|
|
#1 | |||
![]() |
2005 model 1,8 90 hp ford connect sahibiyim turboyu değiştirmek sizce ne kadar mantıklıdır ?? (genel bilgi anlamında sormaktayım)
1.8 ford focuslarınki 105 hp uretir veya 1.8 connect glx lerinki 110 hp mesela bunu takmak için turbolardan baska değişmesi gereken parcalar varmıdır ?? ve bu turboyu değiştirdikten sonra chip+kat ve egr iptali+ egsoz+hava filtresi gibi işlemler gercekleştirirsem motor ne gibi zararlar görebilir ??? |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
turboyu büyütmek yerine dizellerde çok başarılı uygulamalar var özellikle tork u tavan yaptıracak ben astra 1.3CDTI upsolute yaptırdım 90hp stok olan motor suan tahmini 107hp civarı bişi tam ölçmedim tabi bunun yanında tork müthiş derecede connect içinde mutlaka bişiler bulursun fakat beklentin nedir oda önemli._?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
ben aileme servis cekip keyfimce dolasıyorum aracla
connectle arada roll yapıyorum ve keyif alamamktayım ?? suan düşündüğüm kat iptali+ egr iptali+ 60lık egzos+ guzel bir son susturucu+ green haav filtresi ve sonra chip ?? ( suan arac mezarlıklarından connect vitesi aramaktayım kendime short shift yapıcam) bu konuyu ne kadar mantıklı merak ettiğim için acmıstım ?? sizin konu hakkında düşünceleriniz nelerdir ?? aslında ben uzun zmandır arastırmaktayım bu konuları kesin bir kanıya varıp net bir şekilde yapacaklarımı sırasıyla yapmak istemekteyim o yuzden bukadar ince eleyip sık dokuyorum
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
yani ben derimki dizel e chip filtre kat iptali yeterli olacaktır connect üzerinde kesmez diyosan masraf yapmaya gerek yok o zaman sana tavsiyem kısa şasi 130luk transporter alıp chipleyeceksin sonra tadından yenmez
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
işte benim babamda ne mantık varsa ford tan baskasına araba demiyor
mantalitesi alırsın ford olursun lord eskide kaldı onlar ama elimden bişey gelmiyor
|
|
|
|
|
|
#6 | |
![]()
Otomobil: Citroen Saxo VTS
|
ticari araçta tek favorim kısa şase city van olacak tadından yenmez hemde siyah renk owwwww sheeeet
__________________________________ Citroen Saxo VTS |
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: All Rent A Car
|
görkem satım sana hemen
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
dizede turbo büyütme baya bi problem piston falan komple değiştirmen lazım ama değiştirmem dayanır o diosan 3 gün sonra pistonları tarladan toplarsın
![]() chip+kutu içi filtre+kat ipt+egr ipt+ düz boru+son susturucu seni tatmin eder sanırsa ama connetlerin yürümesini fazla bekleme bizde var gitmiyo
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]() |
sizdeki oynanmısmı ?? biliyorum denizlide birtane buyuk jantlı karbon kaputlu connect vardı iyi yuruyen hatta dragturk gibi sticker vardı uzerinde nasıldı ?? duyduğuma göre 3. viteste dip gazda lastik sarıyormus felan ??? |
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
dizele nos basın absinthe etkisi yaratıomus
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Misafir
|
turbo değişirsen piston miston eline alırsın diye bişe yok. 2 yıldır orjinalden oldukça verimli turbo kullanmaktayım.
benim arkadaşa tavsiyem sadece chip olacaktır. sadece chip yaptığında tatmin olmaz isen diğer yollara yönelebilirsin. turbo büyütürsen chip mutlaka yapmak zorunda olacaksın. chipten sonra mevcut turbonun basıncıyla da biraz oynayarak yine performansta artış sağlayabilirsin. |
|
|
|
#12 |
![]() |
+20 HP / +50Nm sorunsuzca mümkün chiple...
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
ben basta
-------------------------------------------------------------------------------- 2005 model 1,8 90 hp ford connect sahibiyim turboyu değiştirmek sizce ne kadar mantıklıdır ?? (genel bilgi anlamında sormaktayım) 1.8 ford focuslarınki 105 hp uretir veya 1.8 connect glx lerinki 110 hp mesela bunu takmak için turbolardan baska değişmesi gereken parcalar varmıdır ?? ve bu turboyu değiştirdikten sonra chip+kat ve egr iptali+ egsoz+hava filtresi gibi işlemler gercekleştirirsem motor ne gibi zararlar görebilir ??? makara gecilcek bir konu olduğunu sanmıyorum yeterli bilgim olsaydı konuyu acmazdım zaten yardımlarınız için tesekurler |
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
bu da baska fıkırdır ılla bısey kazanmaya calısıosan arastır dızelde nos benzınlıden daha etkılı teker teker werdıgın 20lık nos sana turbodan daha saglıklı olucak gunluk kullanımda normal dewam edersin gazlıcagın zamn basarsın kasma kendini bu kadar kimse makara yapmıo seninle!
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
pardon o zman ufak bir yanlıs anlasılma oldu
ben kısa zaman önce arastırmıstım dizele nos olmuyor gibi cevaplar almıstım |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Pro Cee'd
|
Chip, kutuici filtre, kat iptali isini görür, hacmin de yüksek cok keyif alırsın.
Turbo büyütmeymis, nosmus vs öyle islere girmen cok gereksiz olur. __________________________________ Tuned by EcuFast.
|
|
|
|
| Teşekkür Edenler |
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Fiesta 1.4 ASM/ST
|
TDCi lar 75 90 ve 110 olarak geliyor Connectte
TDDİ 75 hp Focustaki 1.8 TDCİ ise 105 değil 115 hpdir. Hatta bana kalırsa o araçlar 115ten de fazla çıkarır ![]() Sorunuza gelince turbo değişimi yerine bir çip uygulaması çok daha dertsiz ve yerinde olur. aracınız zaten 1.5 1.6 ton civarında alt devirlerinizi daha büyük turbo ile daha da zayıflatırsınız. Ha bunu çiple biraz düzeltmek mümkün bi nebze. |
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
cok sağolun bide turbo acılıyormus felan (sanırım bir şekilde barı yukseltiyorlar mekanik bir kasam ile veya pc ile) öle bir olaylar varmıs ilerleyen zamanlarda motoru eline alıyormussun
nasıl acılıyor bu turbo nasıl bir olay oluyor ?? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Misafir
|
hep şehir efsanesi hep. wesgate i gevşetirsin basıncını artırırsın bu kadar basit. bilinçsizce yapılmaması gerekir
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|