|
|
#1 | |||
|
TechTurkey
|
* Buralarda bir yere daha yazmıştım ,ayrı tek bir başlıkta daha olsun diye tekrar yazıyorum .
EGT sensörü turbodan önce takılmalıdır , yani motor ile turbo arasına ,mümkün olan motora en yakın yere . Son zamanlarda EGT sensörünün montaj kolaylığı sağladığından dolayı turbodan sonraya takılması moda oldu , bunun sonucunda "heyyyoo EGT `em çok düşük" diyerek ortalarda dolaşan tiplere rastlıyoruz . ama o gerçek egt değilki ? diye sorunca gelen cevap ; olsun biz sıcaklığı 100 derece daha az okuyoruz ,yani 650 derece görüyorsak aslında 750 derecedir ! diye bir kural oluştu . Bende diyorumki hayır ,öyle değildir . Isının ne kadar düştüğünü bilemezsin , bu turbonun şekline tipine ve borularda kullanılan metalin yapısına ve en önemlisi taktığınız uzaklığa göre değişecektir . Bu resim herşeyi NET olarak açıklamaktadır . İşaretlediğim yere EGT sensörü takılmış , hala okuduğumuz değer sadece 100 derece daha düşük diyenlere (renk körleri hariç) KAPAK olsun
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Birzamanlar CA18DET :(
|
Güzel paylaşım. Egtnin değeri yerine ne kadar yükselip düştüğünü görmek için turbo sonrası uygulama okadarda kötü değil. 100C mantığının yanlışlığını kanıtlayan bir foto.
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: look for new one
|
okadar uzağa koyunca 100 c derece daha az gösterir diyen kendini kandırır zaten orda egt en fazla 350 derece gösterir ama down pipe ın hemen başladığı yere koymak ile turbodan önce koymak arasında bence hiç bi sorun yok 100 derece ortalama dediğin doğru turbosuna göre değişicektir ama bence o dandik egt sensörünün eriyip kaç bin dolarlık turbomun egzost kısmına gitmesi riskini şahsen ben almam
__________________________________ You can sleep in your car but can't race with your house Megasquirt, Vems tamircisi
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
valla benimki turbodan sonra elbowun hemen asasinda kisacasi egt 100-hatta 200 derece dusuk gosteriyor gibi bakiyorum hic bir sorun yok
turbonun dibine koyup egt sensorunun bozulmus olma ve yanlis okuma gibi birseyi hic riste atamam
__________________________________ http://i1230.photobucket.com/albums/...a/imzatech.jpg JDMWorks PHOTOWORKS Etme eşşekle muhabbet küstürürsün...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
TechTurkey
|
egt probe kopması sonucunda turbonuzu elinize alma gibi bir durumunuzda var.Buda denildigi gibi kural gibi belirtilen egt buraya takılmalıdır diye bir sonuçta çıkamazki bu resimdede baya bir uzağa takılmış.Okudugum genel olarak bu testleri yapmış olanlarda farklar 70~150 derece gibi değişkenlik göstermiş burdan bir sonuc cıkarmak mantıklı olabilir.Tabiki net deger ögrenmek için turbodan öncesi daha mantıklı ,ama turbonun eksoz kısmına takılması veyahut eksoz un hemen sonrasında takılmasda makbuldur.Yanlış kabul edilemez.Bir çok yabancı tunerin probu sonraya taktıgını gördüm.Turbonun eksozuna takılmış bir probe ile öncesine takılmış bir probe'un okudugu fark 350-400 derece olacak hali yoktur sanırım ama tabiki bu resimdeki kadar uzaga takmak yanlış okumaya sebebiyet verir.
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
oturup uygun hesaplar yapılırsa eğer her otomobil için yaklaşık silindir içi sıcaklığı bulabilirsiniz zaten bu yaklaşık değerler yapılan hesaplamalar ve testler sonucunda söyleniyor tabi bunu her otomobilde aynı olacak diye düşünemeyiz eğer daha iyi ölçüm istiyorsanız şu an otomobil endüstrisinde çok yaygın olmayan fakat uçak sanayiinde kullanılan silndir kapağı üzerinden ölçüm yapabilen probelar var bunları kullanmak daha uygun olur __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Lightside GP
|
egt probu koparsa ederse, motorunuz kirilirsa daha mi ucuz olcak
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
hesap abi hesap
__________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Lightside GP
|
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: E30 324d-AE86X2-Sakoturbo-VitaraX2-106 gti
|
egt sensörünü gidip oksijen sensöründen bile sonra takan zihniyete bişey diyemiyorum.downpipe da yeri bile görünüyor neden aşağıya takılmış bu fotoğrafı baz alırsınız.turbonun direk çıkışına takarsanız 100 derece fark eder.canı isteyen manifolduna takar turbosu gidincede bas bas bağırır hepsi bu
__________________________________ Tr FWD drag record -- 11.4sec ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
TechTurkey
|
tabi montaj yeri tercih meselesi ,
getirileri ve götürüleri olabilir ![]() benim dikkat çekmek istediğim nokta şudur , turbodan sonraya takılan sensör tam değeri ölçmeyeceğinden dolayı , "benim aracın egt`si düşük " söylenmemesi veya düşünülmemesi gerektiğidir . |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
egt yi uzaa koyup da sonra egtm düşuk diyecek bir adam zaten yakin bir zamanda yüksek tansiyondan kendi egt si tavan yapar
ya gercekten öyle bir mantik varmi ya yani boyle insanlar varmi ya ben egt ile oil press imi baglattiktan sonra oh be dedim once nasil boyle ezbere kullanmisim dedim sansliymisim degerler cok bozuk degildi ama yani kör bir insanin koşmaya çalişmasi gibiymis gerçekten
__________________________________ http://i1230.photobucket.com/albums/...a/imzatech.jpg JDMWorks PHOTOWORKS Etme eşşekle muhabbet küstürürsün...
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: sold: meggy 1.6 turbo, clio 182, mustang gt 4.6 V8 bought allroad 2.7 TT
|
peki, makul değerler nedir egt için? ben 600' ler goruyorum...
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: 106GTI & GT30R civic D16
|
ben 7-8 i geçmiyorum.......egt nin yeride downpipe ın başlangıcı....o resimde gerçekten çok uzakta sensör yeri..
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
haftasonu egt'nin montajını yaptık. downpipe üzerinden turbodan 3cm uzaklıkta. sensörün sağlam olduğundan ve doğru ölçüm yaptığından eminiz. sıcaklık hiçbir şekilde 450C'yi geçmiyor. manifoldun runnerları gayet uzun, birde turbonun arkasına bağladığımız için bu sıcaklık normal midir?
__________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: turbo s2k / tdci
|
peki superchargerli bi aracta egt icin 4-2-1 headersta sensorun konumu ne olmalidir?
sensoru headersin tek boruya dustugu yere konumlandirmak dogru olur mu? __________________________________ Everyone knows that 2003 was the last year of the real S2000! |
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: Civic vti
|
__________________________________ ekfour. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
dün o kadar sıkıştırdım ne görücem diye en fazla 450yi geçmiyor hiçbir şekilde
__________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Civic vti
|
headersta 3.silindirin ekzoz çıkışı daha doğru olur..tek boru konum olarak gerçek sicaklığa baya bir uzak olucaktır.
__________________________________ ekfour. Son Düzenleyen ARDA_E; 16-02-2009 13:37. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|