Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 01-01-2012, 18:37   #1

CeM öZeR - ait Avatar

Otomobil: Polo GTI

1.4 tsı Polo Gtı / rolantide titreme problemi - yakıt problemi

Arkadaslar düşünce ve önerilerinizi almak istediğim bir konu bu. Aracıma opet olsun, bp olsun shell olsun en iyi benzinliklerden yakıt almayı denediğim halde rolantide titreme probleminin önüne geçemedim. Aracım 12700 km ye geldi daha bakımım yapılmadı ama yine de 15.000 km bakımında yakıt filtresini değişiyim diyorum. Eskiden ilk ilk çalıştırmada olurdu o da bazen şimdi Soğuk havalarda titreme normal rolantide bekledigimdede olmaya başladı ve daha sık aralıklarla olabiliyor. Acaba tatilde kötü yakıt almış olabilirim o yüzden mi oldu yakıt filtresinde pislik mı var bilemiyorum. Bir de geçenlerde aracımı servis icine alıp yazılımını guncellettim 2-3 gün kesildi gibi oldu tekrar başladı. Var mı önerisi olan? Yakıt 97 oktan kullanıyorum.

evotech stage 2 , ngk iridium buji , itg+custom intake kit , custom garage downpipe
CeM öZeR isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2012, 18:44   #2

zafa38 - ait Avatar

Otomobil: Seat Cupra TSİ

zafa38 - MSN üzerinden Mesaj gönder Send a message via Skype™ to zafa38
Ayni motor kullanicisi olmama ragmen bnde sadece shell 97 oktan ve herturlu 95 oktan bnzinde titreme yapiyor ama sunu belirtmeliyimki bnmki sadece ilk calstrmada titreme yaptktan sonra normale donuyor sensor kendini ayarliyor. Fakat gti da her rolantide isikta parkederken bnmkinin 2 kati titreme yapiyor...
zafa38 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2012, 20:26   #3

997TT - ait Avatar

Otomobil: GT-R(Mk3),S600TT,Toureg TDI,Polo GTI,Land Cruiser VX100,Isuzu D-Max 3.0

Malesef bu genel problem!
Bizim aldigimiz 0km poloda aldigimiz gunden beri var.
Yaptigimiz 6 adet polonun 4 unde var!
İlginctir,boca ve cupralarda bu cikmadi? Yada sahipleri hissetmedi...
Rolanti regulatoru ve jikle mekanizmasi bunu yapiyor...
Motor cok guzel ve performansli ama problemleri cok
997TT isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2012, 20:27   #4

Fazıl T. - ait Avatar

Otomobil: '11 VW Polo GTI/'11 Cayenne diesel

bende araça parktayken muzık ve cam kapalı sağ on taraftan torpidonun onunde tırıtırıtırıtır ses gelıo bu sesten mi bahsedıosunuz?
Fazıl T. isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2012, 20:41   #5
Oz`
TechTurkey

Oz` - ait Avatar

Otomobil: Vw

Oz` - MSN üzerinden Mesaj gönder
sabah çalıştırdığınızda bazen Böle homurtulu çalışıyor ondan mı bahsediyoruz?

ondan bahsediyorsak o problem değil cvplayın açıklamaya dewwam ediceğim

www.drecu.com

www.EcuFast.com

Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
Oz` isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2012, 20:50   #6

997TT - ait Avatar

Otomobil: GT-R(Mk3),S600TT,Toureg TDI,Polo GTI,Land Cruiser VX100,Isuzu D-Max 3.0

Ozgun,ses degil.
Bildigin akismetre bozulmus gibi titriyor,bazen salliyor nadiren. Ozellikle ilk calistirmada yada sogukken yapiyor. Homurtulara alistik malesef.
Senin teshisin ne?
Senin duydugun torpidonun sagindaki ses,on cama hava veren zikkimin tikirtisi,oda bircok poloda var! Sıkici bir ses...
Eski 01-01-2012, 21:05   #7

Fazıl T. - ait Avatar

997TT´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ozgun,ses degil.
Bildigin akismetre bozulmus gibi titriyor,bazen salliyor nadiren. Ozellikle ilk calistirmada yada sogukken yapiyor. Homurtulara alistik malesef.
Senin teshisin ne?
Senin duydugun torpidonun sagindaki ses,on cama hava veren zikkimin tikirtisi,oda bircok poloda var! Sıkici bir ses...
aynen ole dizel araba gibi ses verio içeri vuruorm tekmelıorm belkı geçer die yok hala devam edio
Eski 01-01-2012, 21:06   #8
Oz`
TechTurkey

