum __________________________________ Project01 Garage Son Düzenleyen Alperen-B; 05-11-2011 02:25. |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: 1.8t gt35 ---e39 m5--audi s3 8L--octavia RS
|
stock kolllarla 2 sene gt28 le 1.5 bar dolastım sıkıntı yok
__________________________________ 0-400 = 10.4sn. AUDİ QUATTRO & 1.8t gt3582R+HALTECH ECU+NOS = ![]() ![]() ![]() E39 ///M5 ![]() ![]() ![]() AUDİ S3 8L ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: GOLF 1.8T GTI
|
Bende aynı fikirdeyim. Büyük turbo ile 1.3 bar ile 1.5 bar arası açmadıkça keyif vermiyor düşüncesindeyim.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
Otomobil: Prelude 2.2vti
|
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: KıymaMakinası
|
demekki neymiş her zaman bigger is better değilmiş
__________________________________ POWERED BY AYDOĞDU GARAGE Sen kendini biliyorsan, bil ki kendini bilmezlerin söyledikleri anlamsızdır. Unutma; gereksiz eleştiri sadece gizli hayranlıktır. |
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
|
__________________________________ 0-400 = 10.4sn. AUDİ QUATTRO & 1.8t gt3582R+HALTECH ECU+NOS = ![]() ![]() ![]() E39 ///M5 ![]() ![]() ![]() AUDİ S3 8L ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Abi şimdi şöyle izah edeyim yanlış anlaşılmasın bu araçların pompasında o devirlere kadar sıkıntı olmaz (ama riski var) fakat biz arabanın pompasının ne durumda olduğunu bilemeyiz o yüzden sıfır takılmasını tavsiye ettik burdan insanlar yazılarımıza itibar edip uyguluyorlar ben %0 risk üzerine konuşmalıyım ki yarın bir gün sorun çıkarsa 7 sülalemize rahmet okunmasın haksız mıyım?
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#11 | |
![]()
Otomobil: İndirimli İst Kart
|
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Dou aug ların kolları agulara gore daha dayanıksız oncelıkle 3071 le 1 barda bıle sıkıntı yaratma ıhtımalı olcak.vwvortexte sadece kol degısıp 3071 le kullananlarda var ama acmısken her bır seye gırısmek daha mantıklı.stock motor 1 bar basıp kelle koltukta korkuyla gazlamaktansa yapılı motorla gazlamak daha mantıklı.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
stock motora 0.7 barda audi a3 1.8 t xs power manifold gt3071 turbo enjektör cooler lugtronicti galiba beyin 286 hp civarı güç almıştık beyini hatta ankaradan ümit abi takıp maplemişti hatırlayanlar olur izmirde otobanda tutuşan atakanın a3
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
|
![]() ![]() bencede okumasınlar...bence swap işinde en önmlli parça oil pump...anlatmak istediğim 1.8t oem pompa acayip bişi..ciddi beygirlerde yeterlı oluo ve ucuz....helleki rb26 swaplayanların 1800usd yağ pompasına verdikleri düşünülürse bedava denebilir__________________________________ 0-400 = 10.4sn. AUDİ QUATTRO & 1.8t gt3582R+HALTECH ECU+NOS = ![]() ![]() ![]() E39 ///M5 ![]() ![]() ![]() AUDİ S3 8L ![]() ![]()
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#17 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
arkadaşlar söylediginiz şeylerin bende bilincindeyim fakat bir noktayı atlamayın lütfen. turbo şunu al bunu al demeniz birşeye yaramaz çünkü 3071i aldık. diger bahsedilen bütün konuları bende biliyorum. vwvortex'i hatmettim bi kaç gündür. can kankam kol mevzusuna takıldım bende. araç 300-330 hp aralıgında kalacak daha fazlasını istemiyoruz şimdilik. motor içini yapmak benim de aklımdan geçiyor fakat istenilen güç için motor tamamen yeterli bana göre. sadece bu kol mevzusu biraz kafamı kurcaladı. bu arada turbo 5000 devirden önce gelmeyecek falan yazılmışta getiririz inşallah 5000 devirden önce. bunların bizde bilincindeyiz elbet. en büyügü olsun diye gidip 3071 alacak bir mantıkta olsaydık 1300 dolara 35 vardı onu alırdık
aklımızdan geçen bir setup var planladıgımız. sadece kol mevzusu bizi düşündürüyor. saglıklı olması acısından sadece kolları pauter ile deiştirebiliriz sanırım.
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
anıl abim yag pompasını sıfırlayacaz tavsiyen üzerine
|