|
|
#1 | |||
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: im şu anda yok.
|
Aracımdaki turbonun basıncını arttırmak istiyorum..Turboyu değiştirmeden yapıcam bu işlemi..Manuel Boost ile kontrol edilebildiğini öğrendim..Yalnız işlemin yapılışı hakkında hiçbir bilgilm yok..
![]() Bu arada araştırdım fakat bulamadım kullanılan turbonun kodunu..Sadece Garrett olduğunu biliyorum..ufak bir turbo Nasıl ve ne kadar arttırmalıyım bilgi verirseniz çok sevinirim.
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]()
Otomobil: ...
|
dızel motorlar kırıldıgında cok masraflı oluyo dıyolar
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Pro Cee'd
|
600 YTL verip chip yaptırıp 140hp olmak varken neden böyle seylerle ugrasıyorsunki?
Turbo basıncı arttırma olayına sıcak bakmıyorum ben, bosubosuna basına bela arama bence. Yap chipini pasa pasa keyifle bin
__________________________________ Tuned by EcuFast.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Aşkım Taypar VUTUT
|
basınç artır ama beyine müdahele etmeden yaparsan kırarsın makinayı...+1chiple
__________________________________ PowereD By AYDOĞDU GARAGE bnm amcaoğullarıda mermiye kafa atıyor haha nası edelim
|
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
![]()
|
Öyle yapayım o zaman ya..Taksitle yapacak bir yer olursa yaptırıcam..Çok aniden karar verdim bu ara hemen yaptırmam lazım kararımdan vazgeçmeden
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]()
Otomobil: ...
|
garrett saglamda turbo kırılmıyokı motor kırılıyo...hıc gerek yok dostum ben pek anlamam dızelden ama cıp mıp ıı oluyo dıyolar ondan yaptır sen...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: yokmuş:)))
|
peki biş sorcam chip yapınca basınç artmıyomu oda basıncı artırarak bg kazanıyo die biliyorum ama doğrumudur?
__________________________________ esselatü vesselamü aleyke ya resulallah |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Misafir
|
chip basıncı artırmaz tabi turbo beyinden kontrol edilmiyorsa. chipten sonra araçta tork ve hp artışı olduğundan, özellikle artan tork sebebiyle turbonun 0,1 0,2 bar kadar daha fazla basabilmesine olanak sağlanıyor. yani chip basıncı doğrudan değil dolaylı olarak artırıyor.
size tavsiyem ise chip yapmadan basıncı açmamanız yolunda. yani saçma bir hareket olacaktır. ama chip den sonra açabilirsiniz. hatta ne kadar açacaksınız kaç bar basacaksınız buna karar verin ölçün biçin yazılımı da ona göre yaptırın. |
|
|
|
#12 | |
|
TechWorks
|
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
Turbon Garrett gt17 olarak geçiyordu yarın dükkana gititğimde tam olarak numaralarını belirtirim..Ama sana bi tavsiye her yıl turbonun egzoz salyangozunu söktür ve turbocularda kurum temizliği yaptır.Aslında bu bütün VNT tip turbolara söylenebilir.
İçerideki kelepeler kurumdan sıkışıyor.Gazı rahat atamadığı için ( ya acık kalıyor yada kapalı) araç çekişten düşüyor. yani wasgate kapalı kaldı ise.Eğer acık kalırsa geç dolma söz konusu.Ve kapalı kaldığın gazı rahat atamadığı için turbonun egzoz milini kaadan eğerek sese yol açıyor.Yani balans oluşuyor kısa vadede değil ama uzun vadede turbonun mil kesme deiğimiz olay meydana cıkarak araç sahibini üzüyor. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Misafir
|
Söylediğim, dijital kontrollü westgate tarzı bir olay. Değişken basınca müdahale edilmesi. Ama sen denildiği gibi öncelike yazılımını değiştir.
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
gt1544 var egeturbo benim bildiğim psa grup 1.6 dizellerde
|
|
|