Oz` - ait Avatar

titreme ve sert çalışma soğukken kendin rotara alıyor araba coolant temp ve air temp e göre rotara alıyorki çabuk ısınsın diye pololarda airtemp sıkıntısı var malesef sensorleri değişicek demişlerdi bekliyor insanlar

www.drecu.com

www.EcuFast.com

Eski 01-01-2012, 21:11   #9

emre yeşil - ait Avatar

Otomobil: Abiye 458 İTALİA - Freelander II - W124 500 arıyorum

bende cupra var 27 bin oldu rolantide titriyor vitesleri takur tukur ses yapıyor ama hiç umrumda bile değil bu mal bu paraya bu kadar diyorum ve geçiyorum yolda bırakmadığı sürece umrumda olmaz 2006 R32 DSG de var 38 binde oda dsg tık ses yok şanzımanın da bence parasına göre kalite veriyor adamlar cupra 160kmh sonra rüzgar sesi var kg hafif uçurtma gibi dünya kadar eksi yönü var bana göre ama şahir içinde günlük kullanımda otomatik 106 gti gibi kullanıyorum 35 krşa e daha ne olsun bence takılmamak lazım böyle şeylere

İşsizliğin çok olduğu ülkemizde işçi bulamıyoruz.
İşsizlik yoktur şükürsüzlük vardır.
emre yeşil isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler
Eski 01-01-2012, 21:15   #10

öskür - ait Avatar

Otomobil: 35r ivo x--polo GtI

Ozgun,ses degil.
Senin teshisin ne?
Ya baskan bende yay var araba sert ondan on sag taraftaki hawalandirmadan ses geliyor diyodum demek herkesde var sinirimi bozuyor resmen ya!
öskür isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2012, 21:54   #11

997TT - ait Avatar

Ozgur,o ses dogustan cikarken duydum,dedim zamanla gecer ama 2300 km de gecmedi.
Calistigimiz servisde,bulduk sorunu,uretim hatasi ancak bircok poli da var...
Ozgun,sensorler degisince gecicek mi? Dogus henuz bilgimiz yok demisti bana. Sanki avans vuruyormus gibide yapiyor,bazen motor zipliyor!
Genelde isininca gidiyor ama alinan benzine gorede sacmaliyabiliyor...
Biraz daha zamana ihtiyaci var bu motorun...
Eski 01-01-2012, 22:02   #12

Arasts61 - ait Avatar

Otomobil: JETTA

emre yeşil´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
bende cupra var 27 bin oldu rolantide titriyor vitesleri takur tukur ses yapıyor ama hiç umrumda bile değil bu mal bu paraya bu kadar diyorum ve geçiyorum yolda bırakmadığı sürece umrumda olmaz 2006 R32 DSG de var 38 binde oda dsg tık ses yok şanzımanın da bence parasına göre kalite veriyor adamlar cupra 160kmh sonra rüzgar sesi var kg hafif uçurtma gibi dünya kadar eksi yönü var bana göre ama şahir içinde günlük kullanımda otomatik 106 gti gibi kullanıyorum 35 krşa e daha ne olsun bence takılmamak lazım böyle şeylere
çok güzel yorum
Arasts61 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2012, 22:09   #13
Oz`
TechTurkey

Oz` - ait Avatar

Ozgur,o ses dogustan cikarken duydum,dedim zamanla gecer ama 2300 km de gecmedi.
Calistigimiz servisde,bulduk sorunu,uretim hatasi ancak bircok poli da var...
Ozgun,sensorler degisince gecicek mi? Dogus henuz bilgimiz yok demisti bana. Sanki avans vuruyormus gibide yapiyor,bazen motor zipliyor!
Genelde isininca gidiyor ama alinan benzine gorede sacmaliyabiliyor...
Biraz daha zamana ihtiyaci var bu motorun...
mootor deil abi Ecunun Revizyona ihtiyacı var bosch derki sıkıntılar var her beyinde olucak med17 en akıllı beyinimiz diyor ama rotara alıyor bence hhiçbir sikintisi yok

www.drecu.com

www.EcuFast.com

Eski 01-01-2012, 22:12   #14

997TT - ait Avatar

İsininca gidiyor ama rahatsiz edici bir durum...
Sen sikinti yok diyorsan,sorun yok
Eski 01-01-2012, 22:15   #15
Oz`
TechTurkey

