|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: rwd
|
Sitede gördüğüm kadarıyla tam anlamıyla bişey bulamadım intercooler hakkında, esasında turbo araçlarda çok önemli bi parça. Bu konuda beklentim tam olarak isteğe göre nasıl birşey alınmalı onu öğrenmek. Belki bazı şeyler biliyorum fakat tam olarak daha sağlam ve doğru şeylerle geliştirmek istiyorum.
1)küçüklük ve büyüklük ne derece etkilidir? 2)hedeflenen hp 500 diyelim fakat bi süre 200 veya 300lerde dolaşılacak, ne seçilmeli? 3)iç malzeme olarak xslerde mesela önerilmeyenler var veya bazı önerilen başka coolerlar var? 4)veya 4,5 gaz köklemeyle soğutamayan coolerlarda problem ne? 5)çoğu kişinin yaptığı aracım 200hp ortalama bişey alim takim... veya aaa bu benim aracıma özel kit üretmiş alim takim ama neye dayanarak? 6)şimdiden teşekkürler. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
eğer gelen akışkanı uygun miktarda soğutamazsa elbette küçük cooler etkili olmıcak o setupa göre daha uygun bi boyut seçilmesi gerekir
çoğu zaman bana göre hedeflenen güce göre hesaplanan coolerdanb iraz daha büyük boyut seçilmesinde yarar var(lag gibi kaygılar çok diilse) hedeflenen güce göre seçim yapılması mantıklı olucak tabi fakat yüksek güce uygun boyutlar seçilmesi mantıklı çünkü o güçler istendiğinde motorun sağlığını bozucak durumda olabilir uzun süreli kullanımda eğer sıcaklık yükseliyosa ya uygun boyutta olmayabilr yada core kaliteli diildir yada belki motorda daha farklı sorunlar olabilir kit almak çoğu zaman daha iyi olabilr daha uygun bi core boyutu seçilmiş olabilir(belki std alınan core boyutlarında uygun ölçüyü yakalamak zor olabilir) ve tabiki kaliteli corelarda bu işlem çoğu zaman daha iyi bi şekilde gerçekleşiyo zaten buda kullanımda kendini belli ediyo core olarak garrett pte gibi corelar alınıp cooler yapılabilr eğer custom bi ölçüye gidilmek isteniyosa __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
|
Kabaca önerilenler ;
18x6x3: 350 hp 20x8x3: 400 hp 22x8x3: 450 hp 24x8x3: 500 hp 24x11x3: >600 hp __________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
ben küçük takmıştım hep araçta hararet yüksekti büyük takarsan geç dolduracağı için istediğin gücü alamassın
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: SUBARU 01' WRX + 99' FORESTER TURBO / HONDA SCOOTER
|
cemin verdiği listedeki 24x11x3 ebatındaki coolerı baz alırsak, şuanki setup 350-400 hp olduğunu ve ileride setup değişikliğine gidileceğini düşünürsek. bu cooler şuanki setupda sorunsuz kullanılabilirmi?
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
valla suan gözümün önüne getiremiorum
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
TechTurkey
|
İntercoolerın litre hesabınıda yaparsın görünüşüne göre yapılmaz , 24x11x3 verdigim ölçüler inch ölçüleridir. 1 inch 2,54cm. 24x11x3 boyutunda bi intercooler için = 24 inch = 60.96 11inch = 27.94 3 inch = 7.62 cm Bunları beraber carpalım 60.96 x 27.94 x 7.62 = 11340 1000'e böldügünde 11.3 gibi bi rakam cıkar. Bu intercooler 11.3 litre . Litre hesabından setupına uygun olup olmadıgınıda anlyabilirsin. __________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
TechWorks
|
lag ile güç ne alaka???? lag olduğunda istediğin gücü niye alamıyosun? ki eğer güç istiyosan bu tip durumlardan dolayı illa bazı kayıplar yaşıcaksın eğer air to air cooler vs kullanıyosan __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
TechWorks
|
ileriki setupta güç beklentisi nedir? __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
custom intercooler yapan varmı tr de? nasıldır kalitelimidir tavsiye edermisiniz?
konu açılmışken bende sorup yeni konuyla kalabalık yapmıyım dedim sorun oluşturmaz umarım
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
TechWorks
|
bildiğim kadarıyla bi ara kale yapıyodu ama şu an yaparmı bilmyorum sormak lazım ama eğer istenirse yapıcak firmalar illa çıkıcaktır bana göre __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
TechWorks
|
uygun ölçüde core kazan alıp yapabilrsiniz olmadı burda
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: look for new one
|
kardeş küçük takmıştın hararet yüksekti nasıl oldu walla anlamadım küçük turbo ile 2 bar felanmı bastınki turbo sıcak üflüyodu diyeyim onun hricinde çok büyük bi intercooler takmadığı sürece okadar çok lag yapmıcaktır lag yapsada yine istediği gücü alıcaktır ama bi 100 200 devir geç alıcaktır
__________________________________ You can sleep in your car but can't race with your house Megasquirt, Vems tamircisi
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
yok abi güç bile düşmüştü sonra gittim kaçt ane cooler denemiştim ama ilk denememdi
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
TechWorks
|
güç düşmez eğer intercoolerın verimi vs gibi değişkenler diğerinden çok kötü değilse yalan yanlış bilgiler yazma! __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
abi ne yalan anlışı aracı kullandım güç düştü diorum slakmıyım ben bir sürü cooler söktüm taktım denedim
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: SUBARU 01' WRX + 99' FORESTER TURBO / HONDA SCOOTER
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
TechWorks
|
bi sürü cooler takıp denemen umrumda değil! vermlilikleri ne durumda, kaç lt, core kalitesi nasıl, kazanlar nasıl? karpuz almıyosun sanırım pazardan, spesifik veri olmadan o büyük bu büyük diye kıyas yapma! __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |