|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: JETTA
|
Arkadaslar henüz detaylı inceletmedim ama muhtemelen aracimin wastegate ayari ile benden önceki sahibi zamanında oynanmıs. Yapılan ölçümlere göre turbo gereginden fazla hava basıyor. Bu durum bazen ariza lambasınin yanmasına neden oluyor. Ariza kayitlarinda "hava yukleme ayarsizligi, fazlaligi "gibi ifadeler var. Bu durum aracin performansin nasil etkiler? Gaza illk basma anında aracin diğer araçlara nazaran gec tepki vermesine neden olabilir mi?
|
|||
|
|
|
|
|
#3 | |
![]()
Otomobil: yok
|
|
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: ---
|
En basiti sanırım başka bir tsi 170 bulup wastegate ayarını ona bakarak yapmak(somundan diş sayıyorsun sanayi işi
) Bu bilgiler direk turbocularda da mevcut ne kadar açılıyor kaç tur döndürülüyor falan işinde uzman turbocular biliyor modelleri.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
wg ayarı yapmak zor değil atmosferik arabada.. genelde sıkılı olması arıza lambası yaktırabilir ama gec tepki verdirmez. tamtersine hızlı tepki verdirir.. sıkıntı baska yerden.. anlayacak birine goturmeni tavsiye ederim. servis bulamaz cunku
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
Otomobil: loading..
|
ne içiyon sen geliyim beraber içelim ![]() yazdıkların çok çelişkili ahaha
__________________________________ piston garage Son Düzenleyen tdipower; 17-11-2011 20:08. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
wastegate ayarı için regülatörlü basınç saati kullanabilirsiniz. istediğiniz basınçta açacağı şekilde konumlandırma yapılabilir
__________________________________ piston garage |
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
![]()
|
senin wg manuel takılıyodu noldu o
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
ahahahaah ben kökten çözdüm external taktım
![]()
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
en güzeli
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: hdi 68 hp
|
özgür abi servismi söyledi yoksa tahminimi arızadan yola çıkarak sen wg düşünüyorsun ?
__________________________________ 206 1.4 hdi 68hp yavru mürekkep balığı ![]() powered by ecufast d.r. ecu powered by p.p.r. motorsport,,powered by imamoglu turbo powered by maxi powered by tdipower powered by ecutuned
|
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
|
Diger taraftan aracin ilk tepkilerinde bir zayiflik var. Acaba ondan mi kaynaklanir diye dusundum. Aslinda bana 170 lik dsg jetta lazim. Onla bir denesem tum soru isaretleri ortadan kalkacak. Alsana bir tane, deneriz
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: clio rs 172, leon cupra tfsi
|
Yazılım var mı araçta?
Yazılım tamamen std ise şu da olabilir, wg sıkıdır, basınç fazla basar. WG ayarı tepkilerde farklılık yaratır. Araba tamamen mekanik olsa problem değil ancak devamlı basınç okuyan ve buna elektronik bir valf ile müdahale eden bir arabadan bahsediyoruz. Hiç birşeye şaşırmam
__________________________________ if in doubt, flat out. |
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: hdi 68 hp
|
![]() ama tepkideki durumun wg ile alakasız olduğunu düşünüyorum çünkü arabada aşırı bi açılma olsa çok daha çabuk arıza yakar seninki anladığım kadarıyla çok zorladığında araba pik vurduğu zaman arıza yakıyor olması gerektiğinden fazla basıyor düşür biraz olmadı ama 1 diş kıs dene mesela olmadı yarım diş daha kıs o şekilde ayarlayabilirsin aslında fazla kısarsan bu sefer hiç yürümez araba ama acilen ya dsg 170 jetta lazım yada bi dyno ya çıkman lazım yoksa aklını fena kurcalar demedi deme
__________________________________ 206 1.4 hdi 68hp yavru mürekkep balığı ![]() powered by ecufast d.r. ecu powered by p.p.r. motorsport,,powered by imamoglu turbo powered by maxi powered by tdipower powered by ecutuned
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 12:53 ::::

) Bu bilgiler direk turbocularda da mevcut ne kadar açılıyor kaç tur döndürülüyor falan işinde uzman turbocular biliyor modelleri.