Oz` - ait Avatar

İsininca gidiyor ama rahatsiz edici bir durum...
Sen sikinti yok diyorsan,sorun yok
abi mantıklı iş kendini rotara alıyor dikkat edin 30 derece altında yapar yada air temp soğuksa yapar ısıtma amaçlı yapılan bişi o aksina hoşuma gidiyor

www.drecu.com

www.EcuFast.com

Eski 01-01-2012, 22:30   #16

CeM öZeR - ait Avatar

Ozgun,ses degil.
Senin teshisin ne?
Teşhis doğru abi. Gogusteki tıkırtı sesi dediğiniz göğüsten gelmiyor silecekleri söküp cam önündeki plastikleri kaldırınca orda bir zımbırtı vardı adını unuttum bişeyin kontrol ünitesi. Onun önlü arkalı iki tarafına sünger sıkıştırın dediğiniz plastik tıkırtı sesi ordan geliyor. özgün abi titreme, ses problemi değil araba çalışıyor duruyor duruyor sarsılıyor gibi oluyor sonra normal gibi ardından böyle içten içten titreme geliyor felan
Tüm polo Gtı larda ki göğüsten titreme sesi diye tıkırtı şikayeti bu dediğim yerden kaynaklı. Dediğimi dikkate alın didik didik arayıp buldum sesin kaynağını şimdi o dediğiniz tıkırtıyla ilgili en ufak problem yok. Tek sıkıntı eğer gercekten sıkıntıysa o da rolantide soğuk havalarda titreme

evotech stage 2 , ngk iridium buji , itg+custom intake kit , custom garage downpipe

Son Düzenleyen CeM öZeR; 01-01-2012 22:41.
Teşekkür Edenler
Eski 01-01-2012, 22:39   #17

Fazıl T. - ait Avatar

CeM öZeR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Teşhis doğru abi. Gogusteki tıkırtı sesi dediğiniz göğüsten gelmiyor silecekleri söküp cam önündeki plastikleri kaldırınca orda bir zımbırtı vardı adını unuttum bişeyin kontrol ünitesi. Onun önlü arkalı iki tarafına sünger sıkıştırın dediğiniz plastik tıkırtı sesi ordan geliyor. özgün abi titreme, ses problemi değil araba çalışıyor duruyor duruyor sarsılıyor gibi oluyor sonra normal gibi ardından böyle içten içten titreme geliyor felan
parktayken gaza azcık basınca tıtreme sesi gidiyor onu anlamadım ben nası bi plastikmiş bu
Eski 01-01-2012, 22:45   #18

polo34 - ait Avatar

Otomobil: Vw Polo 6n

eşimin 2010 polo 1.4 benzinli aracını 4 ay önce 10.000 km bakıma götürmüştük, araç Van'daki servise girdi, servis öncesi yazılım güncellenecek demişlerdi, belki sizinkilerin yazılımlarının da güncellenmesi gerekiyor ...

Milletindenim Diyen İnsan, Her Şeyden Evvel ve Mutlaka Türkçe Konuşmalıdır. Türkçe Konuşmayan Bir İnsan Türk Kültürüne, Topluluğuna Bağlılığını İddia Ederse Buna İnanmak Doğru Olmaz. M. KEMAL ATATÜRK
polo34 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-01-2012, 22:47   #19

CeM öZeR - ait Avatar

Fazıl T.´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
parktayken gaza azcık basınca tıtreme sesi gidiyor onu anlamadım ben nası bi plastikmiş bu
Plastik değil zaten Fazıl kontrol ünitesi gibi modül gibi bisey var tam göğüsün orta izasında ve tam göğüsün altında. O modül gibi dediğim plastik parça 2 sac arasında tıkırtı yapıyor. Yatağımdan kaldırma beni şimdi garaja inip o bölgenin fotosunu çekip atıcam sonra

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 12:59 ::::