|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: 00' 1.6 ies civic & 00' 406 SV
|
cogunuzun bildigi gibi arabamın motoru stock.bu aralar ya arabayı degistircem yada ufaktan motora gircem(motora girmek istememin sebebi degistirmezsem bincegimden dolayı motorun omrunu uzatmak.artık 224 bin oldu)sadece piston kol koyup 1- 1.2 bar gibi basıncları basabilirmiyim yada hangi basınclara uygun olur?baska yapmak zorunda oldugum seyler nelerdir olmazsa olmaz?baska onerileri, fikirleri olan varsa paylasırsdanız sevinirim
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechWorks
Otomobil: Civic ekk2 K20A swap
|
arabanın markası modeli üstündeki motoru yazarsan belki birşeyler yazabiliriz. şahsen ben bilmiyorum arabanın ve motorunun ne olduğunu..
__________________________________ Failure is not an option. 5.88sec FI - 10.62sec N/A
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
TechTurkey
Otomobil: Sıralı VI
|
sanırım 1.6 ies
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
2000 model 1.6 ise civic d16 y7 sanırsam 7 sinden emin diilim bakarım bi ara
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Turbo Powered VTI, Atiker Powered JAZZ
|
-piston
-kol -üst takım conta -alt takım conta -0 su pomp. -yağ pomp. -triger kay. -vsvs max 1 bar basarsın belki daha da az kırmak istemiyorsan. ayrıca beyin, hondata va almalısın ki onun için de arabanın distribüör vs değişiyor, yoksa takamıyorsun. sen eniyisi emre ekin ile görüş ona yapıldı bunlar. - __________________________________ Full-Time TeacheR ![]() Part-Time TradeR ![]() Late-Night RaceR ![]() My "100-200 km/h < 6 sec CAR" Project Link boostprojects garaj özge stlegal cem |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
contalar zaten degiscek mecburi acılınca.kayıslarım daha bir hafta once degisti.su pompası ve yag pompası neden?bide zaten kırmamak icin piston kol alcam yoksa 1 barın altında zaten orjinallede gidiyorum.beyin dusunmuyorum safc den devam.emreee konuya bi el at bekliyorum
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: 98 VTI HB
|
1bar basınçta enjektörlerin(orj. ise) de yetişmeyebilir onu da düşünmek lazım, ayrıca safc 1bar gibi basınca yetecek kadar benzinle oynayabiliyor mu ? Oynayabilse bile 0.5barın üstüne çıktığın basınçlar ciddi basınçlar, aslında 0.5 bile ciddi ama neyse... safc ile avansa da müdehale edilemiyor biliyorsun... Böyle 1 bar gibi bir basınçta kesinlikle engine management en önemli bileşen bence, sonuçta düzgün ayar belli eder arabanın ömrünü ve performansını... sen de az çok takip ediyorsun forumu gördüğüm kadarıyla bunun önemini biliyorsun sanırım, ecu'suz malesef çok sağlıklı olamıyor bu işler
![]() üst kapak bileşenlerinde de subap lastiklerinin değişmesi faydalı olur...Yağ-su pompasına gelince de, bütün araçlarda en önemli şey yağlamadır biliyorsun ki turbo araçlarda bunun önemi artar, hazır motoru açmışken 100-150$'dan kaçma yağ pompanı yenile, e gene hazır açmışken su pompasını da yenilemek faydalıdır ama araçta hareret problemi yok ise eğer yağ pompası kadar önemli değildir... e kol değişecek, dolayısıyla kol yatakları da değişecek(kolla birlikte geliyor mu bilmiyorum), bu işlem sırasında ana yataklar da kontrol edilecek, extradan yatak + gezi ayı masrafların çıkabilir hazırlıklı ol ![]() amaç 1 bar ise kısaca liste; 9cr civarı sıkıştırması olan forged bir piston+segman takımı; güzel forged piston kol takımı; enjektör(eğer sendekiler orj. ise) 400-440lık bir enjektör yeterli olur sanırım; KESİNLİKLE BEYİN(neptune-hondata s300-...vb); takım contalar; subap lastikleri; yağ-su pompaları; eğer gerek olursa ana-kol yataklar + gezi ayı; bu arada baskı-balatayı da unutmayalım, malum eski güç ile(tahminim 0.5 bar) yeni 1barlık gücün torku çok farklı ve yüksek olacaktır, baskı-balatan iyi değilse kaçırma yapacaktır... Şimdilik aklıma gelenler bunlar, geldikçe eklerim... Bu arada Emre Ekin bu konuda en sağlıklı bilgileri verecek arkadaşımızdır bence de
Son Düzenleyen 1.6 VTi; 08-09-2008 15:54. |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
bronz balatam var enjektorlerim 440 cc. safc den ayar yapılıyor die biliyorum.suan ki basıncım zaten 0.6 bar.daha onceleri de 0.7 ,1 , 1.2 basınclarda kullandım.beyine ihtiyac duymadık.suanki sıkıstırmamda zaten orjinal 9.4
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Lightside GP
|
hangi turboyla 1 bar basicaksin peki_?
not: yan sanayi bile olsa yag ve devirdaim pompasini degistirirsen icine harcadigin paraya yazik olmaz
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
garrett t 28 turbom.daha once zat5en 1.2 ye kadar bastık
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
kol olarak scat yada eagle olabilir ucuz yollu H beam, piston olarak yelpaze genis; srp, je arias, wiseco, cp falan..
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: SPOON CIVIC
|
map sensor orjinalmi
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
map ım orjinal
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: prelude h22 turbo
|
s afc ıle 1 barda vuruntu sorununu nasıl halledeceksın?.avansı gerıye cekmeden 1 bar bana pek mumkun degıl gıbı gelıyor.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: ...
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: SPOON CIVIC
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
1 bar icin distribitorden kisilmaz kas yapayim derken göz cikar fena
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
1 barda yaklasık 1.5 ay felan kullandım(cok zorlamadan)her hangi bir sorun cıkmadı.
vtec map i uyuyorsa onu takarız.cunku bildigim kadarıyla map takmak icin beyin gerekiyor... bizde avansı manuel ayarlamıstık ben daha bu konuyu ustamlada konusmadım acıkcası.suan cesmedeyim donunce bide onunla goruselim bakalım |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|