|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Opel Corsa 1.7 DTi
|
Merhaba arkadaşlar yeni bir araç aldım polo 1997 model AEE motor 1.6 8 v 75 hp 136nm Tork araca colombo bariani 280 derece egzantrik raceland 4-2-1 headers ve chip tuning yapılınca 95 hp 180 Tork oluyor bana bu yetmicek
Turbolamak istiyorum diyebilirsiniz turbo parasını arabayı satıp birleştir baska araç al ama ben bunu yürütmek istiyorum 2-3 bin tl bütçem var mümkün mü acaba ? bu arabayı Stock bir 1.6 Vti kadar yürütebilirmiyiz yada fazlasımı olur
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: loading..
|
2-3 bin tl ye sadece adam gibi bir turbo ve turbo manifoldu alabilirsin
daha fazla bütçe ayırman gerek
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#3 |
![]()
|
hmm ama bnm istedigim 500 hp bir araç değil ufak bi turbo istiyorum araca max 0.5 bar basalım blowumu takalım çuff çuff gezip 1-2 kişi tokatlayalım yeter yaw hadi olsun 5000 bütçe olmaz mıı
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: MK-VI JETTA TDI
|
egzantrik, chip, filtre ,egsoz. o paralar zaten..
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
filtre 250 tl simota kit egzantrik 500 tl raceland headers 500 tl chip 500 tl
toplam 1750 TL |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: 6K2 Ibiza AKL
|
araba şuan atmo olarak yüklü mü yoksa direk baştan mı başalayacan böle bir işe
__________________________________ I Love Trance ![]() TECHNICAL RESEARCH in ACOUSTIC NEURAL CONSCIOUSNESS ENHANCEMENT |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
280 derece biraz fazla olur, ha illa olacaksada ayarlı kasnak vs almanız lazım. Ben parçaları kendi kafamdaki yapılması gereken kalitede fiyatlandırdım,yarısına da mal,ama malamat olur.
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#8 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: look for new one
|
bu konu onlarca defa yazıldı 5000 tl ye bile sağlıklı bi araba yapman imkansız bi takım piston bulman gerekli yanlış bilmiyosam sizin araçlar için üretilmiş forget piston yok diğer modellerden felan uydurmak yada özel yaptırtmak lazım en iyi tahminle 1500 lü rakamlara çıkar manifold turbo ara borular intercoolar göstergeler beyin enjektör pompa regülatör blow ................................... die uzuyup gider usta işcilik sanayide geçecek onca zamanı yazmadım bile sağlıklı olsun diyosan 8000+ lı rakamları gözden çıkart bence
__________________________________ You can sleep in your car but can't race with your house Megasquirt, Vems tamircisi
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Yeni L200 & Yeni Doblo & Accord 2.4 Executive
|
Nos bas kardeşim nos. Sadece montajı bile saatler almayan istediğin zaman sökebildiğin. Vede hareket halinde hiçbir mekanizması fazladan çalışan bir sistem değil.
__________________________________ www.ilgincbirsey.com ![]() Herkes için ilginç birşeyler...PlastiDip ürünlerini ilgincbirsey.com sitesinden World Card ayrıcalığı ile 12 taksitte alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: 09' Megane III
|
Keşke 1.4 101lik seriden olsaydı aracınız onlar daha elverişli bu tarz işlemlerde
__________________________________ Powered By dci |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
Arkadas rakamları sanırım siteye üyelerden Selim beyin (Polo34) aracını örnek vermiş..
Turbo için parca toplama cok uzun sürebilir zanet maliyetli olacagı kesin , nos tavsiyesi gelmiş bence de mantıklı olan bu istediginiz zaman kiti söker satarsınız en azından milyarlar harcamak zorunda kalmazsınız..En kısa yoldan bir gecede rollinge cıkarsınız vsvs... |
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
Otomobil: no car no cry
|
bir sürü örnek görülmüşken neden hala motor içi olmadan turbo olmaz düşüncesi var? basınç düşük olduğu sürece motor içine girmeden olur diye düşünüyorum. Tabi bu ucuz olacağı anlamına gelir demiyorum, illaki masraflı bir iş olacak. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: look for new one
|
olur die düşünüyosan oluyodur bişi diemem............ ben iki sefer bu maceraya atıldım öğrendiğim tek şey yapmışken bikere yap daha az paran gitsin oldu sonradan turbo yapan arkadaşların çoğu stock motora 5psi la başlamışlardır emin ol
__________________________________ You can sleep in your car but can't race with your house Megasquirt, Vems tamircisi
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
hmm turbo belliki biraz masraflı olacak NOS kitini kaça malesederim birde araca ne gibi zararları var
herkese gösterdigi ilgiden dolayı teşekkür ederim bu arada evet polo34 nickli arkadasın aracını örnek olarak yapacam atmosferik olarak 95 hp 180 torkları bulacak sonra nos basıcaz o zaman
|
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
Otomobil: no car no cry
|
Masraf motordan beklediğin performans ile doğru orantılı artıyor tabi. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
şöyle diyim 40 hp alsam yeter ayda en fazla 10 kere kullanırım zaten masraf acmaması lazım
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Mercedes Capacity
|
136Nm standrt motordan 180Nm tork'u atmosferik bir modiriye ile edinemessin...
1.6 8v 75HP olan motorun modifiye konusunda karşılığını fazal verebilecek bir motor değil, aracına karşı acayip bir duygusal takıntın yoksa değiştirmeni öneririm. Yok ben hastasıyıjm dersen ufak bir turbo ile üfle birşeyler, safc falan bağla AF yide oradan tutturursun... Kısıtlu bir basınçla caf cuf gidersin. Ama bu mokun tamam yeteri pek yoktur, açtıkça açasın gelir... |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
mini bir turbo ve 0.4 bar nasıl olur ,? Çuflamaya yeter mi
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|
:::: Şu Anda Saat: 12:58 ::::

Turbolamak istiyorum diyebilirsiniz turbo parasını arabayı satıp birleştir baska araç al ama ben bunu yürütmek istiyorum 2-3 bin tl bütçem var mümkün mü acaba ? bu arabayı Stock bir 1.6 Vti kadar yürütebilirmiyiz yada fazlasımı olur